SPORTSKO IME DALMACIJE – priznanja i odbojkašicama Marine Kaštela

10.02.2015
Olimpijka Lucija Zaninović iz taekwondo kluba Marjan i jedriličar Ivan Kljaković-Gašpić član Labuda laureati su Sportskog imena Dalmacije za 2014. godinu u izboru Slobodne Dalmacije.
U ekipnoj konkurenciji najboljima su proglašeni jedriličari Igor Marenić i Šime Fantela, te odbojkašice Marina Kaštela. Luciji je ovo prvo priznanje i na tronu je zamijenila sestru Anu dobitnicu nagrade iz 2011., dok je Bambi  po drugi put slavodobitnik nakon 2009 godine, jednakon kao i dvojac Fantela-Marenić, a odbojkašice su prvi put dobile ovo veliko priznanje.
Proglašenje je danas obavljeno u Staroj gradskoj vijećnici na Pjaci u srcu Dioklecijanova grada. Na ponos svih sportaša i sportašica te je još jedno potvđeno bogatstvo i snaga dalmatinskog sporta. Lani kao ni uvijek dosad kada je u pitanju dalmatinski sport, nije nedostajalo. Još jedan je to dokaz da “nije u šoldima (baš) sve”, iako novca ovdašnjem sportu najviše nedostaje.
Neizvjesna utrka trajala je sve do posljednjih trenutaka, na koncu je u nekim slučajevima presudio vrlo mali broj glasova, pa smo tek u dramatičnoj završnici dobili pojedine pobjednike.
Sve okupljene dobitnike, sportaše, trenere, sportske djelatnike, uglednike i novinare pozdravio je predsjednik Uprave Slobodna Dalmacija Miroslav Ivić.Sportašima su se obratili gradonačelnik Ivo Baldasar i župan Zlatko Ževrnja koji su istakli vrijednost dalmatinskog sporta, trud, odricanje i napore kako bi ostvarili velike rezultate, no i koji su još jednom potvrde da se isplati naporno raditi i trenirati, te kroz natjecanja ostvariti velike rezultate.

Prvi je sportsko priznanje Slobodne Dalamcije iz ruku glavnog urednika Ive Bonkovića za uzornu organizaciju Torcida kupa primio Renato Ćupić. Potom je urednik sportske rubrike marko Bilić priznanje najvećoj nadi uručio mladoj 17-godišnjoj Ivani Babić.
Oni najbolji priznanja su primali iz ruku sportskih legendi koji su i sami bili nositelji ove nagrade kroz desetljeća održavanja. Edi Fanteli treneru para Fantela -Marenić titulu je uručio Duško Mrduljaš legendarni veslač Gusara, odbojkašicama Marine Kaštela, njihovoj kapetanici Višnji Jurić priznanje je uručila plivačka legenda Đurđica Bjedov.
Najboljem sportaši Ivanu Kljakoviću Gašpiću nagradu je dodijelio legendarn košarkaš splitskih “žutih” Željko Jerkov, dok je Lucija Zaninović svoje priznjae primila iz ruku osvajača svjetskih vrhova alpiniste Stipe Božića.
Nakon ceremonije uručenja svi okupljeni su se nastavili družiti uz taktove banda lite Motiv i nazdravili novoj predolimpijskoj godini koja je pred njima.

RIJEČ LAUREATA

Renato Ćupić (organizacija Torcida kupa): Zahvalio bi se glavnom uredniku ivi Bonkoviću koji je prepoznao i podržao naš turnir koji iz godine u godinu raste, pomagali smo jedni drugima. Nije ovo nagrada samo za ovo izdanje nego za sve dosadašnja u koji su ugrađeni sati rada volontera. Imamo iznenađenja i za novo izdanje, nećemo razočrati.
Ivana Babić (TKD Marjan): Ovo mi je drugo ovakvo priznanje i posebno drago jer je došlo iz Slobodne Dalmacije. Godina iza mene bila je jako uspješna, a ovo mi je samo novi poticaj da nastavim i dalje sa treninzima i ostvarivanjem dobrih rezultata.
Edo Fantela (trener dvojca Fantela-Marenić): Velika je čast po drugi put osvojiti ovo priznaje u izuzetno jakoj konkurenciji, ovo je objektivan izbor koji obuhvaća široku javnost, a nije lako biti ispred Hajduka Juga, Zadra, velikih klubova i nositelja kvlaitete u našoj regiji.
Višnja Jurić (kapetanica OK Marina Kaštela): Zahvaljujemo se na ovom priznanju, ono je u neku ruku i obveza da nastavimo sa radom, ali svakako i poticaj da pokušamo u narednim godinama ostvariti i bolje rezultate.
Ivan Kljaković Gašpić (Jk Labud): Hvala svima na nagradi, drago mi je da su jedriličari na vrhu, nadamo se i dalje nastaviti u tom ritmu i vratiti se dogodine sa novim medaljama po nova priznanja.
Lucija Zaninović (TKD Marjan): Zahvaljujem se svima koji su uveličali ovu večer, privilegija je biti ovdje i biti nagrađen.  Želimo sve ove nagrade opravdati novim i boljim rezultatima. Hvala slobodnoj Dalmaciji koja promovira i podržava dalmatinski sport.
R. RADICA (Slobodna Dalmacija)
FOTO: PAUN PAUNOVIĆ / CROPIX