Odbojkašice Marine Kaštela nastavljaju karijeru i obrazovanje u SAD-u

03.12.2013

I dok naša Ivona Kolak, koja je još 2010. Otišla na Virginia Tech Univesity, već broji gotovo posljednje godine, dobre nam vijesti preko bare stižu o još jednoj našoj „bivšoj“ igračici.

Naša Tea Jurić, koja je ljetos otišla u Ameriku igrati i studirati na Tulane University, počela je odlično. Zahvaljujući svom odličnom igranju, nedavno je proglašena brucošicom godine.

Prema podacima sa stranica Green Wave momčadi, Tea je upisala 202 poena u napadu tijekom lige, dobro za prosjek od 4,04 poena u napadu po setu.  Također je urezala  6 aseva, 114 dizanja lopte (asistencija) i 16 blokova ( 2 sama), što je ukupno 222 poena , u prosjeku 4.44 osvojena  poena po setu.
Vodeća je u Green Wave u napadu (394), 3,94 napada po setu,  431,5 poena i 4.315 poena po setu ove sezone, dok drugo mjesto zauzima u asitencijama (247), as servisa (23), što je 0,23 po setu.

Veseli nas vidjeti komentar njenog trenera, Siniše Momića, da je Tea velikim dijelom zaslužna za uspjeh ekipe, te da je počela sezonu dobro, a dalje samo napredovala. Nadamo se da će joj ovaj dobar početak biti vjetar u leđa za predstojeće godine.

Istovremeno, zadnje utakmice za OK Marina Kaštela odigrava i Mirta Bašelović. Ona je, naime, potpisala i ugovor sa University of Texas, čija odbojkaška ekipa je među najuspješnijim na američkim sveučilištima. Mirta nam odlazi u siječnju 2014., a namjerava studirati nešto od društvenih znanosti. Dok je OK Marina Kaštela igrala srednjaka, tamo će je premjestiti na poziciju primača. Budući da je poznajemo kao vrijednu i ambicioznu curu, sigurni smo da će nam i ona poslati puno dobrih vijesti „preko bare“. Iako bi se moglo reći da u klubu ostajemo bez odličnih igračica, jako nam je drago kada vidimo da je odbojka pomogla našim curama da se školuju i da napreduju, i u klubu sustavno podržavamo i pomažemo ambiciozne i kvalitetne cure koje žele studirati vani.