Odbojkašice Marine Kaštela brončane na prvenstvu Hrvatske za kadetkinje

12.06.2013

Od  06.- 09. lipnja u Rovinju  je održano odbojkaško prvenstvo Hrvatske za kadetkinje i kadete. U muškoj konkurenciji nastupilo je 6 ekipa , a u ženskoj konkurenciji 17 ekipa koje su bile podijeljene u četiri grupe.

Prvog dana natjecanja odigrane su utakmice po grupama gdje su se odbojkašice Marine Kaštela susrele sa ekipama Rovinj, Đakovo i Drenova. Osvojeno je prvo mjesto u skupini C sa maksimalnim  učinkom od 3 pobjede i set razlikom 6:0.
U četvrtfinalu susrele su se s vrlo dobrom ekipom Umaga, koju su u teškoj utakmici pobjedili rezulatom 2:1. Prvi set „Marinke“ su odigrale odlično, međutim u drugom setu dolazi do opuštanja i drugi set odlazi ekipi Umaga. U trećem i odlučujućem setu odličnim servisom Jelene Ninčević  dolaze do pobjede koja ih vodi u polufinale.
Na putu do finala „Marinkama“ su stajale odbojkašice Osijeka. U neizvjesnom utakmici prvi set je otišao na stranu Marinki (25:23), Osiječanke uzvraćaju u drugom (25:17). Treći set je počeo vodstvom Osiječanki, ali su ih Marinke izvarednom igrom stigle i prestigle. Vodile su  22:20 i 23:21 , ali ni to nije bilo dovoljno. U četvrtom setu dogodio se potpuni pad, srce je htjelo, ali je umor (premalo vremena za oporavak) učinio svoje…
U susretu za 3.mjesto kadetkinje Marine Kaštela sa rezulatom 3:0 (25:14, 25:17, 25:18) pobjedile su Grobničan, dok je u finalnom susretu ŽOK Osijek pobjedila OK Poreč rezultatom 3:0.
Najboljom igračicom prvenstva proglašena je Doris Krivić (ŽOK Osijek), najbolji libero Rene Šain ( OK Poreč) , a tehničarka  Vedrana Jakšetić ( ŽOK Osijek).

Čestitamo našim curama, te se nadamo kako će im ovaj uspjeh poslužiti kao motivacija za daljnji rad i napredak.

Za OK Marina Kaštela nastupile su: Marijeta Runjić, Matea Vidović, Marija Parčina, Jelena Ninčević, Ana Bilić, Danijela Subašić, Josipa Romić, Tea Kapov, Nikolina Milanović, Bruna Botić, Mara Bilbork i Nina Matas.
Trenerica Marina Perković

Redoslijed ekipa kod kadetkinja nakon odigranog prvenstva je:

1. ŽOK Osijek
2. OK Poreč
3. OK Marina Kaštela
4. OK Grobničan
5. OK Melia Hotels Umag
6. ŽOK Split 1700
7. ŽOK Rovinj
8. OK Zadar
9. HAOK Mladost
10. OK Sisak
11. OK Funtana Vrsar
12. ŽOK Đakovo
13. OK Drenova
14. OK Petrinja
15. ŽOK Cestorad
16. OK Makarska
17. ŽOK Pazin