Mlade kaštelanske odbojkašice vratile se brončane s turnira u Francuskoj

09.05.2013

Proteklog vikenda kadetska ekipa OK Marine Kaštela gostovala je na Međunarodnom odbojkaškom turniru kadetskih selekcija, u besprijekornoj organizaciji kluba Aser volley-ball  Rixhiem,  gdje su u najboljem svjetlu predstavile  hrvatsku odbojku i svoj grad Kaštela.

Uz domaćina, na turniru su sudjelovali još pet selekcija iz Francuske (Pole Espoir de Mulhouse, Pole Espoir de Nancy, Selection Haut Rhin, Selection Rhone – Alpes, Rennes REC) , i talijanski (Anderlini iz Modene) i njemački (Zepernick Berlin),  te je po prvi put došla ekipa iz Hrvatske (Marina Kaštela).

U prvoj fazi natjecanja ekipe su bile podijeljene u tri grupe, gdje se igralo na dva seta. Mlade Kaštelanke su u prvoj utakmici pobjedile selekciju Rhone Alpes  rezultatom 2:0 po setovima 25:15, 25:15,  dok su u drugoj utakmici za protivnika imale ekipu iz Mulhousa s kojima su ostali 1:1.
Nakon prve faze natjecanja, slobodno vrijeme djevojke su iskoristile za druženje s drugim ekipama, šetnju po gradu i kupnju suvenira za obitelj i prijatelje.
U poslijepodnevnim satima, u drugoj fazi turnira, djevojke su odigrale još  dva susreta. Rezultatom  2:0 svladale su ekipu Rennes , a u zadnjoj utakmici prvog dana turnira izgubile su 2:1 od selekcije Nancy , ovi rezultati su omogućili djevojkama prvo mjesto u skupini koje ih je odvelo u polufinale.
Sljedeće jutro u polufinalu su ih dočekala domaća ekipa Mulhouse koje su u teškoj, borbenoj, utakmici punoj preokreta bile bolje od mladih Kaštelenki   2 : 1 ( 25:11,19:25,15:17). U drugom polufinalu susrele su se ekipe Rennes i Modena u kojem je Modena slavila sa 2:0 ( 25:22, 25:22).
U utakmici za 3.mjesto  igračice Marine Kaštela rezultatom 2:1(21:25, 26:24, 15:5) pobjedile su ekipu Rennes.
Finale:  Pole Mulhouse – Anderlini Modena  0:2 (20:25, 19:25).

Unatoč izostanku dvije ključne igračice Marijete Runjić i Brune Botić tijekom cijelog turnira odbojkašice Marine  Kaštela su imale dobre rezultate. Iako smo dojma da su mogle i do najsjajnijeg odličja ovo je odličan uspjeh mladih Kaštelanki. Ovoj ekipi još uvijek nedostaje zrelosti i kohezije, a ovakva natjecanju su jedinstvena prilika da steknu iskustvo.

Nakon dodjele pojedinačnih naslova i nagrada sudionici su bili umorni, ali sretni. Za najboljeg tehničara turnira proglašena je Jelena Ninčević, dok je Nina Matas drugi najbolji libero.

Rezultati: 1. Modena, 2. Mulhouse pole 3.Marina Kaštela, 4. Rennes, 5. Nancy pole 6. Zepernick, 7. Izbor Haut-Rhin, 8. Prikazan Rhone-Alpes, 9. Rixheim

Sudjelovanje na ovom turniru je bila provjera kadetske ekipe Marine Kaštela  pred završnicu prvenstva Dalmacije koje će se održati 18.svibnja.2013 u Dubrovniku , na kojem Kaštelanke brane titulu prvakinja Dalmacije.

Igračice: Doris Brkan, Jelena Ninčević, Ana Bilić, Ana Kakić, Tea Kapov, Nikolina Milanović, Katarina Milanović, Marija Parčina, Matea Vidović, Zrinka Sunko, Josipa Romić, Danijela Subašić i Nina Matas
Trenerica: Marina Perković