Marinke ušle u povijest Hrvatske odbojke osvojivši prvi Superkup

13.10.2016

ODBOJKA ZASJALA U KAŠTELIMA
Ove je srijede u Kaštelima održan prvi odbojkaški Superkup za seniorke i seniore. Prisutni gledatelji mogli su vidjeti dvije odlične utakmice, a prve koje su podigao  pehar bile su odbojkašice Marine Kaštela koje su sa 3:2 pobijedile zagrebačku Mladosti. Nakon njih na parket su izašli seniori koji su pružili još jednu dramatičnu utakmicu, na žalost pobjeda je otišla na stranu gostiju.

OK Marina Kaštela – HAOK Mladost 3:2
(14:25, 25:21, 25:23, 14:25, 15:11)

Kaštel Stari, Gradska dvorana
Suci: Ivica Špadina, Vedran Juravić

Odbojkašice Marine Kaštela ušle su u povijest kao prve osvajačice hrvatskog Super kupa. Kaštelanke su rezultatom 3:2 svladale konkurentice iz Zagreba te tako podigle dugo očekivani pehar i to pred domaćom publikom.
Bio je to napet susret, osobito u drugom i trećem setu gdje su Marinke dale sve od sebe kako bi preokrenule početni šok gostiju. Gošće su, naime, slavile u prvom setu s laganih 25:14, ali domaće igračice uspijevaju preokrenuti rezultat u svoju korist u dva teška seta. Potom Zagrepčanke ponovo uzvraćaju odličnom igrom i rezultatom istim kao i u prvom setu, pokazavši da se nemaju namjeru predati. Međutim, timsku igru i karakter pokazale su Marinke u odlučujućem petom setu u kojem stižu do petnaestog poena za veliko slavlje.

Predsjednik HOS-a Zdeslav Barač zajedno s dopredsjednicom HOS-a Zinom Urlić i izbornikom ženske seniorske reprezentacije Miroslavom Aksentijevićem uručili su ekipama pehare, medalje i pojedinačne nagrade.

Najbolja igračica: Lea Cvetnić, OK Marina Kaštela
Najbolja dizačica: Ivona Josipović, HAOK Mladost
Najbolja blokerica: Ema Strunjak, HAOK Mladost
Najbolja primačica: Elena Vukić, OK Marina Kaštela
Najbolji libero: Nikolina Božičević, OK Marina Kaštela

„Do sada smo igrali pet finala, a ovo nam je prvo u kojem smo pobijedili. Mislim da nam to sada znači više od samoga pehara. Nitko od nas nije svjestan još da smo nešto osvojili, stoga mislim da će vjerojatno sutra sve sjesti na svoje mjesto. Po pitanju same igre, bile su očekivane oscilacije kod njih i kod nas jer se radi o početku sezone, ali generalno sam zadovoljan. Mislim da smo na pravom putu“, rekao je trener domaćih Milorad Krunić.

pobjednicka-ekipa