Kadetkinje OK Marina Kaštela prvakinje Dalmacije!!!

21.05.2013

Kadetkinje Marine Kaštela, igračice rođene 1996. godine i mlađe, obranile su naslov PRVAKINJA Dalmacije na regionalnom prvenstvu, natjecanju koje je u organizaciji Ženskog odbojkaškog kluba Dubrovnik održano ovog vikenda u Sportskoj dvorani u Gospinom polju.

Nastupilo je ukupno osam ekipa koje su bile podijeljene u dvije skupine, pa su tako u prvoj skupini međusobno igrale ekipe OK Marina Kaštela, OK Brda, ŽOK Čilipi i OK Makarska, a u drugoj OK Mokošica, ŽOK Split 1700, ŽOK Zadar i ŽOK Dubrovnik.

U skupini „A“ Marina Kaštela je sa tri pobjede s po 2:0 osigurala finale, dok u borbi za drugoplasirano mjesto skupine ekipa Makarske je bila bolja od Brda i Čilipa. Dubrovnik je igrao u skupini ‘B’ u kojoj je ostvario dvije pobjede i jedan poraz. Isti učinak su imale i kadetkinje Splita 1700 i Zadra, ali je u krugu s njima zbog slabije set razlike domaćin ostao bez jednog od prva dva mjesta te nastupa u daljnjem natjecanju.

Zadranke su u utakmici za treće mjesto pobijedile Makarsku 2:1 slavivši u trećem setu 16:14!

U finalnom susretu protiv ekipe Splita „Marinke“ su odličnim servisom odlučnije ušle u utakmicu, bolje su konrolirale igru, te sa uvjerljivih 2:0 (25:20,25:20) nakon posljednjeg poena su započele proslavu naslova pravakinja Dalmacije.
Budući je državno prvenstvo za kadetkinje otvorenog tipa, bez obzira na plasman na regionalnom prvenstvu, sve ekipe koje su nastupile u Dubrovniku mogu se boriti za naslov prvakinja Hrvatske. Državno prvenstvo za kadetkinje igra se u Rovinju od 7. do 9. lipnja. 2013.godine.

Za pobjedničku ekipu OK Marina Kaštela uz „asistenciju“ trenerice Marine Perković, igrale su Marijeta Runjić, Doris Brkan, Matea Vidović, Marija Parčina, Ana Bilić, Jelena Ninčević, Mara Bilobrk, Nina Matas, Bruna Botić, Tea Kapov, Nikolina Milanović, Danijela Subašić i Josipa Romić.