Dodijeljene nagrade najboljim sportašima Grada Kaštela u 2013. godini

10.03.2014

Grad Kaštela nedavno je proglasio najbolje pojedince u području sporta za proteklu 2013. godinu. Zanimljiva je činjenica kako je odbojka nadvisila ostale sportove jer su upravo zaljubljenicima u igru preko mreže dodijeljene čak tri nagrade, što još jednom potvrđuje tezu kako su Kaštela grad odbojke.

okk-2014-03-10-najsportasi-2013

Početkom godine uobičajena je pojava da gradovi nagrađuju svoje najbolje pojedince za postignuti uspjeh i značaj na raznim poljima, a veoma važno polje predstavlja upravo sport. Takva praksa nije izostala ni u gradu Kaštela koji je dodijelio priznanja sportašima koji predstavljaju u prvom redu klub i grad, a potom i sebe. Odlukom komisije sastavljene od nekolicine sportskih djelatnika, novinara i predstavnika grada Kaštela, odlučeno je kako su istoimeni grad kroz prethodnu godinu najbolje predstavili Anamarija Miljak kao najbolja sportašica, OK Mladost Marina Kaštela kao najbolja momčad te Ivan Rančić kao najbolji trener, ujedno strateg najbolje ekipe. Na prigodnoj svečanosti koja je održana u dvorcu Vitturi, sportašima su nagrade uručili predsjednik ZŠU Mirko Parčina, gradonačelnik Ivan Udovičić te njegov zamjenik Zoran Bonacin, kao i pročelnica za sport Sandra Zokić.

Anamarija Miljak, seniorska reprezentativka, igračica OK Marine Kaštela, jedna od ponajboljih dijagonalnih igračica u Hrvatskoj, titulu najbolje sportašice u gradu opravdala je osvojenim 3. mjestom na XVII. Mediteranskim igrama održanima u turskom Mersinu i osvojenim 5. mjestom u prvenstvu Hrvatske prošle sezone.

Najbolja ekipa grada Kaštela je potpuno zasluženo i opravdano OK Mladost Marina Kaštela, aktualni osvajači prvenstva Hrvatske koji će u obranu trofeja krenuti za nekoliko dana nakon što su nadmoćno osigurali prvo mjesto u regularnom dijelu natjecanja. Priznanje koje su očekivano primili kaštelanski odbojkaši na čelu s Ivanom Rančićem odgonetnulo je tako i odgovor na pitanje o najboljem treneru u Kaštelima. Osvojen trofej prvaka Hrvatske i sudjelovanje u finalu Kupa Hrvatske uspjesi su Ivana Rančića iz prethodne sezone.

Priznanja za obje strane zaista nisu mogla stići u bolje vrijeme. Nakon što su nadmoćno osigurali prvu poziciju pred početak doigravanja, kaštelanskim odbojkašima je ovo priznanje samo još jedan od dodatnih motiva da naslov najboljih ostane i ove godine u Kaštelima. Motiva svakako ne nedostaje, a isto može posvjedočiti i Anamarija Miljak koja je zajedno sa svojom ekipom izborila polufinale prvenstvenog natjecanja.

Čestitke svim nagrađenim sportašima i djelatnicima uz mnogo sportske sreće i želje da postignute uspjehe nadmaše ili barem ponovno dostignu.