Arhiva 2012

05.12.2012

28.12.2012.

DRŽAVNO PRVENSTVO ZA JUNIORKE I JUNIORE

POREČ, 25.-27.siječnja, 2013.

1. KOLO – 25.01.2013.
OK MARINA KAŠTELA – HAOK MLADOST 1:3 (25:23, 19:25, 15:25, 17:25)

2. KOLO – 25.01.2013.
OK MARINA KAŠTELA – OK POREČ 0:3 (10:25, 19:25, 21:25)

3. KOLO – 26.01.2013.
ŽOK VUKOVAR–OK MARINA KAŠTELA 0:3 (16:25, 17:25, 18:25)

Nakon osvojenog trećeg mjest u skupini krenulo se u razigravanje.

RAZIGRAVANJE – 26.01.2013.
OK MARINA KAŠTELA – OK DRENOVA 3:0 (25:14, 25:18, 25:14)

RAZIGRAVANJE – ZA 5. MJESTO
OK MARINA KAŠTELA – VUKOVAR 3:0 (25:18, 25:23, 25:13)

Igračice: MIA NINČEVIĆ, SANJA ČIZMIĆ, MIRTA BAŠELOVIĆ, MATEA ČURAK, ANTONIJA KREŠO, MARIJETA RUNJIĆ, MATEA VIDOVIĆ, NINA MATAS, IVANA PEJIĆ, JELENA NINČEVIĆ, BRUNA BOTIĆ, DANIJELA SUBAŠIĆ.

Trenerica: Marina Perković

Turnir su osvojile odbojkašice HAOK MLADOSTI pobjedivši u finalu OK POREČ sa 3:1 (25:19, 19:25, 25:23, 25:21)

Sve rezultate sa turnira možete pogledati ovdje.


20.12.2012.

1. A Hrvatska Liga

12. kolo
ŽOK AZENA VELIKA GORICA – OK MARINA KAŠTELA 3:2
(23:25,25:17,13:25,25:22,15:10)

Poredak:

 
EKIPA
UTAKMICE
BODOVI
uk.
dob.
izg.
1.
OK POREČ 
8
7
1
21
2.
ŽOK AZENA V. GORICA 
8
6
2
17
3.
OK MARINA KAŠTELA 
8
3
5
10
4.
HAOK MLADOST 
8
3
5
9
5.
ŽOK VUKOVAR 
7
2
5
6
6.
OK OTP BANKA PULA 
7
2
5
5

14.12.2012.

ADVENTSKI DOMJENAK SPORTSKO-SOCIJALNOG PROGRAMA MARINE KAŠTELA

Tradicionalni adventski domjenak Sportsko-socijalnog programa Marine Kaštela okupio je opet preko 300 djece i njihovih roditelja, koji su zajedno sa svojim trenerima, psihologinjom i upravom kluba obilježili još jednu uspješnu godinu.

Treneri su simboličnim poklonima nagradili najuspješnije. Od veslača to su bili veslači koji su osvojili zlatne i srebrne medalje na državnom prvenstvu:

Dvojac na pariće Kadetkinje B
Lucija Šćurla,Božica Šimunović
2. mjesto PH

Četverac bez kormilara Juniori A
Frane Malenica, Neven Vukorepa, Dino Ujaković, Pave Kuzmanić-
1. mjesto PH

Četverac sa kormilarom juniori A
Frane Malenica, Pave Kuzmanić, Dino Ujaković, Bernard Samardžić, kormilar Luka Ščurla
1. mjesto PH

Dvojac na pariće juniori B
Toni Čavka, Bernard Samardžić
1. mjesto PH

Osim toga, ove je godine veslački osmerac koji je predstavljao grad Kaštela na maratonu Vukovar-Ilok završio i kao ukupni pobjednik i kao prvi u kategoriji gradova.

Odbojkašice se u 2012. mogu ponositi 2. mjestom u državi na Kadetskom prvenstvu, te 3. na juniorskom prvenstvu države.

Jedriličarska posada Marine Kaštela osvojila je ove godine prvo mjesto na državnom prvenstvu ORCi u Šibeniku, a posebno smo ponosni na naše prvake države odbojkaše Mladosti Marina Kaštela.

Poseban štih domjenku dali su mladi gitarist i gitaristice područne glazbene škole Fra Bernardina Sokola koji su upravo osvojili prvo mjesto na državnom natjecanju, koji su ujedno i sportaši u našem veslačkom i odbojkaškom klubu. Uvijek nam je posebno drago vidjeti da su naši sportaši uspješni i u drugim aspektima života.

Iza nas je još jedna uspješna godina, koju ćemo u veslačkom klubu završiti sa Božićnim triatlonom 22.12., a iduću započeti tradicionalnim zimskim pripremama u Sloveniji.

Svim našim veslačima, odbojkašicama i jedriličarima želimo Sretan Božić i sve najbolje u 2013., koju se nadamo provesti i dalje zajedno.

Slike su preuzete sa Portala Grada Kaštela


11.09.2012.

ODBOJKAŠICE MARINE KAŠTELA DO 16 GODINA OSVOJILE MEĐUNARODNI TURNIR SPORTSKIH IGARA MLADIH

Multinacionalno i multikulturalno središte naših susjeda – Sarajevo, bilo je središte odvijanja natjecanja međunarodnih Sportskih igara mladih. Natjecanje je okupilo 200tinjak djece iz Hrvatske, Makedonije, Srbije, Crne Gore te Bosne i Hercegovine, u četiri sporta: košarka, odbojka, rukomet i futsal.

Prvi dan je protekao u opuštenom raspoloženju obilaska centra grada, upoznavanjem sa zanimljivim naslijeđem i kulturom Sarajlija. To je, naravno, uključivalo i kušanje ćevapa s kajmakom i ispijanje vode s česme.

Natjecateljski duh se probudio drugi dan odmah dolaskom u dvoranu. Sretno, borbeno i spretno smo u polufinalu pobijedili s 2:0 ekipu Srbije, te u finalu s 2:1 ekipu domaćina Bosne i Hercegovine, uz nevjerojatnu borbu te podršku punih tribina.

Za svakog je sportaša najljepši trenutak kad osvoji zlatnu medalju,razvije svoju zastavu te zapjeva navijačke pjesme. Čestitamo našim djevojkama na osvojenom peharu i želimo im uspješnu sezonu.

Sastav: Runjić, Botić, Vidović M., Parčina, Matas, Bilić, Jankov, Grizelj, Karaula, Vidović E., Romić, Kakić

Trenerica: Jelena Matešić


17.06.2012.

KADETKINJE U DRŽAVNOM FINALU

Odbojkašice OK Marina Kaštela izborile su se za finale na Prvenstvu Hrvatske za kadetkinje koje se ovaj vikend odvija u Osijeku. Svi ljubitelji odbojke finalnu utakmicu mogu pratiti i kod kuće, na www.odbojka.hr, u nedjelju 17.6. u 12 sati.

Sretno našim mladim nadama!


13.06.2012.

OK MARINA KAŠTELA POBJEDNIK MEĐUNARODNOG ODBOJKAŠKOG TURNIRA

Proteklog vikenda 9. i 10. lipnja u Makarskoj je je održan međunarodni odbojkaški turnir “Pozdrav ljetu” na kojem su odbojkašice Marine Kaštela osvojile 1.mjesto.

Na turniru je sudjelovalo osam ekipa, od toga tri iz Crne ŽOK Galeb -Bar,ŽOK Kotor i ŽOK Herceg Novi, jedna slovenska ekipa ŽOK Triglav – Kranj , dok su iz Hrvatske nastupili domaćin turnira OK Makarska, ŽOK Sinj, OK Marina Kaštela i Kadetska reprezentacija Zagreba.

Nakon prvog dana turnira i odigranih utakmica po grupama polufinale su izborile sve četiri domaće ekipe, iz skupine ‘A’ Sinj i Makarska, a iz ‘B’ Marina Kaštela i Zagreb. U prvom polufinalnom susretu “Marinke” su bile bolje od dobro poznatih i borbenih Sinjanki, dok su u drugom polufinalu nakon dramatične igre u trećem, odlučujućem setu Zagrepčanke pobijedile Makarsku.

U finalnom susretu odbojkašice Marine Kaštela bile su bolje od reprezentacije Zagreba 2:1, dok su u utakmici za treće mjesto odbojkašice Sinja pobijedile Makarsku 2:0.

Na kraju ovog veoma dobro organiziranog i kvalitetnog turnira, čiji je domaćin bio OK Makarska, trima prvoplasiranim ekipama uručeni su pehari i medalje , dok su pojedinačne nagrade pripale Mirti Bašelović (najbolji napadač) i Marijeti Runjić (najbolji igrač) iz OK Marina Kaštela i Ivani Blažević (najbolji tehničar) iz HAOK Mladost.

Za OK Marina Kaštela nastupile su: Matea Ćurak, Mirta Bašelović, Marijeta Runjić, Doris Brkan,Jelena Ninčević, Mia Ninčević, Nina Matas, Antonija Krešo, Danijela Subašić, Bruna Botić, Ivana Pejić i Nikolina Karaula.
Trener: Nebojša Omašić
Pomoćnici: Marina Perković i Dragan Nedović

I na kraju da najavimo da će već ovog vikenda odbojkašice i odbojkaši Marine Kaštela sudjelovati na prvenstvu Hrvatske za kadetkinje i kadetke koje će se održati od 15. do 17. lipnja u Osijeku.


05.06.2012.

KADETKINJE MARINE KAŠTELA PRVAKINJE DALMACIJE

Na kadetskom prvenstvu Hrvatske za regiju jug koje je u organizaciji OK Marina Kaštela održano u Kaštelima 02. i 03. lipnja odbojkašice Marine Kaštela osvojile su prvo mjesto.

U prvom redu se za odlično odrađeni posao zahvaljujemo našim seniorkama, zaposlenicima i volonterima – prijateljima kluba koji su uvelike doprinijeli organizaciji, kako prije, tako i za vrijeme samog prvenstva.

Naravno, ključna je bila podrška i naših sponzora, Kuće bureka i pekarne Leonora koji su nam osigurali marende za sve sudionike prvenstva i suce, ugostitelja Karmela Milanovića koji je donirao osvježavajuće napitke, te Marine Kaštela koja je pokrila brojne troškove organizacije.

Prvog dana natjecanja odigrane su utakmice po skupinama.
U skupini ‘A’ u kojoj su bili Makarska, Sinj i Marina Kaštela zabilježeni su sljedeći rezultati: Sinj – Marina Kaštela 0:3, Makarska – Sinj 0:3, Marina Kaštela – Makarska 3:1. Poredak skupine ‘A’: 1. Marina Kaštela, 2. Sinj, 3. Makarska
U skupini ‘B’ u kojoj su igrali Šibenik, Split, Zadar i Brda rezultati su sljedeći: Šibenik – Zadar 0:3, Split – Brda 3:0, Split – Zadar 0:3, Brda – Zadar 1:3, Šibenik – Brda 0:3(b.b.) i Zadar – Split 3:0.
Poredak skupine ‘B’: 1. Zadar, 2. Split, 3. Brda, 4.Šibenik.

Drugog dana natjecanja odigrane su utakmice za plasman od 1. do 3. mjesta tj. završnica u koju su se plasirali Marina Kašela, Zadar i Split, te utakmica za 4.mjesto u kojoj su Sinjanke pobijedile ekipu Brda rezultatom 3:0.
Odbojkašice Marine Kaštela odlično su igrale tijekom cijelog prvenstva. U polufinalnom susretu bile su bolje od Splita kojima nisu dozvolile osvajanje 20 poena ni u jednom setu.

U prvom setu finalnog susreta Zadranke su još pružile kakav-takav otpor, no u nastavku dvoboja na terenu je postojala samo jedna momčad. S uvjerljivih 25:10 i 25:11 “Marinke” su pred domaćom publikom nakon posljednjeg poena započele proslavu naslova prvakinja Dalmacije.

Plasman: 1. Marina Kaštela, 2. Zadar, 3. Split, 4. Sinj, 5. Brda, 6. Makarska i 7. Šibenik.

Tako su Marina Kaštela, Zadar, Split i Sinj izborili plasman na završnicu državnog kadetskog prvenstva koje će se održati od 15. do 17.lipnja u Osijeku.
Pokale za prva tri mjesta mjesto dodijelio je povjerenik natjecanja za regiju jug Petar Mamić, dok su medalje dodijelile seniorke Marine Kaštela Jelena Balić i Elena Vukić.

Odbojkašice Marine Kaštela nakon osvajanja juniorskog i kadetskog prvenstva Dalmacije već sljedeći vikend čeka novi izazov. Kao zadnja priprema za oba državna prvenstva idu na Međunarodni turnir u Makarsku gdje će igrati protiv odličnih ekipa iz Slovenije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Crne Gore.

Za OK Marina Kaštela nastupile su: Matea Ćurak, Mirta Bašelović, Marijeta Runjić, Doris Brkan, Matea Vidović, Jelena Ninčević, Mia Ninčević, Nina Matas, Nikolina Milanović, Antonija Krešo, Danijela Subašić, Bruna Botić i Ivana Pejić.


31.05.2012.

PRVENSTVO DALMACIJE ZA KADETKINJE

okk-arh2012-prvenstvo-Dalmacije-za-kadetkinje

Kadetsko prvenstvo Hrvatske, igračice rođene 1995. godine i mlađe, za regiju jug održat će se u subotu i nedjelju 02. i 03. lipnja u Gradskoj sportskoj dvorani u Kaštel Starom. Osim domaćina, odbojkašica Marine Kaštela, još će nastupiti i odbojkašice Šibenika, Makarske, Sinja, Brda, Zadra i Splita 1700.

Ekipe su razvrstane u dvije skupine. U skupini ‘A’ igrat će Sinj, Marina Kaštela i Makarska, u skupini ‘B’ Šibenik, Split 1700, Brda i Zadar. Prvog dana natjecanja igraju se utakmice po grupama gdje igra svatko sa svakim. Drugog dana igra se jedna utakmica u grupi i završnica prvenstva. U završnicu idu izravno 1. iz grupe A i 1. i 2. Iz grupe B. Za četvrto mjesto igra 2. iz grupe A i 3. iz grupe B.
Prve četiri ekipe izborit će nastup na završnici prvenstva Hrvatske koje se igra za dva tjedna.

Raspored igranja:

subota, 02.lipnja
13,00 sati: Sinj – Marina Kaštela (teren ‘A’)
13,00 sati: Šibenik – Zadar (teren ‘B’)
14,30 sati: Split 1700- Brda (teren ‘A’)
16,00 sati: Makarska – Sinj (teren ‘A’)
17,30 sati: Split 1700 – Šibenik (teren ‘A’)
17,30 sati: Brda – Zadar (teren ‘B’)
19,00 sati: Makarska – Marina Kaštela

Nedjelja, 03.lipnja
09,00 sati: Šibenik – Brda (teren ‘A’)
09,00 sati: Zadar – Split 1700 (teren ‘B’)

ZAVRŠNICA
11:30 sati: 1A – 2B (teren ‘A’)
11:30 sati: 2A – 3B (teren ‘B’)
14:00 sati: 1A – 1B (teren ‘A’)


29.05.2012.

JUNIORKE MARINE KAŠTELA PRVAKINJE DALMACIJE

Na juniorskom prvenstvu Hrvatske za regiju jug koje je u organizaciji ŽOK Dubrovnik  održano u Dubrovniku 26. i 27. svibnja odbojkašice Marine Kaštela osvojile su prvo mjesto.

Prvog dana natjecanja odigrane su utakmice po skupinama. U skupini ‘A’  u kojoj su bili Split, Makarska i Dubrovnik zabilježeni su sljedeći rezultati: Dubrovnik – Makarska 3:0 (25:18, 25:22, 25:17), Split – Makarska 3:2 (25:19, 21:25, 23:25, 25:16, 15:9), Dubrovnik – Split 0:3 (15:25, 21:25, 16:25). Poredak skupine ‘A’: 1. Split, 2. Dubrovnik, 3. Makarska.

U skupini ‘B’ u kojoj su igrali Šibenik, Mokošica i Marina Kaštela rezultati su sljedeći: Mokošica – Šibenik 3:2 (25:18, 19:25, 25:13, 23:25, 15:12), Mokošica – Marina Kaštela 0:3 (15:25, 5:25, 5:25), Šibenik – Marina Kaštela 0:3 (15:25, 7:25, 10:25). Poredak skupine ‘B’: 1. Marina Kaštela, 2. Mokošica, 3. Šibenik.

Drugog ujedno posljednjeg dana odigrane su utakmice za treće mjesto te finale. Odbojkašice Dubrovnika u utakmici za treće mjesto pobijedile su Mokošicu 3:0 (25:14, 25:19, 25:8), dok je Marina Kaštela u finalu bila bolja od Splita 3:0 (25:20, 26:24, 25:23).

Tako su Marina Kaštela i Split izborili plasman na završnicu državnog juniorskog prvenstva koje će se održati krajem lipnja. Pokal za prvo mjesto dodijelila je trenerica juniorki Dubrovnika Mirjana Vreća a primila ga je Nika Stanović, bivša igračica Dubrovnika koja je prije dvije godine prešla u Marinu Kaštela.

Ispred OK Marina Kaštela nastupile su: Matea Ćurak, Mirta Bašelović, Nika Stanović, Marijeta Runjić, Matea Vidović, Jelena Ninčević, Mia Ninčević, Nina Matas, Nikolina Milanović, Marija Parčina, Danijela Subašić i Josipa Romić.


21.05.2012.

ODBOJKAŠICE S AMERIČKOG SVEUČILIŠTA GEORGIA TECH POSJETILE SPLIT I KAŠTELA

Prošle su već gotovo tri godine da je naša igračica Ivona Kolak otišla u SAD, studirati i igrati odbojku za Georgia Tech University. S veseljem redovito primamo obavijesti od nje o tome kako se snalazi, a posebno nas je obradovalo što je ovog proljeća Ivonina ekipa, u sklopu svoje “turneje po Europi”, došla čak i do Kaštela i Splita.

U vrlo kratkom i brzom posjetu Hrvatskoj, odigrali su utakmicu sa OK Split 1700, obišli Split i Trogir, posjetili Brač i zajedno kao ekipa posjetili Ivoninu obitelj. Već nakon dva dana, produžili su za Sloveniju i Italiju, te se vratili u SAD.

Našu Ivonu čeka radno ljeto i nećemo je vidjeti do Božića, ali i dalje pratimo njen uspjeh “preko bare”.


31.03.2012.

KRAJ DOIGRAVANJA ZA OK MARINA KAŠTELA

ČETVRTFINALE- 2. utakmica – 30. ožujka 2012. u 20,00 sati
OK MARINA KAŠTELA – ŽOK SPLIT 1700 0:3
(19:25,17:25,23:25)


28.03.2012.

DOIGRAVANJE

ČETVRTFINALE- 1. utakmica (27. ožujka 2012.)
ŽOK SPLIT 1700 – OK MARINA KAŠTELA 3:1
(25:21,21:25,25:20,25:12)

2. utakmica – 30. ožujka 2012. u 20,00 sati
OK MARINA KAŠTELA – ŽOK SPLIT 1700

 

26.03.2012.

DOIGRAVANJE ZA PRVAKA

Nakon pobjede protiv Marsonie u zadnjem kolu počinje doigravanje za prvaka.

Prva utakmicu doigravanja za prvake je u četvrtak u gostima kod Splita 1700, ovogodišnjih prvakinja A 1 lige.

DOIGRAVANJE
ČETVRTFINALE – 1. utakmica, utorak, 27. ožujka 2012. u 19,30
ŽOK SPLIT 1700 – OK MARINA KAŠTELA


26.03.2012.

1. A Hrvatska Liga

25. kolo
OK MARINA KAŠTELA – ŽOK MARSONIA 3:0
(25:10,25:11,25:10)

Poredak:

 
EKIPA
UTAKMICE
BODOVI
uk.
dob.
izg.
1.
ŽOK SPLIT 1700 
24
22
2
67
2.
HAOK MLADOST 
24
19
5
56
3.
OK OTP BANKA PULA 
24
19
5
54
4.
OK MARINA KAŠTELA 
24
18
6
52
5.
ŽOK AZENA V. GORICA 
24
15
9
46
6.
OK POREČ 
24
14
10
39
7.
OK KAŠTELA DC 
24
12
12
39
8.
ŽOK CESTORAD 
24
11
13
35
9.
OK KOSTRENA 
24
10
14
26
10.
OK ZAGREB 
24
7
17
23
11.
OK GROBNIČAN 
24
5
19
16
12.
ŽOK OSIJEK 
24
4
20
15
13.
ŽOK MARSONIA 
24
0
24
-1

09.03.2012.

VESLAČI I ODBOJKAŠICE DOBILI POSEBNO OSMIŠLJEN LJEKOVITI ČAJ

U želji da podržimo našu djecu da zdrave navike prošire sa sportskih aktivnosti na zdrave prehrambene navike, pozvali smo u goste poznatog splitskog fito-api terapeuta Bruna Čakića Medenka, kako bi našim sportašimo približio moć prirode u jačanju organizma.

Gospodin Čakić, čiji nadimak Medenko govori ne samo da se specijalizirao za proizvode na bazi meda, već i o tome koliko je pristupačna i ugodna figura, ima dugogodišnje iskustvo u pomaganju sportašima svojim mednim i biljnim proizvodima, ali i iskustvo upoznavanja vrtićke i školske djece s važnosti konzumiranja meda i biljnih čajeva.

Nakon predavanja o zdravoj prehrani i životnim navikama, naši su sportaši imali jedinstvenu priliku od ljekovitog bilja sami zamiješati svoj čaj. Naime, gdin Medenko osmislio je posebne čajeve za sportaše, prilagođene specifičnim zahtjevima dva različita sporta: veslanja i odbojke. Nekoliko volontera pred publikom je doziralo i zamiješalo kombinaciju trava pod budnim Medenkovim uputama, a nakon toga su djeca imala priliku degustirati ranije pripremljen čaj i nekoliko vrsta ljekovitim biljem obogaćenog meda.

U vrijeme kada djeca konzumiraju nevjerojatne količine proizvoda s previše šećera, konzervansa i umjetnih dodataka, jako smo sretni što su tako dobro prihvatila ovaj dašak prirode, te se nadamo da će ih ovo iskustvo ponukati da se češće okrenu onome što dobivamo iz prirode.


02.03.2012.

BRUNO ČAKIĆ MEDENKO

Draga djeco i dragi roditelji,

Pozivamo vas na predavanje i prezentaciju koju će održati poznati splitski
fito-api terapeut BRUNO ČAKIĆ MEDENKO koji će nas upoznati sa utjecajem zdrave prehrane i prirodnim načinima da ojačamo organizam, s posebnim naglaskom na jačanje imuniteta u periodima povećanih sportskih napora.

Predavanje će se održati u utorak, 6.ožujka 2012. u 19 sati, u sali Charter zgrade u Marini Kaštela.

Vjerujemo da će biti podjednako zanimljivo i poučno!


12.02.2012.

16. i 17. kolo prvenstva je odgođeno zbog vremenskih neprilika, a u 19. kolu cure su slobodne.


20.01.2012.

ZIMOVANJE SPORTSKIH KLUBOVA MARINA KAŠTELA

Za nama su još jedne zimske kondicijske pripreme za jedriličare, veslače i odbojkašice Marine Kaštela. Gotovo pedeset djece zaputilo se odmah nakon nove godine, u pratnji trenera, psihologice i liječnice, na tjedan dana zimskih treninga u Kranjskoj Gori.

Kao i obično, djeca su se okušala u skijaškom trčanju, skijanju, klizanju na ledu, a slobodno vrijeme proveli su u tipičnim zimskim igrama: grudanje, sanjkanje… Iako nas je ove godine dočekala iznenađujuće mala količina snijega oko doma, bilo je dovoljno da se svaki dan odrade treninzi na skijama, a kada je treću večer napokon pao svježi snijeg, veselje djece je bilo neizmjerno. Svježi snijeg iskoristili su sutradan za napraviti “snježnog optimista” i zaigrati “odbojku na snijegu”.

Odbojkašice su posjetile OK Kamnik u Kamniku, te OK Triglav u Kranju, i s njima odigrale trening-utakmice. Na povratku je cijela grupa posjetila Bled i njihov veslački klub, te Muzej krapinskog pračovjeka u Krapini.
Kao i svake godine, za nas se pobrinula vrijedna ekipa Počitniškog doma Srednji Vrh, čiji nam je topli dom i hrana dao energiju za naporne treninge.