O nama

19.09.2014

PROJEKT

Mirno More flota mira međunarodni je socijalno pedagoški projekt, jedinstven u Europi. Namijenjen je djeci i mladima različite nacionalnosti, zdravstvenog stanjai socijalnog konteksta, koji jedreći tjedan dana jadranskom obalom, te kroz brojne zajedničke aktivnosti, učenje prevladavati predrasude jedni prema drugima, te živjeti u suradnji, toleranciji i miru.

Mirno More Marina Kaštela nastalo je iz potrebe za organiziranjem sudjelovanja u ovom velikom projektu za mlade osobe s dijabetesom. U suradnji sa Splitskim dijabetičkim društvom skupina volontera iz Kaštela pokrenula je projekt Diabetic kids Kaštela 2007. godine, kako bi organizirala jedrenje za mlade s dijabetesom, uz stručnu superviziju lječnika i nadzor odgojitelja. Vremenom je projekt narastao do posade od 4 broda, a uključio i posadu mladih bez adekvatne roditelje skrbi, štićenika Doma za djecu Maestral; podružnica Miljenko i Dobrila, te posadu korisnika Centra za rehabilitaciju Zagreb. Posada dijabetičara također se proširila, te zadnjih godina uključuje mlade s dijabetesom iz cijele Hrvatske.

Mi smo grupa posvećenih volontera koji tokom godine pripremaju projekt i nadzor djece tijekom putovanja.

mm-team-luka-berketMag. (FH) Luka Berket Voditelj projekta, Skiper
(lberket@gmx.at)
Rođen 23.1.1982. u Splitu. U dobi od pet godina preselio se sa svojom obitelji iz Kaštela u Graz i od tada živi u štajerskom glavnom gradu. Nakon završetka studija Međunarodnih ekonomskih odnosa na FH-Eisenstadt je počeo raditi u obiteljskoj tvrtci. U Mirnom Moru on je odgovoran za financije, ali i zbrinjavanje hrvatske djece i organizaciju jedrilica.


mm-team-ivona-smoljicIvona Smoljić
Rođena je 31.12.1975, završila je pravo, a danas radi kao tajnica u Marine Kaštela d.o.o. U Mirnom Moru pomaže u komunikaciji sa sponzorima i organizaciji svih događaja iz projekta vezanih za Marinu Kaštela.


mm-team-tena-romaniTena Romani
(psiholog@marina-kastela.hr)
Rođena 27.1.1983., radi kao psihologinja u Sportskim klubovima Marina Kaštela. U Mirnom Moru je zadužena za prijave i komunikaciju sa korisnicima i ostvarivanje suradnje s partnerskim organizacijama.


mm-team-nikolina-marunicNikolina “Nikke” Marunić
Rođena 12.11.1991 u Splitu, student informatike. I sama dijabetičar, sa nama je od 2007. Od 2010 je odgojiteljica na posadi osoba s dijabetesom, a od 2013. skipperica.