Zimske pripreme veslača i jedriličara iz Marine Kaštela

17.01.2014

Svi već dobro znaju da se veslačice, veslači te jedriličarke i jedriličari Marine Kaštela u prvoj polovici siječnja nalaze na skijaškom trčanju u Sloveniji. Tako su se i ove godine za Kranjsku Goru zaputili, 7 jedriličara i 25 veslača, u pratnji trenera, vozača i doktorice. Kako ih u Kranjskoj gori nije dočekao snijeg, već ugodnih 5 stupnjeva, treninzi su se odvijali dvadesetak minuta vožnje dalje, u susjednoj Italiji, točnije podnožju Mandgara.

Oni nešto mlađi, novi na snijegu su svoje prve metre na skijama prelazili uz obuku trenera, a oni koji su brže usvajali tehniku su se pridružili ostalima (naprednijoj) grupi) i samostalno odrađivali treninge. Stariji veslači su osim skijanja, odradili dva treninga snage u klubskoj teretani VK Bled.

Tko je bio u Kranjskoj Gori vjerojatno je otišao vidjeti kako izgleda i Vršić; prekrasna priroda, ali uspon zahtjevan i za automobile. Put do Vršića vodi takozvanom “Ruskom cestom”, a veslački juniori su je isprobali trčeći, dok ih zaleđena cesta i opasnost nastavka puta nije zaustavila kod Ruske kapele.
Jedriličari su također radno iskoristili čitave treninge, na skijaškom trčanju, trčanju, vježbama na svježem zraku i na bazenu.

U svakom slučaju, malo smo tužni što ugođaj nije bio pravi zimski sa snijegom ali s druge strane treninzi su svi odrađeni i nadamo se da će veslačice i veslači nastaviti i u klubu vrijedno raditi jer prve regate će brzo doći.