U Marini Kaštela održano Otvoreno prvenstvo Hrvatske za Optimiste – ekipno

19.08.2019

U organizaciji Jedriličarskog kluba Marina Kaštela i u suradnji sa HJS, od 16.- 18. kolovoza 2019. u Kaštel Gomilici se održalo Otvoreno prvenstvo Hrvatske za Optimiste – ekipno.

Na regati je sudjelovalo ukupno 15 ekipa iz klubova diljem Hrvatske te gostujuća ekipa iz Tivata (Crne Gore), a u prva dva dana odjedrili su po principu „svatko sa svakim“ ukupno 105 plovova. Treći dan regate rezerviran je za polufinalne i finalne utrke, na kojima su se u konkurenciji Prvenstva Hrvatske nadmetale ekipe Jedriličarskog kluba Vega, dvije ekipe Jedriličarskog kluba Uljanik Pula, te JK Mornar, a u konkurenciji Otvorenog prvenstva kombinirana ekipa iz jedriličarskih klubova Jugo, Zenta, Omiš i Labud. Vremenski uvjeti bili su uglavnom vrlo povoljni za uspješno organiziranje regate, na kojoj je na kraju prvo mjesto na Prvenstvu Hrvatske osvojila ekipa „Uljanik 3“ (Buba Pulek, Mija Močinić, Tristan Tol i Edi Jurman) iz JK Uljanik Plovidba pod vodstvom trenera Darija Klibe. Drugo mjesto osvojila je ekipa „Vega“, a treće ekipa „Uljanik 3“.

U kategoriji Otvorenog Prvenstva Hrvatske prvo mjesto zauzela je ekipa „Uljanik 3“ iz JK Uljanik Plovidbe iz Pule, drugo mjesto kombinirana ekipa „Pilići“ iz klubova JK Jugo/ Zenta/ Omiš/ Labud, a treće mjesto je osvojila ekipa „Vega“ iz JK Vega.

Ovo je prvo ovakvo prvenstvo koje se organizira u novoizgrađenom Jedriličarskom centru u sklopu Marine Kaštela. Već u rujnu JK Marina Kaštela organizator je Prvenstva Hrvatske za neolimpijske klase, a želja im je promovirati Kaštela kao važnu lokaciju za jedriličarske regate ne samo na nacionalnom, nego i na međunarodnom nivou.

 

Rezultate prvenstva možete pronaći OVDJE

Cijelu galeriju fotografija možete pogledati ovdje: FOTO GALERIJA

zajednicka-medalje