Špinutova regata za optimiste

29.07.2014

U Kaštelanskom zaljevu održana je Špinutova regata za optimiste gdje se okupilo 60 jedrilica iz 9 klubova među kojima i naših osam: Ivan Vrbatović, Sunčica Bakotin, Ivan Jurić, Bruno Marević, Adrian Peović, Josip Baričević, a posebno nas vesele prvi nastupi naše dvije osmogodišnje djevojčice, Evite Bakotin i Andree Jurić koje su bile najmlađe sudionice regate, no ne i najlošije.

Nažalost, vremenski uvjeti nisu dopustili da se regata proglasi važećom jer se nisu održala tri plova, već samo dva. Prvog dana regate održana su dva plova po laganom maestralu. Prvi plov je krenuo loše za naše kao i za drugih 20 djece koji su diskvalificirani zbog preranog starta. Od naših prerano su krenuli Ivan V., Ivan J., Sunčica i Josip. Bruno je odvozio solidan plov te ciljem prošao 9., dok je Adrian bio 12. Drugi plov su Jurić i Sunčica bili među prvih 5 većinu plova, no zadnju orcu su pogriješili stranu te u cilj ušli kao 12. i 14. Ivan V. je dobro startao i držeći se lijeve strane regatnog polja do cilja dojedrio kao 7. Spomenimo kako je oba plova iza naše Andree bilo desetak jedrilica. S obzirom da je najmlađa i da joj je to prva regata u životu i trener i roditelji su bili jako zadovoljni i ponosni. Nije bilo vjetra da bi se dao start trećeg plova te su se jedriličari vratili na kopno. Na kopnu je djecu dočekalo mnoštvo pizze koju je pripremio brižni organizator JK Špinut.

Drugog dana regate, djeca su od 10 sati nestrpljivo čekala ne bi li se jedrio i treći plov, no vjetar im se nije smilovao. Tako su rezultati od prvog dana postali i konačni.

Bruno Marević 14., Adrian 18., Ivan V. 20., Ivan J. 24., Sunčica 26., Josip 30., Andrea 47. i Evita 54. Adrian je osvojio pehar za drugo mjesto u konkurenciji do 12 godina, dok je Sunčica bila treća cura do 12 godina. Pobjednik regate je Lovre Kovačević iz JK Mornar.