Regata sv. Ivana za optimiste

25.04.2015

U Dugom Ratu održana je 2. regata sv. Josipa na kojoj se okupilo 55 optimista. Prvog dana se nije jedrilo zbog nestabilnog vjetra, dok su drugog dana održana tri plova. Iako se prvoga dana nije jedrilo, djeca su se dobro zabavila, posebno na tomboli koju su organizatori priredili, a na kojoj je većina djece osvojila neki poklon. Nakon tombole uslijedio je obilati topli obrok za djecu i trenere. Drugog dana je puhao maestral od 5 do 15 čvorova te su uspješno održana tri plova. Naš klub poslao je 9 djece na regatu, a upravo naši jedriličari su odnijeli najviše nagrada te mogu biti i više nego zadovoljni!

Adrian Peović osvojio je prvo mjesto u ukupnom poretku s pobjedama u prvom i trećem plovu te šestim mjestom u drugom plovu, a Ivan Vrbatović drugo mjesto ukupno (6, 4, 2).

Fanny Biljak završila je regatu osma, a bila je druga djevojčica u ukupnom poretku te prva do 12 godina.

Ovo je bila prva regata za Martu Prolić koja je završila regatu na 17. mjestu i kao druga u konkurenciji djevojčica do 12 godina, te za Ivana Prolića koji je osvojio drugo mjesto u konkurenciji dječaka do 12 godina, a u ukupnom je poretku bio 21.

Također, u ukupnom poretku 55 optimista Josip Baričević bio je izvrstan 4., Petar Milun 14., Ivan Jurić 20. i Andrea Jurić 42.

Čestitamo svima na odličnim rezultatima!!! 🙂

 

jedre2