Jako jugo na Kupu Kairos

20.02.2014

Održan je Kup Kairos 2014, tradicionalno prva regata u godini za optimiste. Okupilo se 83 djece, a naš klub su predstavljali Ivan Vrbatović, Petar Milun, Sunčica Bakotin, Ivan Jurić, Bruno Marević, Eugen Vrlić, Fanny Biljak i Josip Baričević.

2014-jk-kup-kairos

Prvog dana je puhalo skroz lagano jugo jačine 1-6 čvorova što na kraju nije bilo dovoljno da se odvozi barem jedan,plov. Naime, optimisti su startali te odjedrili orcu i mezonavu, nakon čega je prekinut plov. Šteta za naše jedriličare koji su odlično stali u tom trenutku, Sunčica je bila 2., Petar 8., Ivan 9., Ivan J. 13…

Čekalo se do 15 h, no vjetra nije bilo. Na kopnu su djeca uživala u toplom obroku kojeg je organizator pripremio.

Drugog dana je puhalo jako jugo zbog čega su Josip i Fanny ostali na kopnu. Održala su se tri plova. U prvom plovu su Petar i Ivan dobro jedrili te su veći dio plova bili 5. i 6., no drugu orcu su falili stranu te izgubili mnogo mjesta. Drugi plov je bio po najjačem vjetru, odlično je jedrio Ivan te u cilj ušao 8.
Treći plov je vjetar malo oslabio, Ivan je u cilj ušao 4., ali je bio diskvalificiran zbog preuranjenog starta, Sunčica u cilj ulazi vrlo dobra 16.

Konačni rezultati su sljedeći: Petar 17., Eugen 26., Sunčica 29., Jurić 30., Ivan 42., a Bruno 43.

Pobjednik regate je Josip Svilan iz JK Trogir.