Ivan Jurić drugi u Betini!

14.08.2014

Održana je 39. regata optimista u Betini (Murter). Okupila su se 72 optimista iz desetak klubova. Oba dana je puhalo lagano jugo 5-8 čvorova. U pratnji trenera Stjepana Ćesića predstavljalo nas je sedam jedriičara.

Već prvi plov najavio je da će ovo biti dobar vikend za jedriličare Marine Kaštela. Ivan Vrbatović se najbolje snašao ušavši u cilj 3., Milun je bio 8., Jurić 10., Sunčica 11., no najveće iznenađenje je bio Peović koji je ciljem prošao 7. što je, na iznenađenje svih, ponovio i u drugom plovu, bez kompliciranja s puno koncentracije. Zadnjih nekoliko regata svi naši su popravili start, što je jedan od važnijih faktora u regati. Drugi plov bio je fenomenalan za Jurića kada je po desnoj strani regatnog polja uz dobar start i kontrolu protivnika dojedrio do prve pozicije.

Drugog dana su odrađena još dva plova. Ponovno iznenađuje jedanaestogodišnji Peović osvojivši 4. i 3. mjesto. Jurić pokazuje da je dorastao parirati najboljima prošavši ciljem 6. i 2. što mu je bilo dovoljno za izvrsno drugo mjesto u ukupnom poretku. Peović završava regatu na 5. mjestu što mu je bilo i više nego dovoljno za pobjedu među jedriličarima do 12 godina. Sunčica je natjecanje završila na 13. mjestu kao druga cura, a ujedno i druga cura do 12 godina. Dobar je bio i Vrbatović osvojivši 8. mjesto ukupno, Milun je bio 14., Baričević 27., a malo iznenađenje je priredila i Fanny Biljak na 20. mjestu. Na svojoj drugoj regati Evita Bakotin je zauzela 66. mjesto. Pohvale organizatorima koji su se potrudili da sve prođe u najboljem redu, a uz to su i djeci osigurali tople obroke. Pobjednik regate je Lovre Marfat iz Zadra.

01.09. naše mlade jedriličare očekuje sedmodnevno Prvenstvo Hrvatske u Zadru gdje će boje našeg kluba braniti 7 jedriličara.