DUBROVAČKA REGATA ZA OPTIMISTE

16.10.2014

2015-jkk-dubrovnik01
Naša djeca sudjelovala su na Dubrovačkoj regati za optimiste kriterija 1.6. koja se proteklog vikenda održala u Elafitskom akvatoriju uz poteškoće s vjetrom.

Među 99 natjecatelja našli su se i predstavnici JK Marina Kaštela: Petar Milun, Ivan Vrbatović,  Ivan Jurić, Sunčica Bakotin i Bruno Marević. Nažalost,  Adrian Peović nije mogao sudjelovati zbog povišene tjelesne temperature.

Prvog dana flota je pozvana na more oko 13 sati, no nakon 2 sata uzaludnog čekanja da vjetar dođe, regatni odbor je odlučio da je gotovo za prvi dan.
Drugog dana gotovo identična slika  plutanja na moru. Ipak, oko 16 sati, zapuhalo je jugo 3-5 čvorova što je regatni odbor iskoristio te je održan jedan plov. Ivan Vrbatović., Petar i Sunčica, držeći se lijeve strane regatnog polja, strane koja je bila bolja zbog kurenta,  osvajaju solidno 18., 20., i 23. mjesto. Ivan J. i Bruno  jako su loše odjedrili prvi plov. Treći dan je donio nešto bolje uvjete. Odmah ujutro puhalo je lagano jugo 2-6 čvorova. Drugi plov odlično su odjedrili Petar i Ivan J. prošavši ciljem 5. i 6. Nažalost, Ivanu je to bio jedini dobar plov. U ostalima su ga koštali loši startovi. Sunčica ulazi na 20. mjestu čemu je dodala i 17. mjesto u trećem plovu što joj je bilo dovoljno za 20. mjesto ukupno, a prvo u konkurenciji do 12 godina. Petar je u trećem plovu još jednom zauzeo 20. mjesto što ga je dovelo do solidnog 14. mjesta u ukupnom poretku. Od naša dva Ivana smo očekivali mnogo više. Ivan V. regatu završava 22., Ivan J. 43., a Bruno 68.

Pobjednik regate je Ratko Knez iz Jedriličarskog kluba Split, drugi je bio Krešimir Buneta, a treći Tin Gmitrović. Čestitke svima!

2015-jkk-dubrovnik02