Bonaca obilježila PH za optimiste

09.09.2014

Nažalost, vjetar nam nije dopustio da o Kadetskom prvenstvu Hrvatske održanom u Zadru napišemo podrobniji izvještaj. S našim trenerom na put se zaputilo šestero djece: Ivan Vrbatović, Ivan Jurić, Petar Milun, Sunčica Bakotin, Adrian Peović i Bruno Marević.

Prva dva dana prvenstva bila su rezervirana za team race. Prvog dana puhala je bura od 20 čvorova. Naš je tim upisao jednu pobjedu i pet poraza te se nije uspio plasirati u polufinale. Drugog dana održali su se polufinale i finale u koje su se plasirali Val Crikvenica, Opatija, Split i Vega Pula. U polufinalu Split je pobijedio Opatiju 2:0, dok je Vega bila bolja od Vala 2:1. U finalu je JK Split nadmoćno pobijedio Vegu čime su postali ekipni prvaci Hrvatske. Navečer je održana dodjela nagrada za najbolje te je službeno otvoreno pojedinačno PH. Ceremoniji je nazočila i predsjednica HJS-a Ana Mrak Taritaš.

Kao što je prognoza najavljivala, sva četiri dana organizatori su imali problema s vjetrom. Tijekom sva četiri dana pojedinačnog natjecanja vjetar je bio jako slab te je vrtio lijevo-desno po 40 stupnjeva što su neregularni uvjeti za jedrenje. Djeca su svakog dana izlazila na more, no vjetar je dopustio da se održe samo dva od predviđenih dvanaest plovova. S obzirom da su za priznavanje regate potrebna minimalno tri plova, ovo Prvenstvo Hrvatske smatra se nevažećim. Nije se jedrilo, ali djeci ipak nije bilo dosadno. 165 djece bilo je i više nego dovoljno da se razviju nova prijateljstva. Igrao se nogomet, košarka, karte, djeca su se kupala i uživala…

Već idućeg vikenda očekuju nas nova nadmetanja jer se u Zenti održava PH za djecu do 12 godina. Sretno svima!