Arhiva 2012

31.12.2012

 

ANA MRAK TARITAŠ NOVA PREDSJEDNICA HJS-a

17.12.2012.

2012-jk-anka-mrak-taritas

J. K. Marina Kaštela čestita gospođi Ani Mrak Taritaš na  izboru za novu predsjednicu Hrvatskog jedriličarskog saveza.

U izvršni odbor novog predsjedništva je ušao i naš osnivač i kapetan Josip Berket.

Veselimo se budućoj suradnji s novim vodstvom saveza i nadamo se da će svojim radom unaprijediti hrvatsko jedrenje.


TROFEJ ZENTE 2012

17.12.2012.

U subotu i nedjelju 08.-09.12.2012. održana je regata Trofej Zente.

Okupio se 51 sudionik iz desetak klubova iz Splita i okolice. Među njima su se našli i dva mlada člana našeg veoma perspektivnog jedriličarskog kluba Marina Kaštela.

U subotu 08.12.2012. jedrila su se tri plova po ugodnoj taramuntani nakon čega su djeca uživala u vrućem čaju i raznim grickalicama koje su domaćini pripremili, dok se u nedjelju 08.12.2012. nije jedrilo zbog prejake bure te niske temperature.

U 10:00 smo krenuli prema regatnom polju. Tijekom tegljenja optimista Ićo se izvrnuo te nam oduzeo dodatno vrijeme zbog čega smo zakasnili na prvi plov. Ićo je odveden na kopno gdje se je prisvukao i utoplio. Mladi jedriličari našeg kluba u usponu Bruno Marević i Petar Milun završili su natjecanje u sredini (27. i 30. mjesto). Bili bi puno bolji da se nije dogodila nezgoda tijekom prvog plova. U drugom i trećem plovu Bruno je imao 17. i 13. mjesto, a Petar 23. i 12. mjesto.

U drugom plovu su i Bruno i Petar startali u nepovoljnom položaju na čemu će ubuduće mnogo vježbati. Držeći se lijeve strane u orcu sasvim solidno su okrenuli bovu na 20. odnosno 21. mjestu… U mezonavu i krmu su zadržali svoje pozicije. U drugu orcu Bruno lipom vožnjom po lijevoj strani dolazi do 17. mjesta, a Petar gubi 2 pozicije te ulazi u cilj 23. U trećem plovu Petar je bio prvi 90% orce, no bovu je zbog grešaka okrenuo tek 5. Nepažljivom vožnjom u mezonavu gubi još 2 mjesta. U krmu također gubi te je u cilj ušao tek 12. .Uz malo koncentracije i volje mnogo će napredovati. Bruno također ima mnogo potencijala što pokazuju dva solidna plova, ali uz bolju koncentraciju očekujemo još i više. Sa svega 10 godina obećavajući nastupi.

U nedjelju su djeca uživala u zajedničkom druženju, podjeli pehara te ugodnom ručku.


ADVENTSKI DOMJENAK SPORTSKO-SOCIJALNOG PROGRAMA MARINE KAŠTELA

14.12.2012.

Tradicionalni adventski domjenak Sportsko-socijalnog programa Marine Kaštela okupio je opet preko 300 djece i njihovih roditelja, koji su zajedno sa svojim trenerima, psihologinjom i upravom kluba obilježili još jednu uspješnu godinu.

Treneri su simboličnim poklonima nagradili najuspješnije. Od veslača to su bili veslači koji su osvojili zlatne i srebrne medalje na državnom prvenstvu:

Dvojac na pariće Kadetkinje B
Lucija Šćurla,Božica Šimunović

2. mjesto PH

Četverac bez kormilara Juniori A
Frane Malenica, Neven Vukorepa, Dino Ujaković, Pave Kuzmanić- 

1. mjesto PH

Četverac sa kormilarom juniori A
Frane Malenica, Pave Kuzmanić, Dino Ujaković, Bernard Samardžić, kormilar Luka Ščurla               

1. mjesto PH

Dvojac na pariće juniori B
Toni Čavka, Bernard Samardžić                     

1. mjesto PH

Osim toga, ove je godine veslački osmerac koji je predstavljao grad Kaštela na maratonu Vukovar-Ilok završio i kao ukupni pobjednik i kao prvi u kategoriji gradova.

Odbojkašice se u 2012. mogu ponositi 2. mjestom u državi na Kadetskom prvenstvu, te 3. na juniorskom prvenstvu države.

Jedriličarska posada Marine Kaštela osvojila je ove godine prvo mjesto na državnom prvenstvu ORCi u Šibeniku, a posebno smo ponosni na naše prvake države odbojkaše Mladosti Marina Kaštela.

Poseban štih domjenku dali su mladi gitarist i gitaristice područne glazbene škole Fra Bernardina Sokola koji su upravo osvojili prvo mjesto na državnom natjecanju, koji su ujedno i sportaši u našem veslačkom i odbojkaškom klubu. Uvijek nam je posebno drago vidjeti da su naši sportaši uspješni i u drugim aspektima života.

Iza nas je još jedna uspješna godina, koju ćemo u veslačkom klubu završiti sa Božićnim triatlonom 22.12., a iduću započeti tradicionalnim zimskim pripremama u Sloveniji.

Svim našim veslačima, odbojkašicama i jedriličarima želimo Sretan Božić i sve najbolje u 2013., koju se nadamo provesti i dalje zajedno.

Slike su preuzete sa Portala Grada Kaštela


JABUKA 2012

16.11.2012.

U petak u 14.00 sati je završila 10. jubilarna regata Jabuka 2012.
Prva u cilju u Vodicama   uplovila je posada jedrilice Marine Kaštela skipera Josipa Berketa u 10.50 sati, drugo mjesto odnijela je  posada OLA (također branila boje JK Marine Kaštela) pod skiperom Tonija Bulaje, a treće posada ANADORE Mate Arapova(Labud –Split).

Regata se jedri na ruti Vodice-otok Komarica -oko otočića Jabuka – Blitvenica -Vodice na ruti od 120Nm. Posebno je zanimljiva jer se starta po noći-ovaj put je Start usljedio u četvrtak u 22:30,po buri od 12 čvorova.Startalo se sa špinakerom ,te smo uslijed pojačnog vjetra na ruti prema otočiću Komorica morali spustiti špinaker.

Komoricu okrećemo 3 brod i upućujemo se prema pučini –hridi Jabuka.Vjetar pojačava na 16-17 čvorova, noć bez mjeseca ,glisiranje sa špinakerom sa brzinom broda od 10-11 čvorova. Jedreći niz vjetar često se križamo sa još dvije jedrilice koje jedre sa genakerima sa17 čvorova brzine.Odlučujemo čuvati zapadnu stranu kursa ,što je i rezultiralo manjom razlikom do Jabuke,a ni glavni konkuret Anadora  koji je inače u prednosti pri jedrenju niz vjetar nas nije uspio sustići.

U 03.30  kao prva okreće hrid Jabuka član našeg kluba jedrilica Ola,druga je jedrilica Fulkrum,a mi sa Marinom Kaštela okrećemo 5 minuta ispred Anadore kao trećeplasirani.

Nakon Jabuke bura pojačava na 22-23 čvora uz veliki val što odgovara karakteristikama našega broda tako da smo brzo izbili na čelo flote ,te uz vještinu naše posade to vodstvo kroz prohladnu noć povećavali.

U zoru smo se našli 5Nm zapadno od svetionika Blitvenica kojega smo morali ostaviti s desne strane ,pa smo uz još veću brzinu broda jedreći uz vjetar u pravcu cilja vodstvo povećavali.
Ciljnu liniju smo presjekli u 10:50.Dva sata nakon nas jedrilica „Ola“,a za njima Anadora,Furlam,DSK……

Adrenalinski karakter ovoj regati uvijek daje mjesec studeni zbog svojih vremenskih neprilika u kojoj rezultat za većinu sudionika nije bitan, jer oploviti Jabuku kao sudionik jedne od najznačajnijih regata na Jadranu samo je po sebi dovoljan razlog za zadovoljstvo.Vidjeti vulkansku hrid u noći daje poseban osjećaj kao i jedrenje u sunčanu zoru uz pratnju jata dupina koji se natječu i igraju s nama.

Jedrilica Marina Kaštela je ukupni pobjednik i u Realnom vremenu i u ORC klasi tj korigiranom vremenu.Ovim putem sve čestitke vlasniku i posadi na izvaredno odjedrenoj regati.

„Ola“ koja jedri za naš klub je  pobijedila u svojoj dosta zahtjevnoj Open 5 klasi,
Boje JK Marine Kaštela je branila i jedrilica  „Austria one“.Regatu je  završila  kao 12 brod ukupno ,te 3 u svojoj grupi Open 1.

Regatu JABUKA tradicionalno organizira Jedriličarski klub Tijat – Vodice kojemu se još jednom zahvaljujemo na izvarednoj organizaciji kako na kopnu ,tako i na moru jer je nekoliko brodova Lučke kapetanije sa volonterima iz kluba Tiat dežuralo tokom regate  na određenim lokacijama pazeći na sigurnost posada i brodova.

Prvih deset jedrilica u cilju:
 
1. MARINA KAŠTELA, JK Marina Kaštela, skiper Josip Berket
2. OLA, JK Marina Kaštela, skiper Toni Bulaja
3. ANADORA, JK lABUD, skiper Mate Arapov
4. FULCRUM II, Fulcrum Sailing, skiper Chatrny Marek
5. DSK, JC Croatia-Opatija, skiper Nikola Kršanac
6. VOLA VOLA, JK Mornar, skiper Bojan Bozić
7. ORION, JK Labud, skiper D Angelo Marcello
8. FIGARO, JK Labud, skiper Emil Tomašević
9. KARPO, JK Loka Timing, skiper Dušan Usenicnik
10. MADIBU, JK Artina, skiper Goran Oreb


PRIMOŠTEN KUP 2012.

29.10.2012.

I ove godine jedriličari JK MARINE KAŠTELA sudjelovali su na Kup-u Primoštena koji se održao 20. i 21.10.

Okupilo se više od 50 natjecatelja iz 10 klubova po odličnim uvjetima za jedrenje koji nisu baš česta pojava ove natjecateljske godine.

Jedrilo se oba dana po tramontani od 2-3 bofora gdje su naši jedriličari pokazali napredak i vrlo se dobro snašli među konkurencijom.

09. Ivan Vrbatović – 2. Do 12. Godina
10. Tina Gizdić – 2. Cura
15. Bruno Marević – 4. Do 12. Godina
17. Petar Milun
20. Sunčica Bakotin – Prva cura do 12. godina
46. Mili Čupić (Prvi nastup na regati)


68. VIŠKA REGATA

22.10.2012.

Posada Marine Kaštela vođena od strane Kap.Berketa, nastupila je na 68. Viškoj regati, koja se održala od 19 do 21.10.

Zbog nedostatka vjetra,start prve etape Split-Vis u petak,premješten je izvan otoka Šolte.Po slabom vjetru od oko 3 čvora, jedrilice su se uputile prema otoku Visu.Uvjeti na regatnom polju,dali su prednost laganim i brzim brodovima koji su u tim uvjetima ostvarili svoj maksimum.U konkurenciji od 144 jedrilice, prvu etapu posada Marine Kaštela,završila je na 8.mjestu.

Druga etapa Vis-Split,održana je u nedjelju sa startom u 9 sati.Posada Marine Kaštela startala je odlično na istočnoj bovi i povela regatu.Nakon desetak minuta,vodstvo je preuzeo maxi krstaš Shining iz Umaga.Vjetar je puhao jačinom oko10-12 čvorova iz smjera Tramontane te dobro pogurao jedrilice do negdje 2 milje od Šolte.Tada nastupa ponovo bonaca i borba za ulazak u Splitska vrata.Uvjeti su bili izuzetno teški te su se jedrilice smjenjivale u vodstvu onako kako je netko dobio vjetar.Koliko su uvjeti bili teški pokazuje i situacija gdje smo do milju ispred bili za vratom Shiningu,a onda ušli u sama vrata kao12 brod.

Nakon ulaza u vrata,jedrilice su pokušale na razne načine doći do Splita i svatko je imao svoju taktiku.Nakon samo 2 milje i pred puntu Gomilice smo čak i jedno vrijeme opet bili prvi brod.Odlučili smo se na istočnu stranu prema Sutivanu,gdje smo uz najbrže brodove čekali promjenu vjetra i moguć dolazak Bure koja bi nas dovela do Splita.Uz lagan vjetar koji nas je nakon 8 sati jedrenja jedva dovukao do Splita,ušli smo u cilj podno Sustipana kao 11 brod.

U klasi maxi krstaša osvojili smo 2 mjesto iza Shining-a koji je i ukupni pobjednik Viške regate,a svojim jedrenjem su to i zaslužili.


81. MRDUJSKA REGATA

07.10.2012.

Već tradicionalno se po 81 put održala tradicionalna Mrdujska regata.
Na Startu se našlo 270 jedrilica, vrijeme pravo ljetno bez daška vjetra.

Startali smo u sredini,te smo se uz pomoć laganog juga 2-3čvora držali sredinom kanala.
Kako je ionako slab vjetar slabio, a da bi zadržali kakvu –takvu brzinu broda lagano smo se dizali na Puntu Gomilice, budući da na brodu nemamo nikakvo veliko jedro(drifter-genaker) s kojim smo mogli držati najkraći kurs prema otočiću Mrdulja.
Jedrimo u vodećoj skupini od 10-1k brodova koja se raširila u smjeru istok –zapad.
U 12:00 vodeća skupina je stala na dvije milje pred splitskim vratima. Na zapadu je u vodstvu Angelo Rosso, a u sredini Black Mistery ispred Marine Kaštela i Anadore, dok je najistočniji Barba Branko. Preostalo je strpljivo čekanje – vjetra do tog trenutka nema.

Na puti Gomilice(Brač) nas je dočekao maestral jačine 5-6 čvorova , te smo jedrenje uz vjetar dobro odradili držeći se strane gdje je vjetar i puhao, tj strane Brača.
Umakla nam je jedrilica Angelo Rosso kojoj je ovaj lagani vjetar idealan sa ogromnom kvadraturom jedara koju ima,te ona prva okreće Otočić Mrdulja, Crnogorski 44 stopa lagani RC 44 (4 tone) kao drugoplasirani, a onda i mi u 14:30 sa Marinom Kaštela kao trećeplasirani.

Na putu prema Splitu u Splitskom kanalu odlučujemo se držati lagano zapadno, što je bila dobra odluka jer nas je lagana tramuntana povukla i omogućila da kao trećeplasirani brod uđemo u cilj. Rezultat i nije loš s obzirom na vremenske uvjete, a znajući da naš brod teži 15t, te da se ne može zbog konstrukcije jarbola i broda digniti nikakvo veliko jedro, koje je danas bilo i više od prijatelja.

REZULTATI


PRVENSTVO HRVATSKE ORC

17.09.2012.

Državno prvenstvu ORCi je održano od 14-16.09.2012 u Šibeniku. Prvenstvo je vrlo uspješno organizirao JK Val iz Šibenika na čelu sa G. Marinovićem Bilim

ORCi je sistem koji je za sada najviše uspio izjednačiti mnoge različite brodove i omogučiti im da jedre u isto vrijeme.

Svaku jedrilicu koja želi nastupiti na ovakvom natjecanju prvo je potrebno premjeriti. Zatim se dobivene mjere ubace u poseban softver koji na osnovu tvorničkih linija trupa i izmjerenih vrijednosti kao rezultat izbacuje cijeli niz podataka u polarnim dijagramima i tablicama. Na osnovu njih se može znati kakvo će se korigirano vrijeme dobiti na kraju jedrenja.

To je jedini dio u cijeloj priči koji jedriličarima nije drag, a također i publici, jer redoslijed ulazak u cilj najčešće nije i redoslijed na rang ljestvici. Taj niz se dobije tek nakon što na osnovu vremena jedrenja i podataka o kursu i smjeru vjetra, te duljinama pojedinih dionica, računalo izbaci korigirana vremena.

Da bi se dobili ispravni rezultati da bi "formula najbolje radila" nužno je da na regatnom polju vladaju stabilni uvjeti, odnosno da vjetar uvijek ima isti smjer ili vrlo malo oscilira, odnosno da mu je brzina uvijek ista ili bar da se s vrlo malim amplitudama vrti oko prosječne vrijednosti. Također treba paziti da vjetar na regatnom polju ne bude sporiji od 6 Čvorova, dok se na gornju granicu gleda s nešto više tolerancije, pa se zna desiti da budu startevi i i po vjetru bržem od 25 čvorova.

Tako jak vjetar je bio razlog zašto se prvi dan Državnog prvenstva nije jedrilo. Na mahove je puhalo i više od 30 čvorova, pa je Regatni odbor odlučio da se ne izlazi na more, nego da se čeka razvoj vremenske situacije na sigurnim vezovima marine Mandalina.

Subota je osvanula mnogo ljepša od petka i s malo slabijim vjetrom. Iako je bio slabiji svejedno ga je bilo više nego dovoljno. Puhalo je iz N-NE brzinama većim od 20 čvorova. Smjer je bio takav da se regatno polje moglo postaviti u za to predviđenom akvatoriju. Start je postavljen u blizini Obonjana, a privjetrinske oznake kod otočića Lupca.

Odmah na startu se krenulo oštro, a kao šlag, ovaj put na početku, RO je pogriješio u startnoj proceduri, pa je signal starta dao jednu minutu prijevremeno. Ta pogreška je odmah uočena i odmah je dan signal prekida, pa se pristupilo novoj startnoj proceduri. Na ponovljenom startu je ponovno bilo napeto i svi su odmah krenuli s maksimalnim snagama. To je rezultiralo preuranjenom startu skoro cijele flote, pa je regata ponovno morala biti prekinuta.

Na početku treće procedure podignuta crna zastava da ne bi ponovno bilo sličnih problematičnih situacija. Ta zastava je polučila željeni efekt, pa je flota vrlo disciplinirano i oprezno krenula u regatu. Vrlo brzo se od ostatka flote odvojila Mariina Kaštela koja je definitivno bila najveći brod na regati.

Regata je završila u uobičajeno vrijeme za ove regate, a to je oko 70-80 minuta jedrenja. Odmah nakon ulaska posljednje jedrilice krenula je iduća procedura, a nakon nje i treća i četvrta. Tako se na kraju natjecateljskog dana već dobilo jedno odbacivanje i praktički je regata postala valjana, a nakon povratka u marinu posade su nastavile s druženjem uz zajedničku večeru u jednom od restorana u marini Mandalina.

Nedjelja je bila vrlo lijep i sunčan dan. To je rezultiralo s vrlo nepovoljnim uvjetima što se tiče vjetra. Flota je ponovno čekala između Lupca i Zlarina, ali nije bilo nekog posebnog efekta. Kao posljednji pokušaj da se odjedri bar nešto tog dana bio je odlazak na novu lokaciju, ispred Sestrica. U tom predjelu je puhalo iz 3. kvadranta i odmah nakon što je polje bilo postavljen krenulo se sa startnom prcedurom. Start je protekao u najboljem redu i brodovi su krenuli u pravcu Mažirine. Međutim… na pola stranice je vjetar skoro pa prestao.

Nakon tog neuspjeha ponovno je došlo do premještanja, ovaj put na subotnju poziciju, jer je s te strane Sestrica počela puhati bura. Ali kad je RO stigao u tu zonu vjetar je naglo okrenuo u tramontanu. Tako je oscilirao po smjeru idućih dvadesetak minuta, do isteka ograničenja za vrijeme posljednjeg mogućeg starta. Zbog toga su se kao konačni rezultati uzeli rezultati od prethodnog dana, a pobjednik u grupi jedrilica s GPH manjim od 600 (veći brodovi) je bila Marina KAštela, a u grupi s GPH većim od 600 (manji brodovi) pobjeda je otišla Anđeli X, jednoj od dvije posade iz JK Val.

Posada Marine Kaštela nastupila je u sastavu:
Armano Zekan – skiper,
Željko Perić,
Toni Bulaja,
Toni Kliškić,
Antun Diklić,
Josip Bedalov,
Nikola Prlenda,
Kristian Matijević,
Gigi Aljinović,
Armando Jurić,
Lelo Kolombatović,
Milan Bušić,
Sandi Lulić,
Luka Dogan,
Mario Zekan,
Matko Ploić,
Mario Lulić,
Mladen Kuzmanić.
OTVORENO PRVENSTVO CRNE GORE

14.08.2012.

I ove smo godine sudjelovali na Otvorenom prvenstvu Crne Gore U Tivtu, na kojem je zaplovilo ukupno 50 brodova, uglavnom iz Crne Gore, Srbije i Hrvatske.

Naših se 5 jedriličara i jedriličarki zaputilo na regatu u pratnji trenera Roka Muštre, a vratili su se sa zavidnim brojem medalja i pehara:
Tina Gizdić bila je ukupno 3., te prva cura
Petar Milun bio je ukupno 5., 1. do 12 godina i 3. muški
Sunčica Bakotin bila je ukupno 10., te 3. cura


OTVORENO PRVENSTVO HRVATSKE ZA KLASU OPTIMIST

02.07.2012.

Šest naših jedriličara i jedriličarki sudjelovalo je Otvorenom prvenstvu Hrvatske za klasu optimist, koje se održavalo u Crikvenici, 17.-22. Lipnja.

U pratnji trenera Roka Muštre, te trenera i jedriličara iz prijateljskog klua JK Zvir sa Hvara, proveli su 4 dana čekajući da zapuše vjetar, kako bi se mogao odjedriti barem neki plov. Nažalost, vremenske prilike ih nisu poslužile, te nijedan plov nije odjedren, a djeci ostaju samo uspomene na zajedničko druženje i kupanje.


PROLJETNA ŠKOLA JEDRENJA

17.05.2012.

U Jedriličarskom klubu Marina Kaštela ovu subotu u 10 sati kreće Proljetna škola jedrenja.

Pozivamo svu djecu nižih razreda osnovne škole da nauče jedriti i provedu ljeto s nama na moru.

Škola jedrenja je besplatna za sve sudionike, a zainteresirani se mogu javiti treneru Roku na 095 8377 188.


USKRŠNJA REGATA VODICE 2012

10.04.2012.

Dana 29.30 i 31.03. održana je Uskršnja regata u Vodicama. Ekipa Marine Kaštela sudjelovala je na regati u skupini ORC A. U posadi su bili, Armano Zekan-skiper, Perić Željko-klizač gl. jedra, Toni Bulaja-taktičar, Joško Bedalov, Prlenda Nikola i Damjan Berket-prova, Mate Mamić i Mladen Perhat-grind glavnog jedra, Toni Kliškić i Roko Muštra-grind prednjih jedara, Kristijan Matijević i Neno Barada -podigači jedara, Luka Dogan i Mario Malenica-trim prednjih jedara, Vukas Denis-trim glavnog jedra, Paško Kolombatović i Antun Diklić-trim zadnjih štrajeva. Kapetan Berket zbog obveza nije mogao prisustvovati regati.

Prva dva dana, vjetar nije bio naklonjen takmičarima, te je odjedreno samo dva  plova ukupno u našoj klasi. Treći dan je najzad zapuhalo Jugo, koje je dosezalo i do 20 čvorova. Uvjeti su bili pravi za jedrenje i posade su jedva dočekale start.

Zadnjeg dana, ukupno su održana 3 plova u kojima smo praktično jedrili sami za sebe.Brzina broda je omogućavala da bove "okrećemo" po 8-10 minuta prije svih.

Nekoliko pogrešaka, te tehnički problemi u 2 regate, "koštali" su nas jednu minutu po premjeru, koje su naši konkurenti iskoristili te tako odnijeli pobjedu iz ruku.

Na kraju smo osvojili 2 mjesto u grupi i 3 mjesto ukupno, a pobjeda je zasluženo pripala našem prijatelju iz Šibenika Branku Iljadici Rapi na x-u 37. Treba naglasiti i to da je posada Marine Kaštela prvi put nastupala u ovom sastavu, a slijedeće regata je Sušac za posade.


BRUNO ČAKIĆ MEDENKO

02.03.2012.

Draga djeco i dragi roditelji,

Pozivamo vas na predavanje i prezentaciju koju će održati poznati splitski
fito-api terapeut

BRUNO ČAKIĆ MEDENKO

koji će nas upoznati sa utjecajem zdrave prehrane i prirodnim načinima da ojačamo organizam, s posebnim naglaskom na jačanje imuniteta u periodima povećanih sportskih napora.

Predavanje će se održati u utorak, 6.ožujka 2012. u 19 sati, u sali Charter zgrade u Marini Kaštela.

Vjerujemo da će biti podjednako zanimljivo i poučno!


ZIMOVANJE SPORTSKIH KLUBOVA MARINA KAŠTELA

20.01.2012.

Za nama su još jedne zimske kondicijske pripreme za jedriličare, veslače i odbojkašice Marine Kaštela. Gotovo pedeset djece zaputilo se odmah nakon nove godine, u pratnji trenera, psihologice i liječnice, na tjedan dana zimskih treninga u Kranjskoj Gori.

Kao i obično, djeca su se okušala u skijaškom trčanju, skijanju, klizanju na ledu, a slobodno vrijeme proveli su u tipičnim zimskim igrama: grudanje, sanjkanje… Iako nas je ove godine dočekala iznenađujuće mala količina snijega oko doma, bilo je dovoljno da se svaki dan odrade treninzi na skijama, a kada je treću večer napokon pao svježi snijeg, veselje djece je bilo neizmjerno. Svježi snijeg iskoristili su sutradan za napraviti "snježnog optimista" i zaigrati "odbojku na snijegu".

Odbojkašice su posjetile OK Kamnik u Kamniku, te OK Triglav u Kranju, i s njima odigrale trening-utakmice. Na povratku je cijela grupa posjetila Bled i njihov veslački klub, te Muzej krapinskog pračovjeka u Krapini.
Kao i svake godine, za nas se pobrinula vrijedna ekipa Počitniškog doma Srednji Vrh, čiji nam je topli dom i hrana dao energiju za naporne treninge.