Arhiva 2011

31.12.2011

 

ADVENTSKI DOMJENAK SPORTSKIH KLUBOVA MARINA KAŠTELA

23.12.2011.

Tradicionalni Adventski domjenak Sportskih klubova Marina Kaštela ove je godine okupio dosad najveći broj djece, roditelja i prijatelja klubova. Iskoristili smo tu prigodu da se zajedno poveselimo uz bakalar i pizzu, i zahvalimo se svoj djeci što su tokom cijele godine provodili svoje vrijeme u klubu.

Treneri veslanja i jedrenja simboličnim su poklonima posebno istaknuli osvajače medalja na državnim natjecanjima; veslačice i veslače Bernarda Samardžića, Tonija Čavku, Dina Ujakovića, Pavu Kuzmanića, Luciju Šćurlu i Anu Bogić te jedriličarku Tinu Gizdić. Bila je ovo uspješna godina i za Odbojkaški klub, čija se prva postava u prošloj sezoni osvojenim prvim mjestom u 1.B ligi plasirala u najviši rang natjecanja.

Ali još više od ovih fantastičnih rezulatata veseli nas što se na domjencima vidi kako klubovi okupljaju sve veći broj djece. Posebno su nas ove godine počastili glazbenim programom mladi veslači Filip, Fabijan, Lucija i Luka. Čitava Kaštela mogu biti samo ponosna na ovu djecu koja se trude svoju energiju uložiti u razne aktivnosti koje će im obogatiti dušu i pomoći da se razviju u zdrave i sretne ljude.


JABUKA 2011

22.11.2011.

Dana 11.11.2011. održana je regata Jabuka u organizaciji JK “TIJAT” iz Vodica. Regata Jabuka je vrlo zahtjevna regata koja se jedri od Vodica preko Komorice te otoka Jabuka i natrag preko Blitvenice sa ciljem u Vodicama. Dužina rute je oko 106 nautičkih milja, no brodovi zbog vremenskih uvjeta naprave i znatno duži put do cilja.

Start 75 jedrilica, bio je navečer u 23 sata i 11 minuta po buri jačine dvadesetak čvorova. Do otočića Jabuke smo jedrili sa špinakerom i na trenutke postizali brzinu i do 17 čvorova. Jabuku smo okrenuli negdje prije 4 sata ujutro kao 3 brod. Nakon okreta jedrili smo u orcu na “desnim uzdama” cijelu noć, te se ujutro prebacili na lijeve uzde prema Blitvenici, gdje smo ušli u kanal prema Vodicama.

Ta druga etapa je bila je poprilično “mokra” jer su nas valovi i jačina vjetra i do 30 čvorova poprilično namučili. Posada broda je jako dobro radila na brodu, pogotovo na “pojlabandama” prema Jabuci, jer svaki krivi manevar po onakvim uvjetima možda bi bio čak i veoma opasan. Na timunu su se izmjenjivali kapetan Berket, Armano Zekan, Denis Vukas i Toni Bulaja.

U cilj smo stigli ujutro oko 10 sati i 30 min kao 2 brod ukupno te kao 3 brod po ORC premjeru. Ovaj put nismo uspjeli obraniti prvo mjesto jer je mađarski brod WILD JOE (Rachel&Puch 60) ipak puno brži brod.

Na kraju bih se osvrnuo na neozbiljnost nekih posada ne regati, koja ni po čemu nije amaterska. Bilo je dosta posada, koje nisu imale na sebi pojaseve za spašavanje unatoč zahtjevu organizatora.

Ovu vrlo zahtjevnu regatu te podjelu pehara, odlično je organizirao JK TIJAT i grad Vodice.


KUP ZENTE 2011

15.11.2011.

Protekli je vikend, 12. i 13.11.2011., u Splitu održana regata Kup Zente 2011, na kojoj su sudjelovali naši Petar Milun, Ivan Vrbatović, Sunčica Bakotin, Tina Gizdić, Bruno Marević, Ivan Čirko i Antonia Maljković.

2011-jk-zenta

Prvog dana regate start je bio predviđen u 11h. Prognoza je bila bura koja je u trenutku izlaska na more oko 10:30 skroz oslabila. Cijeli dan smo na moru čekali vjetar, da bi oko 13h zapuhao lagani maestral po kojem je RO dao start za lasere, ali je zbog ponovnog slabljenja vjetra bio prisiljen prekinuti plov.

Zbog manjka vjetra prvog dana, drugi dan je RO stavio start u 9:30 nadajući se da će jutarnja bura ipak malo potrajati. Na regatno polje smo izašli oko 9h po laganoj buri koja je slabila. Laserima je dat start, međutim bura je opet oslabila te je plov prekinut. Laseri su uspjeli odjedriti 2 plova, a optimisti samo jedan, što nije bilo dovoljno za niti jednu klasu da regata bude valjana. Organizator je ipak podijelio nagrade. Ovo je treća godina za redom da regata u Zenti nije uspjela zbog nedostatka vjetra.

Rezultati:                                                          
Laser Radial: ukupno 9 natjecatelja
5. Antonia Maljković (Prva cura)
7. Ivan Čirko

Optimist: ukupno 80 natjecatelja
6. Petar Milun (Ukupno prvi do 12 godina)
17. Ivan Vrbatović
24. Tina Gizdić
26. Bruno Marević
27. Sunčica Bakotin


BAVADRIA KUP 2011.

07.11.2011.

U nedjelju 05.11.2011. odjedrio se u Kaštelanskom zaljevu po jakom jugu 11-ti BavAdria Cup u organizaciji JK Marine Kaštela. Posade su se dobro držale na Bavarijama 46 po vjetru jačine do 30 čvorova.

Nakon jedrenja, jedriličare je uz već tradicionalan riblji ručak zabavljala u prostorijama Marine Kaštele najbolja i jedina klapa Kambi iz Kaštel Kambelovca.

Vidimo se dogodine!

Rezultati regate


VIŠKA REGATA

31.10.2011.

Ekipa Marine Kaštela pod vodstvom  kap. Berketa, sudjelovala je  14,15 i 16.10 na Viškoj regati. Uvjeti za jedrenje, bili su pomalo spartanski sa vjetrom koji je dosezao do 35 čvorova.

Prvu dionicu od Splita do Visa, odjedrili smo jako dobro, no rezultat smo uprskali jednom lošom manovrom sa špinakerom pred samim Visom.. Umjesto drugog mjesta ušli smo kao peti brod u cilj.

Na regatnom polju, obzirom na jaki vjetar, bilo je lomova jarbola te sudionika regate koji su završili u moru.

Na svu sreću nitko nije ozlijeđen i posade su nakon regate mogle odahnuti u Visu i prikupiti snage za povratak u Split.

Druga etapa od Visa do Splita, ponudila je opet jednu jaku i mušku regatu sa sličnim, ako ne i gorim uvjetima.

Naime, vjetar je na udare dosezao jačinu do 39 čvorova u Viškom kanalu i po mojoj procjeni najgori dio dionice je bio pred Splitskim vratima gdje smo se osim vjetra trebali boriti i sa velikim valovima.

U Splitska vrata smo ušli kao prvi brod nakon odličnog jedrenja. Naš najveći protivnik je bio Veliki Viharnik sa slovenskom posadom i skiperom Dušanom Puhom.

Nakon prolaska Mrduje, vjetar je davao bočno sve do punte Gomilice na Braču. To je odlučilo ovu regatu jer je Veliki Viharnik puno brži brod po tim uvjetima.

Bez obzira na sve, brod Marine Kaštela je ušao u cilj pod Sustipanom sa 2 minute zaostatka i opravdao ulogu jednog od favorita ove regate..

U razredu Open zauzeli smo ukupno treće mjesto, a u svojoj maxi grupi 2 mjesto.

Slijedeća regata je Jabuka, 11.11, gdje ćemo pokušati odjedriti što bolje i pokušati obraniti prvo mjesto od prošle godine.


KUP PRIMOŠTENA 2011

25.10.2011.

2011-jk-primosten

Na regati je sudjelovalo 4 djece iz kluba, a podršku su im davali njihovi kolege iz škole jedrenja koji su išli na regatu da vide malo pobliže kako izgleda regata i osjete adrenalin natjecanja.

U subotu 22. start je bio predviđen u 11h izašli smo na more po laganoj tramontani koja je u jednom trenu skroz oslabila. Čekao se vjetar i nakon 30 min zapuhala je opet tramontana snage od oko 2 bofora. Prvi plov se odjedrio po toj snazi, dok su drugi i treći plov jedreni po 3 bofora vjetra.

Polje je bilo uz obalu tako da nije bilo velikog vala i bilo je kratko, primjereno uzrastu djece koja su bila na regati.

U nedjelju nas je na regatnom polju dočekala bonaca pa je regatni odbor digao kodeks (odgodu) dok nije zapuhalo. U 12:30 zapuhao je maestral brzine 8 čvorova, pa je plov mogao startati. Po završetku 4. plova vjetar je skroz oslabio te je RO bio prisiljen poslati flotu na obalu i označiti kraj natjecanja.

Rezultati:
14. Petar Milun
16. Ivan Vrbatović
18. Bruno Marević
20. Sunčica Bakotin

Trener: Roko Muštra


DUBROVAČKA REGATA 2011

11.10.2011.

2011-jk-dubrovnik

Na Dubrovačkoj regati od 7. do 9.10. ove je godine sudjelovala samo Tina Gizdić zbog potrebnih bodova za kriterijsku ljestvicu.

Na startnoj listi bilo je prijavljeno 90 optimista iz Hrvatske i drugih zemalja.
Start prvog jedrenja bio je predviđen za petak u 12h. Flota je isplovila na regatno polje oko 11:15 po vjetru snage od 15-18 čv. Nakon nekoliko ponovljenih startova, prvi plov je uspješno startao u 12:35.
Po okretu prve oznake Tina je imala problem sa kormilom gdje joj je pukao zglob od produžetka te je tako morala odjedriti do kraja tog. U cilj je uspjela ući na 45. Mjestu, što nije loše s obzirom na problem s kormilom.
Još jedan plov odjedren je tog dana  gdje Tina zauzima 36. mjesto.

U subotu je start bio predviđen u 11h. Flota je uspješno startala 3. plov u 11:15 po buri snage od oko 10 čvorova, koja je mijenjala svoj smjer. Tina je odlično startala te je bila vodeća dobar dio regate. Bovu od orce je okrenila 5., te je i dalje ostala u samom vrhu. Kako je plov odmicao kraju, bura je slabila pa je trebalo biti oprezan da se ne ostane u bonaci. Zbog male neopreznosti u cilju izgubila je 3 mjesta te tako ušla 8. u cilj.
Bura je potpuno oslabila pa je regatni odbor poslao flotu na kraj i toga dana više nije odjedren ni jedan plov.

U nedjelju je start bio predviđen za 10h. Jutro nas je dočekalo sa olujnom burom koja je puhala na udare i do 38 čvorova. Svi sudionici regate i treneri začudili su se kada je RO pozvao jedriličare da izađu na more s obzirom da su uvjeti za regatu bili neregularni. Startalo se u 10:30 po buri od 33 čvora (odluka klase je da se ne smije jedriti preko 22 čvora) te je u treneutku starta 80% flote bilo prevrnuto ili nije moglo jedriti. Sama činjenica da je taj plov završilo samo 21 brod od 90 pokazuje da su uvjeti bili neregularni i da nam regate vode krivi ljudi koji dovode djecu, trenere i opremu brodova u opasnost.
Tina je regatu završila na 30. mjestu.


ODLIČAN PLASMAN TINE GIZDIĆ NA DRŽAVNOM PRVENSTVU U JEDRENJU

12.09.2011.

2011-jk-trogir-01

Protekli je vikend u Trogiru održano Prvenstvo Hrvatske u jedrenju do 12 godina, s više od 100 djece iz cijele Hrvatske.

Kao što smo i očekivali, naša Tina Gizdić iz JK Marina Kaštela dokazala se kao najbolja djevojčica, dok je u ukupnom poretku zauzela 6. mjesto. Ivan Vrbatović plasirao se na 30. Mjesto, Petar Milun na 33., a iz kluba su nastupili još i Bruno Marević, Sunčica Bakotin i Marin Šunjerda.

Ukupni pobjednik je Lovre Marfat (Uskok), srebro je osvojio Leon Kljuš (Val Crikvenica), dok je bronca pripala Svenu Stevanoviću (Maestral).


MRDUJA

10.09.2011.

2012-jk-mrduja-08

Brod Marina Kaštela,pod vodstvom Kap.Berketa, nastupila je na ovogodišnjoj jubilarnoj 80 Mrduji. Na regati je učestvovalo 300-ak jedrilica sa oko 1500 jedriličara. Uvjeti za jedriličare na samom polju su bili izuzetno teški, zbog bonace koja je "zarobila" većinu brodova. Uprkos uvjetima, naš brod je odlično startao i bio među vodeća 3 broda.

Negdje pred Šoltu, ostali smo uz bok favorita Shininga i Wild Joa bez vjetra. Na drugoj strani regatnog polja, nekoliko brodova je dobila lagani vjetar kroz Splitska vrata te tako uspjela okrenuti Mrduju prije nas.

Isti taj vjetar dobili smo nakon pola sata i mi, te kao 13-ti brod okrenuli Mrduju. Na putu natrag uspjeli smo popraviti plasman, te kao 10 brod prešli ciljnu liniju ispod Sustipana.


KAŠTELANSKI JEDRILIČARI USPJEŠNI NA PRVENSTVU CRNE GORE

17.08.2011.

Naši najuspješniji mali jedriličari nastupili su prošli tjedan u Tivtu na Prvenstvu Crne Gore u sportskom jedrenju, zajedno s brojnim jedriličarima iz Crne Gore, Hrvatske i Srbije.

Tina Gizdić u ukupnom je poretku za optimiste osvojila 3. mjesto, Ivan Vrbatović 6., Petar Milun 10, a Bruno Marević 18.

Regatu su popratili odlični vremenski uvjeti, a u kombinaciji sa srdačnim organizatorima i prekrasnom zemljom, bio je ovo jako ugodan izlet. Slobodno vrijeme iskoristili smo za razgledanje okolnih znamenitosti, te posjetili Njegošev mauzolej na Lovćenu, rad velikog Ivana Meštrovića.

Čestitamo svima i želimo i treneru i djeci da malo odmore do sljedeće regate u Trogiru 8.9.


SVJETSKI USPJEH TIMA MARINE KAŠTELA

01.08.2011.

2011-jk-orc-cres-04


OPUŠTANJE U MAKARSKOJ

18.07.2011.

Vrijeme je odmora i malo opuštenijeg rada u Sportskim klubovima Marine Kaštela. To nikako ne znači da je ijedan klub zatvoren, škole veslanja, jedrenja i odbojke u punom su pogonu tokom cijele godine.

Ipak, ljeto je idealno vrijeme da se monotonija svakodnevnih treninga zamijeni nekom drugačijom aktivnosti, te smo ovaj tjedan previsokih temperatura iskoristili za osvježavajuće izlete i stvaranje nekih drugačijih uspomena.
Tako je 32 veslačica i veslača provelo ponedjeljak na raftingu na Cetini. Osim ugodnog osvježenja u prohladnoj rijeci, ovo je veslačima bila svojevrsna nagrada za uspješno okončan Kup Dalmacije, ali i prilika za malo opuštanja pred početak priprema za Državno prvenstvo koje ih očekuje u rujnu u Zagrebu.

Nakon čak četverosatnog veslačkog spusta u nešto drugačijim uvjetima nego su navikli, veslačice i veslači su se nakon ručka u ugodnom ambijentu Radmanovih mlinica vratili kućama sretni i umorni. Ovu avanturu će zasigurno dugo pamtiti, a svi ostali mogu uživati u našoj galeriji.

Dva dana kasnije, autobus sa 45 odbojkašica i jedriličara, u pratnji trenera i psihologinje, zaputio se prema Makarskoj rivijeri, gdje smo osvježenje potražili u moru i hladovini ispod borova. Vrijeme najvećeg zvizdana ipak nisu proveli na plaži, nego u ugodnoj hladovini starog kamenog franjevačkog samostana, u obilasku malakološkoj muzeja. Nakon ručka slijedila je još jedna tura kupanja, pa su se iscrpljeni, ali zadovoljni vratili u Kaštela u predvečernjim satima.


IZLET ZA ODBOJKAŠICE I JEDRILIČARE

08.07.2011.

Drage odbojkašice i jedriličari,
Da bismo malo razbili monotoniju treninga, odlučili smo vas povesti na izlet – kupanje u Makarskoj. Izlet će biti u srijedu, 13.7., a svi zainteresirani neka se jave trenerici Jeleni odnosno treneru Roku za više detalja.


ŠKOLA JEDRENJA

15.06.2011.

Draga djeco,

Odbrojavaju se zadnje sekunde školske godine i čeka vas dva i pol mjeseca slobode i ljeta. Sigurni smo da ste presretni zbog toga i da imate puno ideja kako ga provesti.

Ovim putem pozivamo sve one koji još nisu odlučili što će sa svojim slobodnim vremenom da ne zasjednu pred televiziju ili računala, nego da pogledaju kakve se aktivnosti nude oko njih. Pozivamo djecu koja imaju 7 godina i više da se okušaju u Školi jedrenja, koja se održava svakim radnim danom u Jedriličarskom klubu Marina Kaštela. Za više informacija, možete se obratiti treneru Roku Mustri na 095/8377 188.

Dođite i okušajte se u ovom prekrasnom sportu jer di je bolje provesti ljeto nego na moru!


GRADSKA REGATA – FAŽOLICA

25.05.2011.

Dok su Kaštela slavila Bobijadu u Splitu se jedrila 18 .Gradska regata popularnog naziva Fažolica
u organizaciji JK Špinut.

Regata koja je raspisana za sve klase malih športskih jedrilica kao i za krstaše imala je I naše prestavnike u klasi Optimist I Laser radial.
Pod vodstvom trenera JK Marina Kaštela- Roka Muštre koji je pratečim gumenjakom poveo sve članove škole jedrenja klase optimist  koji su budno bodrili svoje kolege regataše Tinu,Ivana,Petra , Bruna  te  prestavnike škole jedrenje Deu, Sunčicu  I Stipu koji su imali svoju PRVU regatu I ostvarili odlićne rezultate. Mateo je zastupao klasu laser radial gdje se nije baš odlićno snašao jer je konkurencija bila prejaka.

Vjetar je bio preslab,  te se cijela flota usporeno kretala iz gradske luke prema prvoj bovi koja se nalazila na Institutu. Nakon 3 sata I 10 minuta Tina je ciljnu liniju ispred JK Spinut prošla kao ukupno 4. druga djevojčica I najbolja do 12.godina. Jako razočarana nekorektnim jedrenjem ostalih natjecatelja koji su upotrebili silu veslanja do cilja.

Poredak naših od ukupno 34. Optimista:
4 TINA GIZDIĆ – 2.cura, 1.do 12.god.
10 IVAN VRBATOVI Ć – 2.do 12 god.
11 PETAR MILUN – 3.do 12.god.
21 BRUNO MAREVIĆ
22 DEA VINCEK
23 SUNČICA
25 STIPE JERKOVIĆ

Kao svake godine tako I ove organizator je priredio feštu uz svećanu podjelu nagrada za sve pobjednike natjecateljskih klasa kao I proglašenje ekipnog pobjednika uz topli fažol.


SOLARIS KUP 2011. – ŠIBENIK

06.04.2011.

U trajanju od tri dana, održana je regata u Šibeniku za klasu Optimist na kojoj je sudjelovalo 3 jedriličara iz JK Marina Kaštela, nažalost Petar Milun nije sudjelovao zbog ozljede.

Na regati su sudjelovali Tina Gizdić , Ivan Vrbatović i Bruno Marević u pratnji trenera Roka Muštre među 140 jedriličara iz Hrvatske i inozemstva.

Prvog dana regate u petak 01.04. start je bio predviđen u 12:30 h.Regatni odbor je oko 12h izveo flotu na more te počeo sa pripremom regatnog polja da bi oko 13 h krenio start prvog plova. Zbog manjka vjetra napravljena je pauza dok se vjetar ne stabilizira, pa je ostalo malo vremena za jedrenje tog dana.
Oko 17 h dat je ponovo start regate da bi nakon par minuta regatni odbor opet prekinio regatu te poslao flotu na obalu. Jako naporan dan s obzirom da smo stali na moru skoro 6 sati bez odjedrene regate.

Drugog dana start prve regate krenuo je u 11:30 po buri od 4 bf koja je bila u slabljenju. Tina ulazi u cilj 19. , Ivan 27. , a Bruno se zbog malo nespretnosti prevrnuo te je ostao bez plasmana.

Uskoro bura skroz slabi i RO čeka uvjete za nastavak natjecanja. Čekajući dva sata, počeo se formirati maestral koji je uskoro dosegao 5-6 bofora te prisilio većinu djece da se povuku na obalu. Unatoč jakom vjetru Tina je pokazala hrabrost te je nastavila s jedrenjem i završila dva plova, što je posebno pohvalno ako uzmemo u obzir da ona ima samo 10 godina, a flota je obuhvaćala djecu do 15 godina. Jako iscrpljujuć dan, na moru smo proveli 8h. Svi smo bili jako umorni i jedva smo čekali stići kući i odmoriti se za treći dan natjecanja.

U nedjelju trećeg dana regate start je bio predviđen u 11h.
Oko 11h flota je dobila znak za izlazak na more , a prvi start tog dana kojeg su odjedrene dvije regatekrenuo je u 12:30 h po jugoistočnom vjetru od oko 2BF promjenjivog smjera i brzine. Umor je ipak još bio prisutan, al su se Tina, Ivan i Bruno borili te su ostvarili sljedeće rezultate u floti od oko 140 jedriličara i jedriličarki:

83. Tina Gizdić (druga cura do 12 g. )
104. Ivan Vrbatović
127. Bruno Marević (najmlađi natjecatelj na regati)


KUP KARNEVALA – OPATIJA

16.03.2011.

Proteklog vikenda u Opatiji je održana tradicionalna jedriličarska regata "Kup Karnevala" za klasu Optimist, koja je okupila 134 kormilarke i kormilara iz četiri europske zemlje uz nastup svih najboljih hrvatskih jedriličara u ovoj klasi.

Kako je regata najvišeg koeficijenta (1.6) tenzije su bile velike i mnogi su očekivali bodove na nacionalnoj kriterijskoj ljestvici u borbi za mjesto u reprezentaciji.

Natjecanje je počelo u petak po tramontani jačine 15-ak čvorova koja je ubrzo potpuno izdahnula, te je odjedren samo jedan plov. Subota ujutro je donijela bonacu te nakon toga kratku i nestabilnu buru koja je na mahove puhala do 20 čvorova ali i sa velikim rupama u polju tako da je održan samo jedan plov. Nedjelja je donijela slične uvjete tako da su odrađena dva plova po tramuntani od 15-ak čv. u slabljenju. Ukupno su odjedrena četiri plova.

Regata je održana u karakterističnom ozračju za ovu regatu, tako da su startovi bili predviđeni u 8 sati ujutro, te su se djeca pripremala za regatu od same zore.

Među 134 optimista jedrili su i mladi jedriličari iz kaštelanskih klubova JK Sveti Ivan iz Kaštel Lukšića i JK Marina Kaštela iz Kaštel Gomilice te su ostvarili slijedeće rezultate u ukupnom poretku:

15.  Ana Zelić ( 1. djevojčica), JK Sv. Ivan
20.  Miro Zelić , JK Sv. Ivan
26.  Luka Matić, JK Sv. Ivan
38.  Marin Ševo, JK Sv. Ivan
57. Tina Gizdić (1. djevojčica do 12 i  4. do 12 ukupno), JK Marina Kaštela
92.  Arnir Novak, JK Sv. Ivan

REZULTATI:

TROJE NAJBOLJE PLASIRANIH:
1.Mateo Pavinčić, JK Opatija
2.Paolo Mavrinčić, JK Opatija
3.Sven Stevanović, JK Maestral Rovinj

TRI NAJBOLJE DJEVOJČICE:
1.Ana Zelić, JK Sv.Ivan, Kaštel Lukšić
2.Lin Pletikos, JK Burja Izola
3.Rene Starić, JK Horizont Poreč


KAIROS KUP 2011. – TROGIR

05.03.2011.

2013-jk-kup-kairos-05

Kup Kairos 2011, regata na kojoj su sudjelovali i jedriličari JK Marina Kaštela, održala se proteklog vikenda u organizaciji JK Trogir. Zbog nepovoljnog vremena u subotu, održan je samo jedan plov u nedjelju s vjetrom od 2-5 čvorova, ali to nije omelo mlade Kaštelane pod budnim okom trenera Roka Mustre da i ovaj put budu uspješni.

U klasi Optimist Tina Gizdić je kroz cilj prošla druga te tako osvojila tri nagrade: 2. mjesto u ukupnom poretku, 1. mjesto za cure i 1. mjesto do 12. godina.

Petar Milun uhvatio je 27. poziciju, Ivan Vrbatovic 42. i Bruno Marevic 49. poziciju.

U klasi Laser Mateo Babic zauzeo je 6.mjesto.

Iako ova regata neće biti upisana na kriterij, čestitke svim natjecateljima uputio je glavi sudac Alen Kustić koji je posebno Tini čestitao na svim osvojenim mjestima. Kustić se osvrnuo na sastav nove kriterijske ljestvice koja je pokazatelj da je Tina za sada favorit reprezentacije za Europsko prvenstvo. Ako ode na Europsko prvenstvo, Tina Gizdić bila bi najmlađa djevojčica u povijesti hrvatskog jedrenja koja je nastupala na jednom takvom natjecanju.

Trener: Roko Muštra


ZIMOVANJE ZA SPORTSKE KLUBOVE MARINA KAŠTELA

13.01.2011.

Prvi tjedan u novoj godini za HVK i OK Marina Kaštela uvijek je u znaku zimskih priprema u Sloveniji. Ova godina bila je iznimka samo po tome što su im se po prvi put dosad pridružila i djeca iz Jedriličarskog kluba, što znači da smo u dosad najvećem broju zauzeli Počitniški dom Srednji Vrh blizu Kranjske Gore. Čak 46 djece zaputilo se odmah po Novoj Godini na sjever u pratnji trenera, psihologinje, liječnice, roditelja i članova uprave, a s nama su u domu tjedan proveli i veslači iz našeg prijateljskog kluba HVK Vukovar.

Iako je ovo zimovanje svojevrsna nagrada za one koji su kroz cijelu godinu redovito trenirali i trudili se, ono je i ozbiljan kondicijski trening, tako da ga ne možemo nazvati odmorom. Veslači su, kao i ranijih godina, svaki dan odrađivali po dva treninga na skijama, dok su se odbojkaški treninzi sastojali od hodnje i  trčanja uz koje su se radili treninzi brzine, eksplozivne snage te treninzi za jačanje mišića trupa. Jedan trening cure su provele učeći klizati, a jedan na bazenu.

Nažalost, vrijeme nas ove godine nije najbolje poslužilo, pa tokom cijelog boravka nismo dočekali “svježi” snijeg. Ipak, stari, zaleđeni snijeg bio je dovoljno dobar za sanjkanje u slobodno vrijeme između treninga i obroka, i ugodna okolina za šetnje uz svježi planinski zrak. Putem nazad proveli smo sat i pol “u podzemlju”, posjetivši impresivnu Škocjansku jamu, koja svojom ljepotom i veličinom nikoga nije ostavila ravnodušnog. Svi smo se vratili kući puni dojmova prekrasnih prirodnih pojava: od zaleđenih slapova do tisućama godina starih siga i zastrašujućeg podzemnog toka hitre rijeke Reke.

Kao i uvijek, za nas se besprijekorno brinulo osoblje Počitniškog doma, pazeći da sve te aktivnosti poprate krepni i zdravi obroci, uvijek imajući pripremljenog toplog čaja, voća i peciva između obroka. Ovim im se putem zahvaljujemo na gostoprimstvu, a djecu pozivamo da i ove godine marljivo treniraju, jer je zimovanje samo jedna od nagrada koje za to mogu dobiti.