Arhiva 2008

31.12.2008

 

ADVENTSKI DOMJENAK

10.12.2008.

christmasPovodom nadolazećih blagdana i kraja jedne uspješne godine, Jedriličarski, veslački i odbojkaški klub Marine Kaštela organiziraju ADVENTSKI DOMJENAK za djecu, roditelje i zaposlenike u Sportskim klubovima Marine Kaštela, koji će se održati 17. prosinca 2008. s početkom u 18 sati, u zgradi charter-terminal Marina Kaštela, Obala kralja Tomislava bb, u Kaštel Gomilici.

Na domjenku ćemo u duhu blagdana obilježiti kraj uspješne godine, a najuspješnijim sportašima u 2008. bit će dodijeljene prigodne nagrade.

Tokom ove godine, veslačice i veslači osvojili su brojne medalje, od kojih svakako treba istaknuti dva zlata na državnom natjecanju, te 4. i 6. mjesto na svjetskom natjecanju u Villachu, u Austriji. Kadetska ekipa odbojkaškog kluba na državnom je natjecanju osvojila 5. mjesto, što je odličan rezultat za jedan mali klub, a igračica Ana Žižić igrala je u državnoj reprezentaciji na Europskom prvenstvu u Italiji. Jedriličarski klub ove se godine aktivirao nakon dvogodišnje pauze, te je nekoliko mladih ljubitelja mora naučilo jedriti, a regate se tek spremaju.

Troje mladih nastavilo je primati stipendiju od kluba za školovanje i studiranje, a pridružio im se još jedan veslač i jedna odbojkašica, koji su se svojim ocjenama, ambicijama i ponašanjem izborili za podršku u daljem obrazovanju.
U svakom slučaju, godinu u klubu obilježilo je povećanje broja djece, stručnjaka koji s djecom rade, te planova za razne aktivnosti i sadržaje koje im možemo ponuditi. Ali, prije nego se uhvatimo novoga posla, zajednički ćemo se proveseliti u duhu Božića.

Veselimo se izazovima i uzbuđenjima koja nam sprema 2009.
Sportski klubovi Marine Kaštela


REGATNA JEDRILICA "OLA"

03.11.2008.

"OLA" – regatna jedrilica dizajnirana za jedrenje po IMS premjeru, napravljen je u tvornici Green Marine u Engleskoj 2003. godine. Dizajneri su Bootin & Carkeek, brod je kompletno napravljen od karbona, jedra su North sails (karbon, kevlar).

Tehničke karakteristike broda su:
Dužina: 17.40m
Širina: 4.149m
Tezina: 15164 kg
Visina jarbola: 30 m
Gaz broda: 3.80m
Kvadratura jedara: glavno jedro 190m2, genoa 79m2, spinaker 246m2

Zadnje dvije godine brod plovi pod hrvatskom zastavom.

Od regata treba spomenuti da je "OLA" (brod i posada naravno) osvojila europsko prvenstvo po IMS premjeru u Cresu 2007, i 5. mjesto na svijetskom prvenstvu u Ateni 2008. Osim ovih regata bili smo i na dosta regata u hrvatskoj sa dosta pobjeda i zapaženih rezultata, kao npr. 3. mjesto na mrdujskoj regati 2007 i 2008. godine (odnosno 2. mjesto u svojoj klasi), na koje smo posebno ponosni obzirom da je Marina Kaštela sponzor godišnjeg veza u moru u marini Kaštela već zadnje 2 godine.

Od cijele posade koju su ove godini činili za vrijeme mrdujske regate, posebno bi spomenuli:

Skiper Marin Mišura
Vlasnici plovila g. Diklić i g. Barada
Joško Berket – ponosni vlasnik marine Kastela koja je među ostalim i sponzor JK "Kaštela"
Luka Berket Jr.
Željko Perić i ostali članovi

Planovi za budućnost su među ostalim i sudjelovanje na Svjetskom prvenstvu 2009 u gradu Brindisi – Italija.


JEDRILIČARSKI KLUB MARINA KAŠTELA PONOVO JEDRI

27.08.2008.

Nakon pauze od godinu-dvije, od svibnja ove godine Jedriličarski klub Marina Kaštela ponovo je razvio jedra. Klasa je zasad samo optimist, ali namjeravamo širiti flotu na više brodova i više klasa.

Nakon godina dijeljenja prostora s Veslačkim klubom Kaštela, nastavili smo s radom samostalno na novoj adresi – u samoj marini. Trenutno imamo 7 polaznika i polaznica, redom iz 2., 3., 4., 5., 6. i 7. razreda osnovne škole. Ali, na moru godine nisu tako važne – i najmlađi prkose moru, vjetru i starijim kolegama. Uče se osnovne jedriličarske vještine; od upravljanja brodom, preko poštivanja pravila i kolega, do svakodnevnih navika.
Nakon sat vremena učenja i gledanja jedra te međusobnog "ćakulanja", obično se svi naglo uozbilje, pa povratak natrag prerasta u prave regate.

Iako zahtjevno, jedrenje ostavlja energije i za druge aktivnosti, pa su tako naše marljive i svestrane jedriličarke Vita i Tina Gizdić sastavile pjesmu o svom klubu i treneru:

POĆI JIDRIT


On je Boris i živi u Splitu
Al’ da znate najbolji je trener na svitu.
Trubi, trubi: orca, poja
Ajde, dico, jidrite do onoga škoja.
Nategni škotu!
Di ti je vira?
I onda nastane zbrka cila.
Vita je zaboravila viru.
Tina laškala škotu cilu.
Petra rekla da je deva,
A Ante opet nešto smjera.
Matija opet u regati nije
Samo se nama iz gumenjaka smije.
Trening za treningom čekamo mi
Da možemo poći jidriti.

Tina (8 g.) i Vita (10 g.) Gizdić
Jedriličarke JK Kaštela
22.07.2008.

Još uvijek pozivamo djecu od 8 do 13 godina da se upišu, kako bi naučili jedriti i kasnije na regatama nosili boje Marine Kaštela.


UPISI

21.05.2008.

Upisujemo sve zainteresirane osnovnoškolce, male zaljubljenike u more i jedro. Posebni naglasak stavljamo na upis djece mlade školske dobi (od 1. do 4. razreda osnovne škole) kao potencijalne buduće sudionike jedriličarskih regata u klasi "Optimist".

Svim zainteresiranima nudimo mjesto na kojem će se osjećati sigurno u sportskoj i razigranoj atmosferi. Sve je podređeno vašoj sigurnosti, te pravilnom rastu i razvoju pod stručnim vodstvom trenera.

Osiguravamo odjeću i jedrilice!

Posjedujemo pet (5) jedrilica klase "Optimist" te namjeravamo proširiti flotu nabavkom više istih jedrilica tipa "Laser".

Mali kaštelani, dođite i budite dio male kaštelanske jedriličarske flote!