ADRIAN PEOVIĆ PRVAK HRVATSKE!

17.09.2014

2014-jk-adrian-peovic
Adrian Peović iz jedriličarskog kluba Marina Kaštela novi je prvak Hrvatske u klasi optimist u konkurenciji do 12 godina. U organizaciji JK Zenta u Splitu se održalo prvenstvo Hrvatske za djecu do 12 godina na kojem se okupilo rekordnih 108 jedriličara i jedriličarki. U mješovitim uvjetima najbolje se snašao naš Adrian.

Prvog dana je puhalo jako jugo jačine 17-20 čvorova. Iako mnogo lakši od glavnih pretendanata za medalje, Adrian je neviđenom borbenošću i snagom dojedrio do treće pozicije u prvom plovu. Za drugi plov mu je ponestalo snage te je ciljem prošao 20. Nakon prvog dana nalazio se na desetom mjestu ukupno.

Drugi dan nas je dočekao maestral 13-17 čvorova. Adrian izuzetno dobrim startovima osvaja 11. i 7. mjesto što mu je donijelo napredak do šestog mjesta nakon dva dana jedrenja.

Trećeg, ujedno i posljednjeg dana, održan je jedan plov po maestralu 6-8 čvorova. Teži jedriličari su se mučili u posljednjem plovu što je Adrian iskoristio i izvrsnim jedrenjem ostavio konkurenciju iza sebe. Nakon što je bovu od orce okreuo peti, maestralno je odjedrio krmu u kojoj je prošao tri broda da bi u zadnju orcu koncentriranom vožnjom po lijevoj strani regatnog polja dojedrio do pobjedničke pozicije. Nekoliko minuta nakon ulaska u cilj trajala je velika neizvjesnost dok konkurenti nisu prošli ciljem, no onda je nastalo veliko slavlje!

Za mnoge iznenađenje, no ne i za njegovog trenera koji je, iz dana u dan posljednja tri mjeseca, gledao kako Adrian strelovito napreduje. Svakodnevni treninzi i ozbiljan pristup treningu donijeli su Adrianu titulu prvaka Hrvatske. Rad i trud se uvijek isplati! Naša Sunčica Bakotin se mučila prvog dana zbog prejakog vjetra, no donekle je nadoknadila zaostatak i natjecanje završila kao 6. djevojčica.

U ukupnom poretku, drugo mjesto je osvojila Lara Manestar iz JK Val Crikvenica, dok je treća bila Petra Mastelić iz kluba domaćina.

Velike čestitke svima, a posebno našem Adrianu!!!