Vukovarski maraton i Miholjska regata

02.10.2019

Kaštelanski veslači tradicionalno su proveli vikend u Slavoniji na veslačkom maratonu Vukovar-Ilok i Miholjskoj regati u Osijeku. Vukovarski maraton, koji se održava u spomen na vukovarske veslače koji su dali život braneći svoj grad u Domovinskom ratu, veslali su Ivan Banovac, Luka Grbeša, Frane Delaš, Petar Novak, Petar Đerek, Mate Rajić, Mate Vrbatović, Luka Sćurla, kormilar Karlo Josip Varnica te u konkurenciji gradova osvojili 3. mjesto kao predstavnici Grada Kaštela. Osim naše posade nastupio je i naš Matej Zović u posadi VK Jarun, kao zamjena za jednog veslača koji se razbolio te je tako bio najmlađi veslač na maratonu, a možda i općenito najmlađi sudionik od kada se maraton održava.

Dok su maratonci veslali 36 kilometara od Vukovara do Iloka,  članovi uprave su poveli najmlađe sudionike u obilazak značajnih spomenika u Vukovaru, poput Memorijalnog groblja i Spomen doma Ovčara.

Sljedeći dan bio je rezerviran za Miholjsku regatu u Osijeku, gdje je na Dravi zaveslalo 17 djece te su ostvarili sljedeće rezultate:
1.mjesto cetverac na pariće kadeti A (Matej Zović, Bruno Elez, Domagoj Križić, Hrvoje Ružić)
1 mjesto dvojac na pariće  kadeti B (Teo Matas, Nikola Markovina)
2 mjesto dvojac na pariće kadeti B (Filip Sobin, Luka Jelaća)
3 mjesto dvojac na pariće kadeti B (Zvonimir Borna  Bikić, Bruno Nikolić)
2 mjesto dvojac na pariće kadeti A (Hrvoje Ružić, Matej Zović)
3 mjesto dvojac na pariće kadeti A(Ivan Božić Bakušić, Domagoj Križić)