Veslački maraton Vukovar – Ilok i Miholjska regata

28.09.2021

Nakon odličnih rezultata na Državnom prvenstvu u Zagrebu, vikend koji je iza nas veslačice I veslači su proveli u suncem okupanoj Slavoniji i Baranji.

Tradicionalno su sudionici veslačkog maratona od Vukovara do Iloka u dužini od 36 km u čast 204 Vukovarske brigade i Miholjske regate u Osijeku. Na putu prema Vukovaru veslačice i veslači su obišli Državnu ergelu lipicanaca u Đakovu.

Subotnje jutro bilo je rezervirano za maratonce, a pod nazivom GRAD KAŠTELA nastupili su Bruno Elez, Matej Zović, Luka Grbeša, Frane Delaš, Dominik Maganjić, Ivan Banovac, Marino Novaković, Karlo Varnica i kormilar Ivan Markovina, te u cilju prošli kao šestoplasirani. Dok su oni plovili Dunavom mlađi veslači su obilazili Memorijalnu bolnicu, Memorijalno groblje i Spomen dom Ovčara,a u  nedjelju su nastupili na Miholjsloj regati. Na Miholjskoj regati nastupili su: Marija Martinov, Ana Vuković, Marija Maleš, Krsto Boban, Toni Čatelov, Roko Šerić, Benjamin Piteša, Duje Kelam, Nikola Markovina, Duje Ban, Roko Banovac, Zvonimir Borna Bikić, Roko Stričević, Luka Jelača, Bruno Elez, Domagoj Križić, Ivan Markovina, Ivan Antonio Nikolić. Posljednja trka dana bio je ogled osmeraca posada Osječkog Iktusa i kombinacije Marina Kaštela, Vukovar koju su suci proglasili mrtvom trkom sto znači da su posade u istom trenutku prošle kroz cilj.

Veslače čeka još jedna regata Kupa Dalmacije, u Splitu, ali s Miholjskom regatom veslačka se sezona lagano bliži svome kraju. Unatoč izazovima koje je donio Covid-19, na kraju se pokazalo da su uspjeli i u teškim uvjetima iznijeti uspješnu sezonu.