VELIKA VESLAČKA REGATA U KAŠTEL KAMBELOVCU

13.06.2019

Kao i svake godine krajem lipnja, i ove će se godine održati veslačka regata na našoj Polantani u Kaštel Kambelovcu. U subotu, 22. lipnja 2019., od 9 – 13 sati održavat će se V. VESLAČKA REGATA KUPA DALMACIJE „MEMORIJAL IVAN JERČIĆ 2019“. Regata će se odvijati na regatnom polju sa startom od Kaštel Lukšića do cilja ispred mula u Kaštel Kambelovcu. Na natjecanju će sudjelovati 12 klubova s gotovo 300 veslačica i veslača iz cijele Dalmacije.

Regata nosi ime Ivana Jerčića, našeg uspješnog veslača koji je tragično stradao 2007. godine. Ivan Jerčić je bio izuzetan momak i jedan od najuspješnijih veslača u povijesti  kluba. Dva puta je bio prvak Republike Hrvatske i jednom je bio član posade koja je proglašena ekipom godine grada Kaštela. Nakon završetka veslačke karijere aktivno je pomagao u klubu mlađim veslačima, odlazio na regate i pomagao u organizaciji svog kluba, a 2006. je položio i sudački ispit. 2008. godine novi je klubski dvojac dobio njegovo ime, a ovom smo mu gestom ponovo htjeli odati počast.

Ovim putem pozivamo sve ljubitelje veslanja da dođu na Polantanu 9 i navijanjem podrže sve mlade veslačice i veslače, koji cijelu godinu marljivo treniraju i srcem su se dali u veslanje.

veslacka-regata-2019-hvk-marina-kastela