Škola veslanja

 

Hrvatski Veslački Klub „Marina Kaštela“  nudi program za obuku u veslanju.

Ovaj program omogućava  polaznicima učenje o ovom sportu uz neprestani nadzor i profesionalne savjete naših trenera. Ukoliko se niste nikada bavili veslačkim sportom, a želite ga upoznati, biti zdravi, pravilno se razvijati i osjetiti timski rad, preporučamo vam ovaj program.

Treninzi škole veslanja su bazirani na veslačkoj obuci u cilju savladavanja osnovnih veslačkih pokreta. Na početku se trenira u grupama u kojima je poznavanje veslanja na sličnom nivou, koristeći školske čamce i gigove. Kako se vaša tehnika bude povećavala, dobit ćete mogućnost korištenja kvalitetnije opreme. Treninzi se sastoje od: veslanja, rada u teretani i aerobnog dijela.Trenira se po svim vremenskim uvjetima, što znači da u slučaju lošeg vremena radimo tzv. «suhe treninge».tj. vesla se na veslačkim ergometrima-trenažerima. Oni koji pokažu napredak  prelaze u natjecateljski program.

Polaznici će biti uvedeni u sve aspekte veslanja, počevši od  mehanizama zaveslaja na moru i na ergometrima (veslački trenažer koji simulira veslački pokret) . Prethodno bavljenje sportom nije neophodno za ovaj program.

Treninzi se održavaju u trajanju od 90 do 120 minuta kroz cijelu godinu. Školu veslanja vode treneri Josip Berecka i Mate Rajić,a za sve informacije ih možete kontaktirati na 095 912 94 34 ili na veslanje@marina-kastela.hr

Raspored škole veslanja:

Ponedjeljak, srijeda, četvrtak, petak i subota: ujutro – 08:30 h, poslijepodne – 16:00 h

Važna napomena: znanje plivanja je neophodno za ovaj sport!

Redovan dolazak na treninge je preporučljiv, radi vašeg napretka i što bržeg prelaska u natjecateljsku grupu.