Rezultati

SEZONA 2010.

1. REGATA KUPA DALMACIJE – "Memorijal Zlatko Celent"
2. REGATA KUPA DALMACIJE – Šibenik
3. REGATA KUPA DALMACIJE – Dubrovnik


OSVRT NA SEZONU 2005.

Sezonu smo počeli sa Božično-Novogodišnjom regatom za kadete u Splitu na kojoj smo nastupili sa pet posada i sve su posade osvojile medalje. Nakon toga sljedilo je natijecanje na ergometrima,na kojima smo takodjer imali dobre rezultate s obzirom da smo u to vrijeme bili oslabljeni zbog gripe. Sa tog natjecanja posebno treba istaknuti Miju Rudelja koji je kao prva godina JMB postigao odličan rezultat i u Dalmaciji zauzeo treče mjesto,a u Hrvatskoj je bio šesti,Josipa Maretića koji je takodjer kao prva godina ali JMA zauzeo drugo mjesto u Dalmaciji,a u Hrvatskoj je bio medju deset najboljih i Darka Malbašića. Kasnije se kroz sezonu pokazalo da su upravo gore navedena trojica veliku večinu regata odradili odlično. Nakon toga sljedile su pripreme u Sloveniji koje su takodjer bile upitne do samog odlaska upravo zbog velikog broja bolesnih veslača,medjutim na kraju smo ipak otputovali i sa zadovoljstvom mogu reći da sam u potpunosti zadovoljan odradjenim.

KUP DALMACIJE:
Regate kupa smo počeli sa prvom regatom u Splitu, pa preko Dubrovnika,Šibenika i Makarske došli do posljednje u Kaštelima.
Naš nastup na regatama se iz regate u regatu mijenjao u pozitivnom smislu ali ipak u konačnici nisam zadovoljan.Već sam naveo da smo iz regate u regatu bili bolji i u Makarskoj smo uspjeli doći do ukupne pobjede u kadetskoj i juniorskoj konkurenciji.Osvojeno prvo mjesto u juniorskoj kategoriji smo ponovili i na petoj regati Kupa u Kaštelima. Na kraju,nakon svih pet regata kupa zauzeli smo ukupno peto mjesto, a u juniorskoj kategoriji smo ukupno drugi, što mene ne zadovoljava.

CROATIA OPEN:
Standardno jaka konkurencija u svim kategorijama i najmasovnija od kada postoji.
Mi smo nastupili sa 18 veslača,a od posada koje su svoj posao odradile dobro treba izdvojiti:
2- JMA 4- JMA, te dvije posade su se u jakoj medjunarodnoj konkurenciji uspili dobro snaći,
a ostale posade su lošije prošle, što svojom greškom, što zbog vrlo jake konkurencije.

OTVORENO PRVENSTVO ZAGREBA:
U ovom tarminu se osim OPZ, dan prije doržala i izlučna regata za ulazak u reprezentaciju, popularno nazvana ¨Crta¨. Mi smo nastupili u 2- JMA (Maretić,Malbašić) i od 12 prijavljenih dvojaca zauzeli smo odlično treće mjesto što je toj posadi otvaralo vrata za ulazak u reprezentaciju u slučaju kombiniranih posada, medjutim po tko zna koji put se obistinilo ono (tko je bliže oltaru, bolje misu čuje) pa se naši momci nisu našli u nekoj kombiniranoj posadi za odlazak na svjetsko prvenstvo.
Na OPZ smo takodjer sa 18 veslača, a nastup na ovoj regati je bio nešto bolji.
Od bolje plasirani posada imali smo: 4X KM koji su zauzeli 1.mj.FB
2- JMA 2.mj.FA
4-JMA 3.mj.FA
8+JMA 2.mj.FA

BLED:
Standardno konkurencijski jaka regata na kojoj smo mi nastupili sa dvije juniorske posade koje su do sada pokazale da se mogu boriti sa najboljima,a ujedno bi dobro odveslana trka značilo odlazak na svjetsko prvenstvo u klubskoj posadi,medjutim momci su podbacili i to je sve što ja o toj regati mogu reći jer nisam bio na Bledu jer sam upravo taj vikend rekao DA,tj. oženio sam se.

VILLACH:
Ovo je takodjer jaka madjunarodna regatta na kojoj smo mi nastupoli sa 14 veslača,a iskoristili smo je za zadnju provjeru prije PH. Posade koje su nastupile odveslale su u okviru
očekivanog, jedino je 4XJMB I 1XJMAL podbacijo.
2-JMA je zauzeo 3.mj.FA
8+JMA 2.mj.FA
1XJMB 1.mj.FB

PRVENSTVO HRVATSKE: 
Na PH smo nastupili sa 21 veslačem. Još bih prije nego što počnem govoriti o rezultatima naglasio da je smještaj bio jako loš (vojarna u kojoj nismo imali tople vode ni tuševa, a sanitarni čvor je bio u katastrofalnom stanju). No dobro,da se ja vratim na ono što je nama svima interesantno, a to su rezultati. Na 15.-om PH, HVK Kaštela je nastupio sa 9 posada, od čega je 6 bilo u finalu A,1 u finalu B,dok se 2 posade nisu uspjele plasirati u nijedno od finala.
U kategoriji kadeta imali smo 3 posade: 4X KŽ 6.mj. FA
2X KM 3.mj. FB
Treča posada (2X KM druga posada) se nije plasirala u finala.

U kategoriji JMB imali smo 3 posade: 1X 3.mj. FA

7.mj. FA

4X se nije uspio plasirati u finale.
Posebno treba izdvojiti 1X (Mijo Rudelj) koji je u odličnoj trci u kojoj se do zadnijh sto metara nije znalo tko će biti drugi, a tko treći,ipak popustio u finišu i zauzeo treće mjesto.

U kategoriji JMA smo imali 3 posade: 1X JMAL 3.mj. FA
4+ 2.mj. FA
8+ 2.mj. FA

Kod juniora treba svih pohvaliti jer su sve tri posade dale svoj maximum u trci.U ukupnom poretku klubova koji su nastupili na PH mi smo se našli u ¨zlatnoj¨ sredini, tj. zauzeli deseto mjesto, medjutim konačni dojam je popravio plasman u juniorskoj kategoriji gdje smo zauzeli odlično treče mjesto.

MIHOLJSKA REGATA:
Kao što je poznato ova regata je više revijalnog karaktera, na neki način nagrada veslačima nakon sezone, pa smo odlazak u Osijek iskoristili za razgledavanje Vukovara i Iloka, sutradan su naši veslači sjeli u svoje čamce i borili se za što bolji plasman, neovisno o tome što regata sama po sebi nema neku veliku težinu naši su je veslači i veslačice ozbiljno shvatili i borili se u svakoj trci do kraja.

Trener:
Josip Berecka

 

Prve Prvakinje Hrvatske za 2000g. 4 X JŽB
Dina Vrca, Milana Vukojevac, Ksenija Žižić, Josipa Pensa

Prvaci Hrvatske za 2001.g. 4 x km
Marko Sabljić, Hrvoje Sabljić, Marin Garbati, Miran Bujas

Prvaci Hrvatske za 2002g. 4 – jma
Goran Turković, Jure Žunko, Josip Ivčević, Ivan Jerčić

Prvakinje Hrvatske za 2002.g. 4 x jža
Emili Tadin, Rosanda Tadin, Kesnija Žižić, Josipa Pensa

Prvaci Hrvatske za 2002.g. 2 – sml
Goran Turković, Ivan Jerćić

Prvaci Hrvatske za 2002 g. 2 – jma
Josip Ivčević, Jure Žunko

Prvaci Hrvatske za 2004.g. 4 x jmb
Frane Klarić, Josip Maretić, Frane Žunko, Ivan Burić Korm. Kristijan Ljubičić

Prvak Hrvatske za 2006.g.
Mijo Rudelj – Prvak Hrvatske u samcu za juniore B (1XJMB)
Josip Maretić je ove godine kao član juniorske reprezentacije u posadi osmerca (8+ JMA) na Svjetskom prvenstvu u Amsterdamu osvoijo 1 mjesto u finalu B. On je ujedno i prvi reprezentativac u klubu.

Najuspješnija muška ekipa za 2002.g.

Plaketa – grada kaštela – zajednica športske udruge grada kaštela
Goran Turković, Ivan Jerčić

Sveukupni pobjednici kupa dalmacije za 2000. g.

Sveukupni pobjednici kupa dalmacije za 2001. g.