Prvenstvo Hrvatske u veslanju – 4 medalje

21.09.2021

Proteklog vikenda veslački klub Marina Kaštela uspješno je nastupio na Prvenstvu Hrvatske u veslanju u sedam disciplina. U promjenjivim uvjetima, miješanja kiše, vjetra, sunca i mirnog vremena, što nikako nije olakšavalo veslanje, kaštelanski veslači su se četiri puta penjali na podij za dodjelu medalja.

Prvaci Hrvatske u uvjerljivoj pobjedi od više od 15 sekundi postali su Filip Sobin i Roko Banovac u dvojcu na pariće za kadete B. Viceprvaci države su postali Matej Zović, Bruno Elez, Ivan Markovina, Domagoj Križić koji su taj rezultat uspjeli postići dva puta.

Prvi dan u četvercu bez kormilara, a drugi dan u četvercu sa kormilarom gdje im se pridružio Marko Pocrnja na mjestu kormilara, te su u utrci dana sa minimalnim razmacima bili drugi. Razlika između drugog, trećeg i četvrtog mjesta je bila manja od sekunde, može se reći da su to bile napete utrke.

Još jednu medalju je drugog dana osigurala ekipa iz najmlađeg uzrasta u kategoriji četverac na pariće gig, gdje su veslali Krsto Boban, Anđelo Čaleta, Ivano Kraljević, Benjamin Piteša.

Osim osvajača medalja još su nastupili Teo Matas, Nikola Markovima, Duje Kelam, Zvonimir Borna Bikić, Roko Stričević, Luka Jelača koji ovaj put nisu imali sreće u izuzetno jakoj konkurenciji osvojiti medalje.

Nakon odmora od par dana veslači nastavljaju dalje sa treninzima jer ih čekaju nova natjecanja do kraja sezone.