Novosti

Poziv na donaciju za kupnju veslačkog broda tipa četverac

22.10.2021

Nakon što smo dobili donaciju skifa koji je dobio ime po našem pokojnom Toniju Čavki Bebiju, pokrećemo crowdfunding akciju za kupnju novog četverca (4x/4-). Ovaj brod nam je neophodan za kvalitetnije nastupe novih generacija, s kojima već godinama postižemo odlične rezultate u tim disciplinama, ali u posuđenim brodovima. Za kupnju četverca i pripadajućih vesala potrebno nam je 250.000,00kn.

Veslački maraton Vukovar – Ilok i Miholjska regata

28.09.2021

Nakon odličnih rezultata na Državnom prvenstvu u Zagrebu, vikend koji je iza nas veslačice I veslači su proveli u suncem okupanoj Slavoniji i Baranji. Tradicionalno su sudionici veslačkog maratona od Vukovara do Iloka u dužini od 36 km u čast 204 Vukovarske brigade i Miholjske regate u Osijeku. Na putu prema Vukovaru veslačice i veslači su obišli Državnu ergelu lipicanaca u Đakovu.

Novi skif imenovan po Toniju Čavki Bebiju

24.09.2021

Nakon izvrsnog rezultata na Prvenstvu Hrvatske u veslanju, gdje su osvojili 1 zlatnu, 2 srebrne i 1 brončanu medalju, veslačice i veslači iz HVK Marina Kaštela nastavljaju s ovim pozitivnim vjetrom u leđa u novu sezonu. Tako smo svoju flotu obogatili novim skifom, koji nam je kupio generalni sponzor Marina Kaštela. Sami skif je zadnja natjecateljska linija, te kao takav spreman je zaveslati na svjetskim prvenstvima i olimpijskim igrama

Prvenstvo Hrvatske u veslanju – 4 medalje

21.09.2021

Proteklog vikenda veslački klub Marina Kaštela uspješno je nastupio na Prvenstvu Hrvatske u veslanju u sedam disciplina. U promjenjivim uvjetima, miješanja kiše, vjetra, sunca i mirnog vremena, što nikako nije olakšavalo veslanje, kaštelanski veslači su se četiri puta penjali na podij za dodjelu medalja. Prvaci Hrvatske u uvjerljivoj pobjedi od više od 15 sekundi postali su Filip Sobin i Roko Banovac u dvojcu na pariće za kadete B. Viceprvaci države su postali Matej Zović, Bruno Elez, Ivan Markovina, Domagoj Križić koji su taj rezultat uspjeli postići dva puta.

Miran Bujas – od veslača do doktora

04.11.2020

Najveće zadovoljstvo u radu u veslačkom klubu je mogućnost da gledamo naše članove kako se razvijaju od djeteta do uspješne i zadovoljne odrasle osobe. Uvijek se veselimo uspjesima naših veslača u raznim poljima u njihovom životu, i pitamo se koliko je usvajanje dobrih navika u našem klubu tome doprinijelo. Tako nas je ovih dana razveselio naš bivši veslač, a sada član uprave Miran Bujas, koji je ovih dana položio specijalizacijski ispit i postao specijalist urolog.

Zbogom, dragi prijatelju!

07.12.2019

S neopisivom tugom i boli moramo se oprostiti od našeg predsjednika kluba, vrhunskog veslača i prije svega prijatelja - našeg dragog Bebija. Komemoracija za našega Tonija održat će se u restoranu Nautic u Marini Kaštela, u srijedu 11.12. u 17 sati

Vukovarski maraton i Miholjska regata

02.10.2019

Kaštelanski veslači tradicionalno su proveli vikend u Slavoniji na veslačkom maratonu Vukovar-Ilok i Miholjskoj regati u Osijeku. Vukovarski maraton održava se u spomen na vukovarske veslače koji su dali život braneći svoj grad u Domovinskom ratu. Maratonci su veslali 36 kilometara od Vukovara do Iloka, dok su članovi uprave poveli najmlađe sudionike u obilazak značajnih spomenika u Vukovaru. Sljedeći dan 17 mladih veslača nastupilo je na Miholjskoj regati u Osijeku.

Osam osvojenih medalja na 6. Kupu Dalmacije 2019.

17.09.2019

Prošlog vikenda u organizaciji HVK Mornar iz Splita održan je 6. Kup Dalmacije za veslače - Memorijal Perica Vlašić na regatnoj stazi na splitskom Spinutu. Nastupilo je 150 posada među kojima i članovi našeg kluba u svim uzrasnim kategorijama. Mladi kaštelani kući su se vratili s osam medalja, dvije zlatne, četiri srebrne i dvije brončane.

Mini Kup Dalmacije 2019.

27.08.2019

U lijepom ambijentu Ramskog jezera okruženog planinama, naši veslači su sudjelovali na 5. regati za Mini kup Dalmacije 2019. koja se održala u organizaciji VK Rama i osvojili 6 zlatnih, 5 srebrnih te 7 brončanih medalja, a u kategorijama kadeti B i kadeti A zauzeli su 1. mjesto u ukupnom poretku.

Hrvatsko veslačko prvenstvo za juniore i kadete – najmanji najponosniji!

08.07.2019

Još jedno Hrvatsko veslačko prvenstvo za juniore i kadete je za nama, a naši mladi veslači su ostvarili zamjetan uspjeh na jarunskoj regatnoj stazi u Zagrebu i kući vratili s medaljama.