Novi skif imenovan po Toniju Čavki Bebiju

24.09.2021

Nakon izvrsnog rezultata na Prvenstvu Hrvatske u veslanju, gdje su osvojili 1 zlatnu, 2 srebrne i 1 brončanu medalju, veslačice i veslači iz HVK Marina Kaštela nastavljaju s ovim pozitivnim vjetrom u leđa u novu sezonu.

Tako smo svoju flotu obogatili novim skifom, koji nam je kupio generalni sponzor Marina Kaštela. Sami skif je zadnja natjecateljska linija, te kao takav spreman je zaveslati na svjetskim prvenstvima i olimpijskim igrama.

Jučer su u Marini Kaštela članovi kluba organizirali „blagoslov broda“. Brod je dobio ime prema pokojnom veslaču i predsjedniku kluba – Toniju Čavki Bebiju, koji nas je tragično napustio 2019. godine. Toni Čavka bio je višestruki prvak Hrvatske, najtrofejniji veslač kluba, koji je osvojio 3. brončane medalje na europskim prvenstvima te brončanu medalju na svjetskom prvenstvu 2014. godine, kao i nagradu Dražen Petrović 2014.

Na ceremoniji su sudjelovali članovi uprave, veslačice i veslači i njihovi roditelji, kao i obitelj pokojnoga Tonija, a brod je blagoslovio gomilički svećenik don Carlos Taborda.