Miran Bujas – od veslača do doktora

04.11.2020

Najveće zadovoljstvo u radu u veslačkom klubu je mogućnost da gledamo naše članove kako se razvijaju od djeteta do uspješne i zadovoljne odrasle osobe. Uvijek se veselimo uspjesima naših veslača u raznim poljima u njihovom životu, i pitamo se koliko je usvajanje dobrih navika u našem klubu tome doprinijelo.
Tako nas je ovih dana razveselio naš bivši veslač, a sada član uprave Miran Bujas, koji je ovih dana položio specijalizacijski ispit i postao specijalist urolog.

Mirana je otac upisao u Veslački klub Kaštela kao 10-godišnjaka, i za njegovog veslačkog staža koji je trajao do kraja srednje škole, osvojio je brojne medalje na Kupovima Dalmacije, Prvenstvima Hrvatske i međunarodnim regatama. Nakon završetka gimnazije upisao je Medicinski fakultet i privremeno se prestao aktivno baviti veslanjem.

Nakon završenog fakulteta, radio je u HNK Hajduk kao liječnik prve nogometne momčadi, a kasnije na Zavodu za hitnu medicinu u Zadru te i Općoj bolnici Šibenik.

  1. godine vratio se u Veslački klub Kaštela rekreativno trenirati, a od 2018. godine član je uprave Veslačkog kluba Kaštela.

Za važnost veslanja u svome životu kaže: „Smatram da je izuzetno vrijedno da Kaštela imaju mjesto, kao što je Veslački klub, gdje djeca mogu dolaziti i od najranijeg djetinjstva usvajati radne navike, zdrav obrazac aktivnog stila života te kvalitetno provoditi slobodno vrijeme, posebice u današnjem svijetu tehnologije i sjedilačkog načina života. Također, smatram da je bitno da djeca borave u pozitivnom okruženju svojih vršnjaka, da se međusobno druže i bodre, bez zadirkivanja i podcjenjivanja. Ja sam za vrijeme treniranja stekao prijateljstva koja traju čitav život.

Svim roditeljima bih savjetovao da upišu djecu na sport i na taj način im omoguće aktivno, korisno i kvalitetno iskorištavanje slobodnog vremena.“