međunarodna regata CROATIA OPEN

13.04.2015

Nevjerojatno jako izdanje regate Croatia open je za nama. Natjecalo se 10 nacijonalnih timova,domači i strani klubovi sa nekih 1000 natjecatelja.
Naš klub nastupio je sa 1 veslačicom i 12 veslača,a kući smo se vratili sa tri osvojene medalje.
Broncom se okitio Josip Bedalov u samcu kadeta,dok je Bernard Samardžić u seniorskom dvojcu osvojio srebro i broncu.
Od ostalih naših možemo izdvojiti Anteu Duvnjak koja je u kombiniranoj posadi sa veslačicom iz Dupina (Tisno) do pred sam cilj imala medalju u rukama,a onda se dogodilo ono najgore,uhvatile su raka,i medalja je otišla u zaborav.Naš dvojac bez kormilara za JMB u sastavu Toni Veljača i Marin Bašić su u finalu B odveslali odličnu utrku u kojoj su protivnike ostavili daleko iza sebe.Šteta da tako nisu veslali u eliminacijama jer smo sigurni da bi ih onda gledali u finalu A.
Kadeti,Veljača,Vrdoljak,Bogdanić i Bedalov su opravdali svoj odlazak na regatu jer su svaku svoju trku odradili u skladu sa svojim trenutnim mogučnostima uz korektno veslanje.
Toni Čavka i Bernard Samardžić,naša dva reprezentativca,su svojim nastupima pokazali da će se na njih i ove godine računati u sastavljanju reprezentativnih posada. Toni je u trci samaca seniora B odveslao odličnu trku u kojoj se utrkivao sa ostalim skifitima iz Hrvatske.
Bernard je sa svojim partnerom,Danijel Plišić,iz VK Jadran Rijeka odveslao odlične dvije finalne trke. Prvu za seniore B u kojoj su se do zadnjeg zaveslaja borili sa Austrijancima (brončani sa JSP 2014.) i na kraju završili kao drugi i drugi za seniore A,gdje su pobjedili kombiniranu posadu Iktusa i Jadran,a trku završili kao trečeplasirani.
Cijelu regatu je uveličala nevjerojatna trka seniorskih skifova u kojoj je dominaciju ponovno potvrdio Damir Martin i trka dublova gdje su brača Sinkoviči također pokazali tko je gazda na regatnoj stazi u trci dublova.