Jumbo regata na Jarunu

04.06.2019

Prošli vikend, 31. svibnja i 2. lipnja bio je u znaku veslanja. Istovremeno dok su u Luzernu braća Sinković obranili naslov Europskih prvaka, na Jarunskom jezeru u Zagrebu održana je Jumbo regata. U odličnoj organizaciji VK Jarun u subotu i nedjelju nizale su se utrke u svim uzrasnim kategorijama.

VK Marina Kaštela nastupio je sa 11 veslača od kojih posebno ističemo najmlađe kadete B, koji su u dvije discipline stigli do medalja. Prvi dan su veslali u gigu (Luka Jelaća, Danijel Bujas, Nikola Markovina i Teo Matas) i cilj pošli kao drugi. Drugi dan natjecanja su Matas i Markovina dominirali u svojoj finalnoj skupini i ciljem prošli kao prv sa više od 10 sekundi prednosti pred ostalima. Osim njih nastupili su i kadeti A; Matej Zović, Luka Elez, Domagoj Križić, Ivan Božić Bakušić koji su veslali u dva finala ali ovaj put nisu mogli do medalje.

Ivan Banovac i Frane Delaš su u dvojicu bez kormilari za lake seniore osvojili drugo mjesto prvi dan, a drugi dan su se okušali i u skifovima gdje Delaš nije imao sreće u finalnom dijelu zbog bočnog vjetra pa je izgubio je pravac.
Mlade veslače već u subotu očekuje nastup na regati u Vrlici.