Bogati veslački vikend je za nama

11.05.2015

U protekla tri dana veslači su se za odličja borili na raznim destinacijama. Naši veslači su nastupali na 1. Svjetskom kupu na Bledu,1. Mini kup Dalmacije u Splitu i Sveučilišnoj utrci 8+ u Splitu.
Najviše pogleda je bilo upučeno prema Bledu gdje je Bernard Samardžić u dvojcu bez kormilara uz Danijela Plišiča (VK Jadran Rijeka) branio boje Hrvatske.
Žao nam je što Bernard i Danijel nisu iskoristili priliku nešto slabije konkurencije da izbore veliko finale. Međutim trema je učinila svoje i njih dvoje nisu bili oni pravi,veslali su ispod svojih mogučnosti,ali moramo naglasiti da nas nisu razočarali. Na kraju su završili kao 9.,ali su se u obje trke borili i bili u utrci.Već sutra počinju sa pripremama za Svijetsko prvenstvo U23 koje će se krajem 7. mjeseca održati u Plovdiv-u.
Od ostalih Hrvatskih posada moramo istaknuti Damira Martina u samcu koji je osvojio drugo mjesto iza Kubanca i ovo mu je super rezultat na početku sezone.U lakom samcu je Radonić dominirao u finalu B,a u istoj trci gdje su veslali naši Bernard i Danijel prvo mjesto (ukupno 7.) osvojila je druga Hrvatska posada,kombinacija Iktus Osijek i Jadran Zadar (Janjić,Begović).
U isto vrijeme u Splitu su mlađe uzrasne kategorije u petak veslale 1. Mini kup regatu gdje su naši osvojili 7 medalja.
1. mjesto: 1xKŽ Antea Duvnjak,1xKM Josip Bedalov,2xKM Ivan Vrdoljak,Anton Bogdanić
3. mjesto:2xJMB Lovre Peričić,Roberto Cvijetić,2xKMB Ivan Sakal,Frane Milan,1xKM Duje Perišin,4xKM Frane Delaš,Luka Elez,Luka Grbeša,Marko Melvan,kor. Marino Novaković.
A na istoj stazi samo dan kasnije su vesla ukrstile studenske posade osmeraca,a mi smo tu imali dva predstavnika (Toni Čavka i Pave Kuzmanić) koji su u posadi FESB-a osvojili drugo mjesto.