Arhiva 2012

31.12.2012

PRVI BOŽIĆNI TRIATLON MARINA KAŠTELA

27.12.2012.

Ovu je subotu u organizaciji HVK Marina Kaštela održan prvi Božićni triatlon Marina Kaštela, nadamo se početak nove tradicije.

Natjecalo se u veslanju na veslačkim simulatorima koji su bili postavljeni na Brcu u Kaštel Kambelovcu, vožnji bicikle do Marine Kaštela (8km) te trčanju na ruti do Baletne škole (3200m).

U triatlonu je sudjelovalo 45 natjecatelja koji su nastupili u kategorijama kadeta, mlađih juniora, juniora i seniora, a rezultati su bili sljedeći:

Kadeti:

1.mjesto Hrvoje Marić, VK Jadran, Zadar

2.mjesto Jere Perić, VK Jadran, Zadar

3. mjesto Toni Veljača, HVK Marina Kaštela, Kaštel Kambelovac

JMB:

1. mjesto Andreas Vaško, VK Jadran, Zadar

2. mjesto Ivo Bonacin, HVK Gusar, Split

3. mjesto Josip Banović, VK Jadran, Zadar

JMA:

1. mjesto Jakov Benona, HVK Gusar, Split

2. mjesto Luka Pedić, VK Jadran, Zadar

3. mjesto Andrija Selestrin, VK Jadran, Zadar

Seniori:

1. mjesto Jure Šesnić VK Mornar, Split

2. mjesto Goran Turković, HVK Marina Kaštela, Kaštel Kambelovac

3. mjesto Josip Ivčević, HVK Marina Kaštela, Kaštel Kambelovac

Za sve natjecatelje i goste pripremili smo topli čaj, osvježavajući sok i krafne za okrepu. Bilo je lijepo okupiti se na Brcu na sunčani zimski dan i nadamo se sljedeće godine većem broju natjecatelja, kao i brojnijoj publici.


14.12.2012.

ADVENTSKI DOMJENAK SPORTSKO-SOCIJALNOG PROGRAMA MARINE KAŠTELA

Tradicionalni adventski domjenak Sportsko-socijalnog programa Marine Kaštela okupio je opet preko 300 djece i njihovih roditelja, koji su zajedno sa svojim trenerima, psihologinjom i upravom kluba obilježili još jednu uspješnu godinu.

Treneri su simboličnim poklonima nagradili najuspješnije. Od veslača to su bili veslači koji su osvojili zlatne i srebrne medalje na državnom prvenstvu:

Dvojac na pariće Kadetkinje B

Lucija Šćurla,Božica Šimunović

2. mjesto PH

Četverac bez kormilara Juniori A

Frane Malenica, Neven Vukorepa, Dino Ujaković, Pave Kuzmanić-

1. mjesto PH

Četverac sa kormilarom juniori A

Frane Malenica, Pave Kuzmanić, Dino Ujaković, Bernard Samardžić, kormilar Luka Ščurla

1. mjesto PH

Dvojac na pariće juniori B

Toni Čavka, Bernard Samardžić

1. mjesto PH

Osim toga, ove je godine veslački osmerac koji je predstavljao grad Kaštela na maratonu Vukovar-Ilok završio i kao ukupni pobjednik i kao prvi u kategoriji gradova.

Odbojkašice se u 2012. mogu ponositi 2. mjestom u državi na Kadetskom prvenstvu, te 3. na juniorskom prvenstvu države.

Jedriličarska posada Marine Kaštela osvojila je ove godine prvo mjesto na državnom prvenstvu ORCi u Šibeniku, a posebno smo ponosni na naše prvake države odbojkaše Mladosti Marina Kaštela.

Poseban štih domjenku dali su mladi gitarist i gitaristice područne glazbene škole Fra Bernardina Sokola koji su upravo osvojili prvo mjesto na državnom natjecanju, koji su ujedno i sportaši u našem veslačkom i odbojkaškom klubu. Uvijek nam je posebno drago vidjeti da su naši sportaši uspješni i u drugim aspektima života.

Iza nas je još jedna uspješna godina, koju ćemo u veslačkom klubu završiti sa Božićnim triatlonom 22.12., a iduću započeti tradicionalnim zimskim pripremama u Sloveniji.

Svim našim veslačima, odbojkašicama i jedriličarima želimo Sretan Božić i sve najbolje u 2013., koju se nadamo provesti i dalje zajedno.

Slike su preuzete sa Portala Grada Kaštela


BOŽIĆNI TRIATLON

11.12.2012.

2012-hvkk-triatlon

U organizaciji HVK „Marina Kaštela“ i grada Kaštela dana 22.12.2012. (subota) održat će se po prvi put Veslački triatlon Marina Kaštela.

Natjecanje počinje u 8:00. Središnji dio natjecanja odvijati će se na trgu Brce u Kaštel Kambelovcu,a u slučaju lošeg vremena sve će se premjestiti u prostorije veslačkog kluba na Polantani.

Natjecanje će se sastojati od:

  • veslanje na veslačkom simulatoru (ergometru) 6000 m
  • vožnja bicikle 8000 m na relaciji klub-Marina Kaštela-klub-Marina Kaštela-klub
  • trčanje 3200 m na relaciji Brce-Baletna škola-Brce-Baletna škola-Brce

Natjecat će se u kategoriji;

  • juniori B / juniorke B (do 16 god.)
  • juniori A / juniorke A (do 18 god.)
  • seniori /seniorke
  • veterani A /veteranke A (od 27 – 35 god.)
  • veterani B / veterinarke B (do 40 god.)
  • veterani C / veteranke C (40 +)

Svaki natjecatelj je dužan osigurati sebi bicikl, a dobit će majicu pola sata prije početka natjecanja prilikom uplate startnine u iznosu od 20 kn.

Na kraju natjecanja će se proglasiti pobjednici po kategorijama, kao i sveukupni pobjednik u
muškoj i ženskoj kategoriji.

Pozivamo sve građane zainteresirane za natjecanje da se jave u HVK Marina Kaštela na 220 755 svaki dan od 7 do 11, te od 15 do 19 sati, ili treneru Josipu Berecki na 0959129434, a i ostale da dođu navijati i uživati u ovom događaju.


VUKOVAR I MIHOLJSKA REGATA 2012

05.10.2012.

Tek tjedan dana nakon Prvenstva Hrvatske u veslanju,  veslačice i veslači HVK Marina Kaštela zaputili su se na novo putovanje, tradicionalni izlet u Vukovar te nastup na Miholjskoj regati u Osijeku.

Kao i svake godine,  putovali smo u društvu roditelja poginulih branitelja predvođenih Lovrom Đolićem, ocem pok. kaštelanskog branitelja Ante Đolića. Vrijeme brzo prolazi,  i sami smo se iznenadili kad smo uvidjeli da je ovo 11. godina da zajednički putujemo s gospodinom Đolićem i ostalim predstavnicima roditelja poginulih branitelja iz Kaštela.

U Vukovaru se 29.9. održao Međunarodni veslački maraton Vukovar-Ilok,  dužine 35165 m,  koji se tradicionalno održava u spomen osnutka legendarne 204. vukovarske brigade kao i na uspomenu na 32 poginula i nestala veslača u Domovinskom ratu. Maraton je otvoren svečanim mimohodom do Križa u centru Vukovara, svečanim govorima i minutom šutnje za izgubljene vukovarske veslače. Na maratonu je,  naravno,  nastupio i osmerac našeg kluba kao predstavnik grada Kaštela,  u sastavu: Frane Malenica, Dino Ujaković, Josip Ivčević, Petar Novak, Goran Turković, Bernard Samardžić, Mate Rajić, Hrvoje Kovačev, kormilar Luka Šćurla. Budući da je više od pola osmerca još prošli tjedan osvojilo titulu prvaka države (neki i dvostruku), nije ni čudo da su utrku završili kao pobjednici,  i u kategoriji gradova i ukupni pobjednici, s odličnim vremenom od 1:43. Ove su godine i naše dvije veslačice, Viktoria Braica i Anica Skelin nastupile u kombinaciji juniorki Glagoljaš, Iktus, Marina Kaštela, Trešnjevka, Vukovar, Zagreb,  te trku junački završile kao 7., s vremenom 1:55.

Dok su se naši maratonci borili s Dunavom,  djeca su u pratnji sa gdinom Josipom Berketom,  glavnim trenerom Josipom Bereckom i klubskom psihologinjom Tenom Romani obišla Vukovarsko groblje i muzej na Ovčari. Nakon dočeka maratonaca u Iloku,  posjetili smo i Vukovarsku bolnicu, gdje su se djeca upoznala sa njenom važnom ulogom za vrijeme Domovinskog rata.

U nedjelju rano ujutro zaputili smo se iz vukovarske gimnazije u Osijek, gdje su na Miholjskoj regati postigli slijedeće rezultate:

2XJMB Toni Čavka, Bernard Samardžić 1 mjesto

1xJMB Toni Čavka 2. mjesto

2xKMA Mate Vrbatović, Mihael Girotto  3. mjesto

4xKMA Mate Vrbatović, Iktus, Glagoljaš  1. mjesto

2xKŽ  Lucija Ščurla  2. mjesto

4xKŽ Ana Bogić, Jelena Kotarac, Ošjak  3. mjesto

8+JMA Frane Malenica, Pave Kuzmanić, Dino Ujaković, Bernard Samardžić, Vukovar, kor. Luka Ščurla  2. mjesto

2xJMA Frane Malenica, Pave Kuzmanić 3 mjesto


ZLATNI VESLAČKI VIKEND

26.09.2012.

Nakon dugog vrućeg ljeta, napornog treniranja konačno smo dočekali Hrvatsko veslačko prvenstvo koje se održalo od 21.-23.09.2012. na jezeru Jarun u Zagrebu.

Mi smo nastupili sa 24 veslačice i veslača, a osvajanje medalja započeo je naš najstariji veslača na ovom prvenstvu, veteran, trener Josip Ivčević koji je kroz cilj prošao kao drugi, a u svojoj kategoriji A je bio najbrži.

Po skoro ljetnoj temperaturi na stazu su počele izlaziti i ostale naše posade od kojih smo očekivali dobre rezultate. Prvog dana veselje su nam donjeli juniori A u četvercu sa kormilarom u sastavu Pave Kuzmanić, Dino Ujaković, Bernard Samardžić, Frane Malenica i kormilar Luka Šćurla.Oni su uvjerljivo pobjedili konkurenciju, a kulminacija njihova veselja je nastala nakon što su primili medalje i pehar.Na red je došlo tradicionalno pobjedničko bacanje kormilara u vodu što su oni odradili kvalitetno kao i trku.Luka je letio dobrih par metara u zrak i daljinu.

Drugog dana smo ponovno imali razloga za veselje. Nestrpljivo smo očekivali start dvojca na pariče za juniore B u sastavu Toni Čavka, Bernard Samardžić jer smo znali da su odlični, a to su pokazali i dan ranije u eliminacijama kada su već nakon 100-tinak metara ostalima pokazali koliko su dobri.

Trka je krenula i Bebi i Beko su već na prvih 500 m trke „sjeli“ na prvo mjesto, a do kraja trke su samo prednost povećavali i ni u jednom trenutku ostalima nisu dozvolili da im se približe.

U četvercu bez kormilara za juniore A u sastavu Neven Vukorepa, Pave Kuzmanić, Dino Ujaković i Frane Malenica potajno smo se nadali dobrom rezultatu ali smo se majo pribojavali jer je u posadi umjesto Bernarda veslao nešto slabiji Neven, a konkurencija je bila nešto jača nego u četvercu sa kormilarom, ali naši juniori se ni ovog puta nisu dali.U žestokoj borbi sa nama dragim prijateljima iz HVK „Vukovar“ ipak su naši veslači smogli više snage i koncentracije da kroz cilj prođu prvi i na taj način svoj ovogodišnji trud kroz treninge su Dino, Pave, Frane i Beko okrunili sa dvostrukom krunom Prvaka Hrvatske.

Posljednja naša posada na prvenstvu je bila dvojac na pariče za kadetkinje B u sastavu Lucija Ščurla, Božica Šimunović koje su nam donjele još jednu medalju, ali ovog puta srebrenu.

Uz osvajače medalja i sve ostale koji ovaj put nisu imali sreće doći do medalje, naš klub je u ukupnom poretku zauzeo visoko sedmo mjesto od dvadestosam klubova koji su nastupili, a juniori A su bili ukupno treći.

Sve veslačice i veslači našeg kluba koji su nastupili na HVP:

Lucija Ščurla, Božica Šimunović, Jelena Kotarac, Ana Bogić, Viktoria Braica, Anica Skelin, Vlatka Bašić, Mate Vrbatović, Filip Lukas, Toni Veljača, Antonio Samardžić, Fabio Klarić, Luka Prnjak, Alen Beneš, Toni Čavka, Marin Bašić, Ante Jakelić, Bernard Samardžić, Frane Malenica, Pave Kuzmanić, Dino Ujaković, Neven Vukorepa, Hrvoje Kovačev, Josip Ivčević.

Već idući vikend putujemo u Slavoniju gdje ćemo nastupiti na veslačkom maratonu za osmerce od Vukovara do Iloka u dužini 36 km, gdje ćemo predstavljati grad Kaštela i na međunarodnoj Miholjskoj regati u Osijeku.


5. REGATA ZA KUP DALMACIJE 2012. – MEMORIJAL IVAN JERČIĆ

09.07.2012.

5. regatom za Kup Dalmacije, koja se održala u subotu 7.7. smo više nego zadovoljni, počevši od same organizacije regate pa do nastupa veslačica i veslača, koji su svojim odličnim veslanjem klubu donijeli čak 3 pehara: titulu ukupnog pobjednika, pobjednika u kategoriji kadeta i ponosno podigli pehar u memorijalnoj utrci.

Od samog početka regate naše posade su počele sa osvajanjem medalja, a najintenzivniji trenutak regate je bilo vrijeme kada je startala memorijalna utrka. Kako su se natjecatelji približavali cilju, prisutnima na obali miješale su se emocije. U trenutku smo svi bili sretni i ponosni što naši Pave i Beko uvjerljivo prvi prolaze kroz cilj, uz neizbježnu tugu jer je to memorijalna utrka u sjećanje na našeg tragično preminulog veslača Ivana Jerčića Jeru, kako smo ga svi zvali, koji je upravo u ovoj disciplini ostvario velike rezultate, a veselio se svakom uspjehu kluba. Medalje i pehar pobjednicima ove trke podijelili su roditelji našeg Jere. Nakon toga regata je ponovno nastavljena svojim tijekom i na kraju smo svi slavili i pobjedu proslavili zajedničkim kupanjem.

Još nam u Kupu Dalmacije ostaje jedna regata (Memorijal Perica Vlašić u organizaciji HVK Mornar-a) koja će se održati neposredno prije PH i biti će posljednja provjera posadama za nastup na PH.

Osvajači medalja iz našeg kluba:

2xKŽA (Božica Šimunović, Lucija Ščurla) 2. mjesto
1xKŽA (Jelena Kotarac) 1. mjesto
1xKŽA (Ana Bogić) 3. mjesto
4+KMA (Marko Krišto, Vladimir Bašić, Luka Ščurla, Ivan Skelin, kor. Marko Melvan) 2. mjesto
1xKMB (Fabio Klarić) 1. mjesto
1xKMB (Toni Veljača) 2. mjesto
1xKMB (Vitaly Petryshche) 3. mjesto
4xgig KMA (Marko Jadrić, Luka Prnjak, Petar Đerek, Marin Bašić, kor. Josip Šerić) 3. mjesto
2xKMA (Filip Lukas, Antonio Samardžić) 1. mjesto
1xKMA (Mate Vrbatović) 1. mjesto
2xJMB (Toni Čavka, Antonio Jurić) 1. mjesto
2-JMA (Pave Kuzmanić, Bernard Samardžić) 1. mjesto
2xJMA (Dino Ujaković, Frane Malenica) 2. mjesto
2xSM (Petar Novak, Pave Kuzmanić) 2. mjesto
1xJMA (Neven Vukorepa) 2. mjesto
1xSM (Neven Vukorepa) 2. mjesto
1xJŽA (Viktoria Braica) 3. mjesto
2xJMB (Luka Zović, Marko Čurković) 3. Mjesto

Čestitke svim našim veslačicama i veslačima na ovako uspješnoj regati, nadamo se da će uživati u malo zasluženog odmora, i da će im ova regata poslužiti kao vjetar u leđa za nove izazove u rujnu.


VOJVODINA OPEN 2012.

09.07.2012.

Prvi put u svojoj povjesti naš klub je nastupio na međunarodnoj regati Vojvodina open na jezeru Palić u istoimenom mjestu, 8 km udaljenom od puno poznatije Subotice.

Nakon nekoliko godina pozivanja naših veslačkih prijatelja iz VK Palić, konačno smo uspjeli svoje obaveze izorganizirati da nastupimo i na ovoj regati.

Na regati na kojoj su nastupale posade iz Srbije, Makedonije, Mađarske, Rumunjske i Hrvatske, naš klub je nastupio sa 14 veslačica i veslača. Prvo gostovanje u Vojvodini i upoznavanje sa načinom života i ljepotama tog kraja, za naše je veslače bilo uspješno jer smo na regati osvojili 5 medalja.

Mate Vrbatović je u kombinaciji sa veslačima Iktusa iz Osijeka u 4xKMA osvojio 2. mjesto, a u 1xKMA je ciljnu liniju presjekao uvjerljivo prvi, što nam daje potpuno pravo da od njega na PH u rujnu možemo očekivati i osvajanje titule prvaka.

Fabio Klarić je u 1xKMB također ciljem prošao kao prvi, a u trci u kojoj je Mate bio prvi, Fabio je bio 6 što je odličan rezultat kad se uzme u obzir da je najmlađi od natjecatelja u toj kategoriji.

Lucija Šćurla je u 1xKŽB bila odlična treća, a na postolje za medalje se penjala još jednom kada je u 2xKŽA sa Jelenom Kotarac također bila treća.


VELIKA VESLAČKA REGATA U KAŠTEL KAMBELOVCU

05.07.2012.

2012-hvkk-kambelovac

Ovu subotu, 7.7.2011., od 9 do 13 sati održavat će se V. VESLAČKA REGATA KUPA DALMACIJE “MEMORIJAL IVAN JERČIĆ 2012”

Regata će se održavati na regatnom polju od Kaštel Lukšića – start do Kaštel Kambelovca – cilj, mul ispred kluba, a na nju je prijavljeno 11 klubova s preko 200 veslačica i veslača iz cijele Dalmacije.

Ovo je druga godina da regata nosi ime Ivana Jerčića, našeg uspješnog veslača koji je tragično stradao 2007. godine. Ivan Jerčić je bio izuzetan momak i jedan od najuspješnijih veslača u povijesti kluba. Dva puta je bio prvak Republike Hrvatske i jednom je bio član posade koja je proglašena ekipom godine grada Kaštela. Nakon završetka veslačke karijere aktivno je pomagao u klubu mlađim veslačima, odlazio na regate i pomagao u organizaciji svog kluba, a 2006. je položio i sudački ispit. 2008. godine novi je klubski dvojac dobio njegovo ime, a ovom smo mu gestom ponovo htjeli odati počast.

Ovim putem pozivamo sve ljubitelje veslanja da dođu na Polantanu 9 i podrže sve mlade veslačice i veslače, koji cijelu godinu marljivo treniraju i srcem su se dali u veslanje.


NAŠI VESLAČI PAVE I BEKO IDU NA EUROPSKO PRVENSTVO NA BLED

06.06.2012.

Croatia masters regata poznatija kao Jumbova regata u organizaciji VK Jarun održana je proteklog vikenda na Jarunskom jezeru. Naš klub je na regati nastupio sa samo tri veslača (Petar Novak,Antonio Jurić,Toni Čavka) koja su osvojila četiri medalje. Osim ove trojke još su na Jarunu veslali naši juniori koji su u izbornoj trci za reprezentaciju sudjelovali samo kako bismo provjerili trenutnu brzinu i kvalitetu jer o konačnom rezultatu trke nije ovisio njihov eventualni ulazak u reprezentaciju.

Naime nekon lošeg (nesretnog) vikenda na regati Inter city odlučeno je da u 8+ ulaze Pave Kuzmanić i Bernard Samardžić, a da Frane Malenica i Dino Ujaković ovaj put neće u reprezentaciju. Mada smo mišljenja da je i za njih dvoje bilo mjesta u 8+, ali svoje mjesto će tražiti za Svjetsko prvenstvo u Bugarskoj.

Prvog dana natjecanja Toni i Antonio su u 2xJMB i Petar u 1xSMB bez problema izborili finale. Finalne trke su bile nešto drugo. Naš 2xJMB je od starta krenuo malo rezervirano, ne odlučno kao i inače kako startaju i to ih je možda koštalo na cilju jer Antonio još uvijek nije spreman veslati preoštru trku “na nož”, ali do državnog će se i to,vjerujemo, promijeniti. Cilj su prošli kao treći sa sekundom zaostatka za prvim VK Iktus i manje od sekunde zaostatka za drugim VK Medulin.

Petar je u 1xSMB odveslao solidnu trku. Na cilj je stigao kao drugi što je za njega dobar rezultat.Jedino smo se nadali da će zaostatak za prvoplasiranim iz VK Iktusa biti manji,ali je Petar malo popustio kada je vidio da se s njim ne može boriti.

Drugog dana su Toni i Antonio veslali u kategoriji više, u 2xJMAL gdje su po jakom kontra vjetru na cilj došli prvi,dok je Petar sjeo u 2x SM sa kolegom iz VK Jelsa (Mihovil Kotoraš) i na cilj su došli drugi. A onda smo sa nestrpljenjem čekali start 8+JMA u kojem veslaju i naši Pave i Beko. Sa jednim zajedničkim treningom nitko od nas trenera ni izbornika nije znao koliko brzo mogu veslati. Naši momci su po odluci trenera Orbanića (VK Pula), koji će trenirati 8+ dobili vrlo odgovorno mjesto u čamcu, na štokerskom paru,tj. da vode čitav čamac,da odlučuju kojim ritmom će se veslati.Trku su odradili solidno i odlučeno je da idu na Evropsko prvenstvo na Bled, a 5 dana priprema će odraditi u Puli gdje su direktno iz Zagreba krenuli sa ostalim kolegama iz čamca.

Svim članovima juniorske reprezentacije želimo puno uspjeha i nestrpljivo čekamo ovaj vikend!


MIJO RUDELJ OPET PRVI U AMERICI

05.06.2012.

Osmerac University of Washingtona, u kojem vesla naš Mijo Rudelj iz HVK Marina Kaštela, opet je osvojio prvo mjesto na nacionalnoj sveučilišnoj regati IRA Championships. Ovo je 4. pobjeda u 6 godina  za University of Washington, a treća za našega Miju.

Washingtonski Huskiesi rezultatom od 5 minuta i 21.482 uvjerljivo su ostavili iza sebe Brown (5:23.476) i Harvard (5:24.658), te postavili novi rekord.

Više o regati možete vidjeti ovdje…


4. REGATA ZA KUP DALMACIJE – Memorijal Tonči Skender, Makarska

23.05.2012.

Po prekrasnom vremenu i idealnim uvjetima za veslanje, u organizaciji VSD-a i veslačkog kluba Biokovo, održana je regata koja se kao i svake godine vesla na regatnoj stazi podno Biokova. Naše veslačice i veslači su svojim trudom napravili da regatu završimo kao ukupni pobjednici, a pobijedili smo i u kategoriji seniora i kući se vratili sa dva pehara.

Osvojili smo 17 medalja od ćega je 5 prvih, 6 drugih i 6 trećih mjesta.

Posebno ćemo istaknuti samo osvajače medalja,  a detaljnije o rezultatima možete vidjeti u službenim rezultatima u nastavku.

1. mjesto; 4-JMA (F.Malenica, D.Ujaković, P.Kuzmanić, B.Samardžić), 1xKMB (Fabio Klarić), 2xSM (P.Novak), 1xSM (Petar Novak), 2xJMB (A.Jurić, T.Čavka)

2. mjesto; 2xKŽ (L.Ščurla, B.Šimunović), 1xKŽ (Ana Bogić) (Jelena Kotarac), 4+KM (M.Krišto, L.Ščurla, V.Bašić, I.Skelin, kor. F.Mišković), 2-JMA (D.Ujaković, P.Kuzmanić), 2xKMA (M.Vrbatović, F.Lukas)

3. mjesto; 1xKMB (Vitaly Petryshche), 2xKMB (L.Peričić, T.Veljača), 1xJMA (Frane Malenica), 4xKMA GIG (L.Prnjak, M.Jadrić, F.Šerić, P.Đerek, kor. J.Šerić), 1xKMA (Antonio Samardžić), 1xSM (Hrvoje Kovačev)

Sljedeća regata za Kup Dalmacije je 07.07. kada se vidimo u Kaštelima na Memorijalu Ivan Jerčić.

Službeni rezultati za 2012. godinu.


100 GODINA RADA NAŠEG PRIJATELJSKOG KLUBA HVK VUKOVAR

15.05.2012.

Protekli su tjedan naši prijatelji iz HVK Vukovar proslavili 100 godina djelovanja svog kluba. Tom su ih prigodom posjetili naši veslači i nastupili na 3. Kontinentalnom kupu “Sveti Filip i Jakov”.

Slijede rezultati naših veslačica i veslača:

2XJMB (Jurić, Ćurković) – 2. Mjesto

1XKMA Vrbatović – 2. Mjesto

4XKMA (Samardžić, Lukas, Perić, Klarić) – 2. Mjesto

2XKŽA (L. Šćurla, Bogić) – 4. Mjesto

2XJŽA (Braica, Skelin) – 3. Mjesto

1XJŽB (Bašić) – 6.mjesto

Naši su veslači iskoristili slobodno vrijeme za posjet groblju i spomen domu Ovčara, Vukovarskoj bolnici te za razgledanje grada, a na svečanoj sjednici HVK Vukovar povodom 100. obljetnice rada prisustvovao je i naš osnivač i gradonačelnik Joško Berket.

Čestitamo našim prijateljima Vukovarcima i želimo im još puno uspjeha u brojnim nadolazećim godinama.


2. REGATA VESLAČKOG KUPA MILJENKO FINDERLEA I INTER CITY REGATA 2012.

08.05.2012.

Još jedan veslački vikend u Zagrebu na veslačkoj stazi Jarun koji po ničemu nije trebao biti poseban, osim što se u istom vikendu u dva dana održavaju dvije različite veslačke regate.

Međutim, za naš klub je ovo bio do sada nedoživljeni vikend. Sve je išlo po planu dok na stazu nisu izašli juniori A (Pave, Dino, Beko i Frane) u dvojcima.

Svaki u svojoj eliminacijskoj skupini, na scenu su prvi izašli Pave i Beko. Krenuli u trku solidno, na nekih 500m od cilja počeli preuzimati vodstvo i eto ih u jezeru kao plivači. Puknuo je prsten na veslu i za njih je trka bila gotova, a kroz cilj su prošli uz pomoć spasioca.

U poslijepodnevnom programu, na inzistiranje izbornika, su veslali u finalu A, a naš drugi dvojac Dino i Frane su veslali finale B. Trka finala B je krenula i eto naših veslača opet u ulozi kupača, ovaj put Frane i Dino. Isti tehnički kvar kao i kod Pave i Beke, ali ovaj put u zoni starta i u ovoj trci je sudac napravio pogrešku pustivši da se trka nastavi, što nije po pravilima.

Sljedeći dan smo pokušali ući u nove trke bez misli na protekli dan, zaboraviti loše i u 4- JMA pokazati koliko vrijedimo. Došlo je vrijeme finalne trke u koju su Frane, Beko, Dino i Pave ušli maksimalno ozbiljno, zasjeli na prvo mjesto koje su i čuvali do ponovne havarije.

Neposredno nakon starta naši su bili u bovicama, još uvijek kontrolirajući pravac i tako su vozili trku do zadnjih 500m, kada očigledno umorni više nisu bili u stanju kontrolirati pravac zbog očigledno nekakvog kvara i tu prestaje još jedna njihova trka nakon sudara sa kombinacijom Istre i Jadrana iz Rijeke.

Pregledom čamca ustanovili smo da je peraja poprilično skrivljena.

Očigledno su se neke više sile okomile na ova četiri momka.

Od ostalih naših posada odličnim veslanjem do zlata su došli Toni Čavka, Antonio Jurić u 2xJMB, Mate Vrbatović u 1xKMA.

Lucija Šćurla, Jelena Kotarac su u 2xKŽ bile treće; Filip Lukas, Toni Perić, Fabio Klarić, Antonio Samardžić su u 4xKM bili treći.

Drugi dan veslanja su nas samo cure, i to najmlađe, obradovale. Lucija Šćurla, Božica Šimunović su u 2xKŽB uvjerljivo došle do zlatne medalje.

Od ostalih još su veslali:

Petar Novak 1xSM, finale B prvo mjesto,

Ana Bogić, Nikolina Vujeva 2xKŽ, finale A 6 mjesto,

Neven Vukorepa 1xJMA, finale B 4 mjesto,

Jelena Kotarac, Nikolina Vujeva, Ana Bogić, Petra Čavka 4xKŽ, finale A 4 mjesto,

Mate Vrbatović, Filip Lukas, Antonio Samardžić, Toni Perić, finale A 5 mjesto,

Luka Prnjak 1xKMB trku nije završio. Ovo mu je bila prva trka u 1x, a završio ju je kupanjem u borbi za treće mjesto.


29 MEĐUNARODNA REGATA CROATIA OPEN 2012 (Zagreb, 14.-15.04.)

19.04.2012.

Iza nas je još jedna velika i jaka regata Croatia open. Na regati je nastupio velik broj klubova iz 11 država, a dobar dio je došao isprobati i reprezentativne posade.

Naš klub je nastupio sa dvije veslačice i deset veslača.

Prvi dan kadeti su nas obradovali sa dvije medalje.

Mate Vrbatović u 1xKM je kroz cilj, u svojoj skupini,  prošao kao prvi, dok su Lucija Ščurla i Jelena Kotarac u 2xKŽ bile treće.

Juniori su se u 2- ogledali sa ostalim posadama i nisu se pokazali u najboljem svijetlu, ispod svojih mogućnosti. Pave i Bernard su tokom cijele trke veslali u nekom nedefiniranom zaveslaju bez puno želje za postizanjem veće brzine, pomalo preplašeno, dok su Frane i Dino veslali nešto življe, ali ne dovoljno dobro da bi čamac plovio zadovoljavajućom brzinom.

2xJMB Toni Čavka i Antonio Jurić su na regatu otišli skoro bez treninga i sa oslabljenim Jurićem koji je tjedan dana bio izvan pogona zbog bolesti. Uz sve to su se borili i na kraju izborili finale B u kojem su bili četvrti.

Petar Novak je u 1xSMB uspio izboriti finale B što je za njega, u ovako jakoj međunarodnoj konkurenciji, trenutno dobar rezultat.

Drugi dan su se juniori izmiješali sa veslačima Krke u 4-, nadajući se da će kombinirane posade donijeti bolje veslanje nego u klubskoj posadi. Međutim, nije bilo dobro. Obje posade su veslale daleko ispod svojih mogućnosti pa smo se za poslijepodnevno finale B odlučili veslati u klubskim posadama. Ovu trku su naši momci odveslali puno kvalitetnije od dosadašnjih svojih trka na ovoj regati i kroz cilj prošli kao drugi iza posade Partizana.

Kadeti su se ponovno okitili medaljom, ovaj put srebrenom u 2xKM (Mate Vrbatović, Filip Lukas).

Sve ostale rezultate možete vidjeti na: www.croatiaopen.vsz.hr


2. REGATA KUPA DALMACIJE – ŠIBENIK / ZATON

24.03.2012.

Još jedna regata za Kup dalmacije je iza nas. Nakon Splita,  ponovno se veslalo po idealnim uvjetima, možda čak i boljim nego u Splitu na prvoj regati. Naš klub je nastupio uglavnom u istim disciplinama kao na prvoj regati uz male izmjene koje su se pokazale kao dobre.

U prvom redu mislimo na 1xKŽ (Ana Bogić) koja je bila 3., na 2xJMB (Toni Čavka, Antonio Jurić) koji su bili 1.. Ostale posade su uglavnom bile u istom sastavu.

Neki su na prvoj regati možda sumnjali u naše juniore koji su u 4- i 2-, moramo priznati, veslali daleko ispod naših očekivanja, ali sa ovom regatom su pokazali da ono ipak nije bilo pravo njihovo izdanje i da je razlog lošeg veslanja ipak bio kvar na čamcu. Prvo su u 4- (Samardžić,Ujaković,Malenica i Kuzmanić) uvjerljivo pobjedili Zadrane i Šibenčane,a onda su nešto kasnije u 2- Pave i Beko isto ponovili, ali s nešto manjim razlikama,tj. prednošću ispred ostalih.

Kod cura treba pohvaliti mlade Luciju Šćurlu i Božicu Šimunovć koje su u 2xKŽ svojom borbenošću došle do drugog mjesta i za 9 sekundi pobijedile našu drugu posadu (Jelena Kotarac,Nikolina Vujeva).

4+KMA (V.Bašić, L.Ščurla, M.Krišto, I.Skelin, kor. A.Beneš) su ponovno bili prvi, ali je ovaj put Gusar ozbiljno zaprijetio.

1xKMB (F.Klarić) opet sigurno prvi.

1xKMA (M.Vrbatović) prvo mjesto ali ovaj put s jako malom prednošću pred ostalima.

1xSM (P.Novak) odlično odveslana trka i na kraju kroz cilj ulazi kao prvi.

4xKMA (F.Lukas, T.Perić, M.Kapov, A.Samardžić) drugo mjesto, ali su dobro namučili Mornara koji je bio prvi za 4 sekunde.

Ostale rezultate možete vidjeti u nastavku,a sljedeća regata koja očekuje naše veslače je međunarodna regata Croatia open u Zagrebu 14. i 15. o4. 2012..


1. REGATA KUPA DALMACIJE – MEMORIJAL ZLATKO CELENT

10.03.2012.

Duga, hladna i snježna zima je, nadamo se, iza nas, a sa prvom regatom za Kup Dalmacije je započela nova veslačka sezona u kojoj će, vjerujemo, biti puno dobrih utrka, dok “šlag” za ljubitelje sporta očekujemo ovo ljeto na Olimpijskim igrama u Londonu.

Kao i uvijek prve regate se koriste za opipavanje konkurencije jer smo preko zime svi zatvoreni u svojim klubovima i s nestrpljenjem očekujemo regate kako bi vidjeli jesmo li dobro radili preko zime. Tako je bilo i ovaj put.

Po prekrasnom vremenu, ne samo za veslanje, nego i za uživanje na obali, počela je nova veslačka sezona. Regata se održala na regatnoj stazi u Spinutu, točno na dan kada je prije 20 godina tragično preminuo Zlatko Celent, po kojem i nosi ime.

Naš klub je nastupio sa 41 veslačicom i veslačem u 21 posadi, a na postolje za dodjelu medalja smo se penjali 14 puta.

Veći dio naših veslačica i veslača je svojim nastupom pokazao da su dobro radili preko zime što im se vratilo dobrim plasmanima.

Osvajači medalja po disciplinama:

4-JMA 
(D.Ujaković, F.Malenica, B.Samardžić, P.Kuzmanić) 3. mjesto
Od ove posade smo očekivali puno više,  ali tehnički kvar na čamcu im nije dozvoljavao da se ravnopravno bore sa konkurencijom

4xKMA (T.Perić, A.Samardžić, M.Kapov, F.Lukas) 2. mjesto
S obzirom da su prije trke jednom skupa sjeli u čamac,  odveslali su odlično

4+KMA (L.Ščurla, V.Bašić, I.Skelin, M.Krišto, korm. A.Beneš) 1. mjesto
Kad bi ih se sve skupa stavilo na vagu bili bi jedva teži od čamca, ali su pokazali kolika im je želja da pobjede i to su uspjeli.

2xKŽA (A.Bogić, J.Kotarac) 2. mjesto   (L.Ščurla, B.Šimunović) 3. mjesto
Cure iz dana u dan pokazuju svojim napretkom koliko se isplati redovito trenirati.Dobrim veslanjem su došle do medalja,  a osim ove dvije posade u utrci je bila još jedna naša posada (N.Vujeva, P.Čavka) za koje se nadamo da će već na sljedećoj trci biti u igri za medalje.

1xKMB (F.Klarić) 1. mjesto
Odlično veslanje, samo tako treba dalje nastaviti.

2xKMB (J.Bandić, L.Peričić) 3. mjesto
Medalja je tu,  ali veslanje nije bilo na nivou koji oni mogu veslati.

(F.Šerić, P.Đerek) 3. mjesto
S obzirom da im je ovo prva regata, nije bilo loše.

2-JMA (B.Samardžić, P.Kuzmanić) 2. mjesto
Očito je da ih je potrošila trka u 4- pa ovdje nisu mogli bolje, ali jedna škola više.

1xJMA (N.Vukorepa) 3. mjesto
Medalja je tu,  ali zaostatak za prvom dvojicom je prevelik da bi se moglo reć da je bilo dobro.

1xKMA (M.Vrbatović) 1. mjesto
Već duži period čekamo da se Mate probudi i počne raditi kako treba. Izgleda da je konačno shvatio kako na trci treba veslati, samo tako treba nastaviti dalje.

4xJMB (L.Zović, A.Jurić, M.Čurković, T.Čavka) 2. mjesto
Solidnim veslanjem bez puno treninga uveslavanja su došli do medalje ali među njima ima potencijala za bolje rezultate na sljedećim trkama, možda u nekim drugim disciplinama.

1xJŽB (A.Skelin) 3. mjesto
Puno puno više treba raditi i zapet da bi se postigao kvalitetniji rezultat.

1xSM (P.Novak) 1. mjesto
Uvijek uporan na treningu i na trci, uvijek grize do kraja i to mu se ovaj put isplatilo.

Čestitamo osvajačima medalja, aostalima želimo da se uhvate posla ozbiljnije kako bi već na sljedećoj regati i oni bili u borbi za medalje.

Sljedeća regata je 24.03.2012. u Zatonu kod Šibenika.


VESLAČI I ODBOJKAŠICE DOBILI POSEBNO OSMIŠLJEN LJEKOVITI ČAJ

09.03.2012.

U želji da podržimo našu djecu da zdrave navike prošire sa sportskih aktivnosti na zdrave prehrambene navike, pozvali smo u goste poznatog splitskog fito-api terapeuta Bruna Čakića Medenka, kako bi našim sportašimo približio moć prirode u jačanju organizma.

Gospodin Čakić, čiji nadimak Medenko govori ne samo da se specijalizirao za proizvode na bazi meda, već i o tome koliko je pristupačna i ugodna figura, ima dugogodišnje iskustvo u pomaganju sportašima svojim mednim i biljnim proizvodima, ali i iskustvo upoznavanja vrtićke i školske djece s važnosti konzumiranja meda i biljnih čajeva.

Nakon predavanja o zdravoj prehrani i životnim navikama, naši su sportaši imali jedinstvenu priliku od ljekovitog bilja sami zamiješati svoj čaj. Naime, gdin Medenko osmislio je posebne čajeve za sportaše, prilagođene specifičnim zahtjevima dva različita sporta: veslanja i odbojke. Nekoliko volontera pred publikom je doziralo i zamiješalo kombinaciju trava pod budnim Medenkovim uputama, a nakon toga su djeca imala priliku degustirati ranije pripremljen čaj i nekoliko vrsta ljekovitim biljem obogaćenog meda.

U vrijeme kada djeca konzumiraju nevjerojatne količine proizvoda s previše šećera, konzervansa i umjetnih dodataka, jako smo sretni što su tako dobro prihvatila ovaj dašak prirode, te se nadamo da će ih ovo iskustvo ponukati da se češće okrenu onome što dobivamo iz prirode.


BRUNO ČAKIĆ MEDENKO

02.03.2012.

Draga djeco i dragi roditelji,

Pozivamo vas na predavanje i prezentaciju koju će održati poznati splitski

fito-api terapeut

BRUNO ČAKIĆ MEDENKO

koji će nas upoznati sa utjecajem zdrave prehrane i prirodnim načinima da ojačamo organizam, s posebnim naglaskom na jačanje imuniteta u periodima povećanih sportskih napora.

Predavanje će se održati u utorak, 6.ožujka 2012. u 19 sati, u sali Charter zgrade u Marini Kaštela.

Vjerujemo da će biti podjednako zanimljivo i poučno!


TRENINZI PONOVO U UOBIČAJENIM TERMINIMA

12.02.2012.

Od sutra (ponedjeljak) treninzi će se odrzavati po uobičajnom rasporedu


OTKAZANI TRENINZI

06.02.2012.

Hrvatski veslački klub Marina Kaštela obavještava sve veslačice i veslače da, zbog vremenskih nepogoda, NEĆE BITI TRENINGA do petka, 10.1.2012.


ZIMOVANJE SPORTSKIH KLUBOVA MARINA KAŠTELA

20.01.2012.

Za nama su još jedne zimske kondicijske pripreme za jedriličare, veslače i odbojkašice Marine Kaštela. Gotovo pedeset djece zaputilo se odmah nakon nove godine, u pratnji trenera, psihologice i liječnice, na tjedan dana zimskih treninga u Kranjskoj Gori.

Kao i obično, djeca su se okušala u skijaškom trčanju, skijanju, klizanju na ledu, a slobodno vrijeme proveli su u tipičnim zimskim igrama: grudanje, sanjkanje… Iako nas je ove godine dočekala iznenađujuće mala količina snijega oko doma, bilo je dovoljno da se svaki dan odrade treninzi na skijama, a kada je treću večer napokon pao svježi snijeg, veselje djece je bilo neizmjerno. Svježi snijeg iskoristili su sutradan za napraviti “snježnog optimista” i zaigrati “odbojku na snijegu”.

Odbojkašice su posjetile OK Kamnik u Kamniku, te OK Triglav u Kranju, i s njima odigrale trening-utakmice. Na povratku je cijela grupa posjetila Bled i njihov veslački klub, te Muzej krapinskog pračovjeka u Krapini.

Kao i svake godine, za nas se pobrinula vrijedna ekipa Počitniškog doma Srednji Vrh, čiji nam je topli dom i hrana dao energiju za naporne treninge.