Arhiva 2009

31.12.2009

 

DOMJENAK SPORTSKIH KLUBOVA MARINE KAŠTELA

21.12.2009.

Blagdansko-sportski domjenak, održat će se na charter terminalu Marine Kaštela, u utorak 22.prosinca 2009.godine, s početkom u 19 sati. Domjenak zajedno organiziraju sportski klubovi Marine Kaštela, pod pokroviteljstvom tvrtke Marine Kaštela d.o.o.

Ovaj domjenak ima za cilj druženje djece, njihovih roditelja i skrbnika, trenera/pomoćnih trenera, Odbojkaškog kluba, Veslačkog kluba i Jedriličarskog kluba Marine Kaštela.

Posebni značaj ove večeri ogleda se u tradicionalnom dodjeljivanju prigodnih nagrada najzaslužnijim sportašicama i sportašima u protekloj godini.


IZ AMERIKE SAMO DOBRE VIJESTI

04.12.2009.

2009-hvkk-mijo_amerikaSve do danas smo izvještaje od našeg Mije, koji studira u Americi, čuvali za sebe,ali danas jednostavno više nismo mogli izdržati.

Prvo su dolazile vijesti o napornim trninzima, pa je onda stigla i prva regata na kojoj je Mijina posada bila prva,naravno!

Nakon toga su došli testovi na 6000 m, koje oni tamo rade svako malo.

Prvi put je Mijo išao nešto malo ispod 1:40, pa nas je malo nakon toga obradovao sa 1:37.5 prije otprilike tri tijedna, a onda najnovija vijest danas kada smo došli na trening.

E-mail koji je poslao u sebi je imao fenomenalnu vijes i vrhunski rezultat.

Na testu koji im trener nije najavijo, Mijo je na 6000 m izvukao svoje najbolje vrijeme, a ujedno opčenito vrhunski rezultat. Prosijek na 500m mu je bio 1:35.8, a ukupno vrijeme je 19:10.

Osim ovih vrhunskih rezultata, uspijeva više manje bez problema pratiti i nastavu, tako da i akademski dio napreduje.

Svaka čast Mijo i samo tako naprijed!


UPISI U ŠKOLU VESLANJA HVK “MARINA KAŠTELA” SU U TIJEKU!

19.11.2009.

Mali podsjetnik za roditelje i buduće veslačice i veslače!

HVK “Marina Kaštela” vrši upis novih članova,rođenih 1995.,1996.,1997.,1998. i 1999., u školu veslanja.

Ako želiš biti dio dobrog društva,upoznati nove prijatelje,putovati sa nama,pridruži nam se i uživaj na!

Treninzi se odrađuju u četiri grupe (tri puta tijedno) zavisno o obavezama pojedinca,prijepodne u 8:30 i poslijepodne u 15:30.

Sve ostale informacije se mogu dobiti svaki dan u klubu (Polantana 9.,Kaštel Kambelovac) od 7:00 – 11:00 i 15:30 – 19:00 ili na br. tel.:021 220 755 i 021 204 009 i na br.mob.: 091 780 68 90 i 091 565 23 01

Možda je baš veslanje sport koji će ti se svidjeti,pa zato dođi i zaveslaj s nama!


10. GODINU ZA REDOM VESLAČI U POSJETU SLAVONIJI

20.10.2009.

Već  10. godinu za redom prvi vikend u Listopadu naši veslači i veslačice, njih oko 50-ak, putovalo je u Osijek i Vukovar. S nama je putovalo i pet umirovljenika koje je predvodio otac poginulog kaštelanskog branitelja Lovre Đolić.

I ove godine su naši stariji veslači nastupili na veslačkom maratonu od Vukovara do Iloka i u kategoriji gradova od 9 posada zauzeli su odlično 3. mjesto, a u apsolutnoj kategoriji od 29. posada bili su 5.

Dužina staze od Vukovara do Iloka je 35 km., a stazu su izveslali: Marko Sabljić, Rosanda Tadin, Petar Novak, Mate Rajič, Josip Ivčević, Frane Žunko, Jure Žunko, Goran Turković i kormilar Josip Giljanović.

Dok su stariji veslači veslali maraton, djeca i umirovljenici su posjetili braniteljsko groblje, masovnu grobnicu na Ovčari i muzej na Ovčari.

U Nedjelju ujutro smo se uputili u Osijek na međunarodnu Miholjsku Regatu, osim klubova iz Hrvatske tu su bili i veslači iz Slovenije, Srbije i Mađarske.

Za naš klub su nastupali:

Paula Prgeša, Bernard Samardžić, Antonijo Jurkić, Nedjeljko Radanović, Pave Kuzmanić, Mate Vrbatović, Luka Krešo, Marko Ćurković, Toni Čavka, Ante Vrdoljak, Frane Malenica, Marjana Samardžić, Petra Milan, Ivana Tomić, Petar Novak, Hrvoje Kovačev, Ante Baturina i Neven Vukorepa.

Rezultati naših posada:

Disciplina
Posada
Mjesto
 1 X KŽ
Paula Prgša
5. Mjesto
 4 X KM 1 posada
Bernard Samardžić,Antonio Jurkić,
Nedjeljko Radanović,Pave Kuzmanić
5. Mjesto
 4 X KM 2 posada
Mate Vrbatović,Luka Krešo
Marko Čurković,Toni Čavka
5. Mjesto
 2 x JMB 1 posada
Ante Baturina,Hrvoje Kovačev
3. Mjesto
 2 X JMB 2 posada
Ante Vrdoljak,Frane Malenica
6. Mjesto
 4 X JŽB
Marjana Samardžić,Petra Milan
Paula Prgeša,Ivana Tomić
2 Mjesto
 1 X SM
Petar Novak
4 Mjesto
 1 X JMB 1 posada
Hrvoje Kovačev
3 Mjesto
 1 X JMB 2 posada
Josip Giljanović
5 Mjesto
 4 X JMB
Neven Vukorepa,Ante Vrdoljak,
Ante Baturina,Frane Malenica
2 Mjesto
 1 X JŽB
Petra Milan
6 Mjesto
 2 X KM 1 posada
Nedjeljko Radanović,Pave Kuzmanić
5 Mjesto
 2 X KM 2 posada
Bernard Samardžić,Toni Čavka
4 Mjesto

Djeca su putovala u pratnji Mate Rajića, Željka Mamića i dr. Nedice Antičić.

Već za 3 tjedna opet smo na putu i to po prvi put idemo na otok Korčulu u Vela Luku gdje veslački klub Ošjak slavi 60 godina postojanja.


48. Internacional rowing challenge Villach 2009.

16.09.2009.

Još jedan lijepi vikent u Villachu je iza nas. Ovaj put puno bolji (što se veslanja tiće) nego prošle godine kada zbog lošeg vremena nismo uopće veslali.

Svake godine se naše veslačice i veslači vesele odlasku na ovu regatu,jer je ambijent,u kojemu se održava regata,prekrasan.Vesla se na jezeru Ossiachersee koje je okruženo visokim brdima,a od samog Villach-a je udaljeno nekoliko kilometara, pa sve zajedno u cijelini djeluje nevjerojatno opuštajuće. I trenerima je ova regata posebna jer je jedina na kojoj se trke mogu pratiti u ležećem položaju. Naime na samom cilju su drveni platoi i travnate površine na kojima ima nebrojeno ležaljki koje se naravno koriste za uživanje,a treneri i prijatelji veslanja uz to još pridodaju i praćenje utrka. Smještaj smo imali (kao i svake godine) u pansionu na sjevernoj strani jezera u sobama po dvoje,a sobe imaju pogled na gotovo cijelo jezero,tako da se i utrke mogu pratiti sa terasa soba.

Uvijek na regatu idemo sa dva kombija, pa je tako bilo i ove godine. Na put su išle 3 cure i  11 momaka. Osim nas, na regatu je iz Hrvatske ove godine bilo malo klubova, samo Jadran iz Zadra i Vukovar.

Princip natjecanja je taj da se prvi dan vesla po grupama složenim po principu izvlačenja pa je to na neki način eliminacijski dan, a drugi dan se vesla po grupama složenim na osnovu prvog dana. Prvi dan se medalje dijele samo prvima u skupinama, a drugi dan medalje dobivaju svi prvoplasirani u skupinama i prva tri u najbržoj skupini.

Od naših veslača koji su nastupili treba izdvojiti najmlađe koji su odlično odveslalali svoje trke, u prvom redu Pave Kuzmanić koji je prvi dan bio prvi, a drugi dan u najbržoj skupini (A finale) bio je četvrti. Osim njega odlično su veslali Bernard Samardžić i Toni Čavka kojima je ovo prva regata izvan Dalmacije tako da je prvi dan bilo i treme više nego je trebalo, dok su drugi dan uz savjete trenera odveslali odličnu trku. Njih treba posebno pohvaliti jer su ostali natjecatelji protiv kojih su veslali, godinu dana stariji,tj. njih dvoje su još kadeti B.

Dobar rezultat je postigao i naš Mijo Rudelj koji je na regatu došao potpuno van treninga jer posljednjih nekoliko tjedana nije stigao trenirati zbog obaveza oko pripremanja za odlazak na studij u Ameriku. Unatoč lošoj formi, Mijo je prvi dan bio treći, a drugi dan je do pola trke bio čak prvi, ali na kraju nije imao snage da se obrani i trku završio kao peti.

Detaljnije o rezultatima na www.rvvillach.at

Posjet Austriji uvijek iskoristimo i za izlete u Villach, na okolna brda ,ostale zanimljivosti u okolici, a ima sa što vidjeti jer priroda je kao izmišljena i naravno malo shopinga.

Svi naši koji su veslali:

1xKŽ
Paula Prgeša
4xJMB
Neven Vukorepa, Ante Vrdoljak, Josip Giljanović, Frane Malenica
2xJMB
Ante Baturina, Hrvoje Kovačev
1xSMB
Mijo Rudelj
Petar Novak
1xJŽB
Ivana Tomić
Petra Milan
2xKM
Bernard Samardžić, Toni Čavka

Naše veslačice i veslači već za dva tjedna opet idu na jedan prekrasan vikend izlet, ali ovaj put u Slavoniju. Idemo na maraton u Vukovar gdje naši stariji veslači veslaju u osmercu predstavljajući grad Kaštela i regatu u Osijek gdje nastupamo u svim kategorijama, a na put vodimo pun autobus naših članova, a ovim putem pozivamo i njihove roditelje da nam se pridruže.


Svjetsko prvenstvo za veslače do 23 godine, Račice (Češka) 23.-26.07.2009.

27.08.2009.

2009-hvkk-racice

Na SP U23 u sastavu Hrvatske reprezentacije osim Mije Rudelja u skifu, još su nastupali 2xSMB (Bohnec, Rom), 1xLSMB (Kušurin), 4-SMB (Pirić, Kolobarić, Malić i Rubinjoni), 4+SMB (Matić, Žunić, Maretić, Malbašić i kor. Kujundžić) i najveća uzdanica 4xSMB (braća Sinković, Martin, Šain).

Upravo ova posljednja posada nam je donijela najveće veselje. Kroz tri nastupa na SP (eliminacije, polufinale i finale) bili su nedodirljivi za ostale posade; sve tri trke su završili kao prvi. Prije samog finala su se pomalo pribojavali Njemaca, što se do kraja pokazalo nepotrebnim. U trci su u jednom dijelu malo zaprijetili Ukrajinci, na što su naši momci uvijek imali odgovor. Na kraju smo se svi zajedno veselili i uz taktove Lijepe naše slavili prvake.

Naš Mijo je prvenstvo završio kao 11 (5 u finalu B) što možemo nazvati dobrim rezultatom za njega. Nakon osam dana priprema na Peruči, gdje mu je sparing partner bio Niko Bujas iz Krke i gdje se pred odlazak na SP pripremala cijela reprezentacija, sve nam je davalo pravo da razmišljamo o dobrom rezultatu. Međutim, određeni problemi pred sam odlazak na put i dolazak u pitanje samog nastupa na SP, doveli su nas u nepovoljnu situaciju. Unatoč svemu, Mijo je uz pomoć trenera Josipa Berecke smogao snage i trke odradio trenutno najkvalitetnije moguće. Polufinalnu trku i trku finala B je odradio točno po dogovoru, ali ovaj put bolje nije išlo. Ostali veslači koji su bili ispred njega u ovom trenutku su ipak brži. Sve u svemu, u klubu smo jako zadovoljni Mijinim nastupom.

Samo SP je obilježila i velika oluja koja se na veslačku stazu spustila drugi dan natjecanja i napravila veliku štetu na jednom dijelu čamaca. Čupala je šatore, nosila sve pred sobom. Jednu kompletnu konzolu sa četvercima sa kormilarom (njih 8 komada) je vjetar (vjerojatno pijavica) digao nekoliko metara u zrak i vrtio je kao pero, te nakon nekoliko metara bacio na parkirana vozila, gdje je nastradao i jedan kamion. U svom tom prevrtanju čamaca na konzoli, stradali su i susjedni osmerci koji su bili u blizini.

Inače ovo SP je bilo najbrojnije po broju reprezentacija koje su nastupile i po ukupnom broju ženskih i muških posada.

Ostale rezultate i zanimljivosti o SP možete pogledati na www.worldrowing.com


Mijo Rudelj u seniorskoj reprezentaciji

23.07.2009.

2009-hvkk-Mijo-Rudelj-u-seniorskoj-reprezentaciji
Veslač HVK “Marina Kaštela”, Mijo Rudelj se vratio kući (“promijeniti robu u kuferu”) sa sedmodnevnih priprema na jezeru Peruča kod Sinja i odmah sljedeći dan otputovao u Zagreb na tri dana, odakle ide direktno za Račice (Češka) na Svjetsko Prvenstvo za seniore do 23 godine.

Na SP će ići u pratnji svog trenera Josipa Berecka koji je u potpunosti zadovoljan odrađenim pripremama i trenutnom Mijinom formom, te na SP-u očekuju dobar rezultat.

Osim Rudelja, koji će veslati u samcu, na SP u sastavu reprezentacije (iz ostalih klubova) putuju još četverac sa kormilarom, četverac bez kormilara, četverac na pariće, dvojac na pariće, samac lakih veslača, samac seniorki.


Prvenstvo Republike Hrvatske za kadete i juniore (3.-5.07.2009.)

13.07.2009.

Proteklog vikenda na Jarunu je održano 19. Prvenstvo RH. Iz našeg kluba na Prvenstvu su bili: Ivana Tomić, Jelena Mudrovčić, Paula Prgeša, Mate Vrbatović, Ilija Krišto, Pave Kuzmanić, Kristijan Ljubičić, Frane Malenica, Hrvoje Kovačev, Ante Baturina, Ante Vrdoljak, Neven Vukorepa, Josip Giljanović, Mijo Rudelj i treneri Mate Rajić i Josip Berecka.

Dok su se juniori natjecali na prvenstvu, Mijo, koji je senior, iskoristio je priliku boravka u Zagrebu da odradi nekoliko treninga na stazi. Nakon toga, imao je trku s veslačem Lukom Dragojevićem iz VK Trešnjevka kojom je trebao potvrditi svoj odlazak na SP U23. Trka je za Miju bila više nego uspješna. Naime, 2km je odveslao u vremenu 7:04.40, a još interesantnije je to što je prvih 1000 m odveslao za super brzih 3:25.29. Ovim rezultatom je Mijo potvrdio da je u odličnoj uzlaznoj formi, jer nakon Bleda sve je brži i s nestrpljenjem očekujemo početak SP. Još se moramo ovim putem zahvaliti VK “PURGER” koji su nam posudili novi čamac za nastup na SP. Do SP Mijo će trenirati 10 dana na Peruči u pratnji trenera Berecke, odakle će za Račice krenuti 20.07.2009..

Mlađi veslači na PH su osvojili 3 medalje, a nastupili na 5 finala.

Mlađi juniori u 4x i 2x su mogli puno bolje odveslati trke, ali izgleda da su se oni zadovoljili ulaskom u finale pa u istome nisu pokazivali neku veliku želju za borbom,na kraju su u 4x bili 6,a u 2x 5.

Drugi dan natjecanja je bio uspješniji.

Prvo je Ivana Tomić osvojila broncu, mada smo svi koji smo pratili trku “čupali kosu” od napetosti jer je 2/3 trke veslala kao trening i na kraju izgubila drugo mjesto za koji metar od veslačice iz Ošjaka.

Nakon Ivane, na stazu je izašao Pave Kuzmanić, koji je trku shvatio ozbiljno i od starta se upustio u borbu za medalje. Mladi Putica iz Neptuna je ovaj put bio nedostižan, a Pave je borbu vodio sa veslačem iz Istre i na kraju ipak nije imao snage da ga prođe, pa je treći prošao kroz cilj.

Predposljednja trka Prvenstva su bili 2x kadeti B (Vrbatović,Krišto) koji su cilj prošli kao drugi. Njima je ovo bilo prvo Prvenstvo, prva zajednička trka nakon 4 treninga i što je najinteresantnije prva osvojena medalja. Njihovom veselju nije bilo kraja,a nije ih puno dijelilo ni od zlata.

Nakon ovoga natjecatelji odlaze na zasluženi odmor od tri tjedna,nakon čega će ponovno početi sa treninzima za regate u Villach-u i Osijek-u.


6. Regata Kupa Dalmacije – Kaštel Kambelovac

01.07.2009.

Završen je Kup Dalmacije za ovu sezonu. Već tradicionalno se posljednja regata Kupa održava kod nas u Kambelovcu, u vrsnoj organizaciji HVK “Marina Kaštela”. U prvom redu se za odlično odrađeni posao zahvaljujemo našim bivšim veslačima (i danas aktivnim članovima kluba) koji su uvelike doprinijeli organizaciji, kako prije, tako i za vrijeme same regate.

Veliko hvala pekari Babić koja nam je donirala sve potrebne pekarske proizvode (krafne, kruh, lepinje) za sve sudionike regate i suce, te Tangaru na doniranim sladoledima, a glavni sponzor regate bila je i ove godine Marina Kaštela d.o.o.

Dan je počeo odlično, vrijeme na moru je bilo mirno, a i nebo je izgledalo obećavajuće, sve do 11 sati kada je zapuhao vjetar koji je pojedinim posadama pravio probleme i uzrokovao prevrtanja u skifu juniorki. Malo nakon toga (tridesetak minuta prije kraja regate) počeo je pravi ljetni pljusak koji je uznemirio one na kopnu, ali umirio vjetar, pa su posljednje trke odveslane po bonaci.

Ukupni pobjednik Kupa Dalmacije je VK “Krka” i ovim putem im čestitamo.

Mi smo u ukupnom poretku završili kao peti, što smatramo djelomično zadovoljavajućim rezultatom, te se namjeravamo za sljedeću sezonu puno ozbiljnije i na vrijeme početi pripremati.

Na ovoj regati su konačno zablistali naši mlađi juniori koji su i osvojili pehar, a dobar rezultat postigli su i seniori (3.mjesto).

Sve veslačice i veslači koji su nastupili za Marinu Kaštela su: Jelena Mudrovčić, Paula Prgeša, Ivana Tomić, Petra Milan, Antonela Ivanković, Alma Pejdo, Mate Vrbatović, Ivan Vrdoljak, Tomislav Čiček, Marko Čurković, Toni Čavka, Ilija Krišto, Ivan Kevo, Bernard Samardžić, Luka Krešo, Marin Kapov, Josip Giljanović, Pave Kuzmanić, Neven Vukorepa, Frane Malenica, Hrvoje Kovačev, Ante Baturina, Ante Vrdoljak, Kristijan Ljubičić, Mijo Rudelj, Petar Novak, Vedran Borozan, Mate Grbeša, Nediljko Radanović, Antonio Jurkić

Osvajači medalja:

1xJŽB Ivana Tomić 1. mjesto
4xJMB Frane Malenica, Hrvoje Kovačev,Ante Vrdoljak, Ante Baturina 1. mjesto
1xJMA Krtistijan Ljubičić 1. mjesto
2xJMB Josip Giljanović, Neven Vukorepa 2. mjesto
1xJŽA Antonela Ivanković 2. mjesto
1xSŽ Alma Pejdo 2. mjesto
2xSM Kristijan Ljubičić, Petar Novak 3. mjesto
1xKMB Bernard Samardžić 3. mjesto
1xKMB Marin Kapov (PRVA MEDALJA) 3. mjesto
1xKMA Pave Kuzmanić 3. mjesto
2xKMB Toni Čavka, Marko Čurković 3. mjesto

Čestitke svim osvajačima medalja, a posebno BRAVO za Marina Kapova kojemu je ovo prva osvojena medalja!

Jednako dobre rezultate želimo kadetima i juniorima koji sljedeći vikend putuju na Prvenstvo Hrvatske u Zagreb!

Isto tako puno sreće želimo Miji Rudelju, koji isti vikend ima izlučnu trku u skifu sa još dva veslača iz Trešnjevke. Ako pobijedi, nastupit će na Svjetskom Prvenstvu U23 u skifu. Također, moramo ga pohvaliti na nedavnom velikom uspjehu, jer je primljen na University of Washington, gdje će uz veslanje studirati informatiku i strojarstvo. Iako će nam jako nedostajati, presretni smo zbog njegovog velikog uspjeha i ove izvrsne prilike, te smo sigurni da je mnoge u klubu inspirirao da se potrude trudom i talentom otvoriti si mnoga vrata.


5. Regata Kupa Dalmacije – Memorijal “Perica Vlašić”

17.06.2009.

Bližimo se kraju i u Kupu Dalmacije tako da smo u subotu odradili i petu regatu Kupa Dalmacije – Memorijal “Perica Vlašić” u organizaciji HVK “Mornar”.

Regata se trebala održati sedam dana ranije, ali je zbog vremenskih (ne)prilika odgođena za 13. 06. 2009., kada je uspješno je odrađena.

Naš klub je nastupio oslabljen za Miju Rudelja, Hrvoja Kovačeva i Franu Malenicu koji su sa trenerom Josipm Bereckom bili na 54. međunarodnoj regati na Bledu.

Nastup naših veslača i veslačica na ovoj regati je bio lošiji nego inače, možda zbog toga što ih većina nije redovito trenirala zadnjih dva tjedna zbog obaveza u školi.

Svi članovi kluba koji su veslali na regati:

Antonio Jurkić, Nedjeljko Radanović, Mate Grbeša, Jelena Mudrovčić, Paula Prgeša, Bernard Samardžić, Luka Krešo, Mate Vrbatović, Marin Kapov, Kristijan Ljubičić, Jure Vrdoljak, Petar Novak, Pave Kuzmanić, Miro Matković, Bože Radan, Neven Vukorepa, Josip Giljanović, Ante Baturina, Ante Vrdoljak, Ivana Tomić, Petra Milan, Marko Ćurković,Toni Čavka, Ilija Krišto, Ivan Kevo, Tomislav Čiček, Ivan Vrdoljak.

Osvajači medalja:

2 x KMB Marko Čurković, Toni Čavka 1 Mjesto
1 x KMB Bernard Samardžić 2 Mjesto
2 x KŽ Jelena Mudrovčić, Paula Prgeša 2 Mjesto
1 x KMA Pave Kuzmanić 2 Mjesto
1 x KMB Luka Krešo 3 Mjesto
1 x JŽB Ivana Tomić 3 Mjesto
2 x SM Petar Novak, Jure Vrdoljak 3 Mjesto
1 x JMA Kristijan Ljubičić 3 Mjesto

Čestitamo osvajačima medalja !

Za dva tjedna, točnije 27.06.2009.održat će se i posljednja 6. regata Kupa Dalmacije u Kaštelima u organizaciji HVK “Marina Kaštela” pa ovim putem pozivamo sve prijatelje veslanja da svojim prisustvom uveličaju sportsku feštu u Kambelovcu i svojim navijanjem pomognu veslačicama i veslačima!


Bled – 54. Međunarodna regata u veslanju

16.06.2009.

Završena je 54. Međunarodna regata u veslanju, održana na Bledskom jezeru. Vremenski uvjeti za veslanje bili su poprilično dobri, budući da nije bilo jakog vjetra, inače tipičnog za Bled (naročito sredinom dana).

Na regati je sudjelovalo 9 zemalja, a prijavljeno je više od 600 veslačica i veslača. Iz Hrvatske je bilo puno prijavljenih posada, kako onih reprezentativnih, tako i onih klupskih. Iz našeg Kluba su na regatu išli Mijo Rudelj,Hrvoje Kovačev i Frane Malenica u pratnji trenera Josipa Berecke i člana kluba Jure Žunka. Mijo je bio prijavljen u skifu za seniore, a Frane i Hrvoje u dvojcu na pariće za mlađe juniore oba dana.

U konkurenciji skifova seniora bilo je prijavljeno 23 veslača među kojima je Mijo kroz eliminacije izborio plasman u finale A, gdje je kroz cilj prošao kao peti sa zaostatkom za trećim 0:1.90 i za četvrtim 0:1.53. To pokazuje da je bila borba do zadnjeg zaveslaja za broncu. Nakon te odlično odveslane trke u skifu, malo smo se dvoumili što veslati drugi dan i u brzom dogovoru sa trenerom Krke, odlučili nastupiti u dvojcu na pariće sa njihovim veslačem (Niko Bujas). Bez treninga su sjeli u čamac (veliko hvala Gusaru na posuđenom čamcu) i otišli na eliminacijsku trku koji su odveslali bez većih problema (već nakon 500 m su osigurali prvo mjesto). Vidjelo se da imaju nešto u sebi i s nestrpljenjem smo čekali start finala. Od samog starta su krenuli čvrsto i na 500m su imali zaostatak od 0.52 za vodećim Njemcima, a onda je došlo do znakovitog pada u sredini utrke (vjerujemo,isključivo zbog neuveslanosti) pa su na 1500 m bili četvrti i imali zaostatak od 3.15 za vodećim Austrijancima. Činilo se da će tako ostati do kraja, ali su se Mijo i Niko u zadnjih 200 m probudili i “ubacili u 6 brzinu”, te kroz cilj prošli kao prvi. Službeni spiker je doslovno vrištao kako su se približavali cilju (“Hrvaška. prihaja Hrvaška”). Bila je to nevjerojatna trka sa uzbudljivim finišem i prva zlatna medalja za naš klub u konkurenciji seniora na ovako jakoj regati. Konačno vrijeme postignuto je 6:32:13, a zadnjih 500m za 1:33:42. Primjera radi Njemački 4- je samo pola sata kasnije, po istim vremenskim prilikama, u grčevitoj borbi sa Srbima, zadnjih 500m odveslao za 1:30:24!

Naši mlađi juniori su u sjeni dobrih Mijinih rezultata pokušavali odveslati što bolje svoje trke što im nije baš polazilo za rukom. Prvi dan su izborili plasman u B finale u kojemu su cilj prošli kao peti zaostavši za prvom posadom velike 22 sekunde. Drugi dan smo se dogovorili da krenu čvršće prvi kilometar u eliminacijama, ali ipak nije išlo. Cilj su prošli kao posljednji u svojoj skupini i plasirali se u finale C u kojemu su već pomalo umorni i demoralizirani odveslali nedovoljno dobro da bi se borili sa ostalima. Ipak,treba vjerovati da će im odlazak na ovu regatu biti važno iskustvo i motiv za daljnji napredak.


Medulin – prvenstvo Hrvatske u osnovnim školama

12.06.2009.

Prošli vikend u Medulinu se održalo Prvenstvo Hrvatske za osnovne škole, a na njemu je svoje škole predstavljalo i šestoro naših veslačica i veslača. Tako su OŠ Knez Trpimir predstavljali Ivana Tomić i Miro Matković, a OŠ Bijaći Frane Malenica, Pave Kuzmanić, Paula Prgeša i Jelena Mudrovčić.

Putovanje je organizirano zajedničkim autobusom za sve dalmatinske klubove; Gusar, Mornar, Marina Kaštela, Biokovo i Osjak Vela Luka.
Prvi dan se veslalo na ergometrima 4 minute, gdje se Ivana Tomić izborila za 3., a Frane Malenica za 4. mjesto.

Drugi dan djeca su provela na moru. Ivana Tomić se nije kvalificirala u finale, a u kombinaciji s Mirom Matkovićem se izvrnula, tako da su ostali bez medalje.
Učenici OŠ Bijaći prošli su nešto bolje: Jelena Mudrovčić i Paula Prgeša izborile su se za 3. Mjesto u finalu A, a Frane Malenica i Pave Kuzmanić osvojili su zlato.

Čestitke svoj djeci, kako na medaljama, tako i na trudu, a zajedno sa još tridesetak veslačica i veslača VK Marina Kaštela moći će se boriti za medalje već u subotu, 13. lipnja, kada se u Splitu održava 5. Kup regata Kupa Dalmacije.


4. regata za Kup Dalmacije 2009. – Makarska,23.05.2009.

28.05.2009.


Održana je i 4. regata za Kup Dalmacije,ovaj put u organizaciji V.K. “Biokovo”. Uvjeti na stazi su bili odlični, vrijeme nas je služilo, samo su probleme veslačima stvarali vozači glisera koji su pravili valove, što je uzrokovalo i prevrtanja nekih veslača.

Još bi se malo dotaknuli same regate i organizacije, prije nego se osvrnemo na naše veslačice i veslače.

Kod velikog dijela kadetskih trka bilo je problema sa pravcem kretanja natjecatelja od starta prema cilju, što je jednim dijelom i greška sudaca u gliserima koji su dozvoljavali da veslači toliko gube pravac, da je većina trke završavala izvan ciljne ravnine. Smatramo da nije bilo korektno startati trku ako svi sudionici nisu zauzeli dobar pravac, a bilo je situacija da je trka krenula dok su se neki veslači još namještali. Budući da je svima poznato, i razumljivo, da su djeca na dan regate, a pogotovo u trenutku prije starta dekoncentrirana tremom i uzbuđenjem, mislimo da je posao odraslih da se organizira na način da to uzme u obzir, te strpljivo pričeka kako bi sva djeca imala priliku pokazati najbolje što mogu.

Drugi problem koji nam je privukao pažnju je što smo više puta čuli službenog spikera regate kako čita imena veslača i proziva ih kod prolaska ciljem, a da ti isti uopće nisu veslali na regati. Neki klubovi očito nisu na vrijeme prijavili promjenu imena posada, a događalo se i da se u pojedinim trkama prijavljuju ekipe koje uopće ne postoje, kako bi se trka mogla održati i pojedini klubovi dobili bodove. Naime, za održavanje pojedine trke potrebne su tri ekipe iz barem dva kluba, pa se dogodi da klubovi prijave dvije ili više ekipa kako bi se trka mogla održati, a u stvarnosti imaju samo jednu ekipu koja nastupi.

Sve gore navedeno nije naša želja da nekoga posebno blatimo ili omalovažavamo, već apel da se Kup Dalmacije podigne na još jednu stepenicu više.

Ako mi, koji vodimo klubove, treniramo tu djecu i učimo ih, nismo fer jedni prema drugima, ne možemo od djece očekivati da se pošteno i korektno ponašaju. Naš je stav da u sportu nije prioritet rezultat pod svaku cijenu, već da na prvom mjestu treba biti korektnost, da pobijedi onaj koji je bolji. Sportski klubovi trebali bi naučiti djecu zdravom sportskom duhu, u kojem pravila vrijede za sve, a rezultati se postižu trudom i talentom, a ne računicama. Također, neprocjenjivo je vrijedno naučiti djecu da je od prostog rezultata važnije dati sve od sebe, i da je gledati svoj vlastiti napredak bolje od brojanja medalja, bodova i jednog dana, novca. Vrijednosti koje djeca stiču odgovornost su nas odraslih, i nema smisla da se kasnije pitamo kakve su ovo generacije došle.

Što se naših veslačica i veslača tiče, u odnosu na regatu u Dubrovniku je bilo dosta promjena. Naime, jedan dio onih koji su na trećoj regati bili prvi, malo su se uspavali i ovdje ostvarili lošiji plasman.

Veslačice i veslači koji su nastupili za naš klub:

Antonio Jurkić, Vedran Borozan, Nedjeljko Radanović, Mate Grbeša, Antonio Drnasin, Kristijan Ljubičić, Roko Kovačev, Jelena Mudrovčić, Paula Prgeša, Bernard Samardžić, Ivan Kevo, Marin Kapov, Luka Krešo, Mate Vrbatović, Frane Malenica, Hrvoje Kovačev, Jure Vrdoljak, Mijo Rudelj, Petar Novak, Pave Kuzmanić, Miro Matković, Josip Giljanović, Ante Baturina, Ante Vrdoljak, Neven Vukorepa, Ivana Tomić, Alma Pejdo, Antonela Ivanković, Petra Milan, Marko Čurković, Toni Čavka, Ilija Krišto, Tomislav Čiček

4xKMA (Vedran Borozan, Mate Grbeša, Nedjeljko Radanović, Antonio Jurkić) U ovoj disciplini nikako da dođemo do rješenja.Stalno je neki novi problem ali vjerujemo da će se ova posada već na sljedećoj regati pokazati u puno boljem izdanju. Na cilju tek 5. mjesto.

2xJMA (Kristijan Ljubičić, Antonio Drnasin) Uz nešto lošije veslanje i nesklad, za ovu posadu 3. mjesto je ovaj put dobar rezultat. Budući da poznajemo njihove kvalitete, znamo da bi ova posada mogla mnogo više, te se nadamo da će se uhvatiti ozbiljnijeg treniranja kako bi ostvarili ono što mogu.

1xJMB (Roko Kovačev) Kada bi redovito trenirao kroz godinu, puno lakše bi se borio sa konkurencijom. Na cilju tek 5. mjesto.

2xKŽA (Paula Prgeša, Jelena Mudrovčić) Nakon uspjeha na prošloj regati i vrlo ozbiljnog treniranja od tada, ne možemo se oteti dojmu da su u trku krenule s uvjerenjem da će to lako riješiti. Ovaj put su prošle kao 3., nakon prvog mjesta u Dubrovniku.

1xKMB (Bernard Samardžić) Upornost na treninzima i borbenost u trci dovela ga je i ovaj put do medalje. Ovaj put je bio 2., ali uz vrlo malen zaostatak za prvim mjestom.

1xKMB (Ivan Kevo) Još jedan veslač za kojeg smatramo da može puno više, te se nadamo da će ga ova regata motivirati da se više potrudi. Na cilju tek 5. mjesto.

1xKMB (Marin Kapov) Bori se svim srcem, grize, ali je ipak premalen i preslab u odnosu na ostale. Njegova srčanost je obećavajuća, te očekujemo još više s vremenom. Na cilju 4. mjesto.

1xKMB (Luka Krešo) Velike čestitke Luki na njegovoj prvoj medalji u životu, sigurni smo da nije posljednja. Na cilju 3. mjesto.

1xKMB (Mate Vrbatović) Mate je imao dosta problema s održavanjem pravca, cilj je prošao kao 6.

2xJMB (Hrvoje Kovačev,Frane Malenica) Opet prvi! Četvrti put za redom u Kupu. Bore se do zadnjeg zaveslaja, a kada riješe još par detalja u zaveslaju bit će i brži, a time i nedostižniji za ostale.

1xJMA (Antonio Drnasin) Momak koji može puno više, ponovo apeliramo na marljivo treniranje. Na cilju 4. mjesto.

2xSM (Mijo Rudelj, Jure Vrdoljak) Oni su bez zajedničkog treninga u brodu došli na ovu regatu i da su imali koji trening, vjerujemo da bi pobijedili solidnu Krkinu posadu. Ovako su na cilju bili 2.

2xSM (Petar Novak, Kristijan Ljubičić) Uz solidno veslanje, borili su se biti što brži ali je ovaj put Gusar bio nedostižan. Na cilju se bili 2.

1xKMA (Pave Kuzmanić) Sve trke do sada je bio nekako rezerviran, a ovo je prva trka ove godine u kojoj je dao sve od sebe, i odmah se na cilju vidi rezultat. Na cilju 1. mjesto.

1xKMA (Miro Matković) Kada bi se više zalagao na treninzima, vjerujemo da bi i na trkama bolje prolazio. Na cilju tek 5. mjesto.

4xJMB (Ante Vrdoljak, Ante Baturina, Josip Giljanović, Neven Vukorepa) Kod ove posade se nešto promijenilo od ranije. Ne znamo je li stvar u zajedničkoj želji ili maloj promjeni u redoslijedu sjedenja u brodu. U svakom slučaju dogodilo se nešto dobro i uz solidno veslanje došli su do 1. mjesta.

1xJŽB (Ivana Tomić) Trku je završila kao druga sa velikih 8 sekundi zaostatka za prvom, što ističemo jer znamo da je mogla bolje.

1xJŽB (Petra Milan) Petra je svakim danom sve bolja, ali treba još puno raditi da dosegne svoj nivo, jer ipak nije trenirala mjesecima. Na cilju tek 5. mjesto.

1xSŽ (Alma Pejdo) Odlična trka do zadnjeg zaveslaja. Na cilj je došla kao 1., a kad bi još redovitije trenirala, bilo bi to puno kvalitetnije veslanje, a i brod bi bio puno brži jer ona to može.

1xSŽ (Antonela Ivanković) Ovaj put se okušala sa seniorkama, te je na cilj stigla 3.

1xSM (Mijo Rudelj) Zbog valova koje je napravio sudački gliser, Mijo se netom nakon starta prevrnuo. Start je bio ponovljen, ali još uvijek hladno more stislo je mišiće i nije mogao ponovno startati kako treba, tako da se do cilja “dovukao”.

2xKMB (Toni Čavka, Marko Čurković) Ovaj put se nisu pokazali u pravom izdanju. Veslali su puno lošije nego što znaju i na cilju su bili 2., ali sa zaostatkom za prvom Krkom od 9 sekundi. Znamo da mogu puno bolje.

2xKMB (Ilija Krišto,Tomislav Čiček) Loše veslanje i nesklad u zaveslaju ih je doveo tek do 5. mjesta. Također, postava koja može postići puno bolji rezultat.

U ukupnom poretku klubova smo zauzeli 5. mjesto iza Krke, Gusara, Zadra i Mornara.

Svim osvajačima medalja čestitamo, a ostalima drugi put više sportske sreće.

Već sljedeći vikend, 7 naših osnovnoškolaca u pratnji trenera Mate Rajića ide na PH za osnovne škole u Medulin, a za dva tjedna nas sve opet očekuje Kup regata, koja će se ovaj put održati u Splitu u organizaciji HVK “Mornar-a”, kao Memorijal Perica Vlašić.


DUBROVNIK – 3. regata za Kup Dalmacije 2009.

01.05.2009.

Nakon ove regate u kupu smo došli do pola puta, još nam ostaju regate u Makarskoj, Splitu i Kaštelima.

Regata je organizacijski odrađena odlično, domaćini su kao i uvijek na usluzi u svakom trenutku, ali ne možemo ne spomenuti gužvu na kopnu i pontonu koja se svake godine javlja zbog nedostatka prostora, što je posebna muka za trenere koji cijelo trajanje regate moraju biti na oprezu kako se ne bi razbili brodovi.

Mi smo na regatu krenuli dan ranije autobusom Darko Trade, kojima ovim putem zahvaljujemo na udobnosti vožnje.

Nekako se svake godine ponavlja da na ovoj regati veslamo dobro, mada to često vremenski uvjeti na moru ne podržavaju. Kod prelistavanja rezultata, malo smo se zaigrali brojevima i došli do zaključka da smo klub sa najviše osvojenih prvih mjesta, da su juniori B bili drugi u ukupnom poretku, a seniori treći. Kao klub u ukupnom poretku smo peti.

Svi članovi kluba koji su veslali na regati: Paula Prgeša, Jelena Mudrovčić, Ivana Tomić, Alma Pejdo, Antonela Ivanković, Petra Milan, Pave Kuzmanić, Miro Matković, Vedran Borozan, Sandro Radan, Antonio Jurkić, Nedjeljko Radanović, Mate Grbeša, Bernard Samardžić, Mate Vrbatović, Ivan Vrdoljak, Marin Kapov, Frane Malenica, Hrvoje Kovačev, Ante Vrdoljak, Ante Baturina, Neven Vukorepa, Josip Giljanović, Mijo Rudelj, Petar Novak, Jure Vrdoljak, Kristijan Ljubičić, Toni Čavka, Marko Čurković, Tomislav Čiček, Luka Krešo, Ivan Kevo, Ilija Krišto.

Osvajači medalja;

2xKŽ (Jelena Mudrovčić, Paula Prgeša) 1. mjesto

2xJMB (Frane Malenica, Hrvoje Kovačev) 1. mjesto

2xSM (Jure Vrdoljak, Mijo Rudelj) 1 . mjesto

1xJŽB (Ivana Tomić) 1. mjesto

1xSŽ (Alma Pejdo) 1. mjesto

1xSM (Mijo Rudelj) 1. mjesto

2xKMB (Toni Čavka, Marko Čurković) 1. mjesto

1xKMB (Bernard Samardžić) 2. mjesto

4xJMB (Ante Vrdoljak, Neven Vukorepa,

Josip Giljanović, Ante Baturina) 2. mjesto

1xKMA (Pave Kuzmanić) 3. mjesto

1xKMA (Miro Matković) 3. mjesto

Čestitke svim osvajačima medalja, a posebno osvajačima zlatnih!


CROATIA OPEN 2009.

30.04.2009.

Ova regata je svake godine sve jača i jača, a ove je godine brojala 700 natjecatelja iz 11 zemalja. Osim dobre kvalitete među veslačima, sama regata je organizirana odlično i ovim putem čestitamo organizatorima.

Za veslače koji konkuriraju za ulazak u reprezentaciju Hrvatske ova regata je ujedno i prva provjera na 2000 m. Među veslačima koji konkuriraju za reprezentaciju je i naš Mijo Rudelj. Iako smo zbog njega najviše i išli na regatu, temperatura i desetodnevna terapija antibioticima ostavile su velik trag na njegovoj trenutnoj formi.

U eliminacijskij trci sve je bilo u redu do zadnjih 300 m (do tada je bio prvi i ulazio u finale A), kada se jednostavno “ugasio”, nije bilo snage za trku završiti na najbolji način, pa se do cilja doslovno dovukao i bio drugi što ga je odvelo u finale B. U finalu B od samog početka nije išlo kako treba, nije imao snage za kvalitetan zaveslaj i trku je završio kao posljednji.

Od ostalih naših posada nastupili su;

2xJMB (Frane Malenica,Hrvoje Kovačev) koji su u Dalmaciji bez problema pobjeđivali konkurenciju pa su očekivali da će tako proći i na ovoj jakoj međunarodnoj regati, što ih je na kraju i koštalo “glave”. Previše opušteno su ušli u trke i na kraju su eliminacijsku trku završili kao četvrti što ih nije vodilo u niti jedno poslijepodnevno finale.

2xKŽ (Paula Prgeša,Jelena Mudrovčić) nova posada kojoj je nastup na ovoj regati ujedno bila i prva zajednička regata. Neovisno o velikom broju posada i visokoj kvaliteti natjecatelja, naše su cure mogle bolje odveslati trke. U eliminacijskoj trci su bile posljednje, a u finalu B sa nešto boljim veslanjem su došle do četvrtog mjesta.

1xJMA (Kristijan Ljubičić) Prije samog odlaska na regatu smo bili svjesni, kao i sam Kristijan, da u ovoj konkurenciji nema šta tražiti, ali da se treba boriti i odveslati svoju najbolju trku. Eliminacije je završio kao posljednji u svojoj skupini.

2xSM (Jure Vrdoljak,Petar Novak) Među ovoliko odličnih veslača,sudionika na Svjetskim Prvenstvima, osvajača svjetskih medalja, naši momci se nisu mogli nečemu velikom nadati. Trebali su veslati svoju trku,boriti se sa vremenom,pokušati biti što brži i barem pobjeđivati dalmatinske posade. To su uspjeli u eliminacijama, gdje su pobjedili Bokovo, ali vremenski su bili jako spori. Eliminacije su završili kao četvrti u skupini,a u finalu C su bili također četvrti.

4xJMB (Josip Giljanović,Neven Vukorepa,Ante Vrdoljak,Ante Baturina) Eliminacijsku trku su odveslali solidno i bez problema ušli u finale A,gdje se kasnije nisu iskazali,te su trku završili posljednji.Za sljedeće regate bi trebali više trenirati pa bi lakše odveslali dvije trke u danu.

1xJMB (Hrvoje Kovačev) Nakon trke dvojca na pariće, ponovno loša trka. Na trenutke je izgledalo da se zagrijava ili da radi trening.

1xJŽB (Ivana Tomić) Eliminacijska trka je bila jako loša u svakom smislu i završila je kao trča,što ju je odvelo u finale C gdje je poslijepodne veslala puno bolje i čvršće i trku završila kao prva.

1xKŽ (Jelena Mudrovčić) (Paula Prgeša) Kao i Ivana, i ove dvije cure su eliminacije odveslale loše.Paula se uspjela dokopati finala C u kojemu se do pred sami cilj borila za prvo mjesto,a na kraju je ipak bila druga.


2. regata za Kup Dalmacije 2009.

28.04.2009.

Nadamo se da nam nitko neće zamjeriti što se sa ovolikim zakašnjenjem javljamo sa izvještajem

Regata u Šibeniku je dobrim djelom odrađena ispod trenutnih mogućnosti naših veslača iz više razloga: neki nisu dovoljno trenirali, a neki su olako shvatili protivnike i samu regatu.

Uz sve to, na regati nije nastupio naš najbolji veslač Mijo Rudelj koji je zbog bolesti bio izvan pogona.

Sama regata je organizirana na dobrom nivou kao i prijašnjih godina, iako smo mišljenja da bi domaćin Krka to mogao i bolje. Vrijeme je bilo promjenjivo, a u dva navrata nas je i kiša dobro “oprala”.

Svi članovi kluba koji su veslali na regati;

Paula Prgeša, Jelena Mudrovčić, Ivana Tomić, Petra Milan, Alma Pejdo, Antonela Ivanković, Miro Matković, Bože Radan, Mate Grbeša, Vedran Borozan, Antonio Jurkić, Sandro Radan, Mate Vrbatović, Bernard Samardžić, Ivan Vrdoljak, Luka Krešo, Pave Kuzmanić, Toni Čavka, Marko Čurković, Stipe Biljak, Ante Biljak, Ilija Krišto, Ivan Kevo, Ante Baturina, Ante Vrdoljak, Hrvoje Kovačev, Frane Malenica, Josip Giljanović, Neven Vukorepa ,Kristijan Ljubičić, Jure Vrdoljak, Antonio Drnasin, Petar Novak.

Osvajači medalja;

2xJMA (Antonio Drnasin,Kristijan Ljubčić) 1. mj.  / posada koja bi mogla puno više kada bi oba člana trenirala kako treba.Sa dva zajednička treninga i pet Antonijevih treninga, bez problema su došli do prvog mjesta.

2xJMB (Frane Malenica, Hrvoje Kovačev) 1. mj.  / sa dosadašnjim veslanjem i pokazanim na trkama daju nam puno razloga da vjerujemo u njihov daljnji razvoj prema kvalitetnijem veslanju.

1xKMB (Toni Čavka) 2. mj.  / Toni je ovu regatu veslao u skifu jer se njegov kolega iz dvojca na pariće razbolio. I u skifu je pokazao da zna veslati, te je čvrstim veslanjem došao do srebra, a malo ga je djelilo i od zlata.

1xKMB (Bernard Samardžić) 3. mj.  / Druga regata u životu i druga medalja. Što reći nego “Bravo, Bernard!”, a treninzima okazuje da može još i bolje.

2xSM (Petar Novak, Jure Vrdoljak) 2. mj.  /  Oni su u juniorskom stažu pokazivali da će se na njih trebati računati i u seniorima. Ipak im je ovo tek prva godina seniora i treba se boriti sa puno starijima veslačima.

1xKMA (Pave Kuzmanić) 2. mj.  / Pave nas je navikao da trke završava sa velikom borbenošću, što ove godine još nismo vidjeli kod njega. Nadamo se da će se probuditi iz svog “sna” i da će na sljedećim trkama pokazati svoje pravo lice jer ima potencijal za puno više.

1xJŽB (Ivana Tomić) 3. mj.  / Daleko ispod njenih mogućnosti. Na prvoj regati je bila prva, a sada treća sa velikim zaostatkom.

1xSŽ (Alma Pejdo) 3. mj.  /  Da bi se u seniorskoj konkurenciji moglo boriti sa konkurencijom treba trenirati i puno odlučnije ulaziti u trke.


Veslači u magli

03.04.2009.

NAŠI VESLAČI NA DODJELAMA NAGRADA NAJUSPJEŠNIJIM SPORTAŠIMA GRADA KAŠTELA

02.04.2009.

2009-hvkk-kastela Na svečanoj dodjeli nagrada najuspješnijim sportašima Grada Kaštela za 2008. godinu našli su se i naši veslači i veslačice koji su marljivim radom i izvrsnim rezultatima prošle godine zaslužili nominacije za najsportaše svoga grada.

Među nominiranima bili su Mijo Rudelj za najboljeg sportaša,trener Josip Berecka za najboljeg trenera i cjelokupni klub za najbolji klub,a priznanja za perspektivne sportaše dobili su Ivana Tomić i Vedran Borozan.

Jako smo ponosni na sve naše nominirane veslače, a posebno se nadamo da će priznanje za perspektivnost motivirati ove najmlađe da se još više potrude ove sezone, vidjevši da im trud donosi rezultate.

Prvu priliku za to imati će u subotu (04.04.2009.) na 2. regati za Kup Dalmacije u Zatone pored Šibenika.


1. regata za Kup Dalmacije 2009.

17.03.2009.

Nakon duge zimske pauze, konačno je počela sezona regata, a kod nas ju je otvorila 1. regata Kupa Dalmacije, koja je održana u Splitu 14.03. u organizaciji Veslačkog saveza Dalmacije i VK Gusar.

Natjecanje je održano po odličnom vremenu, uz iznimku posljednjih nekoliko trka kada je veslače ometao vjetar. U ukupno 38 utrka sudjelovali su svi dalmatinski klubovi.

Iz HVK Marina Kaštela na regati je nastupilo 26 veslačica i veslača: Vedran Borozan, Toni Čavka, Marko Čurković, Mate Grbeša, Ivan Kevo, Ilija Krišto, Luka Krešo, Pave Kuzmanić, Jelena Mudrovčić, Paula Prgeša, Bože Radan, Bernard Samardžić, Mate Vrbatović, Ante Baturina, Ante Vrdoljak, Hrvoje Kovačev, Neven Vukorepa, Frane Malenica, Ivana Tomić, Kristijan Ljubičić, Antonela Ivanković, Mate Mamić, Petar Novak, Alma Pejdo, Mijo Rudelj i Jure Vrdoljak.

Na nastupu naših veslača osjetila se loša sreća s vremenom tokom zime, kada smo jako malo treninga odradili u brodovima, kao i prehlade i viroze koje su ih zahvatile. Ipak, neki su se manje ili više očekivano pokazali vrlo uspješnima.

Od Mije Rudelja već svi očekuju vrhunske rezultate i kvalitetno veslanje, što je pokazao i na ovoj regati, u svojoj prvoj godini nastupanja za seniore, gdje je zajedno sa Petrom Novakom osvojio prvo mjesto veslanjem u 2XSM. Posebno želimo istaknuti Ivanu Tomić koja nas je ugodno iznenadila dobrim veslanjem u 1XJŽB i osvojenim prvim mjestom, i praktički pomela sve konkurentice. Također su se iskazali Hrvoje Kovačev i Frane Malenica (kao nova posada) koji su u 2X JMB također osvojili prvo mjesto uvjerljivo pobijedivši konkurente iz drugih klubova.

Specifično je i da se pojavio dobar broj kadeta koji će kroz određeno vrijeme i nastupanje na regatama steći iskustvo i boriti se za odličja, a neki od njih su to već osjetili nastupom na prvoj regati.

U ukupnom poretku smo zauzeli peto mjesto, iza Krke, Gusara, Mornara i Jadrana.

Svi osvajači medalja:

2XJMB (Frane Malenica,Hrvoje Kovačev) 1. mjesto
2XSM (Petar Novak,Mijo Rudelj) 1. mjesto
1XJŽB (Ivana Tomić) 1. mjesto
1XSM (Mijo Rudelj) 2 mjesto
1XKMA (Pave Kuzmanić) 2 mjesto
1XKŽA (Paula Prgeša) 3. mjesto
4XKMA (Miro Matković,Mate Grbeša,Bože Radan,Vedran Borozan) 3. mjesto
1XKMB (Bernard Samardžić) 3. mjesto
2XKMB (Marko Čurković,Toni Čavka) 3. mjesto

Sljedeća Kup regata je 28.03. u Šibeniku, a prije toga Mijo Rudelj ima kontrolnu daljinsku regatu na 8 km gdje će nastupiti velik broj reprezentativaca. Uz Miju će na regatu ići i Hrvoje Kovačev koji će nastupiti u 1XJMB na 4 km, a odlazak na daljinsku regatu je zaslužio upornim radom i postizanjem sve boljih rezultata koji pokazuju da se na njega može u budućnosti ozbiljno računati.


ZAVRŠENE PRIPREME IZBORNE VESLAČKE VRSTE

12.03.2009.

Veslačka reprezentacija imala je zajedničke pripreme od 28.02. do 08.03.2009., kada se u Zatonu kod Šibenika okupilo tridesetak veslačica i veslača.

Treniralo se dva puta dnevno, zavisno o vremenskim uvjetima na moru, na potezu Zaton-Šibenik (Mandalina) ili Zaton – Skradin.
Reprezentaciji se zbog školskih obaveza nešto kasnije pridružio i naš Mijo Rudelj, koji je u Zatonu trenirao zadnja četiri dana priprema.
Posljednji dan priprema bila je planirana kontrola na 10 km, koja zbog jakog vjetra nije održana. Sljedeće okupljanje reprezentativaca je početkom ? u Zagrebu kada će biti održana kontrola na 8 km.

Našega Miju, osim reprezentativnih obaveza, zajedno sa ostalim natjecateljima u klubu već u subotu (14.03.2009.) u Splitu očekuje 1. Kup regata na kojoj će za naš klub nastupiti 33 veslačice i veslača u svim uzrasnim kategorijama. Stoga pozivamo sve ljubitelje veslanja da ih dođu podržati u subotu u 9:00 sati na veslačkoj stazi u Spinutu, kod VK Gusar.


Pozivamo Vas da nam se pridružite na Facebook-u

25.02.2009.

facebook_logo_1

U grupama Marina Kaštela, BavAdria i Sportski klubovi Marine Kaštela pronaći ćete mnoštvo novosti, informacija i fotografija.

Želja nam je okupiti što veći broj dragih gostiju, prijatelja, djelatnika i sportaša.

Pridružite nam se još danas!


OBAVIJEST

24.02.2009.

Molimo bivše veslače koji su osvajali medalje na PH da pošalju mailom ili osobno donesu slike sa natjecanja kako bismo upotpunili klupsku galeriju sa svim osvajačima medalja na PH.

Zasad nam nedostaju sljedeće fotografije:

2+JMA
Toni Vlaić, Toni Tadin, kor. Mirko Lučin – 1998. god.

4+KM gig
Ante Poša, Marinko Garbati, Marko Ivčević, Marko Sabljić, kor. Ivan Deanković – 1998. god.

1XJMA
Zoran Donadić – 1999. god.

2-SLM
Goran Turković, Ivan Jerčić – 2001. god.

1XLJMA
Ante Jurlin – 2005. god.

4+JMA
Frane Žunko, Josip Maretić, Darko Malbašić, Hrvoje Sabljić, kor. Kristijan Ljubičić

e-mail: veslanje@marina-kastela.hr


Izlet na Kupres

24.02.2009.

Prošli je vikend šesnaest veslačica i veslača našeg kluba otišlo na jednodnevni vikend na Kupres, kako bi iskoristili zadnje dane snijega za uživanje u zimskim radostima. Uskoro ih čekaju nove avanture na moru, budući da regate počinju za dva tjedna, a kako su se zabavili na Kupresu pogledajte u fotogaleriji.


Zimske pripreme

18.01.2009.

Sportski klubovi Marine Kaštela već tradicionalno organiziraju pripreme i zimovanje za svoje sportaše u Sloveniji. Ove se godine u Kranjsku Goru na tjedan dana priprema zaputilo 16 veslača i 14 odbojkašica, uz pratnju troje trenera, psihologinje, roditelja i pomoćnih vozača. Kao i posljednjih godina, smjestili smo se u Počitniški dom za otroke Srednji vrh, nekoliko km udaljen od Kranjske gore, gdje smo, uz uobičajene obroke, u svakom trenutku imali na raspolaganju čaj i voće za djecu . Gotovo svo vrijeme pratile su nas vrlo niske temperature, a suho i često vedro vrijeme mamilo nas je u što veće visine, kako bismo duže mogli uživati u suncu.

Veslači su svakodnevno trenirali dva puta, a treninzi su im se sastojali od skijaškog trčanja (langlauf), trčanja i teretane. Stariji su na skijama prelazili otprilike 12-15 km, a mlađi 8-10 km. Odbojkašice su odradile treninge izdržljivosti (trčanje) i traninge snage, uz teoretski trening o odbojkaškoj tehnici i taktici, a dva termina treninga iskorištena su za klizanje na ledu. Slobodno vrijeme tokom dana svi su koristili za sanjkanje na padinama u okolici doma.

U odmorima između treninga, održali smo radionice sa djecom, na kojima smo se dotakli tema relevantnih za njihovu dob; puberteta, muško-ženskih odnosa i odnosa među vršnjacima, usklađivanja obveza te problema nasilja među djecom. Vedro nebo i čisti zrak iskoristili smo u večernjim satima kako bi djecu poučili nekim osnovnim pojmovima iz astronomije.

Nekoliko slobodnih termina iskorišteno je za izlete, pa su tako odbojkašice posjetile Zelenci –  izvor Save Dolinke, a neke su se okušale u tzv. mushingu, vožnji saonicama koje vuku psi. Veslači su pak posjetili Bledsko jezero, a zatim produžili do Bohinjskog, iznad kojeg su se žičarom popeli na visinu od 1500m i šarmantno skijalište Vogel, s kojeg se pruža pogled na velik dio Alpa. Na povratku prema Hrvatskoj, čitava se grupa zaustavila u Ljubljani, gdje su uz snijeg i vrlo niske temperature obišli poznatija mjesta u centru grada.

Sportski klubovi Marine Kaštela željeli bi se zahvaliti osoblju Počitniškog doma na gostoljubivosti, a posebno smo zahvalni roditeljima i pomoćnim vozačima koji su bili od neprocjenjive pomoći u organiziranju i izvođenju svakodnevnih aktivnosti, te se nadamo još većem broju roditelja u budućim klupskim aktivnostima.