3. Kup Dalmacije 2015. / Dubrovnik, 18. 04.

20.04.2015

Regatna staza u Rijeci Dubrovačkoj je proteklog vikenda bilo mjesto gdje su svoje snage odmjeravali veslači iz veslačkuh klubova Dalmacije.
Uz odlične uvjete na stazi mogli smo gledati i jako zanimljive trke,a u nekim se do zadnjih zaveslaja nije znalo tko će slaviti.
Domačini VK Neptun podrudili su se da sve ide po planu i planiranom programu,a naš klub je na regati nastupio sa jednom veslačicom i 26 veslača.
Osvojili smo deset medalja od čega su četiri zlatne,pet srebrenih i jedna brončana.
Antea Duvnjak je cilj prošla kao druga,Josip Bedalov nas je razveselio prvim mjestom i odličnim zaveslajima u trci samaca kadeta A,stara,več tko zna koliko puta dokazana posada Samardžić,Čavka je i ovaj put bila nedodirljiva za konkurente. Na cilju su bili prvi,a i u samcima seniora su briljirali. Čavka je bio prvi u svojoj skupini,dok je Samardžić bio drugi.
Lovre Veljača je bio treči,ali sa veslanjem ispod svog nivoa i za sljedeču regatu će se morati više potruditi.
Dubl kadeta B,Bogdanić,Vrdoljak su se okitili srebrom i solidnim veslanjem ispunili ono što se od njih očekivalo.
Nova posada četverca gig zas kadete u sastavu Elez,Grbeša,Delaš,Melvan i kormilar Novaković su dobro odveslali trku,a kada budu imali više zajedničkih treninga vjerujemo da će biti i bolji.
Dvojac bez kormilara za juniore B u sastavu Bašić i Veljača sa svakim sljedečim nastupom pokazuju da s pravom od njih možemo očekivati kvalitetne rezultate. Oni su na cilju bili prvi.
I za kraj čemo spomenuti četverac na pariće za juniore B u sastavu Mateljan,Đerek,Šakić,Cvijetić koji je bio drugi.Međutim ovi momci mogu još puno više samo se na treninzima treba više zalagati.
U ukupnom poretku je naš klub zauzeo treče mjesto.

Naš veslački kalendar je u nadolazečem periodu pun,pa tako Čavka i Samardžić već sljedeći vikend odlaze u Zagreb na trening regatu za sklapanje reprezentativnih posada,dok će ostali mlađi svoj sljedeči nastup imati za dva tjedna u Šibeniku.997083_701312696661099_3631802492655646688_n