Hrvatski veslački klub Marina Kaštela

Gospodin Joško Berket, kao veliki vizionar i pokretač, dao je ideju te veliku financijsku potporu kako bi oplemenili prostor i mlade kaštelane i kaštelanke doveli na druženje s morem i čamcima. Okupio je svoje prijatelje, koji su mu pomogli u realizaciji i pokretanju veslačkog kluba, te je 1996. god. osnovan Hrvatski veslački klub “Kaštela” po geslom “VIŠE VESLAČA – MANJE PUŠAČA”. Prvi predsjednik kluba bio je gospodin Ante Topić, a prvi trener bio je poznati veslački entuzijast Nikola Stipaničev.

hvkk-izlet-osnovnoskolaca

Novosti

Zbogom, dragi prijatelju!

07.12.2019

S neopisivom tugom i boli moramo se oprostiti od našeg predsjednika kluba, vrhunskog veslača i prije svega prijatelja - našeg dragog Bebija. Komemoracija za našega Tonija održat će se u restoranu Nautic u Marini Kaštela, u srijedu 11.12. u 17 sati

Vukovarski maraton i Miholjska regata

02.10.2019

Kaštelanski veslači tradicionalno su proveli vikend u Slavoniji na veslačkom maratonu Vukovar-Ilok i Miholjskoj regati u Osijeku. Vukovarski maraton održava se u spomen na vukovarske veslače koji su dali život braneći svoj grad u Domovinskom ratu. Maratonci su veslali 36 kilometara od Vukovara do Iloka, dok su članovi uprave poveli najmlađe sudionike u obilazak značajnih spomenika u Vukovaru. Sljedeći dan 17 mladih veslača nastupilo je na Miholjskoj regati u Osijeku.

Osam osvojenih medalja na 6. Kupu Dalmacije 2019.

17.09.2019

Prošlog vikenda u organizaciji HVK Mornar iz Splita održan je 6. Kup Dalmacije za veslače - Memorijal Perica Vlašić na regatnoj stazi na splitskom Spinutu. Nastupilo je 150 posada među kojima i članovi našeg kluba u svim uzrasnim kategorijama. Mladi kaštelani kući su se vratili s osam medalja, dvije zlatne, četiri srebrne i dvije brončane.

Mini Kup Dalmacije 2019.

27.08.2019

U lijepom ambijentu Ramskog jezera okruženog planinama, naši veslači su sudjelovali na 5. regati za Mini kup Dalmacije 2019. koja se održala u organizaciji VK Rama i osvojili 6 zlatnih, 5 srebrnih te 7 brončanih medalja, a u kategorijama kadeti B i kadeti A zauzeli su 1. mjesto u ukupnom poretku.

Hrvatsko veslačko prvenstvo za juniore i kadete – najmanji najponosniji!

08.07.2019

Još jedno Hrvatsko veslačko prvenstvo za juniore i kadete je za nama, a naši mladi veslači su ostvarili zamjetan uspjeh na jarunskoj regatnoj stazi u Zagrebu i kući vratili s medaljama.