Hrvatski veslački klub Marina Kaštela

Gospodin Joško Berket, kao veliki vizionar i pokretač, dao je ideju te veliku financijsku potporu kako bi oplemenili prostor i mlade kaštelane i kaštelanke doveli na druženje s morem i čamcima. Okupio je svoje prijatelje, koji su mu pomogli u realizaciji i pokretanju veslačkog kluba, te je 1996. god. osnovan Hrvatski veslački klub “Kaštela” po geslom “VIŠE VESLAČA – MANJE PUŠAČA”. Prvi predsjednik kluba bio je gospodin Ante Topić, a prvi trener bio je poznati veslački entuzijast Nikola Stipaničev.

hvkk-izlet-osnovnoskolaca

Novosti

Stigao je novi četverac

28.10.2022

Danas je divan dan u veslačkom klubu Marina Kaštela. Točno godinu dana nakon što je počela crowdfunding kampanja prikupljanja sredstava za kupnju novog četverca s popratnim veslima, novi je brod stigao u klub.

Poziv na donaciju za kupnju veslačkog broda tipa četverac

22.10.2021

Nakon što smo dobili donaciju skifa koji je dobio ime po našem pokojnom Toniju Čavki Bebiju, pokrećemo crowdfunding akciju za kupnju novog četverca (4x/4-). Ovaj brod nam je neophodan za kvalitetnije nastupe novih generacija, s kojima već godinama postižemo odlične rezultate u tim disciplinama, ali u posuđenim brodovima. Za kupnju četverca i pripadajućih vesala potrebno nam je 250.000,00kn.

Veslački maraton Vukovar – Ilok i Miholjska regata

28.09.2021

Nakon odličnih rezultata na Državnom prvenstvu u Zagrebu, vikend koji je iza nas veslačice I veslači su proveli u suncem okupanoj Slavoniji i Baranji. Tradicionalno su sudionici veslačkog maratona od Vukovara do Iloka u dužini od 36 km u čast 204 Vukovarske brigade i Miholjske regate u Osijeku. Na putu prema Vukovaru veslačice i veslači su obišli Državnu ergelu lipicanaca u Đakovu.

Novi skif imenovan po Toniju Čavki Bebiju

24.09.2021

Nakon izvrsnog rezultata na Prvenstvu Hrvatske u veslanju, gdje su osvojili 1 zlatnu, 2 srebrne i 1 brončanu medalju, veslačice i veslači iz HVK Marina Kaštela nastavljaju s ovim pozitivnim vjetrom u leđa u novu sezonu. Tako smo svoju flotu obogatili novim skifom, koji nam je kupio generalni sponzor Marina Kaštela. Sami skif je zadnja natjecateljska linija, te kao takav spreman je zaveslati na svjetskim prvenstvima i olimpijskim igrama

Prvenstvo Hrvatske u veslanju – 4 medalje

21.09.2021

Proteklog vikenda veslački klub Marina Kaštela uspješno je nastupio na Prvenstvu Hrvatske u veslanju u sedam disciplina. U promjenjivim uvjetima, miješanja kiše, vjetra, sunca i mirnog vremena, što nikako nije olakšavalo veslanje, kaštelanski veslači su se četiri puta penjali na podij za dodjelu medalja. Prvaci Hrvatske u uvjerljivoj pobjedi od više od 15 sekundi postali su Filip Sobin i Roko Banovac u dvojcu na pariće za kadete B. Viceprvaci države su postali Matej Zović, Bruno Elez, Ivan Markovina, Domagoj Križić koji su taj rezultat uspjeli postići dva puta.