Krenula je sezona 2014.

24.03.2014

Sa malim zakašnjenjem smo započeli izvještaje za ovu sezonu ali ćemo u buduće redovito izvještavati o svim događanjima vezanim za naše veslačice i veslače.

Još nije ni kraj ožujka, a dvije regate za Kup Dalmacije su već iza nas.

Sami početak godine, a već toliko događanja. Nakon zimovanja sa nestrpljenjem smo čekali lijepo vrijeme kako bi treninge na ergometrima zamjenili veslanjem u brodu ali nikako nam se vrijeme nije htijelo smilovati, tako da smo na prvoj regati takoreć nastupili bez treninga u brodu.

Regata koja je u organizaciji VSD-a i slavljenika Gusara (proslava 100 godina postojanja) održana u nedjelju umjesto u subotu, jer je zbog jakog juga i kše u subotu bilo nemoguće veslati.
Naša dva juniore koja su ujedno i najkvalitetniji veslači trenutno u klubu, Bernard Samadržić, Toni Čavka, (žao nam je da Pave Kuzmanić zbog fakultetskih obaveza nije u mogučnosti držati korak sa kvalitetnim treniranjem) su prije regate odradili 6 dana priprema u Zatonu pored Šibenika.

Između prve i druge regate su njih dvoje jedan vikend proveli i u Zagrebu na Dužinskoj regati na 8000 m gdje je po lošem vremnu za veslanje (jak vjetar uz valove) Čavka odveslao odlično i završio treći iza Ančića iz Mornara i Šaina iz Mladosti, dok je Samardžić odveslao loše, daleko ispod svojih mogučnosti.

Druga regata je održana 22.03.2014. u Zatonu pored Šibenika. Izgledalo je da će biti lijep dan za veslanje ali prognoza to nije pokazivala. Najavljeno jugo je zapuhalo već nakon 6-7 utrke i prema kraju regate je sve više pojačavalo tako da su pojedine posade na izlaznom pontonu prilikom podizanja brodova iznad glave imali i tuširanje morem koje im je tokom trke punilo brodove.

Naš klub je osvojio 10 medalja od čega tri zlatne; 2-JMA Samardžić, Čavka, 2-SM Samardžić, Čavka i 1xKMA Bašić

Već za dva tjedna (05.04.) nas očekuje i treća regata za Kup Dalmacije u Dubrovniku, a odmah tjedan nakon je i najjača međunarodna regata u ovom dijelu sezone u regiji, poznata Croatia open.

REZULTATI:

1.regata KUP Dalmacije – memorijal Zlatko Celent
2.regata KUP Dalmacije – Šibenik