marina kastela

 

Bavadria

 

Marina

 

 

 

19.12.2014.

ADVENTSKI DOMJENAK

Draga djeco i roditelji, Sportski klubovi Marina Kaštela pozivaju vas na ADVENTSKI DOMJENAK za djecu, roditelje i zaposlenike u Sportskim klubovima Marine Kaštela, koji će se održati 22. prosinca 2014. s početkom u 18:00 sati, u zgradi charter-terminal Marina Kaštela.

Na domjenku ćemo prigodno obilježiti kraj uspješne godine, a najuspješnijim sportašima u 2014. bit će dodijeljene prigodne nagrade. Dođite i obilježite s nama u blagdanskom duhu uspješnu godinu.

 

06.10.2014.

HRVATSKO VESLAČKO PRVENSTVO ZA KADETE I JUNIOREHVK Marina Kaštela je na netom završenom prvenstvu koje se održavalo na Jarunskom jezeru u Zagrebu osvojio 3 medalje.

Prvi su se na postolje za medalje popeli, već svima dobro poznati, Toni Čavka i Bernard Samardžić koji su u dvojcu bez kormilara konkurenciju ostavili bez ikakvih izgleda da ih ugroze i drugoplasirane ostavili 8 sekunda iza sebe. Osim njih, brončanu medalju je osvojila Antea Duvnjak u samcu kadetkinje B (brončana medalja) i Lovre Veljača, Ivan Vrdoljak u dvojcu na pariće za kadete B (srebrena medalja). Posebno zadovoljstvo i veselje u redove naših najmlađih došlo je sa proglašenjem ekipnih Prvaka Hrvatske u kategoriji kadeti B, a članovi u ekipi su bili (Lovre Veljača, Ivan Vrdoljak, Jakov Zović, Marko Melvan, Mate Šarić, Mate Čurak i Antea Duvnjak).

Osim medaljaša smo još imali u finalu: Marin Bašić u samcu kadeta A (4 mjesto), Lucija Ščurla u samcu kadetkinja A (5 mjesto), Jakov Zović, Marko Melvan u dvojcu na pariće za kadete B (6 mjesto).

 

22.09.2014.

SEZONA 2014. JOŠ NIJE NI GOTOVA, A VEĆ SMO KRENULI SA PRIPREMOM SLJEDEĆE SEZONE!Naši reprezentativci Bebi i Beko, u pratnji trenera Josipa Berecke, obavili su u sklopu priprema za nadolazeću sezonu, kardiološku obradu u organizaciji kardiologa, doc.dr.sc. Katarine Novak i našeg Petra Novaka,dugogodišnjeg veslača i našeg člana, a sada višeg trenera veslanja.

O tome kako je obrada protekla i zbog čega je ona značajna u par riječi nam je objasnila i dala komentar doc.dr.sc. Katarina Novak : “Danas je u svijetu natjecateljskog sporta velika pozornost stavljena na očuvanju zdravlja i prevenciji iznenadnih srčanih smrti u sportaša. Svim sportašima se  mora izvršiti redovita kardiološka obrada koja obuhvaća kardiološki pregled i EKG, ergometrijsko testiranje i UZV srca, a ako se za to pokaže potreba i dodatna kardiološka obrada. Naši Beko i Bebi su na ovom testiranju pokazali izuzetnu kardiorespiracijsku sposobnost. Njihovo je srce spremno za nove napore, izazove i veselje. Dragi momci još jednom iskrene čestitke na postignutim rezultatima i želim vam još puno, puno……uspjeha, a meni će biti čast  da vas i dalje pratim. Sretno!“

Dok nam je trener Petar Novak u nekoliko rečenica objasnio situaciju i buduće projekte:“Do sada su naši veslači,sportaši (u što sam se i sam uvjerio) podvrgnuti jako brzim i površnim sistematskim pregledima bez kardiološke odrade i određivanja kardiorespiracijske sposobnosti  sportaša, što je jako važno zbog određivanja inteziteta treniranja. Zato sam organizirao, na inicijativu trenera Berecke, da naši reprezentativci Bebi i Beko budu podvrgnuti potpunoj preventivnoj kardiološkoj obradi, a želja mi je i radit ću s tim ciljem da i ostali sportaši seniori dobiju to isto.“

Veslači i trener su otišli jako zadovoljni s rezultatima, koji će im koristiti u budućem planiranju i programiranju treninga. A našim domaćinima su za uspomenu, ostavili poklone koje su donijeli čak iz daleke Kine s olimpijade mladih u Nanjingu 2014. godine.

Još jednom VELIKO HVALA doc.dr.sc. Katarini Novak koja je bez razmišljanja prihvatila „ponudu“ da bude dio našeg tima, a Peri što je realizirao i izkoordinirao trenerovu ideju.

 

11.09.2014.

VESLAČKA FEŠTA

Hrvatski veslački klub Marina Kaštela organizira veslačku feštu u utorak 16.09.2014. u 18.00 sati na platou oko kluba, Polantana, a sve povodom osvajanja brončane svjetske medalje naših veslača Bernarda Samardžića i Tina Čavke.

Zadovoljstvo nam je pozvati vas na feštu, da uz pismu i spizu provedete večer s nama.

 

11.09.2014.

NAGRADA DRAŽEN PETROVIĆ U RUKAMA NAŠIH VESLAČA!U organizaciji Hrvatskog Olimpijskog odbora (10.09.2014.) u muzeju Dražen Petrović u Zagrebu upriličena je svečana dodjela nagrada sportašima u mlađim kategorijama.

Ove nagrade se dodjeljuju uspješnim mladim sportašima koji su postigli zapažene rezultate na mađunarodnim natjecanjima u svojim sportskim granama.

Nakon uspješne sezone za naše veslače (Toni Čavka i Bernard Samardžić) uz trenera Josipa Berecku, koji su na međunarodnoj sceni nizali uspjehe kroz sezonu (Zagreb, Bled, Munchen, Hazewinkel, Hamburg) stiglo je i priznanje, nagrada od krovne organizacije Hrvatskog sporta. HOO je naše veslače, koji su u četvercu bez kormilara uz Pedića i Banovića iz Zadra na svakom natjecanju osvajali medalje, prepoznao kao perspektivne i proglasio ih najboljom posadom u mlađim kategorijama za 2014. i dodijelio im nagradu koja će im, kako su i sami rekli neposredno nakon primanja, puno značiti za daljnji rad, jer dobiti nagradu koja nosi ime velikana kao što je bio Dražen Petrović, svakom sportašu puno znači.

Uspjesi posade 4-jma u 2014. sezoni:
Zagreb / Croatia open - 1. mjesto
Munchen - 3. mjesto
Hazewnikel / Europsko prvenstvo - 3. mjesto
Bled / Međunarodna regata - 1. mjesto (2 puta)
Hamburg / Svijetsko prvenstvo - 3. mjesto

 

03.09.2014.

NAGRADA DRAŽEN PETROVIĆ ZA NAJUSPJEŠNIJU POSADU U MLAĐIM KATEGORIJAMA ZA 2014.Četvercu bez kormilara u kojem su veslali naši Toni Čavka i Bernard Samardžić uz Josipa Banovića i Filipa Pedića iz Zadra i njihovom (našem) treneru Josipu Berecki nakon uspješne sezone dolaze čestitke sa svih strana, a veliko priznanje je stiglo od strane HOO-a koji je odlučio upravo njima dodjeliti nagradu Dražen Petrović za najuspješniju posadu u mlađim dobnim kategorijama za 2014.

Svečanost dodjele priznanja će se održati 10.09.2014. u muzejskom memorijalnom centru Dražen Petrović u Zagrebu. Uz sve sportaše, delegacije saveza, samu svečanost će uveličati i dolazak predsjednika HOO-a Zlatka Mateše.

 

19.08.2014.

ODLIČNE VIJESTI NAM STIŽU IZ DALEKE KINENaš Bernard Samardžić u dvojcu bez kormilara plasirao se u finale Olimpijskih igara mladih sa svojim partnerom Ivom Bonacinom iz Gusara.

Kroz utrku repasagea su drugim mjestom izborili svoje mjesto među najboljima. Pošto se vesla na 1000 m, što je upola kraća staza od standardne veslačke dužine staze, razlike na cilju su malene i sve je moguće i vjerujemo da će se Bernard i Ivo boriti za medalju.

 

11.08.2014.

VESLAČI SE VRATILI SA SVJETSKOM BRONCOMJuniorska veslačka reprezentacija kući se vratila sa svjetskog prvenstva bogatiji za broncu koju je osvojio četverac bez kormilara u sastavu Tonija Čavke i Bernarda Samardžića iz HVK "Marina Kaštela" i Filipa Pedića i Josipa Banovića iz VK "Jadran" iz Zadra, a sve pod vodstvom našeg trenera Josipa Berecke.

Veliki uspjeh za Kaštelansko, Dalmatinsko i Hrvatsko veslanje jer nakon nekoliko godina "suše" bez juniorske medalje, ovaj uspjeh novi je vjetar u leđa novim generacijama. Nakon dvije bronce na europskim prvenstvima konačno i svjetska medalja u klupskoj vitrini. Sve tri trke momci su po riječima trenera odradili po dogovoru, do u detalj točno. Po izuzetno teškim uvjetima na stazi u finalu sa kontra vjetrom, naši su od starta dali naslutiti da će biti u igri, a u finišu su čak ugrožavali drugoplasirane Rumunje, dok prvoplasirani Nijemci ovaj put nikom nisu davali priliku da ih se ugrozi.

Vjerujemo da ovo nije vrh sezone jer naš Samardžić za nekoliko dana počinje natjecanje u Kini na Olimpijskim igrama mladih gdje će boje Hrvatske braniti u dvojcu bez kormilara sa Bonacinom iz HVK "Gusara", te se nadamo se da će na naš ponos, a i cijele hrvatske postići novi uspjeh.

 

21.07.2014.

RAFTING NA CETINIVeslačice i veslači Marine Kaštela jedan dan su proveli daleko od svojih čamaca ali ne i od veslanja.

Cjelodnevno druženje na raftingu na rijeci Cetini iskorišteno je za opuštanje i zabavu, nakratko se zaboravilo na treninge, a u prekrasnom krajoliku kanjona Cetine uz veliko zadovoljstvo uglavnom kadeta, opet je odrađen dobar "trening" jer osim samog spuštanja niz brzace bilo je i dionica gdje trebalo na mirnim dijelovima rijeke veslati kako bi se došlo do novih brzaca.

Uz spuštanje u čamcima, u nekoliko navrata je u pauzama obavljeno i kupanje, a na kraju svega, kako to obično biva, potrošene kalorije su se obnovile na seoskom gospodarstvu u Hrvacama, nedaleko od Sinja, gdje se uz dobru spizu sa gradela zabava nastavila do kasnog poslijepodneva.

Svi zadovoljni u pratnji trenera Mate Rajića u isčekivanju su novog, ponovnog druženja na istoj lokaciji koje ćemo organizirati početkom rujna i vjerujemo da će nas biti i više nego ovaj put.

 

01.07.2014.

V. VESLAČKA REGATA KUPA DALMACIJE - "MEMORIJAL IVAN JERČIĆ 2014".I ove se godine HVK Marina Kaštela je bio organizator, domaćin veslačke regate. U subotu, 28.6.2014., od 9 do 13 sati održala se V. VESLAČKA REGATA KUPA DALMACIJE „MEMORIJAL IVAN JERČIĆ 2014“. Regata  se održala na regatnom polju od Kaštel Lukšića - start do Kaštel Kambelovca - cilj, mul ispred kluba, a sudjelovali su svi Dalmatinski klubovi i gosti iz Rijeke i Maribora s preko 200 veslačica i veslača.

Ovo je četvrta godina da regata nosi ime Ivana Jerčića, našeg uspješnog veslača koji je tragično stradao 2007. godine. Ivan Jerčić je bio izuzetan momak i jedan od uspješnijih veslača u povijesti  kluba. Dva puta je bio prvak Republike Hrvatske i jednom je bio član posade koja je proglašena ekipom godine grada Kaštela. Nakon završetka veslačke karijere aktivno je pomagao u klubu mlađim veslačima, odlazio na regate i pomagao u organizaciji svog kluba, a 2006. je položio i sudački ispit. 2008. godine novi je klubski dvojac dobio njegovo ime, a ovom smo mu gestom ponovo htjeli odati počast. 

Lijepo vrijeme je omogučilo veslačima da nam pruže dosta interesantnih utrka.
Naše veslačice i veslači su se na pobjednička postolja za dodjelu medalja penjali 13 puta, od čega tri puta po zlato, pet puta po srebro i pet puta po broncu.

Na samom početku regate je bilo interesantno vidjeti reprezentativnu posadu četverca bez kormilara koja je na juniorskom Europskom prvenstvu osvojila broncu koja je ciljem prošla sigurno prva, a isti momci su nešto kasnije sjeli u dvojce i međusobno se ogledali u glavnom događaju dana, u memorijalnoj utrci. To je ujedno bila i najinteresantnija trka jer se za pobjednika nije znalo do zadnjeg zaveslaja. Samardžić i Čavka su vodili cijelu trku do 30 metara pred kraj, kada su ih reprezentativne kolege Banović i Pedić sustigli i na cilju bili brži za otprilike dužinu čamca.

Ostali naši osvajači medalja su:

Prvo mjesto:
1xKMA Marin Bašić
2xKŽA Lucija Ščurla, Antea Duvnjak

Drugo mjesto:
2xJŽA Anica Skelin, Vlatka Bašić
1xKMB Josip Bedalov
2xKMB Duje Perišin, Marko Čurka
2xKMA Stipe Šakić, Marin Mateljan

Treće mjesto:
1xKMB Roko Marušić
2xKMB Lovre Veljača,Jakov Zović
4xKMA gig Ante Jakeli, Roberto Cvijetić, Vice Dujmov, Ivan Geronimo Šerić, kor. Željko Vranješ
1xJŽA Anica Skelin
1xSM Pave Kuzmanić

S ovom regatom su natjecatelji završili prvi dio sezone i odlaze na kratki odmor, a reprezentativci nastavljaju sa pripremama za SP i YOG.

 

 

24.06.2014.

VELIKA VESLAČKA REGATA U KAŠTEL KAMBELOVCU

I ove se godine HVK Marina Kaštela je organizator, domaćin veslačke regate. U subotu, 28.6.2014., od 9 do 13 sati održavat će se V. VESLAČKA REGATA KUPA DALMACIJE "MEMORIJAL IVAN JERČIĆ 2014".

Regata će se održavati na regatnom polju od Kaštel Lukšića - start do Kaštel Kambelovca - cilj, mul ispred kluba, a na nju je prijavljeno 11 klubova s preko 200 veslačica i veslača iz cijele Dalmacije.

Ovo je četvrta godina da regata nosi ime Ivana Jerčića, našeg uspješnog veslača koji je tragično stradao 2007. godine. Ivan Jerčić je bio izuzetan momak i jedan od uspješnijih veslača u povijesti kluba. Dva puta je bio prvak Republike Hrvatske i jednom je bio član posade koja je proglašena ekipom godine grada Kaštela. Nakon završetka veslačke karijere aktivno je pomagao u klubu mlađim veslačima, odlazio na regate i pomagao u organizaciji svog kluba, a 2006. je položio i sudački ispit. 2008. godine novi je klubski dvojac dobio njegovo ime, a ovom smo mu gestom ponovo htjeli odati počast.

Na regati će nastupiti i naši reprezentativci u posadi četverca bez kormilara za juniore u sastavu Čavka, Samardžić, Pedić, Banović koji su ovogodišnji brončani na Europskom prvenstvu.

Ovim putem pozivamo sve ljubitelje veslanja da dođu na Polantanu 9 i podrže sve mlade veslačice i veslače, koji cijelu godinu marljivo treniraju i srcem su se dali u veslanje.

 

17.06.2014.

59. MEĐUNARODNA REGATA BLED 2014.


Bledsko jezero u susjednoj Sloveniji je od 13.-15.06. bilo okupljalište veslača iz Europe. Regata na kojoj se okupilo 411 veslačica i veslača iz 12 zemalja ponovno se pokazala kao odlična pogotovo za juniore. Neke nacije na ovoj regati hvataju vize za Svjetsko prvenstvo, a Hrvatskim veslačima je ovo bila jedna od provjera.

Iz našeg kluba su na regati nastupili Toni Čavka i Bernard Samardžić koji su sa Pedićem i Banovićem (VK Jadran Zadar) veslali u već dokazanoj posadi četverca bez kormilara.

Nakon odličnog nastupa na Europskom prvenstvu sa kojeg su se vratili sa broncom, ovdje su ponovno bili na nivou. Prvi dan su u konkurenciji 7 posada kroz cilj prošli kao prvi sa prednošču od 4 sekunde ispred drugoplasirane posade. Drugi dan su u nešto jačoj konkurenciji od 11 posada ponovno bili uvjerljivi, ovaj put čak i više jer su popravili nekoliko detalja kojih u prvom danu veslanja nije bilo. Kroz cilj su ovj put prošli sa 6 sekundi prednosti ispred drugoplasiranih. Ovim nastupom su Pedić, Banović, Čavka, Samardžić pod vodstvom trnera Berecke izborili nastup na Svijetskom prvenstvu koje se u kolovozu održava u Hamburgu.

Rezultati prvoga dana

Rezultati drugoga dana

 

10.06.2014.

17. MEĐUNARODNA JUMBO REGATA / 4-JMA PRIPREME ZA BLED / YOG


Prva Jumbova regata nakon što nas je napustio njen pokretač Julije Boroša Jumbo ponovno se pokazala kao odlična za mlađe uzraste, kadete a, b, juniore b, juniore, kako za naš klub tako i za sve ostale. Velik broj disciplina koje daju mogučnost velikoj masi djece da veslaju, donio je još jednom osmijeh na mnoga lica. Iz našeg kluba su na regati bili:

kadeti A: Mateljan, Bašić, Šakić, Jakelić

kadeti B: Čurak, Bedalov, Perišin, Veljača, Melvan, Vrdoljak, Zović

kadetkinja B: Duvnjak

senior B: Kuzmanić

Naši kadeti su se kući vratili sa jednom zlatnom, dvije srebrene i dvije brončane medalje. Dok se večina veslača proteklog vikenda borila za odličja na Jarunskom jezeru, juniorski 4- (Samardžić, Čavka, Pedić, Banović) odrađivali su pripremne treninge za predstojeću regatu na Bledu, a sve u sklopu priprema prema konačnom cilju ove sezone, Svjetskom u Hamburgu.

I još koristimo priliku da ovim putem čestitamo Marini Kaić (VK "Medulin"), našem Bernardu Samardžiću koji će sa Ivom Bonacinom (HVK "Gusar") odmah nakon Svijetskog prvenstva svoj put nastaviti prema Kini gdje će biti dio Hrvatske reprezentacije na Olimpijskim igrama mladih, a sve pod vodstvom trenera Mladena Pavelića (VK "Medulin") jer naš trener Josip Berecka zbog privatnih obaveza neće biti u mogučnosti putovati na YOG. Ovo su druge igre mladih koje će se održati (prve su bile u Singapuru prije četiri godine), vesla se na 1000 m, a svi natjecatelji veslaju u čamcima proizvođača Wintech.

 

26.05.2014.

JUNIORI OKIĆENI BRONCOM


Juniorska veslačka reprezentacija se kući vratila sa Europskog prvenstva održanog 24. i 25. 05.2014. u Belgiji na jezeru Hazewinkel, nedaleko od Brusela. Hrvatsku su predstavljale četiri djevojke i pet momaka od čega su i dva veslača iz Kaštela. Stručno vodstvo su sačinjavali trenerica Steiner (VK Iktus Osijek), trener Mikšić (KAVK Mladost Zagreb) i Berecka (HVK Marina Kaštela). Na natijecanju na kojem je sudjelovalo 450 sudionika naši momci u četvercu bez kormilara (Josip Banović, Filip Pedić, Toni Čavka, Bernard Samardžić) pod vodstvom trenera Berecke okrunili su se brončanom medaljom.

U eliminacijskoj trci su prvim mjestom osigurali direktan ulazak u finale, a samim time i jednu trku manje do finala. U finalu malo nestabilniji start (vjerojatno zbog male nervoze) i onda prema kraju trke sve bolje i bolje veslanje i pokušaj da se što više približe vodećim Rumunjima i Talijanima doveo ih je do pobjedničkog postolja. Osim našeg četverca treba spomenuti dobar nastup u samcu (Šain /HAVK Mladost) 6. mjesto u finalu i dvojac bez kormilara, cura koje su bile prve u finalu B, te dvojac na pariće cura koji je u finalu C bio drugi.

Zbog kratkog vremena poslije trke do polaska na aerodrom za let kući, nismo imali mogučnost proslaviti rezultat, popričati o trci, što smo kratko obavili u avionu, a nastavak, puno kvalitetniji, slijedi u Kaštelima u klubu za koji dan.

 

23.05.2014.

EUROPSKO PRVENSTVO ZA JUNIORE - HAZEWINKEL 24.-25. SVIBNJA

Ohrabreni uspijehom na dvije jake međunarodne regate, Croatia open u Zagrebu gdje je osvojeno 1. mjesto i Munchen, najjača juniorska regata u europi gdje je osvojeno 3. mjesto, naš kaštelanski dvojac Bernard Samardžić i Toni Čavka u kombinaciji sa zadarskim dvojcem Josip Banović i Filip Pedić zaputili su se u belgijski grad Hazewinkel gdje će 24.-25. svibnja predstavljati Hrvatsku na Europskom prvenstvu za juniore u četvercu bez kormilara.

Sa njima je otputovalo još pet reprezentativaca i tri trenera uključujući i našega Josipa Berecku, koji je ujedno i trener četverca. Tijekom sezone ova kombinacija je pokazala velik potencijal i rezultat s ove dvije jake međunarodne regate je odličan pokazatelj da bi ova kombinacija mogla ostvariti dobar plasman odnosno boriti se za ulazak u finale, a onda i za jednu od medalja.

Zaželimo im puno sportske sreće i mirne vode na jezeru u Hazewinkelu

 

13.05.2014.

REGATA U MUNCHENU


Prva provjera u međunarodnoj konkurenciji za hrvatski juniorski četverac bez kormilara u kojem veslaju Bernardom Samardžićem i Tonijem Čavkom, zajedno sa veslačima Jadran Zadra (Pedić, Banović) pokazala se uspješnom na regati u Munchenu.

Regata na olimpijskoj stazi u Munchenu oduvijek je bila mjerilo za juniorske posade iz cijele Europe, a tako je bilo i ovaj puta. Pod vodstvom našeg trenera Berecke, ova kombinacija izvrsno je odveslala prvi dan regate pa je već u eliminacijama s prvim mjestom u svojoj skupini izborila ulazak u finale u konkurenciji dvadeset i dva juniorska četverca. U finalnoj trci ponovno dobro veslanje i na kraju prolaze cilj kao treći sa zaostatkom od 2 sekunde iza dvije Njemačke posade.

Drugi dan se veslalo samo po skupinama bez eliminacija za finale. U svojoj skupini četverac je zauzeo drugo mjesto iza posade češke s zaostatkom nešto većim od dužine broda.

Dobar rezultat s regate u Munchenu odlična je najava za Europsko prvenstvo juniora koje se održava u belgijskom Hazewinklu 24. i 25. svibnja, tim više što je ovoj posadi ovo bila prva zajednička regata uz samo 7 zajedničkih treninga.

 

07.05.2014.

DANI VESLANJA U KAŠTELIMA

Vikend koji je pred nama će opet biti pun veslačkih događanja! U Kaštelima naš klub organizira dane veslanja na dvije lokacije, K.Sućurac i K.Stari.

U subotu ćemo imati u Sućurcu na šetnici od 15:00 - 18:30 štand na kojem će se građane upoznavati sa veslanjem, moći će se veslati na ergometrima uz kompjutersku animaciju trke, dijelit će se nagrade najbržima, a sve će biti popračeno dobrom glazbom, video i foto zapisima koji će se proecirati na platnu. Bit će izloženi i sami čamci sa veslima.

A onda ćemo istu stvar ponoviti i u nedjelju u Starom u istu uru i zato dođite svi vi koji znate što je veslanje, povedite prijatelje, rođake, susjede, mame, tate, bake, dide, tete, ujce..., neka se svi upoznaju s veslanjem, a možda se nekom i svidi i postane jedan od nas.

p.s. A u isto vrijeme će naša dva juniorska reprezentativca, Čavka i Samardžić, u dalekom Munchenu boriti za što bolji plasman i tražiti vizu za Europsko u Belgiji.

 

28.04.2014.

HRVATSKO VESLAČKO PRVENSTVO ZA SENIORE


Na HVPS koje se održalo u Zagrebu na Jarunskom jezeru veslači našeg kluba nastupili su u disciplini dvojac sa kormilarom i osvojili brončanu medalju.

Bernard Samardžić, Toni Čavka i kormilar Marin Mateljan su po godinama još uvijek juniori pa je tim više ovaj rezultat još veći, a kada se doda da je u trci sudjelovao i jedan od najtrofejnijih veslača Hrvatske, Siniša Skelin (u posadi HVK Gusar) onda rezultat naše posade dobiva još na težini. Prvi su ciljem prošli veslači Jadran Rijeka u čijoj je posadi veslao i D.Plišić, Bernardov prošlogodišnji kolega u dvojcu bez kormilara sa svjetskog prvenstva. Sa malom prednošću ispred naših cilj su prošli veslači Iktusa iz Osijeka.

Sljedeći nastup Čavka i Samardžić imaju već za 10 dana u Munchenu gdje će imati provjeru za predstojeće Evropsko prvenstvo koje je krajem svibnja u Belgiji.

 

15.04.2014.

MEĐUNARODNA REGATA CROATIA OPEN


Dugo iščekivana međunarodna regata Croatia open je iza nas. Nas klub je nastupio sa 5 veslača.

Već godinama je ova regata okupljalište reprezentativnih posada i jedna od najjačih regata u ovom periodu sezone. Na regati je nastupilo 1500 veslača iz svih krajeva Europe.

Prvi dan natjecanja su naši veslači nastupili u malim disciplinama, pa je Toni Čavka veslao skif i odveslao odličnu trku u borbi sa svim skifistima iz Hrvatske. Bernard Samardžić je veslao dvojac bez kormilara sa kolegom Ivom Bonacinom iz Gusara. U finalu su zauzeli 4 mjesto sto nije lose ali njihova kvaliteta je puno veća, a to ovaj put nisu pokazali jer ipak su tek dva tjedna skupa u brodu. Marin Bašić je nastupio u skifu za kadete i u svojoj finalnoj skupini cilj prošao kao 4. Sutradan je Bašić sa kolegom Trogrlićem iz Gusara uvjerljivo prvi prošao ciljnu ravninu u svojoj finalnoj skupini. Čavka je veslao dvojac na parice sa Haraldom Brandtom iz Vukovara i ponovno je pokazao da je odličan stroker, da zna voditi posadu prema dobrom rezultati. Na kraju su bili 2 u finalu b, ukupno druga plasirana Hrvatska posada. Samardžić je zajedno sa Bonacinom i dvojicom veslača iz Zadra (Banović i Pedić) sjeo u četverac bez kormilara i u finalnoj trci zauzeo prvo mjesto te se okitio zlatom. Čavka i Samardžić su svoj boravak nastavili u Zagrebu na zajedničkim pripremam reprezentacije.

 

24.03.2014.

KRENULA JE SEZONA 2014.


Sa malim zakašnjenjem smo započeli izvještaje za ovu sezonu ali ćemo u buduće redovito izvještavati o svim događanjima vezanim za naše veslačice i veslače.

Još nije ni kraj ožujka, a dvije regate za Kup Dalmacije su već iza nas.

Sami početak godine, a već toliko događanja. Nakon zimovanja sa nestrpljenjem smo čekali lijepo vrijeme kako bi treninge na ergometrima zamjenili veslanjem u brodu ali nikako nam se vrijeme nije htijelo smilovati, tako da smo na prvoj regati takoreć nastupili bez treninga u brodu.

Regata koja je u organizaciji VSD-a i slavljenika Gusara (proslava 100 godina postojanja) održana u nedjelju umjesto u subotu, jer je zbog jakog juga i kše u subotu bilo nemoguće veslati. Naša dva juniore koja su ujedno i najkvalitetniji veslači trenutno u klubu, Bernard Samadržić, Toni Čavka, (žao nam je da Pave Kuzmanić zbog fakultetskih obaveza nije u mogučnosti držati korak sa kvalitetnim treniranjem) su prije regate odradili 6 dana priprema u Zatonu pored Šibenika.

Između prve i druge regate su njih dvoje jedan vikend proveli i u Zagrebu na Dužinskoj regati na 8000 m gdje je po lošem vremnu za veslanje (jak vjetar uz valove) Čavka odveslao odlično i završio treći iza Ančića iz Mornara i Šaina iz Mladosti, dok je Samardžić odveslao loše, daleko ispod svojih mogučnosti.

Druga regata je održana 22.03.2014. u Zatonu pored Šibenika. Izgledalo je da će biti lijep dan za veslanje ali prognoza to nije pokazivala. Najavljeno jugo je zapuhalo već nakon 6-7 utrke i prema kraju regate je sve više pojačavalo tako da su pojedine posade na izlaznom pontonu prilikom podizanja brodova iznad glave imali i tuširanje morem koje im je tokom trke punilo brodove.

Naš klub je osvojio 10 medalja od čega tri zlatne; 2-JMA Samardžić, Čavka, 2-SM Samardžić, Čavka i 1xKMA Bašić

Već za dva tjedna (05.04.) nas očekuje i treća regata za Kup Dalmacije u Dubrovniku, a odmah tjedan nakon je i najjača međunarodna regata u ovom dijelu sezone u regiji, poznata Croatia open.

REZULTATI:

1.regata KUP Dalmacije - memorijal Zlatko Celent

2.regata KUP Dalmacije - Šibenik

 

05.02.2014.

M A Š K A R E

Još malo aktivnosti iz naše kuće, a nije veslanje!

23.02. (nedjelja) u 17:00 ćemo se maškarani zabavit uz karaoke. Maska obavezna, zabava zagarantirana, a ostale detalje uz prijavu kod trenera u klubu. Pozivamo svih, veslačice, veslače, aktivne, bivše, mame, tate da nam se pridruže.

p.s. prijava obavezna kod trenera

 

17.01.2014.

ZIMSKE PRIPREME VESLAČA I JEDRILIČARA IZ MARINE KAŠTELA


Svi već dobro znaju da se veslačice, veslači te jedriličarke i jedriličari Marine Kaštela u prvoj polovici siječnja nalaze na skijaškom trčanju u Sloveniji. Tako su se i ove godine za Kranjsku Goru zaputili, 7 jedriličara i 25 veslača, u pratnji trenera, vozača i doktorice. Kako ih u Kranjskoj gori nije dočekao snijeg, već ugodnih 5 stupnjeva, treninzi su se odvijali dvadesetak minuta vožnje dalje, u susjednoj Italiji, točnije podnožju Mandgara.

Oni nešto mlađi, novi na snijegu su svoje prve metre na skijama prelazili uz obuku trenera, a oni koji su brže usvajali tehniku su se pridružili ostalima (naprednijoj) grupi) i samostalno odrađivali treninge. Stariji veslači su osim skijanja, odradili dva treninga snage u klubskoj teretani VK Bled.

Tko je bio u Kranjskoj Gori vjerojatno je otišao vidjeti kako izgleda i Vršić; prekrasna priroda, ali uspon zahtjevan i za automobile. Put do Vršića vodi takozvanom "Ruskom cestom", a veslački  juniori su je isprobali trčeći, dok ih zaleđena cesta i opasnost nastavka puta nije zaustavila kod Ruske kapele.
Jedriličari su također radno iskoristili čitave treninge, na skijaškom trčanju, trčanju, vježbama na svježem zraku i na bazenu.


U svakom slučaju, malo smo tužni što ugođaj nije bio pravi zimski sa snijegom ali s druge strane treninzi su svi odrađeni i nadamo se da će veslačice i veslači nastaviti i u klubu vrijedno raditi jer prve regate će brzo doći.

 

01.10.2013.

VESLAČKI MARATON VUKOVAR - ILOK I MIHOLJSKA REGATA


Poklonici veslanja vikend iza nas su došli na svoje na krajnjem hrvatskom istoku. U Vukovaru se održao jubilarni deseti Veslački maraton Vukovar-Ilok (36 km), koji se od 2004. godine redovito održava u znak sjećanja na osnivanje legendarne 204. brigade HV-a (23. rujna 1991.). Čak 32 člana HVK Vukovar izgubili su život u Domovinskom ratu ili se još i danas vode kao nestali pa je ovaj događaj ujedno i sjećanje na njih, a u Osijeku je dan poslije održana Miholjska regata. Ne treba niti napominjati da su naši veslači biti u Vukovaru i Osijeku, to je izlet koji ne propuštamo već 14 godina.
Svake godine smo na maratonu bili sve bolji i bolji, prošle godine ukupni pobjednici, a ove godine ponovno isti uspjeh, s tim da su naši maratonci tome dodali i rekord maratona (1:40.44). Najbrže odveslano vrijeme maratona od kada se održava odveslali su Frane Malenica, Petar Novak, Mate Rajić, Josip Ivčević, Goran Turković, Bernard Samardžić, Pave Kuzmanić, Toni Čavka i kormilar Luka Šćurla i tako iza sebe za 20 sekundi ostavili odlične domaćine, posadu grada Vukovara.

Ove godine je nastupilo 16 posada. Vukovar nas je uvijek gostoljubivo prihvaćao i uvijek smo se tamo osjećali skoro kao kod kuće, pa se evo već bilježimo za iduću godinu, a možda i sa dvije posade iz Kaštela.

Dok su maratonci grabili od Vukovara prema Iloku, mladi su veslači i veslačice obišli Memorijalno groblje Domovinskog rata , Spomen-dom Ovčara i Memorijalni muzej u vukovarskoj vojarni, u pratnji s Joškom Berketom, koji nam se svake godine pridruži u Vukovaru i Osijeku.
Drugi dan smo nastupili u Osijeku na Miholjskoj regati, gdje nas vrijeme, nažalost, nije poslužilo kao u Vukovaru.Uz hladan vjetar i kišu regata je trebala biti za sve uzrasne kategorije, ali su suci na stazi iz sigurnosnih razloga otkazali trke skifova i kadeta, a naše su posade osvojile 6 medalja. Pri tome posebno ističemo našeg Pavu Kuzmanića koji je u Osijeku zaradio svoju 100. medalju.

Ovog puta su podrška naših i na maratonu i u Osijeku bili po prvi put roditelji naših veslača, obitelj Vrbatović i Samardžić koji su nam osim u navijanju i fotografiranju sa svojom velikom voljom da pomognu bili na raspolaganju.

 

16.09.2013.

23. (70.) HRVATSKO VESLAČKO PRVENSTVO, Zagreb, 13.-15.09.2013.


Veslači Marine Kaštela su se sa prvenstva kući vratili sa dvije titule Prvaka države čime je i završen službeni dio natjecateljske sezone. Nakon niza dobrih rezultata kroz sezonu, nastupa na domaćim i međunarodnim regatama, medalje na Europskom juniorskom prvenstvu, nastupa čak 4 člana na Svjetskom juniorskom prvenstvu možemo biti zadovoljni sezonom.

Protekli vikend se na Jarunskom jezeru okupio priličan broj veslača iz cijele Hrvatske u svim kategorijama od kadeta B, preka kadeta A, juniora B i A do seniora i veterana. Naš klub je nastupio sa 21 veslačicom i veslačem, a uspjeh naših je bio šaren.

Kada smo prije nekoliko mjeseci razmišljali što sa juniorima, počela bi bolit glava jer imali smo problem što je Ujaković presto trenirati, a nismo imali adekvatnu zamjenu. Odlučili smo „u vatru“ baciti mladog Vrbatovića koji je 2 godine mlađi, a koji se na kraju pokazao i kao vrlo perspektivan ako bude htio raditi. U samo tri tjedna zajedničkog treniranja uspjeli smo ih uveslati da je veslanje u 4+ i 4- bilo melem za oči. Toni Čavka, Bernard Samardžić, Pave Kuzmanić, Mate Vrbatović su se okrunili dvostrukom titulom Prvaka države, a uz njih je u 4+ sudjelovao i Luka Ščurla kao kormilar, a ništa manje važan član posade. Trke su odradili tehnički i taktički na nivou da protivnicima nisu davali nikakvu nadu da netko drugi može biti prvi.

1xKŽB (Antea Duvnjak) prvi put je veslala na ovako velikom natjecanju, a osim toga za nju je ovo treća regata i sve što je napravila je dobro jer ovo će joj biti veliko iskustvo za sljedeče godine. 6 mjesto

1xKŽA (Lucija Ščurla) jako loš nastup i podbačaj koji je donekle popravila prvim mjestom u finalu B, ali ona je vrijedila za finale A, pa čak i medalju,mada za takve stvari treba trenirati i truditi se cijelu godinu.

1xJWB (Angela Đerek) Lošim veslanjem, a uz to malom željom za dokazivanjem teško se može postizati dobre rezultate. 2. Mjesto (finale B)

2-JŽA /2xJŽA (Anica Skelin, Vlatka Bašić) U obje discipline nisu pokazale dovoljnu borbenost i svoj maxsimum. Potrebno je puno više odlučnosti da bi se trke brže završavale i da bi zaostatak za ostalima bio manji. 6. Mjesto

2xKMB (Lovre i Jakov Zović) Isto kao i Antea su povedeni da skupljaju iskustva za sljedeće godine jer su mlađi od svojih konkurenata pa se nadamo da će to i iskoristiti. 2. Mjesto (finale B)

1xJMB (Antonio Samardžić) Teško je govoriti koliko netko vrijedi dok to ne pokaže, ali Antonijevo veslanje na Prvenstvu je bilo žalosno. Momak koji je svojim veslanjem do sada pokazivao da se u ovoj disciplini može boriti sa svima i biti na nekim regatama prvi, vrijedio je barem finala A ako ne medalje, a veslanjem 24 zaveslaja ni na treningu se kadete ne može dobivati. Najveći podbačaj! Bez plasmana jer se nije plasirao ni u finale B.

4xKMA (Marko Jadrić, Marin Bašić, Toni Veljača, Fabio Klarić) U natjecanje su krenuli loše ali su se kroz sljedeće trke dizali i kada su ušli u finale nadali smo se da bi mogli biti u borbi za medalju. U finalnoj trci do zadnjih 200 mjetara su bili u igri za medalju i onda se „nešto“ dogodilo. Borili se jesu ali ne dovoljno. 6. Mjesto

4xKMA (Petar Đerek, Jure Čevanić, Stipe Šakić, Ante Jakelić) Relativno mlada, na brzinu sastavljena posada koja je kao 1xKWB i 2xKMB došla stjecati iskustvo mogla je to iskoristiti i bolje. U repasažu su, da li zbog straha, nervoze ili nečeg trećeg, napravili nekoliko grešaka koje su ih koštale boljeg plasmana i na kraju su ostali bez A i B finala.

 

03.09.2013.

6. KUP DALMACIJE (SPLIT)


Ovaj je vikend  u Splitu završen Kup Dalmacijeu veslanju za 2013.
U subotu se veslalo na regatnoj stazi u Spinutu, a regata je održana u organizaciji HVK "Mornar". U A juniorskoj kategoriji HVK Marina Kaštela osvojio je pehar za prvo mjesto, a tu su nas obradovali Toni Čavka, Bernard Samardžić, Pave Kuzmanić i Mate Vrbatović u 4-,pa onda opet Toni Čavka u 1x,a Bernard i Pave su u 2- bili drugi, dok se Anica Skelin okitila broncom u 1x.
Kod juniora B Antonio Samardžić se u 1x okitio zlatom (možda za neke iznenađenje).
Kadeti su se ovaj vikend konačno malo probudili i osvojili
 2xkma Fabijan Klarić i Toni Veljača prvo mjesto,
2xKMB Stipe Šakić, Marin Mateljan prvo mjesto,
1xKŽA Lucija Šćurla treće mjesto,
2xKMB Marko Gelo,Robert Cvijetić drugo mjesto,
4xgig Marko Jadrić,Jure Čevanić,Petar Đerek,Ante Jakelić,kor. Šime Kovač treće mjesto.

Sada nam predstoji intenzivna priprema za PH koje je za 15 dana u Zagrebu, tako da u dobrom raspoloženju možemo ići na regatu u Vukovar i Osijek.

 

26.08.2013.

SVJETSKO PRVENSTVO ZA JUNIORE 2013. (Trakai, Litva)


Na nedavno održanom SPJ u Litvi (07.-11.08.) naš klub je imao 4 predstavnika. Bernard Samardžić je veslao sa Plišićem (Jadran Rijeka) u dvojcu bez kormilara, Pave Kuzmanić je sa Hartlom (Trešnjevka Zagreb), Bilošom (Trešnjevka Zagreb), Ančićem (Mornar Split) i kor. Džalto (Vukovar) veslao u četvercu sa kormilarom, Toni Čavka i Luka Ščurla su nastupili u osmercu sa Bumbak, Čoga, Laća (Krka Šibenik), Nemčić, Križmančić (Jarun Zagreb), Metković (Neptun Dubrovnik), Brandt (Vukovar).

Uz četiri veslača iz našeg kluba je na SP bio i trener Josip Berecka pa smo tako bili klub sa najviše predstavnika u HR reprezentaciji na ovom SP.

Natjecanje je održano u prekrasnom ambijentu jezera Galve, a nastup naših po posadama je bio šarolik. Prije samog odlaska smo se potajno nadali nešto boljim rezultatima, ali u konačnici možemo biti zadovoljni jer kada se uzme u obzir koliko su pojedine posade zajedno trenirale onda je postignuto zadovoljavajuće. Naime, stalno se u Hrvatskoj ponavljaju iste greške da se posade za velika natjecanja formiraju kasno i tako nemaju mogućnost uveslavanja.

Najbolje plasirana CRO posada na ovom natjecanju je bio dvojac bez kormilara kojeg je trenirao i naš trener Berecka. Oni su po dosadašnjim pokazateljima vrijedili za finale A, ali loše odveslana polufinalna trka ih je odvela u finale B gdje su zauzeli  drugo mjesto (ukupno 8).
Četverac sa kormilarom u kojem je veslao Pave Kuzmanić iz našeg kluba je natjecanje završio na 10 mjestu, ali ako se uzme u obzir, gore već spomenuto da su zajedno u čamcu bili svega desetak dana onda taj rezultat nije tako ni loš.

Osmerac u čijem sastavu su bili naši Luka Šćurla i Toni Čavka ipak nije imao šanse da ponovi nešto slično kao i na EP (gdje su bili 3.) jer su ostale posade fizički puno jače od naših. Na kraju 3. Mjesto u finalu B (ukupno 9.).
Od ovogodišnjih reprezentativaca našeg kluba sljedeću godinu u istoj kategoriji (juniori) ostaju Samardžić, Čavka i Šćurla pa se nadamo da će i sljedeće godine izboriti svoje mjesto u reprezentaciji i da će ovogodišnje iskustvo pozitivno iskoristiti, dok Kuzmanić prelazi u stariju kategoriju (seniori B) gdje mu sigurno neće biti lako i trebat će se dobro namučiti i dokazivati, jer seniorsko veslanje je ipak nešto drugo.

 

08.08.2013.

ODLIČAN POČETAK NAŠEG DVOJCA NA SVJETSKOM JUNIORSKOM PRVENSTVU U VESLANJU


Jučer je bio prvi dan natjecanja na Svjetskom veslačkom prvenstvu za juniore koje se održava na jezeru Galve u Litvi. Na kvalifikacijskim trkama nastupio je dvojac bez kormilara sa Bernardom Samardžićem iz HVK Marina Kaštela i Danijelom Plišićem iz VK Jadran Rijeka, te trku završio kao prvi. Momci su nakon trke rekli treneru da lošiju trku nisu odveslali. Na zagrijavanju uletili u trstike,loš start,neposredno nakon toga racina i onda malo valovi,a kad su sve to izredali odlučili su odveslati trku kako treba i preuzeti vodstvo nad SAD-om. Unatoč odličnom početku, i dalje je prerano za prognoze jer je ovo tek prva trka.

Danas će svoju prvu trku veslati osmerac, u kojem vesla naš Toni Čavka, a kormilari Luka Šćurla. Željno iščekujemo dalje vijesti iz Litve.

 

25.07.2013.

KAŠTELANSKI VESLAČI PRIPREMAJU SE ZA SVJETSKO PRVENSTVO U VESLANJU


Iza juniorske reprezentacije je 8 dana odličnih priprema za SP u Litvi (Trakai).
Veći dio veslačica i veslača iz reprezentacije se pripremao na Ramskom jezeru u susjednoj BiH. Pod budnim očima trenera Berecke, Radačića, Županovića, Barišića, Dragovića i Izbornika Šuka, donesena je konačna odluka i nastavljen rad po posadama.

Odlučeno je da na SP ide 2XJŽA, 4XJŽA1xJMA, 2-JMA ,4XJMA, 4+JMA, 8+JMA.
Od naših Kaštelana na SP će nastupiti Toni Čavka i Luka Ščurla u 8+, Pave Kuzmanić u 4+, a Bernard Samardžić  u 2-.
Kako saznajemo treneri su super zadovoljni uvjetima na jezeru, smještajem i hranom u franjevačkom samostanu Šćit i naravno odrađenim treninzima, trenutnom formom posada.

Nakon priprema u Rami veslači će provesti dva dana kući i onda već u nedjelju putuju na završne pripreme u Zagreb na Jarunsko jezero gdje će na stazi raditi na završnim finesama, “postavljanju glazure“ dakle će 05.08.2013. krenuti prema Litvi gdje natjecanje započinje 07.08..

Nadamo se da ćemo iz daleke Litve dobivati dobre vijesti o uspjesim naših mladih veslačica i veslača.

 

01.07.2013.

5. KUP DALMACIJE 2013. - MEMORIJAL "IVAN JERČIĆ", KAŠTELA


Po skoro idealnom vremenu za veslanje održan je 5. Kup Dalmacije Memorijal Ivan Jerčić 2013 u organizaciji HVK Marina Kaštela. Uz gostovanje svih dalmatinskih klubova na našoj regati već godinama uvijek imamo neki klub izvan Dalmacije, pa smo tako ove godine ugostili veslače iz VK Jadran Rijeka.
Regata je odrađena po planiranoj satnici bez kašenjenja utrka, suci na stazi (koliko nam je poznato) nisu imali većih problema,a cijela regata je završena sa ukupnom pobjedom Mornara iz Splita.

Naš klub je nastupio u dosta oslabljenom sastavu jer su isti vikend neki imali krizme, a jedan dio mlađih veslača je zbog bolesti bio prisiljen preskočiti nastup na svom terenu.

Dosta utrka je do zadnjeg zaveslaja bilo zanimljivo, ali uzbuđenje je počelo rasti kada su dvojci juniora krenuli na zagrijavanje. Svi smo nestrpljivo iščekivali da vidimo tko će podignuti pehar u memorijalnoj utrci, pogotovo što smo i mi tu imali favorite (Samardžić-Plišić i Čavka-Kuzmanić).
Samardžić i Plišić su u trku ušli odlučno i od starta preuzeli blago vodstvo, a na pola staze su odlučili još malo „stisnuti gas“ i ostale u trci ostaviti bez ikakvih šansi da se nadaju prvom mjestu. Tako su još jednom dokazali da su najbrži naš juniorski dvojac (nedavno su isto napravili na Bledu).

Natjecatelji su nakon regate krenuli na zasluženi odmor od 20 dana nakon čega će krenuti na pripreme za PH koje ih očekuje u rujnu, a Samardžić, Čavka i Kuzmanić imaju samo 5 dana odmora (punjenje baterija), jer već idući tjedan putuju na pripreme juniorske reprezentacije za SP u Litvi početkom srpnja. Čeka nas burno i uzudljivo veslačko ljeto.

2-jma /2-sm Bernard Samardžić,Danijel Plišić 1. i 2. mjesto
2-jma/2xjma Pave Kuzmanić, Toni Čavka 3. i 3. mjesto
1xjža Angela Đerek 3. mjesto
4xkma Fabio Klarić, Toni Veljača, Marko Jadrić,
Marin Bašić
1. mjesto
4xkma gig Lovre Peričić, Petar Đerek, Jure Čevanić,
Antonio Novokmet, kor. Šime Kovač
3. mjesto
2xjmb Mate Vrbatović, Antonio Samardžić 3. mjesto
2xkmb Marko Gelo, Ante Šakić 2. mjesto
1xkmb Alen Beneš 3. mjesto

 

17.06.2013.

VESLAČI HVK MARINA KAŠTELA ODLIČNIM NASTUPOM DO SVJETSKOG PRVENSTVA


U bajkovitoj prirodi Bleda i Bledskog jezera, možda jednom od najljepših mjesta za veslanje, proteklog vikenda je održana 58. Međunarodna regata Bled 2013. na kojoj su se juniori pod budnim okom izbornika Šuka borili za svoja mjesta u reprezentaciji za nastup  na Svjetskom prvenstvu u Litvi početkom kolovoza. Naš klub je na regati nastupio sa 4 veslača, Pave Kuzmanić, Bernard Samardžić, Toni Čavka i Antonio Samardžić.

Prvi dan natjecanja su naši juniori nastupili u dvojcima bez kormilara: Bernard Samardžić sa Plišićem iz Jadran Rijeka, a Pave Kuzmanić i Toni Čavka zajedno u čamcu. Pave i Toni su loše odveslali trke i izbornik ih je želio i drugi dan vidjeti u dvojcu, pa su drugi dan u nešto slabijoj konkurenciji bili drugi, ali s puno boljim veslanjem.

Samardžić i Plišić su u finalu odveslali odličnu trku i na cilju bili drugi sa sekundom zaostatka za posadom Češke koja je na nedavnom EP bila druga. Treba napomenuti da im je ovo prva zajednička trka u dvojcu nakon desetak odveslanih treninga. Prva sljedeća posada iza naših je bila posada Krke koja je ciljem prošla 10 sec. iza naših.

Drugi dan su se složili četverci bez kormilara pa su Beki i Plišo sjeli sa posadom Krke (Čoga, Laća) i u finalnoj trci sa sekundom prednosti pobjedili ispred druge Hrvatske posade (Hartl, Biloš, Metković, Brandt).

Sa odlično odveslanim vikendom Plišić i Samardžić su osigurali svoje mjesto u reprezentaciji za Svjetsko prvenstvo, dok će Čavka i Kuzmanić još morati malo pričekati konačnu odluku izbornika.

 

28.05.2013.

VESLAČI MARINE KAŠTELA BRONČANI NA EUROPSKOM PRVENSTVU

Hrvatska juniorska veslačka reprezentacija je proteklog vikenda nastupila na Europskom prvenstvu u Minsku (Bjelorusija).
Naši su nastupli sa četiri posade i osvojili tri medalje, što je odličan rezultat.
Iz našeg kluba ovom odličnom rezultatu pridonjeli su Bernard Samardžić, Toni Čavka i Luka Ščurla koji su u osmercu uz Križmanića, Nemčića (VK Jarun Zagreb), Bumbaka, Čogu VK Krka Šibenik), Plišića (VK Jadran Rijeka) i Metkovića (VK Neptun Dubrovnik) osvojili brončanu medalju.
Brončana medalja u kraljevskoj disciplini kako se još osmerac naziva je ujedno i prva medalja za naš klub sa EP i SP.
Do sada smo imali nekoliko finala na SP za juniore i seniore ali ova tri momka su nam donjela posebno veselje.
Ista ova posada je prije dva tjedna u Munchenu na međunarodnoj regati također bila brončana.

U Minsku su se osim osmerca, medaljama okitili dvojac na pariće cura (Žana Krakić, Ivana Krkljuš) i četverac na pariće (Ante Ančić, Luka Baričević, Roko Šitum, Tomislav Šain, dok je Ivan Županović (VK Jelsa) bio 1. u finalu B.

Čestitke svima!

 

17.05.2013.

EUROPSKO JUNIORSKO PRVENSTVO

U subotu naša tri reprezentativca (Toni Čavka, Bernard Samardžić, Luka Ščurla) idu na završne pripreme u Zagreb pred Europsko juniorsko prvenstvo koje se od 23-25.05 održava u Minsku (Bjelorusija).

Naši će boje Hrvatske predstavljati u 8+, a uz njih će u čamcu veslati Plišić iz Rijeke, Metković iz Dubrovnika, Laća i Bumbak iz Šibenika, Nemčić i Križmanić iz Zagreba.

Osim osmerca na EP još putuje četverac na pariće, samac i dvojac na pariće cura.

Svima želimo dobre rezultate i s nestrpljenjem očekujemo početak natjecanja.

http://www.erjc2013.by/File/2013_ERJCH_MINSK_ENTRIES.pdf

 

06.05.2013.

ODLIČAN REZULTAT NAŠIH VESLAČA NA REGATI U MUNCHENU

Ovaj su vikend naši veslači nastupili na međunarodnoj juniorskoj regati u Munchenu i ostvarili odlične rezultate. Bernard Samardžić, Toni Čavka i kormilar Luka Šćurla, zajedno sa Bumbakom, Čogom, Plišićem, Metkovićem, Nemčićem i Križmanićem su trku završili kao treći. Dobar rezultat, a kada se malo bolje analiziraju prolazi trke, onda se vidi da su naši stalno bili u trci jer zaostatak za prvoplasiranim Britancima od 2 sekunde i skoro fotofiniš sa drugoplasiranim Njemcima pokazuje da je Luka na kormilu dobro "naciljao" cilj i posadu doveo do medalje. Čitava je priča dobila još bolji epilog kada smo dobili i službenu potvrdu da ovaj osmerac ide na Europsko prvenstvo.

Dan ranije, Bernard Samardžić je u četvercu sa Bumbakom, Čogom iz Krke i Plišićem iz Rijeke u finalu B podijelili prvo mjesto sa posadom iz Velike Britanije.

 

29.04.2013.

2. REGATA VESKAČKOG KUPA MILJENKA FINDERELA I INTER CITY REGATA


Veslačice i veslači proteklog vikenda ponovno su veslali na „Zagrebačkom moru“, na veslačkoj stazi Jarun gdje su se natjecali sa  konkurencijom iz cijele Hrvatske, a juniorima je ovo bila i kontrola za nastup na najjačoj regati za juniore u ovom dijelu Europe, u Munchenu koja je na rasporedu 04. i 05.05.2013.
Iz našeg kluba u prvom redu treba čestitati trojcu koji putuje u Munchen u sastavu Hrvatske juniorske reprezentacije, Toni Čavka, Bernard Samardžić i Luka Ščurla.
Oni su u dva dana veslanja nastupili u kombiniranim posadama sa ostalim veslačima iz drugih klubova,po odabiru izbornika Srečka Šuka. Veslali su u četvercima bez kormilara i u osmercu gdje je Bernard u tri finalne trke osvojio tri zlata, Toni je u tri trke osvojio dva srebra i jedno zlato,dok je Luka na kormilu osmerca kao pravi kapetan broda svoju posadu na cilj doveo sa uvjerljivim vodstvom ispred ostalih.
Regata u Munchenu će ujedno biti i posljednja provjera pred nastup na Europskom prvenstvu u Bjeloruskom Minsku.

Od ostalih naših u juniorskoj konkurenciji još su nastupili Pave Kuzmanić i Dino Ujaković koji svojim nastupom u kombiniranim posadama ovaj put nisu u potpunosti zadovoljili izbornika i uz to još zbog obaveza u školi neće nastupiti u Munchenu.

Iz našeg kluba u drugim kategorijama veslali su i medalje osvojili;

1xkadetkinja – Lucija Ščurla  3. mjesto
4x gig kadeta – Lovre Peričić, Jure Čevanić, Antonio Novokmet, Petar Đerek, kormilar Alen Beneš - 2. mjesto
4x juniorke A – Viktoria Braica, Anica Skelin, Vlatka Bašić, Jelena Kotarac - 2. mjesto
2- juniori B – Mate Vrbatović, Antonio Samardžić - 2. mjesto

Bez medalja kući su se vratili; Fabio Klarić, Josip Bandić, Marko Jadrić, Marin Bašić, Božica Šimunović pa im više sreće želimo sljedeći put.

 

18.04.2013.

CROATIA OPEN 2013


Velika i jedna od jačih regata na ovom području je iza nas.
1200 veslačica i veslača iz 16 nacija se proteklog vikenda borilo za što bolji plasman na Jarunskom jezeru u Zagrebu.

Iz našeg kluba na regati su sudjelovali; Lucija Ščurla, Anica Skelin, Fabio Klarić, Marin Bašić, Luka Prnjak, Toni Veljača, Toni Čavka, Bernard Samardžić, Dino Ujaković, Pave Kuzmanić, Mate Vrbatović, Antonio Samardžić.

Prvi dan smo natjecanje počeli sa tri medalje i to u 1xkma (Fabio Klarić) prvo mjesto u svojoj skupini i Lucija Ščurla sa svojom imenjakinjom iz VK Krka u 2xkž gdje su bile treće u svojoj skupini. Mate Vrbatović i Antonio Samardžić u 2-jmb su bili treći ali daleko ispod svojih mogućnosti uz loše odveslanu trku.
Juniori su se borili u 2- gdje su Bernard i Dino jedini od Hrvata izborili ulazak u finale.Međutim u finalu su bili u potpunosti „izvan trke“.Od samog početka su krenuli u krivom ritmu s puno grube snage što je dovelo da na kraju budu tek šesti.
Anica u ovako jakoj konkurenciji ipak još uvijek nema šta tražiti,ali joj ovo može biti dobra škola za sljedeću godinu kada je još uvijek juniorka.

Drugi dan je Fabio Klarić veslao sa Tonijem Veljačom u 2xkma i okitio se još jednom zlatnom medaljom. Lucija Ščurla je ovaj put sama izašla na vodu u 1xkž i cilj ponovno prošla kao treća. Anica je odveslala trku u 2xjža sa kolegicom Marinom iz VK Ošjak, ali protivnice su za sada prejake za njih.
Pave, Bernard i Toni su sjeli u 4- sa Plišićem iz VK Jadran Rijeka gdje im je u odličnoj trci malo falilo da budu treći. U finišu su pokušali prestići posadu Turske ali je uveslanost protivnika ipak odnjela našima brončanu medalju.Ipak malo zadovoljstvo možemo imati u tome da smo pobijedili direktne konkurente,kombinaciju VK Krka i VK Jarun.

Već za dva tjedna naši veslači ponovno idu na „Zagrebačko more“ gdje će nastupiti na Inter City regati.

 

08.04.2013.

3. KUP DALMACIJE 2013. - DUBROVNIK, 06. 04. 2013.


Potajno smo se nadali da će biti dobro vrijeme za veslanje, ali ni ovaj put „dubrovačko“ vrijeme na stazi u Mokošici nije bilo naklonjeno veslačima. Regata je počela laganim burinom, a onda je okrenulo na tramontanu koja je na djelovima podizala valove i do pola metra.

Osim teških uvjeta na stazi, teško nam je ne spomenuti i nekoliko velikih grešaka od strane sudaca na startu i u gliseru, a s tim se slaže i dobar dio trenera iz drugih klubova, a to je utjecalo i da naša prva posada dvojca bez kormilara (Dino, Bernard) ne završi trku jer ih je sudac naveo na krivi pravac, što je skoro dovelo do toga da provu dvojca ostave na jednom od brodova vezanih uz obalu. Srećom da se Bernard slučajno okrenuo u tom trenu vidjeti pravac i vidio brod na nekoliko metara iza sebe. Naglo šijavanje iz pune brzine da ne razbiju brod i trka je za njih bila gotova, jer su ostali već otišli i nije ih se više moglo stići.
U istoj trci naša druga posada (Pave, Toni) su bili drugi iza odlične posade Krke.
Nešto kasnije su naši juniori sjeli u dva četverca bez kormilara kombinirano sa veslačima iz Krke i zauzeli sigurno prvo i drugo mjesto.
Lucija Ščurla u samcu za kadetkinje je odveslala dobru trku i ciljem prošla kao druga.
Dvojac na pariće juniorki (Viktoria Braica, Vlatka Bašić) ipak nisu uspjele ponoviti što su Vike i Anica napravile u Šibeniku, pobijediti posadu Krke. Na kraju su bile druge.
U najmlađoj uzrasnoj kategoriji kadeti B, u dvojcima na pariće Marin Bašić, Luka Prnjak su u čvrstoj borbi do zadnjeg zaveslaja uspjeli pobjediti veslače iz Jadran Zadra i biti prvi.
Druga naša posada je u istoj kategoriji (Marko Gelo, Marin Mateljan) bila treća, a to je za njih velik rezultat jer im je ovo prva zajednička regata.
U četvercu gig se jedino moglo veslati bez većih problema, a u toj trci su naši (Petar Đerek, Lovre Peričić, Jure Čevanić, Antonio Novokmet, kor. Robert Cvitić) bili treći.
Anica Skelin se na regati okitila sa dva srebra i još jednom pokazala da radi dobro. Ovaj put se okušala i u seniorskoj kategoriji i pokazala da se i tu može ravnopravno boriti.
Dvojac na pariće kadeti A (Fabio Klarić, Toni Veljača) je nova posada sa jednim zajedničkim treningom, a pokazali su da imaju kvalitetu jer su na cilju bili drugi.
Dvojac bez kormilara juniori B (Mate Vrbatović, Antonio Samardžić) su veslali dva puta. Prva trka je bila ponovljena jer se posada Gusara sudarila s njima i nakon toga i diskvalificirana, a onda su na start izašli ponovno na kraju programa i sami sebi zagorčali život stalno veslajući u najvećim valovima, umjesto da su pokušali ući u mirniji dio staze. Na cilju su bili drugi.

Već sljedeći vikend nas očekuje jaka međunarodna regata Croatia open 2013. u Zagrebu,koja je ujedno i prva službena ozbiljna kontrola juniorima i seniorima za ulazak u reprezentaciju.

 

11.03.2013.

1. KUP DALMACIJE 2013. - MEMORIJAL "ZLATKO CELENT"


Kadeti sa peharom otišli kući

Duga zima i teški zimski treninzi su iza nas, a sa prvom regatom je službeno počela nova natjecateljska sezona.
Po sunčanom vremenu na veslačkoj stazi u Spinutu, podno Marjana, veslačice i veslači su ukrstili vesla i pokušali odveslati što bolje trke.Vrijeme koje je iza nas nije baš bilo naklonjeno veslanju tako da su svi na ovu trku došli sa malim brojem preveslanih kilometara na treninzima, ali se nadamo da ćes sada uslijediti bolja vremena i da će se više treninga odvijati na moru.
Na prvoj regati iz našeg kluba je nastupilo 30 veslačica i veslača u 16 posada, a osvojili su 4 zlatne, 6 srebrenih i 2 brončane medalje. U ukupnom poretku zauzeli smo četvrto mjesto, a u kategoriji kadeta smo prvi.
Naravno da u prvom redu treba čestitati kadetima jer je dobar dio njih na ovoj regati prvi put uopće veslao na regati i samim tim osvojio prvu medalju.

Od ostalih posada treba izdvojiti 2-JMB (M.Vrbatović, A.Samardžić) koji su u svojoj trci bili uvjerljivi, mada tek od ove godine veslaju ovu disciplinu i pred njima je svijetla budućnost ako nastave ozbiljno raditi. Isto tako treba pohvaliti 2-JMA (T.Čavka, P.Kuzmanić) koji su u nevjerojatnoj završnici utrke kakvu davno nismo vidjeli na dalmatinskim regatam sa petog mjesta došli do drugog i u tom finišu bez medalje ostavili posade Krke i Gusara, a svoje klubske kolege D.Ujakovića, B.Samardžića poslali na treće mjesto.U istoj toj trci moramo čestitati prvoj posadi Krke koja je ovaj put odlično odveslala i pobjedila uvjerljivo.Nešto prije trke 2-JMA, naši juniori su zajedno u čamcu 4-JMA ostavili konkurente bez nade i pobjedili.1xKŽ (Lucija Ščurla) je odlično odveslala trku i na kraju slavila.U 4X GIG KMA (T.Veljača, J.Bandić, L.Peričić, M.Jadrić, kor. J.Čevanić) su također slavili u cilju.

Sljedeća Kup regata je u Zatonu pored Šibenika,23.03.2013., a nakon toga naši juniori idu na sedmodnevne pripreme u Zagreb gdje bi se trebali okupiti svi kandidati za juniorsku reprezentaciju, a sa njima će na pripreme trener povesti i dva perspektivna juniora B (M.Vrbatović, A.Samrdžić) da treniraju sa starijima.

 

22.02.2013.

ŠKOLA VESLANJA


Hrvatski Veslački Klub „Marina Kaštela“  nudi program za obuku u veslanju.
Ovaj program omogućava  polaznicima učenje o ovom sportu uz neprestani nadzor i profesionalne savjete naših trenera. Ukoliko se niste nikada bavili veslačkim sportom, a želite ga upoznati, biti zdravi, pravilno se razvijati i osjetiti timski rad, preporučamo vam ovaj program.

Upis novih članova: Škola veslanja (osnovna škola) djevojčice i dječaci rođeni 1999. i mlađe – svaki radni dan od 7:30 – 10:30  ili  15:30 – 19:00
Upis novih članova: Škola veslanja (srednja škola) cure i momci rođeni 1997 . i 1998.  – svaku subotu od 7:30 – 10:30

Treninzi škole veslanja su bazirani na veslačkoj obuci u cilju savladavanja osnovnih veslačkih pokreta.

U početku se trenira u grupama u kojima je poznavanje veslanja na sličnom nivou, koristeći školske čamce i gigove. Kako se vaša tehnika bude povećavala, dobit ćete mogućnost korištenja  kvalitetnije opreme.
Treninzi se održavaju tri puta tjedno u trajanju od 90 do 120 minuta kroz cijelu godinu. Školu veslanja vode treneri Josip Berecka, Josip Ivčević i Mate Rajić,a za sve informacije ih možete kontaktirati na 095 912 94 34 ili na veslanje@marina-kastela.hr

Treninzi se sastoje od: veslanja, rada u teretani i aerobnog dijela.Trenira se po svim vremenskim uvjetima, što znači da u slučaju lošeg vremena radimo tzv. «suhe treninge».tj. vesla se na veslačkim ergometrima-trenažerima.

Oni koji pokažu napredak  prelaze u natjecateljski program.

Polaznici će biti uvedeni u sve aspekte veslanja, počevši od  mehanizama zaveslaja na moru i na ergometrima (veslački trenažer koji simulira veslački pokret) . Prethodno bavljenje sportom nije neophodno za ovaj program.

Ne zaboravite: znanje plivanja je neophodno za ovaj sport. Redovan dolazak na treninge je preporučljiv, radi vašeg napretka i što bržeg prelaska u bolju, natjecateljsku grupu.

 

16.01.2013.

ZIMSKE KONDICIJSKE PRIPREME VESLAČKOG I JEDRILIČARSKOG KLUBA MARINA KAŠTELA


Iako svake godine prvi tjedan u novoj godini provodimo na istom mjestu, u Kranjskoj Gori i njenoj bližoj okolici, to je iskustvo svake godine drugačije. Tako smo se ove godine zaputili u ekipi od 42 putnika, od čega je bilo 34 mladih veslača, veslačica, jedriličara i jedriličarki, a s njima i treneri, psihologinja, liječnica, članovi uprave i vozači. Iako je vikend prije polaska u Kaštelima bilo gotovo dovoljno toplo za kratke rukave, puni vjere da ćemo pronaći snijeg spakirali smo skijašku opremu i vunene kape.

Iako u blizini učeničkog doma Srednji vrh nad Gozdom Martuljek nije bilo ni tragova snijega, a ni na mjestima gdje smo ranijih godina održavali treninge, treneri su brzo pronašli idealnu snijegom pokrivenu stazu samo desetak minuta dalje, tako da smo neometano uspjeli odraditi dva trosatna treninga na skijama dnevno. Sva su djeca stala na skije, neka prvi put, a neki su već iskusni i spretni u toj disciplini. S nama su na treningu bili i naši prijatelji – trener i veslači iz HVK Vukovar. Slobodno vrijeme između skijanja moglo se iskoristiti sa šetnju i zimske igre po snijegu.

Na povratku prema Kaštelima iskoristili smo nekoliko sati za obilazak Škocjanske jame, te se nakon tjedan dana spavanja na 1000m nadmorske visine spustili 150m ispod zemlje. Ta čarobna jama s najvećim ponorom u Europi po drugi nas je put ostavila bez daha.

Puni energije zbog treninga, svježeg zraka i zabavnog druženja, svi su naši sportaši nastavili s treninzima bez pauze. Jedriličari su već usred sezone, a veslačima ista počinje za nešto više od mjesec dana, te se nadamo da će i ove pripreme ostaviti traga na rezultatima.

 

27.12.2012.

PRVI BOŽIĆNI TRIATLON MARINA KAŠTELA

Ovu je subotu u organizaciji HVK Marina Kaštela održan prvi Božićni triatlon Marina Kaštela, nadamo se početak nove tradicije.


Natjecalo se u veslanju na veslačkim simulatorima koji su bili postavljeni na Brcu u Kaštel Kambelovcu, vožnji bicikle do Marine Kaštela (8km) te trčanju na ruti do Baletne škole (3200m).

U triatlonu je sudjelovalo 45 natjecatelja koji su nastupili u kategorijama kadeta, mlađih juniora, juniora i seniora, a rezultati su bili sljedeći:

Kadeti:
1.mjesto Hrvoje Marić, VK Jadran, Zadar
2.mjesto Jere Perić, VK Jadran, Zadar
3. mjesto Toni Veljača, HVK Marina Kaštela, Kaštel Kambelovac

JMB:
1. mjesto Andreas Vaško, VK Jadran, Zadar
2. mjesto Ivo Bonacin, HVK Gusar, Split
3. mjesto Josip Banović, VK Jadran, Zadar

JMA:
1. mjesto Jakov Benona, HVK Gusar, Split
2. mjesto Luka Pedić, VK Jadran, Zadar
3. mjesto Andrija Selestrin, VK Jadran, Zadar

Seniori:
1. mjesto Jure Šesnić VK Mornar, Split
2. mjesto Goran Turković, HVK Marina Kaštela, Kaštel Kambelovac
3. mjesto Josip Ivčević, HVK Marina Kaštela, Kaštel Kambelovac

Za sve natjecatelje i goste pripremili smo topli čaj, osvježavajući sok i krafne za okrepu. Bilo je lijepo okupiti se na Brcu na sunčani zimski dan i nadamo se sljedeće godine većem broju natjecatelja, kao i brojnijoj publici.

 

14.12.2012.

ADVENTSKI DOMJENAK SPORTSKO-SOCIJALNOG PROGRAMA MARINE KAŠTELA


Tradicionalni adventski domjenak Sportsko-socijalnog programa Marine Kaštela okupio je opet preko 300 djece i njihovih roditelja, koji su zajedno sa svojim trenerima, psihologinjom i upravom kluba obilježili još jednu uspješnu godinu.

Treneri su simboličnim poklonima nagradili najuspješnije. Od veslača to su bili veslači koji su osvojili zlatne i srebrne medalje na državnom prvenstvu:

Dvojac na pariće Kadetkinje B
Lucija Šćurla,Božica Šimunović
2. mjesto PH

Četverac bez kormilara Juniori A
Frane Malenica, Neven Vukorepa, Dino Ujaković, Pave Kuzmanić- 
1. mjesto PH

Četverac sa kormilarom juniori A
Frane Malenica, Pave Kuzmanić, Dino Ujaković, Bernard Samardžić, kormilar Luka Ščurla               
1. mjesto PH

Dvojac na pariće juniori B
Toni Čavka, Bernard Samardžić                     
1. mjesto PH

Osim toga, ove je godine veslački osmerac koji je predstavljao grad Kaštela na maratonu Vukovar-Ilok završio i kao ukupni pobjednik i kao prvi u kategoriji gradova.

Odbojkašice se u 2012. mogu ponositi 2. mjestom u državi na Kadetskom prvenstvu, te 3. na juniorskom prvenstvu države.

Jedriličarska posada Marine Kaštela osvojila je ove godine prvo mjesto na državnom prvenstvu ORCi u Šibeniku, a posebno smo ponosni na naše prvake države odbojkaše Mladosti Marina Kaštela.

Poseban štih domjenku dali su mladi gitarist i gitaristice područne glazbene škole Fra Bernardina Sokola koji su upravo osvojili prvo mjesto na državnom natjecanju, koji su ujedno i sportaši u našem veslačkom i odbojkaškom klubu. Uvijek nam je posebno drago vidjeti da su naši sportaši uspješni i u drugim aspektima života.

Iza nas je još jedna uspješna godina, koju ćemo u veslačkom klubu završiti sa Božićnim triatlonom 22.12., a iduću započeti tradicionalnim zimskim pripremama u Sloveniji.

Svim našim veslačima, odbojkašicama i jedriličarima želimo Sretan Božić i sve najbolje u 2013., koju se nadamo provesti i dalje zajedno.

Slike su preuzete sa Portala Grada Kaštela

 

11.12.2012.

BOŽIĆNI TRIATLON

U organizaciji HVK „Marina Kaštela“ i grada Kaštela dana 22.12.2012. (subota) održat će se po prvi put Veslački triatlon Marina Kaštela.

Natjecanje počinje u 8:00. Središnji dio natjecanja odvijati će se na trgu Brce u Kaštel Kambelovcu,a u slučaju lošeg vremena sve će se premjestiti u prostorije veslačkog kluba na Polantani.

Natjecanje će se sastojati od:

 • veslanje na veslačkom simulatoru (ergometru) 6000 m
 • vožnja bicikle 8000 m na relaciji klub-Marina Kaštela-klub-Marina Kaštela-klub
 • trčanje 3200 m na relaciji Brce-Baletna škola-Brce-Baletna škola-Brce

Natjecat će se u kategoriji;

 • juniori B / juniorke B (do 16 god.)
 • juniori A / juniorke A (do 18 god.)
 • seniori /seniorke
 • veterani A /veteranke A (od 27 – 35 god.)
 • veterani B / veterinarke B (do 40 god.)
 • veterani C / veteranke C (40 +)

Svaki natjecatelj je dužan osigurati sebi bicikl, a dobit će majicu pola sata prije početka natjecanja prilikom uplate startnine u iznosu od 20 kn.

Na kraju natjecanja će se proglasiti pobjednici po kategorijama, kao i sveukupni pobjednik u muškoj i ženskoj kategoriji.

Pozivamo sve građane zainteresirane za natjecanje da se jave u HVK Marina Kaštela na 220 755 svaki dan od 7 do 11, te od 15 do 19 sati, ili treneru Josipu Berecki na 0959129434, a i ostale da dođu navijati i uživati u ovom događaju.

 

05.10.2012.

VUKOVAR I MIHOLJSKA REGATA 2012


Tek tjedan dana nakon Prvenstva Hrvatske u veslanju,  veslačice i veslači HVK Marina Kaštela zaputili su se na novo putovanje, tradicionalni izlet u Vukovar te nastup na Miholjskoj regati u Osijeku.

Kao i svake godine,  putovali smo u društvu roditelja poginulih branitelja predvođenih Lovrom Đolićem, ocem pok. kaštelanskog branitelja Ante Đolića. Vrijeme brzo prolazi,  i sami smo se iznenadili kad smo uvidjeli da je ovo 11. godina da zajednički putujemo s gospodinom Đolićem i ostalim predstavnicima roditelja poginulih branitelja iz Kaštela.

U Vukovaru se 29.9. održao Međunarodni veslački maraton Vukovar-Ilok,  dužine 35165 m,  koji se tradicionalno održava u spomen osnutka legendarne 204. vukovarske brigade kao i na uspomenu na 32 poginula i nestala veslača u Domovinskom ratu. Maraton je otvoren svečanim mimohodom do Križa u centru Vukovara, svečanim govorima i minutom šutnje za izgubljene vukovarske veslače. Na maratonu je,  naravno,  nastupio i osmerac našeg kluba kao predstavnik grada Kaštela,  u sastavu: Frane Malenica, Dino Ujaković, Josip Ivčević, Petar Novak, Goran Turković, Bernard Samardžić, Mate Rajić, Hrvoje Kovačev, kormilar Luka Šćurla. Budući da je više od pola osmerca još prošli tjedan osvojilo titulu prvaka države (neki i dvostruku), nije ni čudo da su utrku završili kao pobjednici,  i u kategoriji gradova i ukupni pobjednici, s odličnim vremenom od 1:43. Ove su godine i naše dvije veslačice, Viktoria Braica i Anica Skelin nastupile u kombinaciji juniorki Glagoljaš, Iktus, Marina Kaštela, Trešnjevka, Vukovar, Zagreb,  te trku junački završile kao 7., s vremenom 1:55.

Dok su se naši maratonci borili s Dunavom,  djeca su u pratnji sa gdinom Josipom Berketom,  glavnim trenerom Josipom Bereckom i klubskom psihologinjom Tenom Romani obišla Vukovarsko groblje i muzej na Ovčari. Nakon dočeka maratonaca u Iloku,  posjetili smo i Vukovarsku bolnicu, gdje su se djeca upoznala sa njenom važnom ulogom za vrijeme Domovinskog rata.

U nedjelju rano ujutro zaputili smo se iz vukovarske gimnazije u Osijek, gdje su na Miholjskoj regati postigli slijedeće rezultate:

2XJMB Toni Čavka, Bernard Samardžić 1 mjesto
1xJMB Toni Čavka 2. mjesto
2xKMA Mate Vrbatović, Mihael Girotto  3. mjesto
4xKMA Mate Vrbatović, Iktus, Glagoljaš  1. mjesto
2xKŽ  Lucija Ščurla  2. mjesto
4xKŽ Ana Bogić, Jelena Kotarac, Ošjak  3. mjesto
8+JMA Frane Malenica, Pave Kuzmanić, Dino Ujaković, Bernard Samardžić, Vukovar, kor. Luka Ščurla  2. mjesto
2xJMA Frane Malenica, Pave Kuzmanić 3 mjesto

 

26.09.2012.

ZLATNI VESLAČKI VIKEND


Nakon dugog vrućeg ljeta, napornog treniranja konačno smo dočekali Hrvatsko veslačko prvenstvo koje se održalo od 21.-23.09.2012. na jezeru Jarun u Zagrebu.

Mi smo nastupili sa 24 veslačice i veslača, a osvajanje medalja započeo je naš najstariji veslača na ovom prvenstvu, veteran, trener Josip Ivčević koji je kroz cilj prošao kao drugi, a u svojoj kategoriji A je bio najbrži.

Po skoro ljetnoj temperaturi na stazu su počele izlaziti i ostale naše posade od kojih smo očekivali dobre rezultate. Prvog dana veselje su nam donjeli juniori A u četvercu sa kormilarom u sastavu Pave Kuzmanić, Dino Ujaković, Bernard Samardžić, Frane Malenica i kormilar Luka Šćurla.Oni su uvjerljivo pobjedili konkurenciju, a kulminacija njihova veselja je nastala nakon što su primili medalje i pehar.Na red je došlo tradicionalno pobjedničko bacanje kormilara u vodu što su oni odradili kvalitetno kao i trku.Luka je letio dobrih par metara u zrak i daljinu.

Drugog dana smo ponovno imali razloga za veselje. Nestrpljivo smo očekivali start dvojca na pariče za juniore B u sastavu Toni Čavka, Bernard Samardžić jer smo znali da su odlični, a to su pokazali i dan ranije u eliminacijama kada su već nakon 100-tinak metara ostalima pokazali koliko su dobri.

Trka je krenula i Bebi i Beko su već na prvih 500 m trke „sjeli“ na prvo mjesto, a do kraja trke su samo prednost povećavali i ni u jednom trenutku ostalima nisu dozvolili da im se približe.

U četvercu bez kormilara za juniore A u sastavu Neven Vukorepa, Pave Kuzmanić, Dino Ujaković i Frane Malenica potajno smo se nadali dobrom rezultatu ali smo se majo pribojavali jer je u posadi umjesto Bernarda veslao nešto slabiji Neven, a konkurencija je bila nešto jača nego u četvercu sa kormilarom, ali naši juniori se ni ovog puta nisu dali.U žestokoj borbi sa nama dragim prijateljima iz HVK „Vukovar“ ipak su naši veslači smogli više snage i koncentracije da kroz cilj prođu prvi i na taj način svoj ovogodišnji trud kroz treninge su Dino, Pave, Frane i Beko okrunili sa dvostrukom krunom Prvaka Hrvatske.

Posljednja naša posada na prvenstvu je bila dvojac na pariče za kadetkinje B u sastavu Lucija Ščurla, Božica Šimunović koje su nam donjele još jednu medalju, ali ovog puta srebrenu.

Uz osvajače medalja i sve ostale koji ovaj put nisu imali sreće doći do medalje, naš klub je u ukupnom poretku zauzeo visoko sedmo mjesto od dvadestosam klubova koji su nastupili, a juniori A su bili ukupno treći.

Sve veslačice i veslači našeg kluba koji su nastupili na HVP:
Lucija Ščurla, Božica Šimunović, Jelena Kotarac, Ana Bogić, Viktoria Braica, Anica Skelin, Vlatka Bašić, Mate Vrbatović, Filip Lukas, Toni Veljača, Antonio Samardžić, Fabio Klarić, Luka Prnjak, Alen Beneš, Toni Čavka, Marin Bašić, Ante Jakelić, Bernard Samardžić, Frane Malenica, Pave Kuzmanić, Dino Ujaković, Neven Vukorepa, Hrvoje Kovačev, Josip Ivčević.

Već idući vikend putujemo u Slavoniju gdje ćemo nastupiti na veslačkom maratonu za osmerce od Vukovara do Iloka u dužini 36 km, gdje ćemo predstavljati grad Kaštela i na međunarodnoj Miholjskoj regati u Osijeku.

 

09.07.2012.

5. REGATA ZA KUP DALMACIJE 2012. - MEMORIJAL IVAN JERČIĆ


5. regatom za Kup Dalmacije, koja se održala u subotu 7.7. smo više nego zadovoljni, počevši od same organizacije regate pa do nastupa veslačica i veslača, koji su svojim odličnim veslanjem klubu donijeli čak 3 pehara: titulu ukupnog pobjednika, pobjednika u kategoriji kadeta i ponosno podigli pehar u memorijalnoj utrci.

Od samog početka regate naše posade su počele sa osvajanjem medalja, a najintenzivniji trenutak regate je bilo vrijeme kada je startala memorijalna utrka. Kako su se natjecatelji približavali cilju, prisutnima na obali miješale su se emocije. U trenutku smo svi bili sretni i ponosni što naši Pave i Beko uvjerljivo prvi prolaze kroz cilj, uz neizbježnu tugu jer je to memorijalna utrka u sjećanje na našeg tragično preminulog veslača Ivana Jerčića Jeru, kako smo ga svi zvali, koji je upravo u ovoj disciplini ostvario velike rezultate, a veselio se svakom uspjehu kluba. Medalje i pehar pobjednicima ove trke podijelili su roditelji našeg Jere. Nakon toga regata je ponovno nastavljena svojim tijekom i na kraju smo svi slavili i pobjedu proslavili zajedničkim kupanjem.

Još nam u Kupu Dalmacije ostaje jedna regata (Memorijal Perica Vlašić u organizaciji HVK Mornar-a) koja će se održati neposredno prije PH i biti će posljednja provjera posadama za nastup na PH.

Osvajači medalja iz našeg kluba:

2xKŽA (Božica Šimunović, Lucija Ščurla) 2. mjesto
1xKŽA (Jelena Kotarac) 1. mjesto
1xKŽA (Ana Bogić) 3. mjesto
4+KMA (Marko Krišto, Vladimir Bašić, Luka Ščurla, Ivan Skelin, kor. Marko Melvan) 2. mjesto
1xKMB (Fabio Klarić) 1. mjesto
1xKMB (Toni Veljača) 2. mjesto
1xKMB (Vitaly Petryshche) 3. mjesto
4xgig KMA (Marko Jadrić, Luka Prnjak, Petar Đerek, Marin Bašić, kor. Josip Šerić) 3. mjesto
2xKMA (Filip Lukas, Antonio Samardžić) 1. mjesto
1xKMA (Mate Vrbatović) 1. mjesto
2xJMB (Toni Čavka, Antonio Jurić) 1. mjesto
2-JMA (Pave Kuzmanić, Bernard Samardžić) 1. mjesto
2xJMA (Dino Ujaković, Frane Malenica) 2. mjesto
2xSM (Petar Novak, Pave Kuzmanić) 2. mjesto
1xJMA (Neven Vukorepa) 2. mjesto
1xSM (Neven Vukorepa) 2. mjesto
1xJŽA (Viktoria Braica) 3. mjesto
2xJMB (Luka Zović, Marko Čurković) 3. Mjesto


Čestitke svim našim veslačicama i veslačima na ovako uspješnoj regati, nadamo se da će uživati u malo zasluženog odmora, i da će im ova regata poslužiti kao vjetar u leđa za nove izazove u rujnu.

 

09.07.2012.

VOJVODINA OPEN 2012.


Prvi put u svojoj povjesti naš klub je nastupio na međunarodnoj regati Vojvodina open na jezeru Palić u istoimenom mjestu, 8 km udaljenom od puno poznatije Subotice.

Nakon nekoliko godina pozivanja naših veslačkih prijatelja iz VK Palić, konačno smo uspjeli svoje obaveze izorganizirati da nastupimo i na ovoj regati.

Na regati na kojoj su nastupale posade iz Srbije, Makedonije, Mađarske, Rumunjske i Hrvatske, naš klub je nastupio sa 14 veslačica i veslača. Prvo gostovanje u Vojvodini i upoznavanje sa načinom života i ljepotama tog kraja, za naše je veslače bilo uspješno jer smo na regati osvojili 5 medalja.
Mate Vrbatović je u kombinaciji sa veslačima Iktusa iz Osijeka u 4xKMA osvojio 2. mjesto, a u 1xKMA je ciljnu liniju presjekao uvjerljivo prvi, što nam daje potpuno pravo da od njega na PH u rujnu možemo očekivati i osvajanje titule prvaka.

Fabio Klarić je u 1xKMB također ciljem prošao kao prvi, a u trci u kojoj je Mate bio prvi, Fabio je bio 6 što je odličan rezultat kad se uzme u obzir da je najmlađi od natjecatelja u toj kategoriji.

Lucija Šćurla je u 1xKŽB bila odlična treća, a na postolje za medalje se penjala još jednom kada je u 2xKŽA sa Jelenom Kotarac također bila treća.

 

05.07.2012.

VELIKA VESLAČKA REGATA U KAŠTEL KAMBELOVCU

Ovu subotu, 7.7.2011., od 9 do 13 sati održavat će se V. VESLAČKA REGATA KUPA DALMACIJE "MEMORIJAL IVAN JERČIĆ 2012"

Regata će se održavati na regatnom polju od Kaštel Lukšića - start do Kaštel Kambelovca - cilj, mul ispred kluba, a na nju je prijavljeno 11 klubova s preko 200 veslačica i veslača iz cijele Dalmacije.

Ovo je druga godina da regata nosi ime Ivana Jerčića, našeg uspješnog veslača koji je tragično stradao 2007. godine. Ivan Jerčić je bio izuzetan momak i jedan od najuspješnijih veslača u povijesti kluba. Dva puta je bio prvak Republike Hrvatske i jednom je bio član posade koja je proglašena ekipom godine grada Kaštela. Nakon završetka veslačke karijere aktivno je pomagao u klubu mlađim veslačima, odlazio na regate i pomagao u organizaciji svog kluba, a 2006. je položio i sudački ispit. 2008. godine novi je klubski dvojac dobio njegovo ime, a ovom smo mu gestom ponovo htjeli odati počast.

Ovim putem pozivamo sve ljubitelje veslanja da dođu na Polantanu 9 i podrže sve mlade veslačice i veslače, koji cijelu godinu marljivo treniraju i srcem su se dali u veslanje.

 

06.06.2012.

NAŠI VESLAČI PAVE I BEKO IDU NA EUROPSKO PRVENSTVO NA BLED


Croatia masters regata poznatija kao Jumbova regata u organizaciji VK Jarun održana je proteklog vikenda na Jarunskom jezeru. Naš klub je na regati nastupio sa samo tri veslača (Petar Novak,Antonio Jurić,Toni Čavka) koja su osvojila četiri medalje. Osim ove trojke još su na Jarunu veslali naši juniori koji su u izbornoj trci za reprezentaciju sudjelovali samo kako bismo provjerili trenutnu brzinu i kvalitetu jer o konačnom rezultatu trke nije ovisio njihov eventualni ulazak u reprezentaciju.
Naime nekon lošeg (nesretnog) vikenda na regati Inter city odlučeno je da u 8+ ulaze Pave Kuzmanić i Bernard Samardžić, a da Frane Malenica i Dino Ujaković ovaj put neće u reprezentaciju. Mada smo mišljenja da je i za njih dvoje bilo mjesta u 8+, ali svoje mjesto će tražiti za Svjetsko prvenstvo u Bugarskoj.

Prvog dana natjecanja Toni i Antonio su u 2xJMB i Petar u 1xSMB bez problema izborili finale. Finalne trke su bile nešto drugo. Naš 2xJMB je od starta krenuo malo rezervirano, ne odlučno kao i inače kako startaju i to ih je možda koštalo na cilju jer Antonio još uvijek nije spreman veslati preoštru trku "na nož", ali do državnog će se i to,vjerujemo, promijeniti. Cilj su prošli kao treći sa sekundom zaostatka za prvim VK Iktus i manje od sekunde zaostatka za drugim VK Medulin.
Petar je u 1xSMB odveslao solidnu trku. Na cilj je stigao kao drugi što je za njega dobar rezultat.Jedino smo se nadali da će zaostatak za prvoplasiranim iz VK Iktusa biti manji,ali je Petar malo popustio kada je vidio da se s njim ne može boriti.

Drugog dana su Toni i Antonio veslali u kategoriji više, u 2xJMAL gdje su po jakom kontra vjetru na cilj došli prvi,dok je Petar sjeo u 2x SM sa kolegom iz VK Jelsa (Mihovil Kotoraš) i na cilj su došli drugi. A onda smo sa nestrpljenjem čekali start 8+JMA u kojem veslaju i naši Pave i Beko. Sa jednim zajedničkim treningom nitko od nas trenera ni izbornika nije znao koliko brzo mogu veslati. Naši momci su po odluci trenera Orbanića (VK Pula), koji će trenirati 8+ dobili vrlo odgovorno mjesto u čamcu, na štokerskom paru,tj. da vode čitav čamac,da odlučuju kojim ritmom će se veslati.Trku su odradili solidno i odlučeno je da idu na Evropsko prvenstvo na Bled, a 5 dana priprema će odraditi u Puli gdje su direktno iz Zagreba krenuli sa ostalim kolegama iz čamca.

Svim članovima juniorske reprezentacije želimo puno uspjeha i nestrpljivo čekamo ovaj vikend!

 

05.06.2012.

MIJO RUDELJ OPET PRVI U AMERICI


Osmerac University of Washingtona, u kojem vesla naš Mijo Rudelj iz HVK Marina Kaštela, opet je osvojio prvo mjesto na nacionalnoj sveučilišnoj regati IRA Championships. Ovo je 4. pobjeda u 6 godina  za University of Washington, a treća za našega Miju.

Washingtonski Huskiesi rezultatom od 5 minuta i 21.482 uvjerljivo su ostavili iza sebe Brown (5:23.476) i Harvard (5:24.658), te postavili novi rekord.

Više o regati možete vidjeti ovdje...

 

23.05.2012.

4. REGATA ZA KUP DALMACIJE - Memorijal Tonči Skender, Makarska


Po prekrasnom vremenu i idealnim uvjetima za veslanje, u organizaciji VSD-a i veslačkog kluba Biokovo, održana je regata koja se kao i svake godine vesla na regatnoj stazi podno Biokova. Naše veslačice i veslači su svojim trudom napravili da regatu završimo kao ukupni pobjednici, a pobijedili smo i u kategoriji seniora i kući se vratili sa dva pehara.

Osvojili smo 17 medalja od ćega je 5 prvih, 6 drugih i 6 trećih mjesta.
Posebno ćemo istaknuti samo osvajače medalja,  a detaljnije o rezultatima možete vidjeti u službenim rezultatima u nastavku.

1. mjesto; 4-JMA (F.Malenica, D.Ujaković, P.Kuzmanić, B.Samardžić), 1xKMB (Fabio Klarić), 2xSM (P.Novak), 1xSM (Petar Novak), 2xJMB (A.Jurić, T.Čavka)

2. mjesto; 2xKŽ (L.Ščurla, B.Šimunović), 1xKŽ (Ana Bogić) (Jelena Kotarac), 4+KM (M.Krišto, L.Ščurla, V.Bašić, I.Skelin, kor. F.Mišković), 2-JMA (D.Ujaković, P.Kuzmanić), 2xKMA (M.Vrbatović, F.Lukas)

3. mjesto; 1xKMB (Vitaly Petryshche), 2xKMB (L.Peričić, T.Veljača), 1xJMA (Frane Malenica), 4xKMA GIG (L.Prnjak, M.Jadrić, F.Šerić, P.Đerek, kor. J.Šerić), 1xKMA (Antonio Samardžić), 1xSM (Hrvoje Kovačev)

Sljedeća regata za Kup Dalmacije je 07.07. kada se vidimo u Kaštelima na Memorijalu Ivan Jerčić.

Službeni rezultati za 2012. godinu.

 

15.05.2012.

100 GODINA RADA NAŠEG PRIJATELJSKOG KLUBA HVK VUKOVAR


Protekli su tjedan naši prijatelji iz HVK Vukovar proslavili 100 godina djelovanja svog kluba. Tom su ih prigodom posjetili naši veslači i nastupili na 3. Kontinentalnom kupu "Sveti Filip i Jakov".

Slijede rezultati naših veslačica i veslača:
2XJMB (Jurić, Ćurković) - 2. Mjesto
1XKMA Vrbatović - 2. Mjesto
4XKMA (Samardžić, Lukas, Perić, Klarić) - 2. Mjesto
2XKŽA (L. Šćurla, Bogić) - 4. Mjesto
2XJŽA (Braica, Skelin) - 3. Mjesto
1XJŽB (Bašić) - 6.mjesto

Naši su veslači iskoristili slobodno vrijeme za posjet groblju i spomen domu Ovčara, Vukovarskoj bolnici te za razgledanje grada, a na svečanoj sjednici HVK Vukovar povodom 100. obljetnice rada prisustvovao je i naš osnivač i gradonačelnik Joško Berket.

Čestitamo našim prijateljima Vukovarcima i želimo im još puno uspjeha u brojnim nadolazećim godinama.

 

08.05.2012.

2. REGATA VESLAČKOG KUPA MILJENKO FINDERLEA I INTER CITY REGATA 2012.


Još jedan veslački vikend u Zagrebu na veslačkoj stazi Jarun koji po ničemu nije trebao biti poseban, osim što se u istom vikendu u dva dana održavaju dvije različite veslačke regate.

Međutim, za naš klub je ovo bio do sada nedoživljeni vikend. Sve je išlo po planu dok na stazu nisu izašli juniori A (Pave, Dino, Beko i Frane) u dvojcima.
Svaki u svojoj eliminacijskoj skupini, na scenu su prvi izašli Pave i Beko. Krenuli u trku solidno, na nekih 500m od cilja počeli preuzimati vodstvo i eto ih u jezeru kao plivači. Puknuo je prsten na veslu i za njih je trka bila gotova, a kroz cilj su prošli uz pomoć spasioca.

U poslijepodnevnom programu, na inzistiranje izbornika, su veslali u finalu A, a naš drugi dvojac Dino i Frane su veslali finale B. Trka finala B je krenula i eto naših veslača opet u ulozi kupača, ovaj put Frane i Dino. Isti tehnički kvar kao i kod Pave i Beke, ali ovaj put u zoni starta i u ovoj trci je sudac napravio pogrešku pustivši da se trka nastavi, što nije po pravilima.

Sljedeći dan smo pokušali ući u nove trke bez misli na protekli dan, zaboraviti loše i u 4- JMA pokazati koliko vrijedimo. Došlo je vrijeme finalne trke u koju su Frane, Beko, Dino i Pave ušli maksimalno ozbiljno, zasjeli na prvo mjesto koje su i čuvali do ponovne havarije.

Neposredno nakon starta naši su bili u bovicama, još uvijek kontrolirajući pravac i tako su vozili trku do zadnjih 500m, kada očigledno umorni više nisu bili u stanju kontrolirati pravac zbog očigledno nekakvog kvara i tu prestaje još jedna njihova trka nakon sudara sa kombinacijom Istre i Jadrana iz Rijeke.
Pregledom čamca ustanovili smo da je peraja poprilično skrivljena.
Očigledno su se neke više sile okomile na ova četiri momka.

Od ostalih naših posada odličnim veslanjem do zlata su došli Toni Čavka, Antonio Jurić u 2xJMB, Mate Vrbatović u 1xKMA.
Lucija Šćurla, Jelena Kotarac su u 2xKŽ bile treće; Filip Lukas, Toni Perić, Fabio Klarić, Antonio Samardžić su u 4xKM bili treći.
Drugi dan veslanja su nas samo cure, i to najmlađe, obradovale. Lucija Šćurla, Božica Šimunović su u 2xKŽB uvjerljivo došle do zlatne medalje.

Od ostalih još su veslali:
Petar Novak 1xSM, finale B prvo mjesto,
Ana Bogić, Nikolina Vujeva 2xKŽ, finale A 6 mjesto,
Neven Vukorepa 1xJMA, finale B 4 mjesto,
Jelena Kotarac, Nikolina Vujeva, Ana Bogić, Petra Čavka 4xKŽ, finale A 4 mjesto,
Mate Vrbatović, Filip Lukas, Antonio Samardžić, Toni Perić, finale A 5 mjesto,
Luka Prnjak 1xKMB trku nije završio. Ovo mu je bila prva trka u 1x, a završio ju je kupanjem u borbi za treće mjesto.

 

19.04.2012.

29 MEĐUNARODNA REGATA CROATIA OPEN 2012 (Zagreb, 14.-15.04.)


Iza nas je još jedna velika i jaka regata Croatia open. Na regati je nastupio velik broj klubova iz 11 država, a dobar dio je došao isprobati i reprezentativne posade.

Naš klub je nastupio sa dvije veslačice i deset veslača.

Prvi dan kadeti su nas obradovali sa dvije medalje.

Mate Vrbatović u 1xKM je kroz cilj, u svojoj skupini,  prošao kao prvi, dok su Lucija Ščurla i Jelena Kotarac u 2xKŽ bile treće.

Juniori su se u 2- ogledali sa ostalim posadama i nisu se pokazali u najboljem svijetlu, ispod svojih mogućnosti. Pave i Bernard su tokom cijele trke veslali u nekom nedefiniranom zaveslaju bez puno želje za postizanjem veće brzine, pomalo preplašeno, dok su Frane i Dino veslali nešto življe, ali ne dovoljno dobro da bi čamac plovio zadovoljavajućom brzinom.

2xJMB Toni Čavka i Antonio Jurić su na regatu otišli skoro bez treninga i sa oslabljenim Jurićem koji je tjedan dana bio izvan pogona zbog bolesti. Uz sve to su se borili i na kraju izborili finale B u kojem su bili četvrti.

Petar Novak je u 1xSMB uspio izboriti finale B što je za njega, u ovako jakoj međunarodnoj konkurenciji, trenutno dobar rezultat.

Drugi dan su se juniori izmiješali sa veslačima Krke u 4-, nadajući se da će kombinirane posade donijeti bolje veslanje nego u klubskoj posadi. Međutim, nije bilo dobro. Obje posade su veslale daleko ispod svojih mogućnosti pa smo se za poslijepodnevno finale B odlučili veslati u klubskim posadama. Ovu trku su naši momci odveslali puno kvalitetnije od dosadašnjih svojih trka na ovoj regati i kroz cilj prošli kao drugi iza posade Partizana.
Kadeti su se ponovno okitili medaljom, ovaj put srebrenom u 2xKM (Mate Vrbatović, Filip Lukas).

Sve ostale rezultate možete vidjeti na: www.croatiaopen.vsz.hr

 

24.03.2012.

2. REGATA KUPA DALMACIJE - ŠIBENIK / ZATON


Još jedna regata za Kup dalmacije je iza nas. Nakon Splita,  ponovno se veslalo po idealnim uvjetima, možda čak i boljim nego u Splitu na prvoj regati. Naš klub je nastupio uglavnom u istim disciplinama kao na prvoj regati uz male izmjene koje su se pokazale kao dobre.

U prvom redu mislimo na 1xKŽ (Ana Bogić) koja je bila 3., na 2xJMB (Toni Čavka, Antonio Jurić) koji su bili 1.. Ostale posade su uglavnom bile u istom sastavu.

Neki su na prvoj regati možda sumnjali u naše juniore koji su u 4- i 2-, moramo priznati, veslali daleko ispod naših očekivanja, ali sa ovom regatom su pokazali da ono ipak nije bilo pravo njihovo izdanje i da je razlog lošeg veslanja ipak bio kvar na čamcu. Prvo su u 4- (Samardžić,Ujaković,Malenica i Kuzmanić) uvjerljivo pobjedili Zadrane i Šibenčane,a onda su nešto kasnije u 2- Pave i Beko isto ponovili, ali s nešto manjim razlikama,tj. prednošću ispred ostalih.

Kod cura treba pohvaliti mlade Luciju Šćurlu i Božicu Šimunovć koje su u 2xKŽ svojom borbenošću došle do drugog mjesta i za 9 sekundi pobijedile našu drugu posadu (Jelena Kotarac,Nikolina Vujeva).

4+KMA (V.Bašić, L.Ščurla, M.Krišto, I.Skelin, kor. A.Beneš) su ponovno bili prvi, ali je ovaj put Gusar ozbiljno zaprijetio.
1xKMB (F.Klarić) opet sigurno prvi.
1xKMA (M.Vrbatović) prvo mjesto ali ovaj put s jako malom prednošću pred ostalima.
1xSM (P.Novak) odlično odveslana trka i na kraju kroz cilj ulazi kao prvi.
4xKMA (F.Lukas, T.Perić, M.Kapov, A.Samardžić) drugo mjesto, ali su dobro namučili Mornara koji je bio prvi za 4 sekunde.

Ostale rezultate možete vidjeti u nastavku,a sljedeća regata koja očekuje naše veslače je međunarodna regata Croatia open u Zagrebu 14. i 15. o4. 2012..

10.03.2012.

1. REGATA KUPA DALMACIJE - MEMORIJAL ZLATKO CELENT


Duga, hladna i snježna zima je, nadamo se, iza nas, a sa prvom regatom za Kup Dalmacije je započela nova veslačka sezona u kojoj će, vjerujemo, biti puno dobrih utrka, dok "šlag" za ljubitelje sporta očekujemo ovo ljeto na Olimpijskim igrama u Londonu.

Kao i uvijek prve regate se koriste za opipavanje konkurencije jer smo preko zime svi zatvoreni u svojim klubovima i s nestrpljenjem očekujemo regate kako bi vidjeli jesmo li dobro radili preko zime. Tako je bilo i ovaj put.

Po prekrasnom vremenu, ne samo za veslanje, nego i za uživanje na obali, počela je nova veslačka sezona. Regata se održala na regatnoj stazi u Spinutu, točno na dan kada je prije 20 godina tragično preminuo Zlatko Celent, po kojem i nosi ime.

Naš klub je nastupio sa 41 veslačicom i veslačem u 21 posadi, a na postolje za dodjelu medalja smo se penjali 14 puta.

Veći dio naših veslačica i veslača je svojim nastupom pokazao da su dobro radili preko zime što im se vratilo dobrim plasmanima.

Osvajači medalja po disciplinama:

4-JMA
(D.Ujaković, F.Malenica, B.Samardžić, P.Kuzmanić) 3. mjesto
Od ove posade smo očekivali puno više,  ali tehnički kvar na čamcu im nije dozvoljavao da se ravnopravno bore sa konkurencijom

4xKMA
(T.Perić, A.Samardžić, M.Kapov, F.Lukas) 2. mjesto
S obzirom da su prije trke jednom skupa sjeli u čamac,  odveslali su odlično

4+KMA
(L.Ščurla, V.Bašić, I.Skelin, M.Krišto, korm. A.Beneš) 1. mjesto
Kad bi ih se sve skupa stavilo na vagu bili bi jedva teži od čamca, ali su pokazali kolika im je želja da pobjede i to su uspjeli.

2xKŽA
(A.Bogić, J.Kotarac) 2. mjesto 
(L.Ščurla, B.Šimunović) 3. mjesto
Cure iz dana u dan pokazuju svojim napretkom koliko se isplati redovito trenirati.Dobrim veslanjem su došle do medalja,  a osim ove dvije posade u utrci je bila još jedna naša posada (N.Vujeva, P.Čavka) za koje se nadamo da će već na sljedećoj trci biti u igri za medalje.

1xKMB
(F.Klarić) 1. mjesto
Odlično veslanje, samo tako treba dalje nastaviti.

2xKMB
(J.Bandić, L.Peričić) 3. mjesto
Medalja je tu,  ali veslanje nije bilo na nivou koji oni mogu veslati.
(F.Šerić, P.Đerek) 3. mjesto
S obzirom da im je ovo prva regata, nije bilo loše.

2-JMA
(B.Samardžić, P.Kuzmanić) 2. mjesto
Očito je da ih je potrošila trka u 4- pa ovdje nisu mogli bolje, ali jedna škola više.

1xJMA
(N.Vukorepa) 3. mjesto
Medalja je tu,  ali zaostatak za prvom dvojicom je prevelik da bi se moglo reć da je bilo dobro.

1xKMA
(M.Vrbatović) 1. mjesto
Već duži period čekamo da se Mate probudi i počne raditi kako treba. Izgleda da je konačno shvatio kako na trci treba veslati, samo tako treba nastaviti dalje.

4xJMB
(L.Zović, A.Jurić, M.Čurković, T.Čavka) 2. mjesto
Solidnim veslanjem bez puno treninga uveslavanja su došli do medalje ali među njima ima potencijala za bolje rezultate na sljedećim trkama, možda u nekim drugim disciplinama.

1xJŽB
(A.Skelin) 3. mjesto
Puno puno više treba raditi i zapet da bi se postigao kvalitetniji rezultat.

1xSM
(P.Novak) 1. mjesto
Uvijek uporan na treningu i na trci, uvijek grize do kraja i to mu se ovaj put isplatilo.

Čestitamo osvajačima medalja, aostalima želimo da se uhvate posla ozbiljnije kako bi već na sljedećoj regati i oni bili u borbi za medalje.

Sljedeća regata je 24.03.2012. u Zatonu kod Šibenika.

 

09.03.2012.

VESLAČI I ODBOJKAŠICE DOBILI POSEBNO OSMIŠLJEN LJEKOVITI ČAJ


U želji da podržimo našu djecu da zdrave navike prošire sa sportskih aktivnosti na zdrave prehrambene navike, pozvali smo u goste poznatog splitskog fito-api terapeuta Bruna Čakića Medenka, kako bi našim sportašimo približio moć prirode u jačanju organizma.

Gospodin Čakić, čiji nadimak Medenko govori ne samo da se specijalizirao za proizvode na bazi meda, već i o tome koliko je pristupačna i ugodna figura, ima dugogodišnje iskustvo u pomaganju sportašima svojim mednim i biljnim proizvodima, ali i iskustvo upoznavanja vrtićke i školske djece s važnosti konzumiranja meda i biljnih čajeva.

Nakon predavanja o zdravoj prehrani i životnim navikama, naši su sportaši imali jedinstvenu priliku od ljekovitog bilja sami zamiješati svoj čaj. Naime, gdin Medenko osmislio je posebne čajeve za sportaše, prilagođene specifičnim zahtjevima dva različita sporta: veslanja i odbojke. Nekoliko volontera pred publikom je doziralo i zamiješalo kombinaciju trava pod budnim Medenkovim uputama, a nakon toga su djeca imala priliku degustirati ranije pripremljen čaj i nekoliko vrsta ljekovitim biljem obogaćenog meda.

U vrijeme kada djeca konzumiraju nevjerojatne količine proizvoda s previše šećera, konzervansa i umjetnih dodataka, jako smo sretni što su tako dobro prihvatila ovaj dašak prirode, te se nadamo da će ih ovo iskustvo ponukati da se češće okrenu onome što dobivamo iz prirode.

02.03.2012.

BRUNO ČAKIĆ MEDENKO

Draga djeco i dragi roditelji,

Pozivamo vas na predavanje i prezentaciju koju će održati poznati splitski
fito-api terapeut BRUNO ČAKIĆ MEDENKO koji će nas upoznati sa utjecajem zdrave prehrane i prirodnim načinima da ojačamo organizam, s posebnim naglaskom na jačanje imuniteta u periodima povećanih sportskih napora.

Predavanje će se održati u utorak, 6.ožujka 2012. u 19 sati, u sali Charter zgrade u Marini Kaštela.

Vjerujemo da će biti podjednako zanimljivo i poučno!

 

12.02.2012.

TRENINZI PONOVO U UOBIČAJENIM TERMINIMA

Od sutra (ponedjeljak) treninzi će se odrzavati po uobičajnom rasporedu

 

06.02.2012.

OTKAZANI TRENINZI

Hrvatski veslački klub Marina Kaštela obavještava sve veslačice i veslače da, zbog vremenskih nepogoda, NEĆE BITI TRENINGA do petka, 10.1.2012.

 

20.01.2012.

ZIMOVANJE SPORTSKIH KLUBOVA MARINA KAŠTELA


Za nama su još jedne zimske kondicijske pripreme za jedriličare, veslače i odbojkašice Marine Kaštela. Gotovo pedeset djece zaputilo se odmah nakon nove godine, u pratnji trenera, psihologice i liječnice, na tjedan dana zimskih treninga u Kranjskoj Gori.

Kao i obično, djeca su se okušala u skijaškom trčanju, skijanju, klizanju na ledu, a slobodno vrijeme proveli su u tipičnim zimskim igrama: grudanje, sanjkanje... Iako nas je ove godine dočekala iznenađujuće mala količina snijega oko doma, bilo je dovoljno da se svaki dan odrade treninzi na skijama, a kada je treću večer napokon pao svježi snijeg, veselje djece je bilo neizmjerno. Svježi snijeg iskoristili su sutradan za napraviti "snježnog optimista" i zaigrati "odbojku na snijegu".

Odbojkašice su posjetile OK Kamnik u Kamniku, te OK Triglav u Kranju, i s njima odigrale trening-utakmice. Na povratku je cijela grupa posjetila Bled i njihov veslački klub, te Muzej krapinskog pračovjeka u Krapini.
Kao i svake godine, za nas se pobrinula vrijedna ekipa Počitniškog doma Srednji Vrh, čiji nam je topli dom i hrana dao energiju za naporne treninge.

23.12.2011.

ADVENTSKI DOMJENAK SPORTSKIH KLUBOVA MARINA KAŠTELA


Tradicionalni Adventski domjenak Sportskih klubova Marina Kaštela ove je godine okupio dosad najveći broj djece, roditelja i prijatelja klubova. Iskoristili smo tu prigodu da se zajedno poveselimo uz bakalar i pizzu, i zahvalimo se svoj djeci što su tokom cijele godine provodili svoje vrijeme u klubu.

Treneri veslanja i jedrenja simboličnim su poklonima posebno istaknuli osvajače medalja na državnim natjecanjima; veslačice i veslače Bernarda Samardžića, Tonija Čavku, Dina Ujakovića, Pavu Kuzmanića, Luciju Šćurlu i Anu Bogić te jedriličarku Tinu Gizdić. Bila je ovo uspješna godina i za Odbojkaški klub, čija se prva postava u prošloj sezoni osvojenim prvim mjestom u 1.B ligi plasirala u najviši rang natjecanja.

Ali još više od ovih fantastičnih rezulatata veseli nas što se na domjencima vidi kako klubovi okupljaju sve veći broj djece. Posebno su nas ove godine počastili glazbenim programom mladi veslači Filip, Fabijan, Lucija i Luka. Čitava Kaštela mogu biti samo ponosna na ovu djecu koja se trude svoju energiju uložiti u razne aktivnosti koje će im obogatiti dušu i pomoći da se razviju u zdrave i sretne ljude.

 

06.10.2011.

VESLAČI U SLAVONIJI


Tek tjedan dana nakon Prvenstva Hrvatske u veslanju, veslačice i veslači HVK Marina Kaštela zaputili su se na novo putovanje, tradicionalni izlet u Vukovar te nastup na Miholjskoj regati u Osijeku.

Kao i svake godine, putovali smo u društvu umirovljenika predvođenih Lovrom Đolićem, ocem pok. kaštelanskog branitelja Ante Đolića.

U Vukovaru se 1.10. održao Međunarodni veslački maraton Vukovar-Ilok, dužine 35165 m, koji se tradicionalno održava u spomen osnutka legendarne 204. vukovarske brigade kao i na uspomenu na 32 poginula i nestala veslača u Domovinskom ratu. Već četvrtu godinu zaredom, na maratonu je nastupio i osmerac HVK Marine Kaštela, u sastavu:  Ksenija Žižić, Jure Žunko, Frane Žunko, Mate Rajić, Josip Ivčević, Mate Mamić, Jure Vrdoljak, Kristijan Ljubičić, kormilar Rosanda Tadin.

Dok su se naši maratonci borili s Dunavom, djeca su u pratnji sa gdinom Josipom Berketom,  glavnim trenerom Josipom Bereckom i klubskom pishologinjom Tenom Romani obišla Vukovarsko groblje i muzej na Ovčari. Iako nove generacije ne vole kada ih odrasli opterećuju teškim teretima prošlosti, želja nam je bila ukazati im na tešku tragediju rata i netrpeljivosti, i stvarne mlade živote koji su zauvijek izgubljeni, kako bi njegovali mir i toleranciju.

Dan u Vukovaru završili smo opet u sportskom duhu, ovaj put kao navijači OK Mladost Marina Kaštela, koji je baš tu večer odigrao utakmicu sa OK Vukovar. Zasigurno je i prisutnost 60 navijača svih generacija doprinijela uvjerljivoj pobjedi naših odbojkaša koji su utakmicu završili rezultatom 3:1.

U nedjelju rano ujutro zaputili smo se iz vukovarske vojarne u Osijek, gdje su na Miholjskoj regati postigli slijedeće rezultate:

2x KM Mate Vrbatović, Antonio Jurić) 1. Mjesto
2xJMB Pave Kuzmanić, Bernard Samardžić 1. Mjesto
4XKM Ilija Krišto, Roko Milin, Filip Lukas, Marko Opačak 3. Mjesto
1xJMA Ante Vrdoljak 3. Mjesto
2xJMB Dino Ujačić, Toni Čavka 3 mjesto
4xJWB Viktoria Braica 1. Mjesto
2xJMA Josip Giljanović, Neven Vukorepa 2. Mjesto
4xJMB Pave Kuzmanić, Dino Ujaković,
Bernard Samardžić, Toni Čavka
2. Mjesto
4xKW Lucija Šćurla, Ana Bogić, Jelena Kotarac,
Nikolina Vujeva
3. Mjesto

27.09.2011.

(68.) PRVENSTVO REPUBLIKE HRVATSKE U VESLANJU


Dugo očekivano natjecanje je konačno iza nas. Natjecanje na kojem svi očekuju najbolje rezultate donijelo je "šarene" rezultate u pojedinim klubovima.

Premda je listopad već pred vratima,po ljetnom vremenu koje nas je pratilo sva tri dana natjecanja naši veslači i veslačice su imali zapaženu ulogu na prvenstvu.

4xJMB (Toni Čavka,Pave Kuzmanić,Bernard Samardžić,Dino Ujaković) su od naših posada prvi krenuli na start i u prvoj trci eliminacija pokazali da će i ovaj put biti u igri za najsjajniju medalju. Tako je i bilo! Došlo je vrijeme starta finalne utrke u kojoj su Bebi,Pave,Beko i Dino od starta krenuli odlučno i na kraju ciljem prošli kao prvi. Teška trka, prava muška borba ali naši nikom nisu dali ispred sebe,a najveći konkurenti Medulin i Mornar su se morali ponovno zadovoljiti srebrom i broncom.

Za drugi dan su Pave i Beko sjeli u 2-JMB koji nije imao eliminacije, dok su Bebi i Dino išli u 2xJMB i u teškoj eliminacijskoj trci u borbi sa Zadranima izborili finale (ulazio je samo prvi iz svake skupine). Ta trka (kao treća teška u dva dana) je potpuno iscrpila Bebija koji je nakon toga cijelu noć povraćao i unatoč svemu ujutro krenuo na start sa željom da se bori,ali zbog iscrpljenosti ipak dalje od petog mjesta nisu mogli.

2-JMB (Pave Kuzmanić,Bernard Samardžić) Ovo je zasigurno bila najbolje odveslana trka do sada za ovu posadu. Prateći trku na biciklu moglo se povremeno čuti iz usta proslavljenih reprezentativnih trenera da momci veslaju odlično i da im se nama što dodati. Tako je i bilo, od starta do cilja su kontrolirali trku i na kraju na pobjedničkom postolju još jednom podigli u zrak pokal za prvake Hrvatske.

2xKŽB (Lucija Ščurla,Ana Bogić) Cure možda ni u snu nisu mogle sanjati da će se kući vratiti sa medaljom oko vrata, ali mi treneri smo znali da dobro veslaju. Jedino čega smo se bojali je snaga ostalih konkurentica jer naše su cure stvarno kao bebe prema nekim protiv kojih su veslale. Kući su donijele srebrnu medalju.

Osim osvajača medalja naš klub je još nastupio u slijedećim disciplinama;
2xKMA (Mate Vrbatović,Antonio Jurić) 5. mjesto / Vrijedili su za medalju, ali strah i trema su ipak prevladali i odveslali su ispod svojih mogućnosti.

2xKMA (Ilija Krišto,Roko Milin)

4xJŽB (Viktoria Braica,Ena Vidović,Vlatka Bašić,Anica Skelin) 4. mjesto

1xLJMA (Neven Vukorepa) 2. mjesto finale B

1xJMA (Hrvoje Kovačev) 5. mjesto

4xJMA (Hrvoje Kovačev, Frane Malenica, Neven Vukorepa, Ante Vrdoljak) 5. mjesto

1xKMB (Josip Bandić) 5. mjesto finale B

Više o rezultatima na: www.veslanje.hr

19.09.2011.

AKTIVNO I USPJEŠNO LJETO


Dok je velika večina mladića i djevojaka uživala u blagodatima ljeta, naš najbolji veslač Mijo Rudelj je odmah po dolasku iz Amerike nastavio sa ozbiljnim treninzima kako bi se sto bolje pripremio za Svijetsko prvenstvo U23 u Amsterdamu gdje je u dvojcu na pariće sa Tomislavom Rubinjonijem iz zagrebačke Trešnjevke osvojio odlično prvo mjesto u finalu B.
Nakon toga je i Mijo otišao na zasluženi odmor kako bi sa što "punijim  baterijama" ponovno otišao u Ameriku gdje ga čeka naporna akdemska i sportska godina.

Nešto malo kasnije,početkom mjeseca kolovoza natjecateljski pogon se vratio sa ljetne pauze i nastavio sa treninzima za prestojeće obaveze i natjecanja. Prvo putovanje i natjecanje nakon pauze bilo je odlazak na međunarodnu regatu u Villach (Austria) gdje se vesla na jezeru Ossiacher see. Uz nastup na regati veslačice i veslači su dva dana prije regate pratili trke na Svjetskom prvenstvu koje se održavalo na Bledu.
Na regati su sudjelovali klubovi iz Austrije, Mađarske, Italije, Njemačke, Švicarske, Slovenije, Srbije i Hrvatske, a naš klub je nastupio sa 14 veslača i veslačica (Ena Vidović, Viktoria Braica, Vlatka Bašić, Anica Skelin, Bernard Samardžić, Toni Čavka, Dino Ujaković, Hrvoje Kovačev, Mate Vrbatović, Antonio Jurić, Mijo Rudelj, Petar Novak, Pave Kuzmanić).
Od samih nastupa naših posada treba izdvojiti dobar nastup dvojca na pariće kadeta (Mate Vrbatović, Antonio Jurić) koji su prvi dan u svojoj grupi bili prvi, dok su drugi dan u finalu bili peti.
Isto tako dobar nastup je imao i samac juniora A (Hrvoje Kovačev) koji je u velikoj konkurenciji uspio doći do finala,ali u finalu nije mogao dalje od šestog mjesta.
Posebne čestitke treba uputiti juniorima B kojima nije prvi put da nam na regatama donose osmijeh na lice, jer kroz cijelu godinu pokazuju stalni napredak i kvalitet.
Pave Kuzmanić, Bernard Samardžić, Toni Čavka i Dino Ujaković su na Ossiacheru nastupili u 2-JMB (Pave i Beko) gdje su prvi dan bili treći dok su drugi dan u puno bolje odveslanoj trci izgubili prvo mjesto od posade Talijana za 2.5 sec.. Pave i Beko su osim dvojca veslali i 4x sa Dinom i Bebijem ali u konkurenciji juniora A. Prvi dan suci kao da su znali da njih četvorica mogu dobro i brzo veslati pa ih nisu prozvali na start, a u toj situaciji se naši momci nisu snašli i trka je krenula bez njih. Reagirajući kod organizatora dogovoreno je da ih zbog greške sudaca pusti u sutrašnje finale što su naši i odlično iskoristili.
Trka je krenula, naša četvorka je odmah izbila na prvo mjesto i to kontrolirala do pola staze gdje zbog gubljenja pravca udaraju u bovu i gotovo zaustavljaju čamac, ponovno su se "zbrojili", krenuli čvrsto i još odlučnije, priključili se trci, dostigli ostale posade i u finišu trke u žestokoj borbi fotofinišom je odlučeno da su prvi.

Ova nam je regata bili provjera tri tjedna prije Prvenstva Hrvatske koje se sljedeći tjedan održava u Zagrebu gdje se nadamo nastavku dobrih rezultata.

Više o rezultatima na ; www.worldrowing.com i www.vr.villach.at

15.07.2011.

RAFTING ZA VESLAČICE I VESLAČE


U ponedjeljak 11. srpnja veslačice i veslači našeg kluba, njih 32 sa svojim trenerima proveli su dan na raftingu na Cetini. Osim ugodnog osvježenja u prohladnoj rijeci, ovo je veslačima bila svojevrsna nagrada za uspješno okončan Kup Dalmacije, ali i prilika za malo opuštanja pred početak priprema za Državno prvenstvo koje ih očekuje u rujnu u Zagrebu.

Nakon čak četverosatnog veslačkog spusta u nešto drugačijim uvjetima nego su navikli, veslačice i veslači su se nakon ručka u ugodnom ambijentu Radmanovih mlinica vratili kućama sretni i umorni. Ovu avanturu će zasigurno dugo pamtiti, a svi ostali mogu pogledati našu galeriju slika

05.07.2011.

6. REGATA KUPA DALMACIJE 2011. - MEMORIJAL IVAN JERČIĆ


Kup Dalmacije za 2011. godinu je gotov sa 6. regatom koja se održala u organizaciji našeg kluba,a veslalo se na regatnoj stazi sa startom u Lukšiću i ciljem u Kabelovcu ispred kluba. Posebnost ovogodišnje regate u našoj organizaciji je što se od ove godine odvija pod novim imenom "Memorijal Ivan Jerčić", čime za nas dobiva poseban značaj.

Početak dana nikako nije bio naklonjen veslanju. Jaka bura nije davala nadu da će se regata održati. Regata je ipak startala po zakazanom rasporedu s tim da su trke skraćene na 1000 m, šta se kasnije, zbog smirivanja vremena, promijenilo i opet produženo na standardnu dužinu staze. Pred kraj regate je ponovno zapuhalo, ali sada još neugodniji bočni vjetar koji je doveo i do nekoliko prevrtanja i potapanja pojedinih posada. Do kraja regate maestral ipak nije pojačavao i cijela regata je završena u planiranom vremenu.

Naš klub je nastupio sa 40 veslačica i veslača u 25 trka koji su osvojili 13 medalja od čega 4 zlatne, 3 srebrene i 6 brončanih.

Svim osvajačima medalja čestitamo,a posebno ćemo izdvojiti od mlađih prema starijima; 1xKMB (Fabio Klarić) koji je na cilj došao kao treći,1xKMB (Toni Perić) koji je također ciljnu liniju prošao kao treći i tako se izborio za svoju prvu medalju. 2xKMB (Filip Lukas, Antonio Samardžić) su u teškoj trci slavili na cilju, a u istoj trci su se na postolje kao treći penjali (Luka Ščurla, Marko Krišto). Dobar je bio i 4xKMA (Mate Vrbatović, Ilija Krišto, Antonio Jurić, Roko Milin) koji preko Krke nije mogao do prvog mjesta.
Kod mlađih juniora, Pave i Beko su još jednom pokazali tko je "gazda" i tako svih 6 regata Kupa okitili sa zlatom. Njihove kolege Toni Čavka i Dino Ujaković su u 2xJMB također uvjerljivo slavili. Juniori su nas ugodno iznenadili u trci 2xJMA (Hrvoje Kovačev, Ante Vrdoljak) kada su ciljem prošli kao sigurni prvi, i borbenost do zadnjeg zaveslaja 2-JMA (Neven Vukorepa, Josip Giljanović) kojima je postolje ipak izmaklo u fotofinišu.

Poseban gost ove regate bio je naš trener Tonći Banović, koji je bio trener u klubu od njegovih samih početaka, a ove se godine prvi put pojavio na regati ne kao zaposlenik i organizator, nego gost i promatrač. Za njegov dugogodišnji doprinos klubu, zahvalili smo mu se plaketom, iako vjerujemo da ovo nije kraj naše suradnje. Regatu je, naravno, od prvog do zadnjeg trenutka pratio i gdin Josip Berket, ne toliko u ulozi gradonačelnika, već više začetnika čitavog projekta veslačkog kluba u Kaštelima, čiji se značaj najjasnije vidi baš na događajima poput ovog.
Kako bi čitava regata prošla što ugodnije, pobrinuli su se, kao i svake godine, zaposlenici i volonteri - prijatelji kluba i roditelji naših veslača, kojima se od srca zahvaljujemo na trudu. Naravno, ključna je bila podrška i naših sponzora, Babića i restorana Bimbijana koji su osigurali topli obrok za sve veslače, Tangara koji je donirao sladoled, te Marine Kaštela i BavAdrie koja je pokrila brojne troškove organizacije regate.

S ovom regatom je ovaj dio sezone završen i veslači idu na zasluženi odmor od 3 tjedna nakon čega će ponovno u veslačke čamce kako bi se što bolje pripremili za Prvenstvo Hrvatske koje nas čeka 23.09.2011. na Jarunu,a u pauzi ćemo sa nestrpljenjem iščekivati početak Prvenstva Svijeta za seniore do 23 godine na kojem će nastupati i naš najbolji veslač Mijo Rudelj u 2x sa Tomislavom Rubinjonijem iz Zagrebačke Trešnjevke.

 

29.06.2011.

VELIKA VESLAČKA REGATA U KAŠTEL KAMBELOVCU

Kao i svake godine, i ove se godine veslačka sezona završava u HVK Marina Kaštela. Ovu subotu, 2.7.2011., od 9 do 13 sati održavat će se VI. VESLAČKA REGATA KUPA DALMACIJE "MEMORIJAL IVAN JERČIĆ 2011". Regata će se održavati na  regatnom polju od Kaštel Lukšića - start do Kaštel Kambelovca - cilj, mul ispred kluba, a na nju je prijavljeno 11 klubova s preko 200 veslačica i veslača iz cijele Dalmacije.

Ovo je prva godina da regata nosi ime Ivana Jerčića, našeg uspješnog veslača koji je tragično stradao 2007. godine. Ivan Jerčić je bio izuzetan momak i jedan od najuspješnijih veslača u povijesti  kluba. Dva puta je bio prvak Republike Hrvatske i jednom je bio član posade koja je proglašena ekipom godine grada Kaštela. Nakon završetka veslačke karijere aktivno je pomagao u klubu mlađim veslačima, odlazio na regate i pomagao u organizaciji svog kluba, a 2006. je položio i sudački ispit. 2008. godine novi je klubski dvojac dobio njegovo ime, a ovom smo mu gestom ponovo htjeli odati počast.

Kao i prošle godine, djeca će prodavati kolače i ukrasne predmete kao dio akcije prikupljanja sredstava za UNICEFov projekt Škole za Afriku, koji potpomaže izgradnju škola u zemljama subsaharske Afrike i promicanja dječjeg prava na obrazovanje.

Ovim putem pozivamo sve ljubitelje veslanja da dođu na Polantanu 9 i podrže sve mlade veslačice i veslače, koji cijelu godinu marljivo treniraju i srcem su se dali u veslanje.

 

17.06.2011.

ODRASTI UZ VESLA

Već nekoliko mjeseci trenerska ekipa HVK Marina Kaštela dobila je trenersko pojačanje u Školi veslanja. Novi trener, Josip Ivčević Bepo, odrastao je kao naš veslač, kao i njegov kolega Mate Rajić, te prošao kroz sve što ovaj klub nudi: treninzi, druženja, regate, zimovanja, a nakon završenog kineziološkog fakulteta vratio se tamo gdje je sve počelo.
Zanimalo nas je kako klub vidi netko tko je u njemu proveo toliko godina, i vidio ga iz uloge djeteta, starijeg natjecatelja i danas trenera, pa smo obasuli Josipa pitanjima.

Njegova priča može samo ohrabriti svu onu djecu koja se premišljaju da li da upišu veslanje, ili neki drugi sport, jer jako lijepo pokazuje koliko nam toga treniranje može donijeti. (U skladu s opuštenim stilom koji vlada u našem veslačkom klubu, nismo htjeli "poknjiževiti" trenerov lokalni govor, jer mislimo da ovako ima više duha).

Kada si počeo trenirati veslanje?
Josip: Trenirat  sam počea  odmah od prvih dana kluba, davne  1997 godine. Razlog zašto sam počea trenirati bija je zdrastveni. Pošto sam bolova od astme i bronhitisa nisan bija dite koje je bilo "sportski tip". Nakon jednog  jačeg napadaja proveo sam u bolnici 2 tjedna, a nakon izlaska iz bolnice otiša san na kontrolu u svoje doktorice. Tijekom pregleda ona mi spomene da se osniva veslački klub u Kambelovcu i da bi bilo dobro otić ipogledat, s obzirom na moje zdravlje i koliko će mi taj sport koristit. I tako je sve počelo.

Kako je klub tada izgledao? Što ti se svidjelo da si ostao trenorati toliko dugo?
Josip: Davno je to bilo, ali izgled kluba se nije promijenia. Još uvik je to onaj isti klub od prije 14 godina, samo šta je u hangaru više brodova i vesala, u teretani je više utega i sprava, a u zidove, di se nalaze ergometri, se uriza njihov zvuk. Šta mi se svidilo? Pa, puno toga. Zato san i osta ovoliko. Prvo, zavolija san veslanje. To mi je bilo glavno i jedino zanimanje u to vrime. Ništa me nije moglo spriječit da oden na trening, ni škola, ni ružno vrime, ni mater i otac. Veslanje je jedan od najtežih sportova uopće, ali kad bi došli ujutro rano, još dok grad spava, i kad bi zavesla po kristalno mirnome moru, a grad se polako budi, pa ništa nije bilo lipše od toga. Drugo, ekipa i putovanja. Danas, skoro svi prijatelji koje iman su ili još uvik veslači ili su prije trenirali. Stekli smo poznanstva po ciloj Hrvatskoj, od Dubrovnika do Osijeka, ali i ne samo poznanstava. Bilo je tu i simpatija i prvih ljubavi. A treće, zdravlje. Prije san bija boležljiv, mršav, a danas san zdrav ka dren, razvija san pluća, mišiće, iman kondicije, sve šta treba za jedan zdrav život. Ali ovo su samo tri razloga zašto san toliko dugo trenira, i zašto san još uvik u rekreativnom veslanju. Ne isplati se trošit riči jer nikad ne moš sve ispričat, triba to doživit.

Nakon što si prestao redovito trenirati, ti si, kao i još neki, nastavio dolaziti u klub. Zašto?
Josip: Zato šta nisan bija jedan od onih koji neki sport vole godinu, dvi, ili tri pa in dosadi. Ovo je jedna suradnja između sporta, veslanja, i mene koja će trajat do kraja mog života. Ljubav na prvi pogled, kako kažu. Istina, bija je period kad san skroz slabo dolazija i pomalo počea zaboravljat na klub. Došle su obaveze na fakultetu, upazna san curu s kojon san sad oženjen, rodija nan se sin, i dosta drugih sitnica koje su me malo udaljile. Ali kad su me zvali za veslat maraton u Vukovaru, kad san sija u osmerac  i uzeja veslo u ruke, sve se vratilo, sve uspomene, lipe i grube.

Kako ti danas izgleda klub iz perspektive trenera? Jesi se navikao na svoju novu ulogu?
Josip: Ništa se nije prominilo. Klub mi je isti i kad san bija veslač i sad kad san trener. Uvik ću ga gledat ka svoj drugi dom koji nas je maka sa ulice i praktički skoro odgoija. Svaki dan smo u njemu proveli bar 2 ure i tako evo već 14 godina.
Navika se jesan, pošto je ovo posal kojemu san se nada još dok san studira. Radit u svome gradu sa dicon koja će jednog dana napravit i doživit ono šta smo mi doživili. Ali tek san počeo, uhodavan se polako. Još se ostali moraju naviknit na mene tako da če to sve doč na  svoje s vrimenon.

Pomaže li ti to što si ne tako davno bio u ulozi djeteta koje trenira veslanje? Imaju li neke stvari koje želiš raditi drugačije nego tvoji treneri, ili neke koje želiš raditi kao i oni? Koje?
Josip: Naravno da pomaže. Pa rijetki su u djetinjstvu trenirali jedan sport, a poslije ako su ostali u sportu i završili kineziološki fakultet ili trenersku školu prebacili se na drugu sportsku granu. Bavljenje veslanjem mi je pokazalo kako to sve funkcionira, kako funkcionira natjecanje, odnosno regate, s kakvin se opterećenjima ta dica moraju susretat.
Ljudi su različiti, a i treneri su ljudi, pa je normalo da ima stvari koje radimo drugačije. Dosad je trener Mate praktički sve radija sam šta se tiče ovih manjih uzrasta, škole veslanja i kadeta. Svu tu dicu je sam odgaja, pazija, usmjerava i vodija na izlete šta je teško kad si sam. Stariji trener je zadužen za starije natjecatelje i pomaga mu je koliko je moga ali uglavnon savjetima.  Ali sad san ja tu da mu olakšan i skupa ćemo ih vodit da postanu dobri sportaši i još bolje osobe.

Bi li rekao da se klub promijenio kroz godine? Na koji način? Što misliš da nas čeka u budućnosti?
Josip: Normalno da se prominija. Odrasta je, posta je ozbiljniji. Nema više manistre trikolore i palamidi na Jarunu i svakorazne "logistike" koja nas je pratila po regatama. Ime nan se više ne zamuckiva pri izgovoru ka prije, postali smo pravi klub vrijedan respekta.
Ko zna šta budućnost donosi, ali nadan se i dalje veslat s ovu stranu kaštelanskog zaljeva. Da će kroz klub proć još na stotine i stotine dice i da će među njima bit puno prvaka države i osvajača medalja ka šta je i dosad bilo.

 

15.06.2011.

56. MEĐUNARODNA REGATA BLED


Po mnogima jedno od ljepših mjesta na kojima se održavaju veslačke regate je Bled. Protekli vikend su i naši veslači mogli sami prosuditi je li to stvarno tako. Pave Kuzmanić i Bernard Samardžić su nastupili u 2xJMB, a Petar Novak u 1xSM.

Prognoza vremena nije bila baš naklonjena veslanju, ali je srećom ovaj put u potpunosti promašena. Kiša je padala samo u noći sa subote na nedjelju, a vremenski uvjeti na stazi su bili dobri.Vjetar koji na Bledskom jezeru zna praviti velike probleme veslačima, ovaj put nije puhao. Osim samog prirodno lijepog ambijenta, neizostavne su bile i poznate bledske krempite.

Naši su oba dana natjecanja nastupili u istim disciplinama, pa je 2xJMB prvi dan u eliminacijama s mukom ušao u finale gdje su kroz cilj prošli kao četvrti. Nisu se pokazali u pravom svjetlu, možda je na njih utjecao pritisak da prvi put veslaju na toliko poznatom Bledu.
Drugi dan je priča bila nešto drugačija. Kroz eliminacije su ovaj put kao prvi ušli u finale gdje su ovaj put odlučili puno ozbiljnije odraditi trku i u finišu trke pobjediti Iktus (koji im je dan ranije odnio broncu) i tako doći do trećeg mjesta.

Od Petra je i prije samog puta bilo teško očekivati veći rezultat. Ipak još nije dovoljno kvalitetan da bi se ravnopravno borio sa međunarodnom konkurencijom gdje je ove godine bilo i veslača koji su u prošloj sezoni osvajali i svjetske medalje.
Prvi dan nije uspio izboriti niti jedno finale, dok je drugi dan kroz eliminacije izborio finale B u kojem je na kraju bio peti. U svakom slučaju jedno veliko iskustvo više.

Sljedeća regata je već ovaj vikend 18.06., u Splitu,a odmah možemo najaviti i posljednju regatu u ovom dijelu sezone (prije ljetne pauze), 6. regatu za Kup Dalmacije, koja će se održati u HVK Marina Kaštela.Posebnost te posljednje regate u Kupu Dalmacije u ovoj godini je što će po prvi put regata nositi ime memorijal Ivan Jerčić po našem prerano preminulom uspješnom veslaču.

 

20.05.2011.

UČENICI OŠ KNEZ TRPIMIR U HVK MARINA KAŠTELA


Ovaj su tjedan učenici 5., 6., 7. i 8. razreda iz OŠ Knez Trpimir u sklopu nastave tjelesno-zdravstvene kulture posjetili naš klub i okušali se u veslanju. Djevojčice i dječaci su tako naučili osnove veslanja na ergometrima, a na sljedećem satu su se okušali i na moru. Bilo je lijepo vidjeti tako velik broj djece kako prolazi kroz klub, i nadamo se da će dio njih provesti ljeto s nama.

02.05.2011.

2. VESLAČKI KUP MILJENKO FINDERLE & INTER CITY REGATA


Veslački vikend u Zagrebu je iza nas. Najava lošeg vremena srećom se nije obistinila,  pa je regata održana po lijepom vremenu za veslanje.

Nakon nekoliko godina preskakanja ove regate,  naš klub je nastupio na nekoć Prvosvibanjskoj,  a danas u jednom vikendu Kup i Inter City regati. Inter City regata se boduje u konkurenciji gradova i ugodno nas je iznenadilo vidjeti da su Kaštela na solidnom 6. mjestu,  budući da  kod prijavljivanja posada nismo razmišljali u tom pravcu, već nas je zanimalo kako će pojedine naše posade odveslati.

Nastupili smo sa 25 veslačica i veslača u 14 disciplina u svim uzrasnim kategorijama.

Veslačice i veslači koji su nastupli za naš klub: Lucija Ščurla, Jelena Kotarac, Luka Ščurla, Filip Lukas, Filip Ljulj, Marko Opačak, Ivan Kulušić, Fabio Klarić, Josip Bandić, Mate Vrbatović, Ilija Krišto, Roko Milin, Antonio Jurić, Dino Ujaković, Toni Čavka, Bernard Samardžić, Pave Kuzmanić, Frane Malenica, Ante Vrdoljak, Neven Vukorepa, Josip Giljanović, Hrvoje Kovačev, Petra Mlan, Doris Pavić, Petar Novak.

Nastup naših posada na regati je bio raznolik.Moramo priznati da smo malo više očekivali od kadeta koji su možda zbog velike želje u dvije trke 4x i 4xgig doslovno stali,  jer je jednom veslaču veslo zapelo u vodi, a kasnije je teško bilo nadoknaditi zaostatak.
Ugodno iznenađenje je posada kadeti B (Klarić, Bandić) koji su prvi put skupa veslali na trci i osvojili prvo mjesto.
Juniori B su ispunili više od očekivanog.Znali smo da su dobri, a sada se njihov rad još jednom isplatio. Prvi dan su Pave i Beko 2-JMB u teškoj trci slomili protivnike iz Mladosti u finišu, te kroz cilj prošli prvi, a Dino i Bebi su u 2xJMB (reklo bi se u utrci života) čvrstim zaveslajem došli do drugog mjesta.Nakon trke se po jezeru komentiralo kako to "ta mrvica" Bebi može tako brzo voziti trku, a onda je došla nedjelja i Bebi, Dino, Pave i Beko su sijeli u četverac skul i pokazali ostalima kako se treba veslati. Cilj su prošli uvjerljivo prvi.

20.04.2011.

3. REGATA KUPA DALMACIJE - DUBROVNIK


Kup Dalmacije je na pola puta, i još su nam preostale tri regate: Makarska, Split i Kaštela.
Kao  i ranijih godina, na regatu u Dubrovnik smo krenuli dan ranije i slobodno poslijepodne iskoristili za šetnju po starom gradu.
S obzirom na buru bilo je nemoguće startati na vrijeme, pa je prvi start bio prebačen za jedan sat, što se pokazalo dobrom odlukom jer su vremenski uvjeti kasnije postajali sve bolji za veslanje.

Od klubova jedino nije došao Jadran iz Zadra, a mi smo po službenim rezultatima zauzeli treće mjesto u ukupnom poretku, iza Krke i Mornara. Juniori su ponovno osvojili prvo mjesto u svojoj kategoriji.Ovaj put smo isprobali neke nove posade koje do sada nisu nastupale,kao 2xJMB,4xKMA, i jako smo zadovoljni njihovim nastupom.
Veliki pomak u kvaliteti odveslane trke vidio se kod 2xKŽ (Jelena i Lucija), 4xKMA (Mate, Ilija, Roko, Antonio), 1xJŽA (Petra).
Posebno treba čestitati ponovno odličnim Pavi i Bernardu koji su sa dva treninga u 2x otišli u trku i konkurenciju ostavili daleko iza sebe.

Osvajači medalja:

2xKMB (Dominik Krokar,Marin Kapov) 2. mjesto
2xKMB (Luka Ščurla,Filip Lukas) 1. mjesto
2xKMB (Vladimir Bašić,Ivan Skelin) 3. mjesto
4xKMA (Mate Vrbatović,Ilija Krišto,Antonio Jurkić,Roko Milin)  1. mjesto
2xKŽ (Lucija Ščurla,Jelena Kotarac) 3. mjesto
1xJMA (Hrvoje Kovačev) 2. mjesto
1xJMA (Frane Malenica) 2. mjesto
2xJMB (Pave Kuzmanić,Bernard Samardžić) 1. mjesto
2xJMB (Toni Čavka,Dino Ujaković) 2. mjesto
2xJMA (Hrvoje Kovačev,Frane Malenica) 1. mjesto
2xJMA (Neven Vukorepa,Josip Giljanović) 2. mjesto
1xJŽA (Petra Milan) 3. mjesto
1xSM (Petar Novak) 1. mjesto
1xSM (Neven Vukorepa) 3. mjesto

Ostalima više sreće na sljedećoj regati Kupa Dalmacije u Makarskoj 14.05.2011.,a odabrano društvo će svoju priliku za dokazivanjem imati već za dva tjedna na Inter City regati u Zagrebu.

 

12.04.2011.

CROATIA OPEN 2011


Iza nas je dugo očekivana Croatia open; prva ozbiljna provjera na početku sezone, i svakako regata na kojoj se okupe najkvalitetniji veslači i veslačice sa ovog dijela Europe (Hrvatska, Slovačka, Slovenija, Estonija, Turska, Srbija, Austrija,...). Dugo se isčekivala kako bi se vidjela kvaliteta hrvatskih posada. U odnosu naših skul i rimen posada još je uvijek kvalitet na strani skulera. Prvi dan je Damir Martin u odličnoj utrci skifova pokazao tko je gazda i iza sebe ostavio jednog velikog Iztoka Čopa i svoje partnere iz četverca skul, dok su drugi dan u dvojcu na pariće naša četiri najbolja skulera zuzeli prva dva mjesta. U rimenu je nešto drugačije, još uvijek je dominacija srpskih posada nad našim, kako u dvojcima, tako i u četvercu. Kod juniora je stanje malo bolje, ali to nije nešto s čim bi se mogli hvaliti i reći da imamo vrhunski posadu.

Naš klub je na regati nastupio sa samo četiri veslača: Pave Kuzmanić, Bernard Samardžić, Hrvoje Kovačev, Petar Novak.

Po prekrasnom vremenu,više ljetnom nego proljetnom, prvog dana su naši veslači nastupili u 1xJMA (Hrvoje Kovačev) koji je na trku krenuo u strahu i ta mu je emocija obojala cijeli nastup. Na kraj je stigao daleko ispod svojih mogućnosti i kvalitete.
1xSMB (Petar Novak) je regatu odradio također ispod svojih mogućnosti, iako borbeniji i s većom željom za dokazivanjem.
2-JMB (Pave Kuzmanić, Bernard Samardžić) su odveslali odličnu trku i kroz cilj prošli kao drugi. Sigurnim i čvrstim zaveslajima pokušavali su dostići prvoplasirani Danubius (Novi Sad), ali ovaj put nije išlo.Veseli nas što su najbolje plasiran HR posada u ovoj disciplini.
Drugi dan natjecanja su sjeli u 4-JMB sa veslačima iz nama prijateljskog Vukovara, te su praktički bez zajedničkog treninga odveslali solidnu trku i kroz cilj ponovno prošli kao drugi, opet iza Danubiusa.

Više o regati i rezultatima na www.croatiaopen.vsz.hr/

Naši veslači i veslačice sljedeće natjecanje imaju već ovaj vikend u Dubrovniku gdje će se održati 3. regata za Kup Dalmacije 2011.

28.03.2011.

2. REGATA ZA KUP DALMACIJE 2011. - Šibenik (Zaton), 26.03.2011.

Prva trećina Kupa Dalmacije je iza nas. Po idealnom vremenu za veslanje, a i za uživanje u prvoj proljetnoj suboti održana je regata na veslačkoj stazi u Zatonu pored Šibenika.

Za vrijeme regate je došlo do nekoliko sudara u cilju zbog nepažnje sudaca, čiji su gliseri u nekoliko navrata svojim valovima i punili čamce u trkama, pa se nadamo da se takve pogreške neće događati često. Na regati je iz našeg kluba bilo prisutno i nekoliko sudaca pripravnika: Ante Jurlin, Frane Žunko, Mate Mamić.

Na regati se okupilo svih 11 aktivnih klubova iz Dalmacije, a u toj konkurenciji naš klub je zauzeo odlično drugo mjesto iza domaćina Krke koji nam je pobjegao za nekih 25 bodova.

Po starom dobrom običaju smo napunili pun autobus veslača (bilo je i nešto navijača).

U odnosu na prvu regatu koja je bila u Splitu,u ukupno plasmanu je napravljen veliki pomak sa četvrtog na drugo mjesto, dok su juniori opet osvojili prvo mjesto.

Čestitamo svim osvajačima medalja,a posebno treba istaknuti posade 2-JMB (Pave Kuzmanić, Bernard Samardžić) koji su opet rutinski trku doveli do kraja i bili prvi.Ovaj put su imali puno lakši posao jer su protiv sebe imali samo Gusar. Prije same trke, po pontonu i po rivi se dalo čuti da je Gusar favorit u toj trci, ali se u trci pokazalo da su to ipak bile samo želje navijača.

1xJMA Hrvoje Kovačev je svoju solo trku okitio zlatom, a sa Franom Malenicom u 2xJMA je nešto kasnije još jednom cilj prošao kao prvi. U istoj trci smo imali i drugu našu posadu Neven Vukorepa i Josip Giljanović koji su zbog očitog gubitka koncentracije izgubili drugo mjesto.

U odnosu na Split, posada 4xKMA (Jurić,Ljulj,Milin,Vrbatović) je izgledala puno kompaktnije i kvalitetnije, ali došlo je do manjih izmjena (umjesto Kulušića veslao je Vrbatović), što se pokazalo dobrom odlukom koja im je osigurala treće mjesto.Ugodno iznenađenje na regati je bio i Dino Ujaković, koji svoju prvu regatu u skifu neće nikad zaboraviti, budući da ga je sudački gliser nepažnjom sudaca skoro potopio, zbog čeha je izgubio prvo mjesto i u cilj konačno ušao kao treći.

Ostale naše posade i plasmani:

2xKMB (Filip Lukas, Luka Ščurla) 3. mjesto
2xKMB (Marin Kapov, Dominik Krokar) 4. mjesto
2xKMB (Ivan Skelin, Vladimir Bašić) 4. mjesto
2xKŽA (Lucija Ščurla, Jelena Kotarac) 4. mjesto
1xKMB (Antonio Samardžić) 2. mjesto
1xKMB (Fabio Klarić) 5. mjesto
1xKMB (Roko Malenica) 4. mjesto
1xJMA (Ante Vrdoljak) 5. mjesto
1xKMA (Ilija Krišto) 5. mjesto
1xJŽA (Ivana Tomić) 2. mjesto
1xJŽA (Petra Milan) 4. mjesto
1xJMB (Toni Čavka) 7. mjesto
1xSM (Petar Novak) 2. mjesto

 

Sljedeća regata za Kup Damacije je 16.04.2011. u Dubrovniku.

 

08.03.2011.

1. REGATA ZA KUP DALMACIJE 2011. - MEMORIJAL ZLATKO CELENT


Dugo očekivana prva regata u 2011. je konačno odrađena. Nakon još jedne duge i loše zime za veslanje, dočekali smo dan regate za koji smo se pribojavali da neće biti najbolji za veslanje, ali se Eol na kraju ipak smilovao i pustio nas da odveslamo tu dugo očekivanu regatu.

Regata u organizaciji VSD-a i Gusara je održana na veslačkoj stazi u Spinutu.Na regati je sudjelovalo oko 200 veslačica i veslača iz svih dalmatinskih klubova,a naš klub je nastupio sa 25 veslača i osvojio 12 medalja od čega je 6 prvih mjesta.Po broju osvojenih prvih mjesta smo odmah iza pobjednika Krke koji su osvojili 8 prvih mjesta.
U ukupnom poretku smo zauzeli četvrto mjesto, a juniorke i juniori su u svojoj kategoriji bili prvi i za to su osvojili pehar.

Ovim putem čestitamo i prijateljima iz Ošjaka koji su u kategoriji kadeta zauzeli prvo mjesto.

Nikako ne smijemo zaboraviti veliko HVALA majkama Samardžić i Šćurla koje su skoro profesionalno odradile posao snimatelja i fotografa, te video i foto materijal ustupile klubu.

Popis naših veslačica i veslača koji su nastupili na regati:

2x KMB
Marin Kapov,Dominik Kroka - 2 mjesto
2x KMB
Domagoj Ljubičić,Filip Ljubičić - 5. mjesto
1xKŽA
Lucija Šćurla - 5. mjesto
4xKMA
Roko Milin,Antonio Jurić,Filip Ljulj,Ivan Kulušić - 4. mjesto
1xKMB
Mate Vrbatović - 1. mjesto
Filip Lukas - 4. mjesto
Ivan Skelin - 4. mjesto
Luka Ščurla - 5. mjesto
1xJMA
Hrvoje Kovačev - 1. mjesto
Frane Malenica -  3. mjesto
Josip Giljanović - 5. mjesto
2-JMB
Pave Kuzmanić,Bernard Samardžić - 1. mjesto
1xKMA
Ilija Krišto - 3. mjesto
2xJMA
Hrvoje Kovačev,Frane Malenica - 1. mjesto
Ante Vrdolak,Neven Vukorepa - 2. mjesto
1xJŽA
Ivana Tomić - 1. mjesto
Petra Milan - 4. mjesto
1xJMB
Toni Čavka - 3. mjesto
2xJŽB
Ivana Tomić,Petra Milan - 3. mjesto
1xSM
Petar Novak - 1.mjesto

Sljedeće odmjeravanje snaga veslačica i veslača je 26.03.2011. u Zatonu pored Šibenika na 2. regati za Kup Dalmacije.

13.01.2011.

ZIMOVANJE ZA SPORTSKE KLUBOVE MARINA KAŠTELA


Prvi tjedan u novoj godini za HVK i OK Marina Kaštela uvijek je u znaku zimskih priprema u Sloveniji. Ova godina bila je iznimka samo po tome što su im se po prvi put dosad pridružila i djeca iz Jedriličarskog kluba, što znači da smo u dosad najvećem broju zauzeli Počitniški dom Srednji Vrh blizu Kranjske Gore. Čak 46 djece zaputilo se odmah po Novoj Godini na sjever u pratnji trenera, psihologinje, liječnice, roditelja i članova uprave, a s nama su u domu tjedan proveli i veslači iz našeg prijateljskog kluba HVK Vukovar.

Iako je ovo zimovanje svojevrsna nagrada za one koji su kroz cijelu godinu redovito trenirali i trudili se, ono je i ozbiljan kondicijski trening, tako da ga ne možemo nazvati odmorom. Veslači su, kao i ranijih godina, svaki dan odrađivali po dva treninga na skijama, dok su se odbojkaški treninzi sastojali od hodnje i  trčanja uz koje su se radili treninzi brzine, eksplozivne snage te treninzi za jačanje mišića trupa. Jedan trening cure su provele učeći klizati, a jedan na bazenu.

Nažalost, vrijeme nas ove godine nije najbolje poslužilo, pa tokom cijelog boravka nismo dočekali "svježi" snijeg. Ipak, stari, zaleđeni snijeg bio je dovoljno dobar za sanjkanje u slobodno vrijeme između treninga i obroka, i ugodna okolina za šetnje uz svježi planinski zrak. Putem nazad proveli smo sat i pol "u podzemlju", posjetivši impresivnu Škocjansku jamu, koja svojom ljepotom i veličinom nikoga nije ostavila ravnodušnog. Svi smo se vratili kući puni dojmova prekrasnih prirodnih pojava: od zaleđenih slapova do tisućama godina starih siga i zastrašujućeg podzemnog toka hitre rijeke Reke.

Kao i uvijek, za nas se besprijekorno brinulo osoblje Počitniškog doma, pazeći da sve te aktivnosti poprate krepni i zdravi obroci, uvijek imajući pripremljenog toplog čaja, voća i peciva između obroka. Ovim im se putem zahvaljujemo na gostoprimstvu, a djecu pozivamo da i ove godine marljivo treniraju, jer je zimovanje samo jedna od nagrada koje za to mogu dobiti.

 

17.12.2010.

ADVENTSKI DOMJENAK SPORTSKIH KLUBOVA MARINA KAŠTELA 2010.

Izvještaj sa Adventskog domjenka možete pogledati ovdje...

 

25.11.2010.

NOVA ENERGIJA U KLUBU


Mnogi su mladi ljudi stasali u našem klubu od njegovog osnutka 1996. godine. Neki od njih nastavili su dolaziti u klub i nakon što više zbog raznih obaveza nisu mogli "ozbiljno trenirati", kako bi pomogli u organizaciji regata, održavanju kluba i opreme, rekreativno trenirali i jednostavno bili u kontaktu sa zbivanjima u klubu.

Budući da su upoznali klub iz perspektive djece veslača, i odraslih - organizatora, ti su mladi ljudi specifično upoznati s onim što klubu treba i onim što on može. 

Stoga smo ih na Redovnoj skupštini održanoj 25.11.2010. odlučili uključiti u samu upravu kluba, kako bi imali priliku donositi i relevantne odluke za funkcioniranje kluba.
Sretni smo što vam možemo predstaviti ove mlade ljude, koji već godinama pomažu klubu, a da od toga nemaju nikakve izravne koristi. Njihova želja da učine nešto za nove generacije najbolje je svjedočanstvo toga koliko im je veslanje značilo u vlastitom odrastanju.

Novi predsjednik kluba:
Marko Sabljić, mag. Oecc.

Novi članovi Upravnog odbora, Nadzornog odbora i Stegovne komisije:
Rosanda Tadin,
Ksenija Žižić, prof. kineziologije
Jure Žunko
Frane Žunko

Novi trener u školi veslanja:
Josip Ivčević, prof. kineziologije

17.11.2010.

IZLET NA KOZJAK

Kako bi malo razbili monotoniju treninga, mlađi veslači su odlučili iskoristiti lijep dan proteklog vikenda za izlet na Kozjak, a osim trenera pridružili su im se i neki članovi obitelji, pa čak i kućni ljubimci.

Priroda, društvo, aktivnost i nekakva marenda već su provjeren recept za dobro proveden dan, a pogled s Kozjaka na Kaštelanski zaljev nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Onima koji nisu bili preostaje uživati u fotografijama i poželiti sličan događaj "čim vrime dopusti".

 

08.11.2010.

SVJETSKI PRVACI 2010 (Foto)

David Šain - Martin Sinković - Damir Martin - Valent Sinković

 • U23 Svjetski prvaci 2010.
 • Osvajači Svjetskog kupa 2010.
 • Viceprvaci Europe 2010.
 • Svjetski prvaci 2010

 

28.10.2010.

POZIV ZA PRISUSTVOVANJE SKUPŠTINI HVK MARINA KAŠTELA

Pozivamo bivše veslače i roditelje veslača HVK Marina Kaštela da prisustvuju Redovnoj skupštini HVK Marina Kaštela, koja će se održati u Charter zgradi Marine Kaštela, na 1. Katu, u utorak 02.11.2010. u 19 sati.

 

27.10.2010.

MINI KUP DALMACIJE 2010. VELA LUKA, 24.10.2010.

Puno je vremena prošlo od kada je Vela Luka opjevana u prekrasnoj pjesmi. Ne toliko davno, ali ipak prije 15-ak godina, posljednji je put održana veslačka regata u Veloj Luci.

Ove godine su naši domaćini iz veslačkog kluba Ošjak napravili sve da nam dvodnevni boravak na Korčuli ostane dugo u sjećanju. Organizacijski je sve išlo po svom redu, od dočeka, preko same regate pa do odlaska. Čak nam je i vrijeme bilo naklonjeno, nakon proloma oblaka koji je stao pred prvi start, a domaćini su u šali rekli da su i to dogovorili sa "onim gore".
Od 12 Dalmatinskih klubova nastupilo je 7 (Mornar, Gusar, Neptun, Ošjak, Jelsa, Neretvanski Gusar, Marina Kaštela).

Iz našeg kluba na regati je bilo 30 veslačica i veslača, a nastupili smo u svim uzrasnim kategorijama. Naše veslačice i veslači su osvojili 13 medalja od čega je 6 prvih, 3 druga i 4 treća mjesta, a osim medalja kući smo donijeli i 4 pehara. Pehare smo osvojili za sveukupnog pobjednika, za najbolje u kategoriji juniora A, juniora B, a u kategoriji kadeta A dijelimo prvo mjesto sa Gusarom.

Svi koji su nastupili za naš klub: Hrvoje Kovačev, Petar Novak, Frane Malenica, Pave Kuzmanić, Neven Vukorepa, Drago Vidović, Mate Vrbatović, Antonio Samardžić, Filip Ljulj, Luka Ščurla, Ivan Skelin, Toni Čavka, Bernard Samardžić, Ilija Krišto, Marko Krišto, Ivan Kulušić, Filip Bešlić, Marko Čurković, Ivana Tomić, Paula Prgeša, Petra Milan, Doris Pavić, Ante Vrdoljak, Josip Giljanović, Dino Ujaković, Marin Kapov, Marko Krišto, Filip Lukas, Marko Opačak, Roko Malenica.

Od predstojećih natjecanja istog karaktera i ranga još nas kroz 11. mjesec očekuje regata u Tisnom pored Šibenika i u Metkoviću.

 

27.10.2010.

OSIGURANJE OD POSLJEDICA NESRETNOG SLUČAJA

Sportski klubovi Marina Kaštela sklopili su ugovor s Generali osiguranjem te su sva djeca za vrijeme treninga u odbojkaškom, veslačkom i jedriličarskom klubu osigurana od posljedica nesretnog slučaja.

 

15.10.2010.

GLAS AMERIKE

Ljeto je završilo, odmor je davno gotov, a Mijo iz Amerike opet šalje odlične vjesti.

Kako je već dobro poznato,njegov 8+ je prošlu godinu bio nepobjediv, a ove godine ga čekaju novi izazovi, tj. borba za prvi 8+ fakulteta.

Trenutno se kontrole vrše kroz dvojce i kako sada stvari stoje, Mijo ima svoje mjesto u prvom 8+, a osim toga i na ergometru je postigao ODLIČAN rezultat. Kontrolu na 10 km je odveslao sa prosijekom 1:37.6 i sa tim postigao najbrže vrijeme na fakultetu.

05.10.2010.

VESLAČKI MARATON VUKOVAR-ILOK I MIHOLJSKA REGATA 2010

Protekli vikend naš je klub proveo u svom tradicionalnom posjetu Slavoniji i našim dragim prijateljima u HVK Vukovar. U gotovo idealnim vremenskim uvjetima uživali smo u ljepotama Slavonije, točnije Vukovara i Osijeka.

Osim 45 članova kluba, na put sa nama su i ove godine išli kaštelanski umirovljenici. Doživljaj Slavonije ove godine je pojačao i posjet Državnoj ergeli lipicanaca Đakovo, gdje su svi prisutni mogli vidjeti ili jahati konje.

Kao i od sada, na scenu su prvi izašli naši bivši aktivni veslači,  sudjelujući na veslačkom maratonu (36 km) od Vukovara do Iloka koji se održava u čast 204. Vukovarske brigade. Kao i do sada, Vukovarci su nas srdačno dočekali i bili pravi domaćini.

Maraton je započeo mimohodom svih sudionika, postavljanjem vijenaca na križ, te svečano otvorenje maratona na glavnom trgu. Ove godine je čast otvaranja maratona pripala gradonačelniku grada Kaštela, našem Jošku Berketu, koji je bio vidno iznenađen kada mu je gradonačelnik grada Vukovara, Željko Sabo, ustupio riječ i zamolio ga da otvori maraton. Mnogima od nas ponestane riječi kada se opisuje Vukovar i nema se riječi kojima bi se opisivao Vukovar i osjećaji vezani za njega, pa je tako i naš Joško rekao da bi maraton "bilo najbolje otvoriti mučanjem" (šutnjom).

Nakon svečanog otvorenja, posade su krenule prema čamcima i polako počele izlaziti na vodu. Ove godine je bilo prijavljeno 27 posada iz cijele Hrvatske, Slovenije, Mađarske, Italije i Njemačke, a natjecalo se u kategorijama gradovi, veterani, studenti i otvorena. Naš 8+ se natjecao u kategoriji gradova i naravno predstavljao grad Kaštela, a u toj kategoriji je bilo prijavljeno 8 posada. Naši su kroz cilj prošli kao 7, a u svojoj kategoriji 4.

Prilikom dodjele medalja i proglašenja pobjednika na platou ispred HVK"Vukovar" najveći pljesak dobio je klubski majstor Slavko,  koji je zbog pada jednog stalka sa 6 osmeraca večer prije,  imao posla cijelu noć. Tri čamca su bila oštećena, a jedan drveni je imao popriličnu rupu,  a ujutro su svi bili osposobljeni za maraton.

Dok su osmerci sjekli Dunav na putu prema Iloku, aktivni veslači (djeca) su obilazili Memorijalno groblje i Ovčaru gdje su postavljeni vijenci i zapaljene svijeće, te Ilok.

U nedjelju je došlo vrijeme da i mlađi zaveslaju. U Osijeku, na Miholjskoj regati, dočekalo nas je vrijeme gotovo idealno za veslanje.
Naš klub je nastupio sa 13 posada, od čega ih je 6 posada bilo na postolju za medalje, s iznimkom Nevena Vukorepe koji je u 1xJMB bio prvi, ali su suci donjeli odluku koji do sada nikad nismo čuli na regatama, a to je da se trka poništava jer se jedan veslač, koji je bio u borbi za prvo mjesto, neposredno pred ciljem prevrnuo pa je Neven ostao bez medalje.
1xJMA (Hrvoje Kovačev) je još jednom dokazao da je kvalitetan veslač i trku završio kao treći, a u istoj trci je bilo i juniorskih članova Hrvatske reprezentacije koje je Hrvoje pobijedio.
2xJMB (Neven Vukorepa, Pave Kuzmanić) Trud i želja za pobjedom se opet isplatio. Na cilj su došli kao treći.
2xJMA (Frane Malenica, Hrvoje Kovačev) Opet Hrvoje na postolju, ali ovaj put skalu više,  drugo mjesto. Bravo Frane i Hrvoje!
2xJŽA (Ivana Tomić, Petra Milan) Cure su prvi put skupa veslale na trci u dvojcu na pariće i eto ih druge na cilju. Bravo cure!
2xKM (Toni Čavka, Bernard) Bebi i Beko, kako ih mi zovemo su nas opet razveselili, po tko zna koji put.Ne treba ni govoriti da su uzeli medalju, bili su prvi.

Popis svih članova kluba koji su bili na regati;
Marko Čurković, Mate Vrbatović, Ilija Krišto, Ivan Kulušić, Marko Krišto, Marin Kapov, Dominik Krokar, Antonio Samardžić, Hrvoje Kovačev, Josip Giljanović, Neven Vukorepa, Pave Kuzmanić, Ante Vrdoljak, Frane Malenica, Miro Matković, Frane Bilić, Toni Čavka, Bernard Samardžić, Doris Pavić, Petra Milan, Paula Prgeša, Ivana Tomić, Mila Pavlović, Filip Lukas, Dino Ujaković, Filip Ljulj, Roko Malenica, Marko Opačak, Filip Bešlić, Luka Ščurla, Drago Vidović, Kristijan Ljubičić, Ksenija Žižić, Jure Žunko, Frane Žunko, Josip Ivčević, Rosanda Tadin, Petar Novak, Jure Vrdoljak i Mate Mamić.

Detaljnije rezultate maratona na službenoj stranici:
www.veslacki-maraton-vukovar-ilok.com

... a rezultate Miholjske regate na:
www.vk-iktus.hr

 

28.09.2010.

PRVENSTVO HRVATSKE 2010

Proteklog vikenda (24.,25. i 26.09.2010.) na Jarunskom jezeru održano je 20. (67.) Prvenstvo Republike Hrvatske u veslanju.

Iz našeg kluba na Prvenstvu je sudjelovalo 19 veslačica i veslača.
Putovanje i eliminacijske utrke u petak su se zbile po lijepom vremenu, ali nas je sutradan dočekala tmurna subota, i kiša nije prestala do završetka Prvenstva, a pratila nas je i na povratku kući sve do Zadra.

Nažalost, zbog termina održavanja Prvenstva,naš najbolji veslač Mijo Rudelj nije bio u mogućnosti nastupiti, budući da je u to vrijeme već bio u Americi gdje su ga čekale obaveze na fakultetu.

Veslačice i veslači iz našeg kluba koji su nastupili na Prvenstvu: Ivana Tomić, Petra Milan, Doris Pavić, Paula Prgeša, Frane Malenica, Pave Kuzmanić, Neven Vukorepa, Hrvoje Kovačev, Josip Giljanović, Ante Vrdoljak, Miro Matković, Marko Krišto, Filip Lukas, Mate Vrbatović, Antonio Samardžić, Marin Kapov, Dominik Krokar, Toni Čavka, Bernard Samardžić.

Od naših posada treba posebno istaknuti 2xKMA (Toni Čavka, Bernard Samardžić) koji su napravili veliki posao. Od 22 posade su kroz eliminacije i polufinale došli do finala A, gdje su do zadnjih deset zaveslaja imali medalju u rukama, a onda ima je nedostajao još "djelić" snage i trku su završili kao četvrti. Koliko je trka bila dramatična dovoljno govori da su četiri posade ušle u cilj u dvije sekunde, a naši su medalju izgubili za pola sekunde.

Naravno da ne smijemo izostaviti ni 1xJŽB (Ivana Tomić) koja je ove godine ponovno potvrdila treće mjesto, te jedina u klubu osvojila medalju.

2xKMB (Mate Vrbatović,Antonio Samardžić) su kroz cilj prošli kao četvrti, ali su u dramatičnoj trci u finišu izgubili medalju za manje od sekunde. Protivnici su ovaj put imali djelić više snage za pobjedu.

2xJMB (Frane Malenica,Pave Kuzmanić) koji su Prvenstvo završili kao sedmi (prvi u finalu B) ali sa ukupnim trećim mjestom. Oni nisu imali sreće sa ždrijebom,pa ih je u borbi za finale u eliminacijama izbacila posada koja je u finalu A bila i prva.

1xJMA (Hrvoje Kovačev) je još jednom pokazao da ima kvalitetu i da mu je mjesto među najboljima juniorima, pa čak i u reprezentaciji, ako se ozbiljnije uhvati treninga. Kroz eliminacije je kao prvi u skupini ušao u finale, gdje je na kraju bio četvrti sa zaostatkom od dvije sekunde za trećeplasiranim.

Detaljnije rezultate pogledajte na www.veslanje.hr

16.09.2010.

VILLACH 2010

Veslačice i veslači Marine Kaštela su se vratili sa 49. po redu međunarodne regate u Villachu koja se održava na jezeru Ossiacher See.

Naš klub tradicionalno već godinama nastupa na ovoj regati. Na regati smo nastupili u svim dobnim kategorijama: kadeti, juniori B, juniori A i seniori.
Prvog dana su se veslale eliminacijske trke, a na osnovu postignutih rezultata prvog dana,slagale su se finalne trke za drugi dan.

Od naših veslačica i veslača, zapažene rezultate prvog dana postigao je dvojac na pariće kadeta (Toni Čavka i Bernard Samardžić) koji su trku završili kao prvi. Isti rezultat postigao je i Mijo Rudelj u dvojcu bez kormilara za seniore B. On je veslao sa veslačem Dušanom Milovanovićem, koji studira s njim na University of Washington, a osim prvog mjesta za seniore B, bili su drugi za seniore A.

Drugi dan natjecanja je donio dosta dobrih utrka u kojima su i naše veslačice i veslači pokazali veću želju za rezultatom i izrazitu borbenost. Ovo posebno vrijedi za kedete koji su opet bili odlični.

Toni i Bernard su u strašnoj završnici sa četvrtog mjesta u zadnjih deset zaveslaja došli do odličnog trećeg mjesta. A kolika je borba bila, dovoljno govori da je prvih pet posada bilo u 5 sekundi.

Mijo i Dušan su u dvojcu bez kormilara cilj prošli kao drugi, ali iza veslača iz Austrije koji prvi dan nisu na veslali u trci, a organizatori su ih (mimo pravila) pustili da startaju.

Frane Malenica i Pave Kuzmanić su u finalu B vodili pravu borbu za poziciju do zadnjeg zaveslaja i kroz cilj su prošli kao treći.

Neven Vukorepa je u finalu C bio uvjerljivo najbrži, što pokazuje da mu je mjesto bilo među boljima, ali zbog loše odveslanog prvog dana to nije ostvario.
Ivana Tomić je također bila u borbi za pvu poziciju u svom finalu ali nakon trke nam je rekla da se preračunala. Na cilju je bila druga i to samo zato jer nije vidila veslačicu koja je za malo bila ispred nje.

Sve veslačice i veslači iz našeg kluba koji su nastupili na regati: Ivana Tomić, Petra Milan, Doris Pavić, Paula Prgeša, Bernard Samardžić, Toni Čavka, Neven Vukorepa, Pave Kuzmanić, Frane Malenica, Hrvoje Kovačev, Ante Vrdoljak, Kristijan Ljubičić, Mijo Rudelj.

13.07.2010.

KUP DALMACIJE - KAŠTELA 2010

07.07.2010.

VI. VESLAČKA REGATA ZA KUP DALMACIJE "KAŠTELA 2010"

HRVATSKI VESLAČKI KLUB "MARINA KAŠTELA" Kaštel Kambelovac, organizator je VI. VESLAČKE REGATE ZA KUP DALMACIJE "KAŠTELA 2010" Kaštel Kambelovac, 10.07.2010. godine (SUBOTA) od 8 do 13 sati.

Ovo je 6. a ujedno i odlučujuća regata Kupa Dalmacije, a održava se na  regatnom polju od Kaštel Lukšića - start do Kaštel Kambelovca - cilj, mul ispred kluba.

Za sudjelovanje na regati prijavljeno je svih 12 klubova iz Dalmacije, s preko 350 veslačica i veslača.  Svim sudionicima i gostima, mi kao priređivač dijelimo besplatno ručak i osvježavajuće piće. Posebnost regate ove godine je da HVK Marina Kaštela sudjeluje u UNICEF-ovom projektu Škole za Afriku, u okviru kojeg djeca sakupljaju sredstva za izgradnju škola u Ruandi, zemlji u kojoj su mnoga djeca zakinuta za pravo na obrazovanje. U tu svrhu, djeca će za simbolične cijene prodavati ukrasne predmete koje su sama izradila, te kolače koje su napravila djeca i roditelji iz kluba. Ovaj projekt provele su mnoge škole u Hrvatskoj, ali ne znamo ni za jedan sportski klub koji je to ranije učinio.

Pozivamo sve ljubitelje veslanja da dođu ispred HVK Marina Kaštela, Polantana 9, i svojim navijanjem dodaju posebnu čar ovom događaju.

 

16.06.2010.

USPJEŠNA GODINA ZA MIJU RUDELJA

Prva godina veslanja i studiranja na University of Washington bila je više nego uspješna za Kaštelanina Miju Rudelja, kojeg već svi znamo po velikim uspjesima u Veslačkom klubu Marina Kaštela.

Uz to što je izvršio sve svoje akademske obveze na studiju, njegov osmerac osvojio je zlato na Američkom prvenstvu za brucoše, čime su pomogli da University of Washington po četvrti put zaredom dobije Jim Ten Eyck Trophy.

Njegove planove povratka u Kaštela već krajem ovog tjedna promijenila je prilika koja se ne propušta  - poziv sveučilišnom osmercu za sudjelovanje na Henley Royal Regatti u Engleskoj i borbu za Temple cup, prvi za Washingtonsko sveučilište od 1997. Henley Royal Regatta održava se na Temzi, u mjestu Henley on Thames, svake godine od 1839. (osim za vrijeme dva svjetska rata), a budući da je zasnovana prije veslačkih saveza, karakteriziraju je neka specifična pravila (poput duljine staze od 2112m). Na ovoj po atmosferi posebnoj regati sudjeluje se s pozivom, i smatra se posebnim iskustvom u veslačkom svijetu.

Budući da se regata u Engleskoj održava od 30.6. do 4.7., Mijo se vraća u Hrvatsku tek 5.7., gdje ga, nakon nekoliko tjedana odmora, čekaju pripreme za Europsko prvenstvo u Portugalu u rujnu, a poslije toga povratak na University of Washington i nova akademska godina.

 

12.06.2010.

NCA Jugendtraining 2010 zu Pfingsten (22.5-25.5.2010) in Kaštela

Durch unsere freundschaftlichen Verbindungen zu "BavAdria Yacht Charter" mit seinem Büro in Graz, vertreten durch Luka und Stanka, und der Marina Kastela mit Armano, Danijel und weiteren Kollegen sowie dem örtlichen Segelclub mit Roko konnte der NCA heuer erstmals ein Jugendtraining in Kastela durchführen. Mit vier PKWs und zwei Anhängern mit den Lasern machten wir uns am Freitag vor Pfingsten auf den Weg.

Für die Unterbringung der Kinder und Jugendlichen (sowie der zahlreichen Betreuer sprich: Eltern und Trainerinnen) war dann bestens gesorgt, teils in schönen Appartements, teils auf dem "Begleitschiff" Grabova, welches Familie Senn gechartert hatte.

Am Samstag ging das Training los: Von der Marina bzw. dem Segelklub wurden uns nagelneue Optis, Bojen und Motorboot zur Verfügung gestellt.

Die Laser hatten wir selbst mit. Claudia trainierte Sofia und Robert - und zwischendurch kreuzte auch Christian. Die Opti-Kinder Jana, Simon und Emil wurden von Lisa mit 60 PS betreut.

Das Kastelanski Zaliv bietet sehr gute Trainingsbedingungen und war ideal, um auch Starkwinderfahrungen zu sammeln, was vor allem am ersten Trainingstag zu zahlreichen Kenterungen führte.

Nach schönen Leichtwindbedingungen am Sonntag, ideal um Grundfertigkeiten zu trainieren, folgte am Montag ein Flauten - Vormittag, der zum Faulenzen und für den Theorieunterricht genutzt wurde. Der Nachmittag brachte dann einen konstanten Wind von drei bis vier und herrlichen Sonnenschein! Genussegeln pur für alle - sogar für Chucky!

Am Dienstag ging es dann wieder nach Graz - mit dem festen Vorsatz im Gepäck, im nächsten Jahr wieder zu kommen - vielleicht klappt dann ja sogar ein gemeinsames Training mit kroatischen Kindern und Jugendlichen. Nochmals vielen Dank für die tolle Unterstützung und Gastfreundschaft an Familie Berket, das Bavadria Team und vor allem an Stanka.

Juni 2010, Barbara Horst

PDF

mehr Fotos gibt es auf: picasaweb

 

11.06.2010.

13. MEĐUNARODNA REGATA"

U organizaciji VK Jarun održana je i 13. Međunarodna regata, a poseban značaj ove godine joj je dao naš (hrvatski) najstariji aktivni veslač Julije Boroša, koji je slavio 60. godina aktivnog veslanja.

HVK Marina Kaštela je na regati nastupio sa 20 veslačica i veslača, od kojih su najznačajniju ulogu ove godine imali najmlađi, kadeti i kadeti B. Za njih je ova regata idealna, zbog velikog broja raznih disciplina koje se nemaju priliku veslati inače na regatama.
Posebno treba istaknuti imena: Dominik Krokar, Marin Kapov i Mihael Jurkić koji su se okitili sa po dvije zlatne medalje.

Rezultati koje su postigli naši na regati;

1xJMA (Hrvoje Kovačev) plasman u finale B

4x-KMA (Ilija Krišto, Marko Čurković, Bernard Samardžić, Toni Čavka) na cilju su bili 2. sa zaostatkom za prvom Krkom od 2.5 sec.,a kroz trku su od samog starta imali problema sa karićima. Prvo je sa karića u startu pao Toni ali se brzo snašao,a onda se u sredini trke isto dogodilo i Marku, bez kojega su veslali dobrih 30-ak zaveslaja dok se nije ponovno popeo.

2xJMB (Pave Kuzmanić, Neven Vukorepa) na cilju su bili 3., što je za njih odličan rezultat, budući da im je to prva zajednička trka, prije koje su odradili dva treninga.

2xKMB (Mate Vrbatović, Antonio Samardžić) 1. mjesto na cilju. Od samog starta su sigurnim zaveslajima izbili na prvo mjesto i to održali do cilja.

4x+KMB GIG (Marin Kapov, Dominik Krokar, Mihael Jurkić, Marko Krišto, kor. Toni Maleš) 1. mjesto. Za razliku od svojih vršnjaka i konkurenata, oni su trku shvatili ozbiljno i već nakon nekoliko zaveslaja su se poprilično odvojili od ostalih da bi kroz cilj prošli sa velikom prednošću ispred ostalih.

2xJŽB (Ivana Tomić, Paula Prgeša) 5. mjesto. Posada koja sigurno ima potencijala ali curama uvijek nešto da bi krenule kako treba.Ovo im je prva zajednička trka,ali sve jedno nisu pokazale svoj kvalitet.

1xSMB (Petar Novak) (Kristijan Ljubičić)

1xKMB (Mate Vrbatović) (Marko Krišto) oboje su bili 3., a trke su mogli ipak malo bolje odraditi,puno bolje su veslali dan prije u većim posadama.

2xKMA (Toni Čavka,Bernard Samardžić) 2. mesto. Ova posada je kroz cijelu sezonu konstantna i stalno su u borbi za medalju,što su i ovdje pokazali. Da su prvi dan imali manje problema u čamcu (4x), možda bi u 2x borba za prvo mjesto bila veća, a ovako su pred kraj trke ipak izgledali dosta umorno.

4x-KMB (Marin Kapov,Dominik Krokar,Mihael Jurkić,Antonio Samardžić) 1. mjesto. Ovi momci na ovoj regati jednostavno nisu nikome dozvoljavali da ih ugrožava na trci.

1xJŽB (Ivana Tomić) 5. mjesto. U finale je ušla bez problema, ali je u finalu posustala. Bilo je to veslanje ispod Ivaninih mogućnosti od samog početka, a zadnjih 500 metara je odveslala samo da dođe do kraja.

2xJMB (Pave Kuzmanić,Frane Malenica) 3. mjesto. Od starta su krenuli malo tromo, a kroz trku ih je stalno pritiskala posada Gusara koja ih je na kraju uspjela i proći. Čvrsta trka, koja može ovoj posadi biti samo škola, jer svaku trku treba ozbiljno shvatiti i u nju tako i ući pa neće dolaziti do problema.

2xSMA (Petar Novak, Kristijan Ljubičić) 6. mjesto.

1xJMB (Neven Vukorepa) 6. mjesto. Jednostavno nije išlo, nije to bio zaveslaj koji Neven inače vesla.

Detaljnije o rezultatima na stranici: www.vk-jarun.hr

 

23.04.2010.

3. REGATA KUPA DALMACIJE - Dubrovnik, 17.04.2010.

Kup Dalmacije je na pola puta. Odradili smo i najudaljeniju regatu u Kupu. Dan prije smo krenuli na put, kako bi ujutro bili što spremniji za dobro veslanje. Putem prema Dubrovniku smo za večeru stali u dobro poznai restoran Teta Olga di je hrana bila odlična.

Subotnje jutro je obečavalo lijepo vrijeme za veslanje, ali ni ovaj put to nismo doživjeli na regatnoj stazi u rijeci dubrovačkoj. Trka su počele po lijepom i mirnom vremenu i kako se program regate bližio polovici, vrijeme je bilo sve gore, vjetar i valovi su zagorčavali život veslačima pa su trke skračene na 1000 m.

Naši veslači i veslačice su osvojili 10 medalja od čega je 5 zlatnih, 2 srebrene i 3 brončane, a u ukupnom poretku smo zauzeli četvrto mjesto.

Od osvajača medalja treba istaknuti: 2xKMB (Mate Vrbatović, Ilija Krišto) koji su odličnim veslanjem došli do prvog mjesta i pokazali da njihovo drugo mjesto na lanjskom PH nije bilo slučajno. Isto tako čestitamo i drugom dvojcu na pariće kadeta B (Toni Maleš, Marin Kapov) koji su u nešto lakšoj skupini, također došli do prvog mjesta. Čestitamo i curama, Ivana Tomić (1xJŽB) Alma Pejdo (1xSŽ) koje su konačno odveslale pristojnu trku i na cilj došle prve.
Posebna čestitka ide za Marka Krištu koji je osvojio svoju prvu medalju i to u 1xKMB.

Svi koji su nastupili za naš klub:
Hrvoje Kovačev, Ante Baturina, Neven Vukorepa, Miro Matković, Antonio Samardžić, Marko Krišto, Marko Opačak, Dominik Krkokar, Ante Vrdoljak, Petar Novak, Pave Kuzmanić, Frane Malenica, Bernard Samardžić, Toni Čavka, Ivan Vrdoljak, Marko Čurković, Ivana Tomić, Petra Milan, Doris Pavić, Paula Prgeša, Alma Pejdo, Kristijan Ljubičić, Mate Vrbatović, Ilija Krišto, Toni Maleš, Marin Kapov, Filip Ljulj i Ivan Kulušić.

Sljedeća regata za Kup Dalmacije je 15.05.2010. u Makarskoj.

REZULTATI (PDF)...

 

12.04.2010.

CROATIA OPEN 2010

Završena je još jedna međunarodna regata "Croatia open", 27. po redu na kojoj se okupio velik broj veslačica i veslača iz cijele Europe.

Ovo je već duži niz godina prva službena regata na kojoj se odmjeravaju snage i na kojoj se vidi kako je tko radio u zimskom periodu. Hrvatska izabrana vrsta osim vrhunske četvorke skulera (lanjski Prvaci svijeta) i nešto juniora nema još nešto s čim bi se mogla pohvaliti. Rimen posade kod seniora su u potpunosti podbacile, njima su Srpske posade u potpunosti očitale lekciju. Dovoljno je za reći da su ispred našeg "najbržeg" dvojca bez kormilara u finalu bile tri posade Srbije i jedna posada Slovenije pa tek onda naši.
U skifu seniora samo gledali nešto sasvim drugo. Premoć Hrvatskog veslanja i na kraju na postolju Martin, Sinković, Sinković. Damir Martin je kasnije i u dvojcu na pariće zajedno sa Martinom Sinkovićem pokazao društvu kako se vesla, naravno bili su prvi.

Iz našeg kluba na regatu je išlo 7 veslača i možemo biti zadovoljni nastupom većine.
2-JMB Pave Kuzmanić, Frane Malenica su u finalnoj trci zauzeli treće mjesto unatoć problemima sa čamcem. Njima je u samom startu puknula sajla od kormila i sa takvim čamcem, bez kontrole kormila su se ravnopravno borili sa ostalima. Treba napomenuti da su ispred njih u finalu bile dvije posade Srbije.
Drugi dan su sjeli u 4- sa dva veslača iz Vukovara i također bili treći.

2xKM Bernard Samardžić, Toni Čavka su u velikoj borbi za treče mjesto ipak ostali bez medalje. U zadnjim metrima trke su izgubili broncu, ali u svakom slučaju odlična trka i čestitamo im na borbenosti.

1xJMB Neven Vukorepa i 1xJŽB Ivana Tomić nisu pokazali ono što se od njih očekuje. Nisu bili na nivou svojih mogučnosti, a pogotovo Ivana koja kao da na pojedinim trkama nema želju za boljim rezultatom.

1xSMB Petar Novak je prvi dan odveslao korektno u skladu sa svojim mogučnostima, ali pred njim je još dug period rada i popravljanja zaveslaja kako bi u narednim godinama mogao i on konkurirati u samcu za ulazak u finala.

Ovu regatu ćemo još pamtiti i po jednom sudaru čamaca koji se dogodio na istom jestu kao i prije koju godinu, ali je ovaj put u sudaru stradao samo čamac i to Hrvatski 4x u kojem su momci na BSP lani bili prvaci svijeta. Čamac je slobodno možemo reć, totalno uništen, a krivci za sudar je 4x Mađarske.

 

06.04.2010.

NATJECANJE ŠKOLE VESLANJA HVK "MARINA KAŠTELA"

Polaznici škole veslanja zbog svog neiskustva i malo "staža" u veslačkom sportu nemaju priliku natjecati se na službenim natjecanjima koje organiziraju pojedini savezi, pa zato klub organizira natjecanje koje će se održati 07.04.2010. sa početkom u 8:30 na moru ispred kluba u Kambelovcu.

Svi sudionici, polaznici škole veslanja će za zadatak imati u što kraćem vremenu preveslati 500 m i još će imati i poligon spretnosti koji će također u što kračem vremenu trebati proći uz određene zadane zadatke.
Svi sudionici će svoje sposobnosti i kvalitetu pokazati sami u čamcu, tj. u skifovima.
Na kraju će najboljima biti podjeljene medalje, a svi zajedno će se počastiti sokom i tortom.

Ovim putem sve roditelje i sve prijatelje veslanja koji su u mogučnosti da dođu vidjeti najmlađe veslače u Kaštelima i svojim dolaskom, njima natjecanje učinu znatno većim.

U slučaju nemogučnosti izlaska na more, natjecanje će se premjestiti za neki drugi termin kada vremenski uvijeti budu naklonjeniji.

 

06.04.2010.

KUP DALMACIJE 2010.

Nakon što je na početku sezone izgledalo da Kup nikako neće početi jer je prva regata (Memorijal Zlatko Celent) zbog lošeg vremena odgođena dva tjedna, a druga u Šibeniku odrađena u zakazanom terminu ali uz stalnu prijetnju vremena,obe dvije regate su za nama.

Sa nestrpljenjem smo svi isčekivali početak veslačke sezone, da vidimo kako su drugi radili, ima li neka posada koja svojom kvalitetom odskaće od ostalih i  ima li netko za koga bi mogli reći da je to posada koja će biti odličan predstavnik Dalmatinskog veslanja na međunarodnoj sceni.
Ipak, čini se da smo sve što smo vidjeli, znali i prije,nije bilo nekih velikih iznenađenja, ni u našem klubu, a tako ni u ostalim klubovima.

Prva Kup regata (Memorijal Zlatko Celent) koja je održana u 20.03. bilo je prvo natjecanje u sezoni u čamcima, pa se dobar dio veslača nije baš snalazio u toj situaciji pogotovo kada se zna da je zima bila jako loša i nije se izlazilo dovoljno na more, konkretno mi smo na moru od 01.10.2009. - 01.03.2010. imali 14 izlazaka, što je premalo.

Druga regata održana je 27.03. u Zatonu pored Šibenika.

Od naših posada na obje regate treba izdvojiti odlični 2-JMB (Pave Kuzmanić, Frane Malenica) koji su bili oba puta prvi i protivnike u potpunosti deklasirali, 2xKMA (Toni Čavka,Bernard Samardžić) koji su na prvoj regati bili prvi, a na drugoj drugi uz odlično veslanje, 1xJMB (Neven Vukorepa) koji je u odnosu na prošlu sezonu pokazao veliki napredak u na obje regate je uzeo medalju i 1xKMB (Mate Vrbatović) je na prvoj regati bio treči, a na drugoj je bio drugi.
Na prvoj regati su dobar nastup imali i 2xJMA (Hrvoje Kovačev, Ante Vrdoljak) koji su bili prvi dok su na drugoj regati odveslali dosta lošije, a isto se dogodilo i sa Hrvojem u skifu koji je na prvoj regati bio drugi, a na drugoj nije pokazao nikakvu želju da se bori pa je trku završio posljednji u svojoj skupini.
Pristojan nastup na obje regate imala je i Ivana Tomić u 1xJŽB (na prvoj regati je bila 2, a na drugoj je bila prva).

Sljedeći nastup našeg kluba je već 10.04. na jakoj međunarodnoj regati "Croatia open" u Zagrebu.

REZULTATI:

1. REGATA KUPA DALMACIJE - "Memorijal Zlatko Celent"

GALERIJA:

2. REGATA KUPA DALMACIJE - Šibenik

GALERIJA:

 

02.03.2010.

PODJELJENE NAGRADE GRADA KAŠTELA NAJBOLJIM SPORTAŠIMA

Već tradicionalno u sklopu obilježavanja dana Grada Kaštela (04.03.) u dvorcu Vitturi, Zajednica športskih udruga Grada Kaštela organizira svečanost na kojoj se najuspješnijima sportašima u Kaštelima dodjeljuju priznanja i nagrade. Nagrade se dijele u kategorijama najuspješnija sportašica, najuspješniji sportaš, najuspješnija muška i ženska ekipa, najuspješniji trener i zaslužni djelatnik u sportu, a svečanosti su prisustvovali gradonačelnik Josip Berket i njegovi suradnici.

Na ovom okupljanju sportaša i sportskih djelatnika, trenera i svih prijatelja sporta uvijek se dozna nešto više, izmjene iskustva, a osim toga mi smo ove godine imali i razloga za veselje.

Naš Mijo Rudelj je proglašen sportašem Grada Kaštela za 2009. godinu. Još jednom su njegovi trud i dobri rezultati primječeni i konačno je i ova nagrada došla u njegove ruke. Dvije godine je bio nominiran i za malo mu je bježala nagrada, ali ove godine kako je ušao u kategoriju seniora i ostvario vrhunske rezultate, smatramo da među ljudima u Zajednici koji su odlučivali o pobjedniku, nije bilo dileme kome dati nagradu.

I naši najmlađi su bili nagrađivani.Naime Ilija Krišto i Mate Vrbatović su dobili priznanja u kategoriji perspektivnih sportaša što bi mladim sportašima trebao biti dodatni poticaj jer i Mijo je prije nekoliko godina isto priznanje dobio i onda je krenuo njegov uspon.

Da napomenemo da su Mate i Ilija na PH 2009. u dvojcu na pariće osvojili srebrenu medalju za kadete B.

 

11.02.2010.

PREKO BARE OPET DOBRE VIJESTI

Od kako je naš Mijo otišao u Ameriku na fakultet, stalno uglavnom nas obasipaju dobre (da ne rečemo odlične) vijesti.

Pošto skoro svakodnevno kontaktiramo sa njim, u potpunosti smo u toku šta on tamo radi, kako trenira, kako provodi dane i naravno kako napreduje sa fakultetskim obavezama.

Nakon što je nedavno na testiranju na 6 km pokušao ponovno rušiti rekorde (osobne) i bio na najboljem putu za to, zadnji kilometar su nastali problemi (povračanje i vrtoglavica) ali je test ipak završio, a do tada je imao prolaz 1:34.7, Mijo nas je opet razveselio svojim rezultatima.

Prije nekoliko dana je imao test na 2 km i to je odradio vrhunski, spustio se ispod magičnih 6 minuta na 5:57 sa prolazom 1:29.2, a za tri tjedna je najavio na ponovnom testu 2 km spuštanje ispod 5:55.

S nestrpljenjem ćemo čekati nove vijesti preko bare, ali kako Mijo kaže da se osječa super, da je sve ok, vjerujemo da će uspijeti u najavljenom jer kaže da još nisu počeli raditi treninge na višem tempu.

Osim ergometra Mijo tamo vesla i u čamcu, naravno 8+ i kaže da su strašno brzi, a što je najbitnije odlično se prilagodio na rimen tehniku tako da će sada u sklapanju posada za reprezentaciju Hrvatske Mijo biti na raspolaganju za scull i rimen.

 

15.01.2010.

ZIMOVANJE 2010. Kranjska Gora 03.01. - 10.01.

I ove godine smo mi (veslači) i odbojkašice, zimovanje proveli "u paketu" zajedno na našoj staroj adresi Srednji vrh, 8 km od Kranjske Gore gdje je kao i uvijek do sada smještaj i hrana bila odlična zahvaljujuči odličnim domačinima.
Na stazama za skijaško trčanje, društvo su nam pravili veslačice i veslači iz Vukovara, Osijeka, Šibenika i Zagreba, pa je to bilo pravo druženje, a samim tim su i treninzi bili interesantniji i brže su prolazili.

Ove godine smo kompletirali opremu za skijaško trčanje, pa tako sada na skijama istovremeno može skijati 16 ljudi. Svakodnevno smo odrađivali dva treninga na snjegu u trajanju od sat i po svaki. Bilo je padanja, bliskih susreta sa stablima, pokušavanja moljenja skija da skrenu di bi mi htijeli, ali kako je vrijema prolazilo, oni koji su prvi put na zimovanju sve su bolje usvajali tehniku ski trčanja i na kraju odlično odrađivali treninge.

Sa trenerima i jednim članom uprave, nas veslača je bilo 20.

U drugoj polovicic zimovanja pridružila nam se i naša doktorica Nedica, tako da nije bilo straha ako se netko i prehladi.

Sve ove radosti omogučio nam je naš sponzor Marina Kaštela i sada sa sječanjem na ovo prošlo zimovanjem gledamo u daljinu, prema sljedećem, jer ovakav način druženja i treniranja je poseban doživljaj.

 

21.12.2009.

DOMJENAK SPORTSKIH KLUBOVA MARINE KAŠTELA

Blagdansko-sportski domjenak, održat će se na charter terminalu Marine Kaštela, u utorak 22.prosinca 2009.godine, s početkom u 19 sati. Domjenak zajedno organiziraju sportski klubovi Marine Kaštela, pod pokroviteljstvom tvrtke Marine Kaštela d.o.o.

Ovaj domjenak ima za cilj druženje djece, njihovih roditelja i skrbnika, trenera/pomoćnih trenera, Odbojkaškog kluba, Veslačkog kluba i Jedriličarskog kluba Marine Kaštela.

Posebni značaj ove večeri ogleda se u tradicionalnom dodjeljivanju prigodnih nagrada najzaslužnijim sportašicama i sportašima u protekloj godini.

 

04.12.2009.

IZ AMERIKE SAMO DOBRE VIJESTI

Sve do danas smo izvještaje od našeg Mije, koji studira u Americi, čuvali za sebe,ali danas jednostavno više nismo mogli izdržati.

Prvo su dolazile vijesti o napornim trninzima, pa je onda stigla i prva regata na kojoj je Mijina posada bila prva,naravno!
Nakon toga su došli testovi na 6000 m, koje oni tamo rade svako malo.
Prvi put je Mijo išao nešto malo ispod 1:40, pa nas je malo nakon toga obradovao sa 1:37.5 prije otprilike tri tijedna, a onda najnovija vijest danas kada smo došli na trening.
E-mail koji je poslao u sebi je imao fenomenalnu vijes i vrhunski rezultat.
Na testu koji im trener nije najavijo, Mijo je na 6000 m izvukao svoje najbolje vrijeme, a ujedno opčenito vrhunski rezultat. Prosijek na 500m mu je bio 1:35.8, a ukupno vrijeme je 19:10.

Osim ovih vrhunskih rezultata, uspijeva više manje bez problema pratiti i nastavu, tako da i akademski dio napreduje.

Svaka čast Mijo i samo tako naprijed!

 

19.11.2009.

UPISI U ŠKOLU VESLANJA HVK "MARINA KAŠTELA" SU U TIJEKU!

Mali podsjetnik za roditelje i buduće veslačice i veslače!

HVK "Marina Kaštela" vrši upis novih članova,rođenih 1995.,1996.,1997.,1998. i 1999., u školu veslanja.

Ako želiš biti dio dobrog društva,upoznati nove prijatelje,putovati sa nama,pridruži nam se i uživaj na!

Treninzi se odrađuju u četiri grupe (tri puta tijedno) zavisno o obavezama pojedinca,prijepodne u 8:30 i poslijepodne u 15:30.

Sve ostale informacije se mogu dobiti svaki dan u klubu (Polantana 9.,Kaštel Kambelovac) od 7:00 - 11:00 i 15:30 - 19:00 ili na br. tel.:021 220 755 i 021 204 009 i na br.mob.: 091 780 68 90 i 091 565 23 01

Možda je baš veslanje sport koji će ti se svidjeti,pa zato dođi i zaveslaj s nama!

 

20.10.2009.

10. GODINU ZA REDOM VESLAČI U POSJETU SLAVONIJI

Već  10. godinu za redom prvi vikend u Listopadu naši veslači i veslačice, njih oko 50-ak, putovalo je u Osijek i Vukovar. S nama je putovalo i pet umirovljenika koje je predvodio otac poginulog kaštelanskog branitelja Lovre Đolić.

I ove godine su naši stariji veslači nastupili na veslačkom maratonu od Vukovara do Iloka i u kategoriji gradova od 9 posada zauzeli su odlično 3. mjesto, a u apsolutnoj kategoriji od 29. posada bili su 5.

Dužina staze od Vukovara do Iloka je 35 km., a stazu su izveslali: Marko Sabljić, Rosanda Tadin, Petar Novak, Mate Rajič, Josip Ivčević, Frane Žunko, Jure Žunko, Goran Turković i kormilar Josip Giljanović.

Dok su stariji veslači veslali maraton, djeca i umirovljenici su posjetili braniteljsko groblje, masovnu grobnicu na Ovčari i muzej na Ovčari.

U Nedjelju ujutro smo se uputili u Osijek na međunarodnu Miholjsku Regatu, osim klubova iz Hrvatske tu su bili i veslači iz Slovenije, Srbije i Mađarske.

Za naš klub su nastupali:
Paula Prgeša, Bernard Samardžić, Antonijo Jurkić, Nedjeljko Radanović, Pave Kuzmanić, Mate Vrbatović, Luka Krešo, Marko Ćurković, Toni Čavka, Ante Vrdoljak, Frane Malenica, Marjana Samardžić, Petra Milan, Ivana Tomić, Petar Novak, Hrvoje Kovačev, Ante Baturina i Neven Vukorepa.

Rezultati naših posada:

Disciplina
Posada
Mjesto
 1 X KŽ
Paula Prgša
5. Mjesto
 4 X KM 1 posada
Bernard Samardžić,
Antonio Jurkić,
Nedjeljko Radanović,
Pave Kuzmanić
5. Mjesto
 4 X KM 2 posada
Mate Vrbatović,
Luka Krešo
Marko Čurković,
Toni Čavka
5. Mjesto
 2 x JMB 1 posada
Ante Baturina,
Hrvoje Kovačev
3. Mjesto
 2 X JMB 2 posada
Ante Vrdoljak,
Frane Malenica
6. Mjesto
 4 X JŽB
Marjana Samardžić,
Petra Milan
Paula Prgeša,
Ivana Tomić
2 Mjesto
 1 X SM
Petar Novak
4 Mjesto
 1 X JMB 1 posada
Hrvoje Kovačev
3 Mjesto
 1 X JMB 2 posada
Josip Giljanović
5 Mjesto
 4 X JMB
Neven Vukorepa,
Ante Vrdoljak,
Ante Baturina,
Frane Malenica
2 Mjesto
 1 X JŽB
Petra Milan
6 Mjesto
 2 X KM 1 posada
Nedjeljko Radanović,
Pave Kuzmanić
5 Mjesto
 2 X KM 2 posada
Bernard Samardžić,
Toni Čavka
4 Mjesto

Djeca su putovala u pratnji Mate Rajića, Željka Mamića i dr. Nedice Antičić.

Već za 3 tjedna opet smo na putu i to po prvi put idemo na otok Korčulu u Vela Luku gdje veslački klub Ošjak slavi 60 godina postojanja.

 

16.09.2009.

48. Internacional rowing challenge Villach 2009.

Još jedan lijepi vikent u Villachu je iza nas. Ovaj put puno bolji (što se veslanja tiće) nego prošle godine kada zbog lošeg vremena nismo uopće veslali.

Svake godine se naše veslačice i veslači vesele odlasku na ovu regatu,jer je ambijent,u kojemu se održava regata,prekrasan.Vesla se na jezeru Ossiachersee koje je okruženo visokim brdima,a od samog Villach-a je udaljeno nekoliko kilometara, pa sve zajedno u cijelini djeluje nevjerojatno opuštajuće. I trenerima je ova regata posebna jer je jedina na kojoj se trke mogu pratiti u ležećem položaju. Naime na samom cilju su drveni platoi i travnate površine na kojima ima nebrojeno ležaljki koje se naravno koriste za uživanje,a treneri i prijatelji veslanja uz to još pridodaju i praćenje utrka. Smještaj smo imali (kao i svake godine) u pansionu na sjevernoj strani jezera u sobama po dvoje,a sobe imaju pogled na gotovo cijelo jezero,tako da se i utrke mogu pratiti sa terasa soba.

Uvijek na regatu idemo sa dva kombija, pa je tako bilo i ove godine. Na put su išle 3 cure i  11 momaka. Osim nas, na regatu je iz Hrvatske ove godine bilo malo klubova, samo Jadran iz Zadra i Vukovar.

Princip natjecanja je taj da se prvi dan vesla po grupama složenim po principu izvlačenja pa je to na neki način eliminacijski dan, a drugi dan se vesla po grupama složenim na osnovu prvog dana. Prvi dan se medalje dijele samo prvima u skupinama, a drugi dan medalje dobivaju svi prvoplasirani u skupinama i prva tri u najbržoj skupini.

Od naših veslača koji su nastupili treba izdvojiti najmlađe koji su odlično odveslalali svoje trke, u prvom redu Pave Kuzmanić koji je prvi dan bio prvi, a drugi dan u najbržoj skupini (A finale) bio je četvrti. Osim njega odlično su veslali Bernard Samardžić i Toni Čavka kojima je ovo prva regata izvan Dalmacije tako da je prvi dan bilo i treme više nego je trebalo, dok su drugi dan uz savjete trenera odveslali odličnu trku. Njih treba posebno pohvaliti jer su ostali natjecatelji protiv kojih su veslali, godinu dana stariji,tj. njih dvoje su još kadeti B.

Dobar rezultat je postigao i naš Mijo Rudelj koji je na regatu došao potpuno van treninga jer posljednjih nekoliko tjedana nije stigao trenirati zbog obaveza oko pripremanja za odlazak na studij u Ameriku. Unatoč lošoj formi, Mijo je prvi dan bio treći, a drugi dan je do pola trke bio čak prvi, ali na kraju nije imao snage da se obrani i trku završio kao peti.

Detaljnije o rezultatima na www.rvvillach.at

Posjet Austriji uvijek iskoristimo i za izlete u Villach, na okolna brda ,ostale zanimljivosti u okolici, a ima sa što vidjeti jer priroda je kao izmišljena i naravno malo shopinga.

Svi naši koji su veslali:

1xKŽ
Paula Prgeša
4xJMB
Neven Vukorepa, Ante Vrdoljak, Josip Giljanović, Frane Malenica
2xJMB
Ante Baturina, Hrvoje Kovačev
1xSMB
Mijo Rudelj
Petar Novak
1xJŽB
Ivana Tomić
Petra Milan
2xKM
Bernard Samardžić, Toni Čavka

Naše veslačice i veslači već za dva tjedna opet idu na jedan prekrasan vikend izlet, ali ovaj put u Slavoniju. Idemo na maraton u Vukovar gdje naši stariji veslači veslaju u osmercu predstavljajući grad Kaštela i regatu u Osijek gdje nastupamo u svim kategorijama, a na put vodimo pun autobus naših članova, a ovim putem pozivamo i njihove roditelje da nam se pridruže.

USKORO SLIKE...

 

27.08.2009.

Svjetsko prvenstvo za veslače do 23 godine, Račice (Češka) 23.-26.07.2009.

Na SP U23 u sastavu Hrvatske reprezentacije osim Mije Rudelja u skifu, još su nastupali 2xSMB (Bohnec, Rom), 1xLSMB (Kušurin), 4-SMB (Pirić, Kolobarić, Malić i Rubinjoni), 4+SMB (Matić, Žunić, Maretić, Malbašić i kor. Kujundžić) i najveća uzdanica 4xSMB (braća Sinković, Martin, Šain).

Upravo ova posljednja posada nam je donijela najveće veselje. Kroz tri nastupa na SP (eliminacije, polufinale i finale) bili su nedodirljivi za ostale posade; sve tri trke su završili kao prvi. Prije samog finala su se pomalo pribojavali Njemaca, što se do kraja pokazalo nepotrebnim. U trci su u jednom dijelu malo zaprijetili Ukrajinci, na što su naši momci uvijek imali odgovor. Na kraju smo se svi zajedno veselili i uz taktove Lijepe naše slavili prvake.

Naš Mijo je prvenstvo završio kao 11 (5 u finalu B) što možemo nazvati dobrim rezultatom za njega. Nakon osam dana priprema na Peruči, gdje mu je sparing partner bio Niko Bujas iz Krke i gdje se pred odlazak na SP pripremala cijela reprezentacija, sve nam je davalo pravo da razmišljamo o dobrom rezultatu. Međutim, određeni problemi pred sam odlazak na put i dolazak u pitanje samog nastupa na SP, doveli su nas u nepovoljnu situaciju. Unatoč svemu, Mijo je uz pomoć trenera Josipa Berecke smogao snage i trke odradio trenutno najkvalitetnije moguće. Polufinalnu trku i trku finala B je odradio točno po dogovoru, ali ovaj put bolje nije išlo. Ostali veslači koji su bili ispred njega u ovom trenutku su ipak brži. Sve u svemu, u klubu smo jako zadovoljni Mijinim nastupom.

Samo SP je obilježila i velika oluja koja se na veslačku stazu spustila drugi dan natjecanja i napravila veliku štetu na jednom dijelu čamaca. Čupala je šatore, nosila sve pred sobom. Jednu kompletnu konzolu sa četvercima sa kormilarom (njih 8 komada) je vjetar (vjerojatno pijavica) digao nekoliko metara u zrak i vrtio je kao pero, te nakon nekoliko metara bacio na parkirana vozila, gdje je nastradao i jedan kamion. U svom tom prevrtanju čamaca na konzoli, stradali su i susjedni osmerci koji su bili u blizini.

Inače ovo SP je bilo najbrojnije po broju reprezentacija koje su nastupile i po ukupnom broju ženskih i muških posada.

Ostale rezultate i zanimljivosti o SP možete pogledati na www.worldrowing.com

 

23.07.2009.

Mijo Rudelj u seniorskoj reprezentaciji

Veslač HVK "Marina Kaštela", Mijo Rudelj se vratio kući ("promijeniti robu u kuferu") sa sedmodnevnih priprema na jezeru Peruča kod Sinja i odmah sljedeći dan otputovao u Zagreb na tri dana, odakle ide direktno za Račice (Češka) na Svjetsko Prvenstvo za seniore do 23 godine.

Na SP će ići u pratnji svog trenera Josipa Berecka koji je u potpunosti zadovoljan odrađenim pripremama i trenutnom Mijinom formom, te na SP-u očekuju dobar rezultat.

Osim Rudelja, koji će veslati u samcu, na SP u sastavu reprezentacije (iz ostalih klubova) putuju još četverac sa kormilarom, četverac bez kormilara, četverac na pariće, dvojac na pariće, samac lakih veslača, samac seniorki.

 

13.07.2009.

Prvenstvo Republike Hrvatske za kadete i juniore (3.-5.07.2009.)

Proteklog vikenda na Jarunu je održano 19. Prvenstvo RH. Iz našeg kluba na Prvenstvu su bili: Ivana Tomić, Jelena Mudrovčić, Paula Prgeša, Mate Vrbatović, Ilija Krišto, Pave Kuzmanić, Kristijan Ljubičić, Frane Malenica, Hrvoje Kovačev, Ante Baturina, Ante Vrdoljak, Neven Vukorepa, Josip Giljanović, Mijo Rudelj i treneri Mate Rajić i Josip Berecka.

Dok su se juniori natjecali na prvenstvu, Mijo, koji je senior, iskoristio je priliku boravka u Zagrebu da odradi nekoliko treninga na stazi. Nakon toga, imao je trku s veslačem Lukom Dragojevićem iz VK Trešnjevka kojom je trebao potvrditi svoj odlazak na SP U23. Trka je za Miju bila više nego uspješna. Naime, 2km je odveslao u vremenu 7:04.40, a još interesantnije je to što je prvih 1000 m odveslao za super brzih 3:25.29. Ovim rezultatom je Mijo potvrdio da je u odličnoj uzlaznoj formi, jer nakon Bleda sve je brži i s nestrpljenjem očekujemo početak SP. Još se moramo ovim putem zahvaliti VK "PURGER" koji su nam posudili novi čamac za nastup na SP. Do SP Mijo će trenirati 10 dana na Peruči u pratnji trenera Berecke, odakle će za Račice krenuti 20.07.2009..

Mlađi veslači na PH su osvojili 3 medalje, a nastupili na 5 finala.
Mlađi juniori u 4x i 2x su mogli puno bolje odveslati trke, ali izgleda da su se oni zadovoljili ulaskom u finale pa u istome nisu pokazivali neku veliku želju za borbom,na kraju su u 4x bili 6,a u 2x 5.
Drugi dan natjecanja je bio uspješniji.
Prvo je Ivana Tomić osvojila broncu, mada smo svi koji smo pratili trku "čupali kosu" od napetosti jer je 2/3 trke veslala kao trening i na kraju izgubila drugo mjesto za koji metar od veslačice iz Ošjaka.
Nakon Ivane, na stazu je izašao Pave Kuzmanić, koji je trku shvatio ozbiljno i od starta se upustio u borbu za medalje. Mladi Putica iz Neptuna je ovaj put bio nedostižan, a Pave je borbu vodio sa veslačem iz Istre i na kraju ipak nije imao snage da ga prođe, pa je treći prošao kroz cilj.
Predposljednja trka Prvenstva su bili 2x kadeti B (Vrbatović,Krišto) koji su cilj prošli kao drugi. Njima je ovo bilo prvo Prvenstvo, prva zajednička trka nakon 4 treninga i što je najinteresantnije prva osvojena medalja. Njihovom veselju nije bilo kraja,a nije ih puno dijelilo ni od zlata.

Nakon ovoga natjecatelji odlaze na zasluženi odmor od tri tjedna,nakon čega će ponovno početi sa treninzima za regate u Villach-u i Osijek-u.

 

01.07.2009.

6. Regata Kupa Dalmacije - Kaštel Kambelovac

Završen je Kup Dalmacije za ovu sezonu. Već tradicionalno se posljednja regata Kupa održava kod nas u Kambelovcu, u vrsnoj organizaciji HVK "Marina Kaštela". U prvom redu se za odlično odrađeni posao zahvaljujemo našim bivšim veslačima (i danas aktivnim članovima kluba) koji su uvelike doprinijeli organizaciji, kako prije, tako i za vrijeme same regate.

Veliko hvala pekari Babić koja nam je donirala sve potrebne pekarske proizvode (krafne, kruh, lepinje) za sve sudionike regate i suce, te Tangaru na doniranim sladoledima, a glavni sponzor regate bila je i ove godine Marina Kaštela d.o.o.

Dan je počeo odlično, vrijeme na moru je bilo mirno, a i nebo je izgledalo obećavajuće, sve do 11 sati kada je zapuhao vjetar koji je pojedinim posadama pravio probleme i uzrokovao prevrtanja u skifu juniorki. Malo nakon toga (tridesetak minuta prije kraja regate) počeo je pravi ljetni pljusak koji je uznemirio one na kopnu, ali umirio vjetar, pa su posljednje trke odveslane po bonaci.

Ukupni pobjednik Kupa Dalmacije je VK "Krka" i ovim putem im čestitamo.
Mi smo u ukupnom poretku završili kao peti, što smatramo djelomično zadovoljavajućim rezultatom, te se namjeravamo za sljedeću sezonu puno ozbiljnije i na vrijeme početi pripremati.
Na ovoj regati su konačno zablistali naši mlađi juniori koji su i osvojili pehar, a dobar rezultat postigli su i seniori (3.mjesto).

Sve veslačice i veslači koji su nastupili za Marinu Kaštela su: Jelena Mudrovčić, Paula Prgeša, Ivana Tomić, Petra Milan, Antonela Ivanković, Alma Pejdo, Mate Vrbatović, Ivan Vrdoljak, Tomislav Čiček, Marko Čurković, Toni Čavka, Ilija Krišto, Ivan Kevo, Bernard Samardžić, Luka Krešo, Marin Kapov, Josip Giljanović, Pave Kuzmanić, Neven Vukorepa, Frane Malenica, Hrvoje Kovačev, Ante Baturina, Ante Vrdoljak, Kristijan Ljubičić, Mijo Rudelj, Petar Novak, Vedran Borozan, Mate Grbeša, Nediljko Radanović, Antonio Jurkić

Osvajači medalja:

1xJŽB Ivana Tomić 1. mjesto
4xJMB Frane Malenica, Hrvoje Kovačev,
Ante Vrdoljak, Ante Baturina
1. mjesto
1xJMA Krtistijan Ljubičić 1. mjesto
2xJMB Josip Giljanović, Neven Vukorepa 2. mjesto
1xJŽA Antonela Ivanković 2. mjesto
1xSŽ Alma Pejdo 2. mjesto
2xSM Kristijan Ljubičić, Petar Novak 3. mjesto
1xKMB Bernard Samardžić 3. mjesto
1xKMB Marin Kapov (PRVA MEDALJA) 3. mjesto
1xKMA Pave Kuzmanić 3. mjesto
2xKMB Toni Čavka, Marko Čurković 3. mjesto

Čestitke svim osvajačima medalja, a posebno BRAVO za Marina Kapova kojemu je ovo prva osvojena medalja!

Jednako dobre rezultate želimo kadetima i juniorima koji sljedeći vikend putuju na Prvenstvo Hrvatske u Zagreb!

Isto tako puno sreće želimo Miji Rudelju, koji isti vikend ima izlučnu trku u skifu sa još dva veslača iz Trešnjevke. Ako pobijedi, nastupit će na Svjetskom Prvenstvu U23 u skifu. Također, moramo ga pohvaliti na nedavnom velikom uspjehu, jer je primljen na University of Washington, gdje će uz veslanje studirati informatiku i strojarstvo. Iako će nam jako nedostajati, presretni smo zbog njegovog velikog uspjeha i ove izvrsne prilike, te smo sigurni da je mnoge u klubu inspirirao da se potrude trudom i talentom otvoriti si mnoga vrata.

 

17.06.2009.

5. Regata Kupa Dalmacije - Memorijal "Perica Vlašić"

Bližimo se kraju i u Kupu Dalmacije tako da smo u subotu odradili i petu regatu Kupa Dalmacije - Memorijal "Perica Vlašić" u organizaciji HVK "Mornar".
Regata se trebala održati sedam dana ranije, ali je zbog vremenskih (ne)prilika odgođena za 13. 06. 2009., kada je uspješno je odrađena.

Naš klub je nastupio oslabljen za Miju Rudelja, Hrvoja Kovačeva i Franu Malenicu koji su sa trenerom Josipm Bereckom bili na 54. međunarodnoj regati na Bledu.

Nastup naših veslača i veslačica na ovoj regati je bio lošiji nego inače, možda zbog toga što ih većina nije redovito trenirala zadnjih dva tjedna zbog obaveza u školi.

Svi članovi kluba koji su veslali na regati:
Antonio Jurkić, Nedjeljko Radanović, Mate Grbeša, Jelena Mudrovčić, Paula Prgeša, Bernard Samardžić, Luka Krešo, Mate Vrbatović, Marin Kapov, Kristijan Ljubičić, Jure Vrdoljak, Petar Novak, Pave Kuzmanić, Miro Matković, Bože Radan, Neven Vukorepa, Josip Giljanović, Ante Baturina, Ante Vrdoljak, Ivana Tomić, Petra Milan, Marko Ćurković,Toni Čavka, Ilija Krišto, Ivan Kevo, Tomislav Čiček, Ivan Vrdoljak.

Osvajači medalja:

2 x KMB Marko Čurković, Toni Čavka 1 Mjesto
1 x KMB Bernard Samardžić 2 Mjesto
2 x KŽ Jelena Mudrovčić, Paula Prgeša 2 Mjesto
1 x KMA Pave Kuzmanić 2 Mjesto
1 x KMB Luka Krešo 3 Mjesto
1 x JŽB Ivana Tomić 3 Mjesto
2 x SM Petar Novak, Jure Vrdoljak 3 Mjesto
1 x JMA Kristijan Ljubičić 3 Mjesto

Čestitamo osvajačima medalja !

Za dva tjedna, točnije 27.06.2009.održat će se i posljednja 6. regata Kupa Dalmacije u Kaštelima u organizaciji HVK "Marina Kaštela" pa ovim putem pozivamo sve prijatelje veslanja da svojim prisustvom uveličaju sportsku feštu u Kambelovcu i svojim navijanjem pomognu veslačicama i veslačima!

 

16.06.2009.

Bled - 54. Međunarodna regata u veslanju

Završena je 54. Međunarodna regata u veslanju, održana na Bledskom jezeru. Vremenski uvjeti za veslanje bili su poprilično dobri, budući da nije bilo jakog vjetra, inače tipičnog za Bled (naročito sredinom dana).

Na regati je sudjelovalo 9 zemalja, a prijavljeno je više od 600 veslačica i veslača. Iz Hrvatske je bilo puno prijavljenih posada, kako onih reprezentativnih, tako i onih klupskih. Iz našeg Kluba su na regatu išli Mijo Rudelj,Hrvoje Kovačev i Frane Malenica u pratnji trenera Josipa Berecke i člana kluba Jure Žunka. Mijo je bio prijavljen u skifu za seniore, a Frane i Hrvoje u dvojcu na pariće za mlađe juniore oba dana.

U konkurenciji skifova seniora bilo je prijavljeno 23 veslača među kojima je Mijo kroz eliminacije izborio plasman u finale A, gdje je kroz cilj prošao kao peti sa zaostatkom za trećim 0:1.90 i za četvrtim 0:1.53. To pokazuje da je bila borba do zadnjeg zaveslaja za broncu. Nakon te odlično odveslane trke u skifu, malo smo se dvoumili što veslati drugi dan i u brzom dogovoru sa trenerom Krke, odlučili nastupiti u dvojcu na pariće sa njihovim veslačem (Niko Bujas). Bez treninga su sjeli u čamac (veliko hvala Gusaru na posuđenom čamcu) i otišli na eliminacijsku trku koji su odveslali bez većih problema (već nakon 500 m su osigurali prvo mjesto). Vidjelo se da imaju nešto u sebi i s nestrpljenjem smo čekali start finala. Od samog starta su krenuli čvrsto i na 500m su imali zaostatak od 0.52 za vodećim Njemcima, a onda je došlo do znakovitog pada u sredini utrke (vjerujemo,isključivo zbog neuveslanosti) pa su na 1500 m bili četvrti i imali zaostatak od 3.15 za vodećim Austrijancima. Činilo se da će tako ostati do kraja, ali su se Mijo i Niko u zadnjih 200 m probudili i "ubacili u 6 brzinu", te kroz cilj prošli kao prvi. Službeni spiker je doslovno vrištao kako su se približavali cilju ("Hrvaška. prihaja Hrvaška"). Bila je to nevjerojatna trka sa uzbudljivim finišem i prva zlatna medalja za naš klub u konkurenciji seniora na ovako jakoj regati. Konačno vrijeme postignuto je 6:32:13, a zadnjih 500m za 1:33:42. Primjera radi Njemački 4- je samo pola sata kasnije, po istim vremenskim prilikama, u grčevitoj borbi sa Srbima, zadnjih 500m odveslao za 1:30:24!

Naši mlađi juniori su u sjeni dobrih Mijinih rezultata pokušavali odveslati što bolje svoje trke što im nije baš polazilo za rukom. Prvi dan su izborili plasman u B finale u kojemu su cilj prošli kao peti zaostavši za prvom posadom velike 22 sekunde. Drugi dan smo se dogovorili da krenu čvršće prvi kilometar u eliminacijama, ali ipak nije išlo. Cilj su prošli kao posljednji u svojoj skupini i plasirali se u finale C u kojemu su već pomalo umorni i demoralizirani odveslali nedovoljno dobro da bi se borili sa ostalima. Ipak,treba vjerovati da će im odlazak na ovu regatu biti važno iskustvo i motiv za daljnji napredak.

 

12.06.2009.

Medulin - prvenstvo Hrvatske u osnovnim školama

Prošli vikend u Medulinu se održalo Prvenstvo Hrvatske za osnovne škole, a na njemu je svoje škole predstavljalo i šestoro naših veslačica i veslača. Tako su OŠ Knez Trpimir predstavljali Ivana Tomić i Miro Matković, a OŠ Bijaći Frane Malenica, Pave Kuzmanić, Paula Prgeša i Jelena Mudrovčić.

Putovanje je organizirano zajedničkim autobusom za sve dalmatinske klubove; Gusar, Mornar, Marina Kaštela, Biokovo i Osjak Vela Luka. Prvi dan se veslalo na ergometrima 4 minute, gdje se Ivana Tomić izborila za 3., a Frane Malenica za 4. mjesto.

Drugi dan djeca su provela na moru. Ivana Tomić se nije kvalificirala u finale, a u kombinaciji s Mirom Matkovićem se izvrnula, tako da su ostali bez medalje. Učenici OŠ Bijaći prošli su nešto bolje: Jelena Mudrovčić i Paula Prgeša izborile su se za 3. Mjesto u finalu A, a Frane Malenica i Pave Kuzmanić osvojili su zlato.

Čestitke svoj djeci, kako na medaljama, tako i na trudu, a zajedno sa još tridesetak veslačica i veslača VK Marina Kaštela moći će se boriti za medalje već u subotu, 13. lipnja, kada se u Splitu održava 5. Kup regata Kupa Dalmacije.

 

28.05.2009.

4. regata za Kup Dalmacije 2009. - Makarska,23.05.2009.

Održana je i 4. regata za Kup Dalmacije,ovaj put u organizaciji V.K. "Biokovo". Uvjeti na stazi su bili odlični, vrijeme nas je služilo, samo su probleme veslačima stvarali vozači glisera koji su pravili valove, što je uzrokovalo i prevrtanja nekih veslača.

Još bi se malo dotaknuli same regate i organizacije, prije nego se osvrnemo na naše veslačice i veslače.

Kod velikog dijela kadetskih trka bilo je problema sa pravcem kretanja natjecatelja od starta prema cilju, što je jednim dijelom i greška sudaca u gliserima koji su dozvoljavali da veslači toliko gube pravac, da je većina trke završavala izvan ciljne ravnine. Smatramo da nije bilo korektno startati trku ako svi sudionici nisu zauzeli dobar pravac, a bilo je situacija da je trka krenula dok su se neki veslači još namještali. Budući da je svima poznato, i razumljivo, da su djeca na dan regate, a pogotovo u trenutku prije starta dekoncentrirana tremom i uzbuđenjem, mislimo da je posao odraslih da se organizira na način da to uzme u obzir, te strpljivo pričeka kako bi sva djeca imala priliku pokazati najbolje što mogu.

Drugi problem koji nam je privukao pažnju je što smo više puta čuli službenog spikera regate kako čita imena veslača i proziva ih kod prolaska ciljem, a da ti isti uopće nisu veslali na regati. Neki klubovi očito nisu na vrijeme prijavili promjenu imena posada, a događalo se i da se u pojedinim trkama prijavljuju ekipe koje uopće ne postoje, kako bi se trka mogla održati i pojedini klubovi dobili bodove. Naime, za održavanje pojedine trke potrebne su tri ekipe iz barem dva kluba, pa se dogodi da klubovi prijave dvije ili više ekipa kako bi se trka mogla održati, a u stvarnosti imaju samo jednu ekipu koja nastupi.
Sve gore navedeno nije naša želja da nekoga posebno blatimo ili omalovažavamo, već apel da se Kup Dalmacije podigne na još jednu stepenicu više.

Ako mi, koji vodimo klubove, treniramo tu djecu i učimo ih, nismo fer jedni prema drugima, ne možemo od djece očekivati da se pošteno i korektno ponašaju. Naš je stav da u sportu nije prioritet rezultat pod svaku cijenu, već da na prvom mjestu treba biti korektnost, da pobijedi onaj koji je bolji. Sportski klubovi trebali bi naučiti djecu zdravom sportskom duhu, u kojem pravila vrijede za sve, a rezultati se postižu trudom i talentom, a ne računicama. Također, neprocjenjivo je vrijedno naučiti djecu da je od prostog rezultata važnije dati sve od sebe, i da je gledati svoj vlastiti napredak bolje od brojanja medalja, bodova i jednog dana, novca. Vrijednosti koje djeca stiču odgovornost su nas odraslih, i nema smisla da se kasnije pitamo kakve su ovo generacije došle.

Što se naših veslačica i veslača tiče, u odnosu na regatu u Dubrovniku je bilo dosta promjena. Naime, jedan dio onih koji su na trećoj regati bili prvi, malo su se uspavali i ovdje ostvarili lošiji plasman.

Veslačice i veslači koji su nastupili za naš klub:
Antonio Jurkić, Vedran Borozan, Nedjeljko Radanović, Mate Grbeša, Antonio Drnasin, Kristijan Ljubičić, Roko Kovačev, Jelena Mudrovčić, Paula Prgeša, Bernard Samardžić, Ivan Kevo, Marin Kapov, Luka Krešo, Mate Vrbatović, Frane Malenica, Hrvoje Kovačev, Jure Vrdoljak, Mijo Rudelj, Petar Novak, Pave Kuzmanić, Miro Matković, Josip Giljanović, Ante Baturina, Ante Vrdoljak, Neven Vukorepa, Ivana Tomić, Alma Pejdo, Antonela Ivanković, Petra Milan, Marko Čurković, Toni Čavka, Ilija Krišto, Tomislav Čiček

4xKMA (Vedran Borozan, Mate Grbeša, Nedjeljko Radanović, Antonio Jurkić) U ovoj disciplini nikako da dođemo do rješenja.Stalno je neki novi problem ali vjerujemo da će se ova posada već na sljedećoj regati pokazati u puno boljem izdanju. Na cilju tek 5. mjesto.
2xJMA (Kristijan Ljubičić, Antonio Drnasin) Uz nešto lošije veslanje i nesklad, za ovu posadu 3. mjesto je ovaj put dobar rezultat. Budući da poznajemo njihove kvalitete, znamo da bi ova posada mogla mnogo više, te se nadamo da će se uhvatiti ozbiljnijeg treniranja kako bi ostvarili ono što mogu.
1xJMB (Roko Kovačev) Kada bi redovito trenirao kroz godinu, puno lakše bi se borio sa konkurencijom. Na cilju tek 5. mjesto.
2xKŽA (Paula Prgeša, Jelena Mudrovčić) Nakon uspjeha na prošloj regati i vrlo ozbiljnog treniranja od tada, ne možemo se oteti dojmu da su u trku krenule s uvjerenjem da će to lako riješiti. Ovaj put su prošle kao 3., nakon prvog mjesta u Dubrovniku.
1xKMB (Bernard Samardžić) Upornost na treninzima i borbenost u trci dovela ga je i ovaj put do medalje. Ovaj put je bio 2., ali uz vrlo malen zaostatak za prvim mjestom.
1xKMB (Ivan Kevo) Još jedan veslač za kojeg smatramo da može puno više, te se nadamo da će ga ova regata motivirati da se više potrudi. Na cilju tek 5. mjesto.
1xKMB (Marin Kapov) Bori se svim srcem, grize, ali je ipak premalen i preslab u odnosu na ostale. Njegova srčanost je obećavajuća, te očekujemo još više s vremenom. Na cilju 4. mjesto.
1xKMB (Luka Krešo) Velike čestitke Luki na njegovoj prvoj medalji u životu, sigurni smo da nije posljednja. Na cilju 3. mjesto.
1xKMB (Mate Vrbatović) Mate je imao dosta problema s održavanjem pravca, cilj je prošao kao 6.
2xJMB (Hrvoje Kovačev,Frane Malenica) Opet prvi! Četvrti put za redom u Kupu. Bore se do zadnjeg zaveslaja, a kada riješe još par detalja u zaveslaju bit će i brži, a time i nedostižniji za ostale.
1xJMA (Antonio Drnasin) Momak koji može puno više, ponovo apeliramo na marljivo treniranje. Na cilju 4. mjesto.
2xSM (Mijo Rudelj, Jure Vrdoljak) Oni su bez zajedničkog treninga u brodu došli na ovu regatu i da su imali koji trening, vjerujemo da bi pobijedili solidnu Krkinu posadu. Ovako su na cilju bili 2.
2xSM (Petar Novak, Kristijan Ljubičić) Uz solidno veslanje, borili su se biti što brži ali je ovaj put Gusar bio nedostižan. Na cilju se bili 2.
1xKMA (Pave Kuzmanić) Sve trke do sada je bio nekako rezerviran, a ovo je prva trka ove godine u kojoj je dao sve od sebe, i odmah se na cilju vidi rezultat. Na cilju 1. mjesto.
1xKMA (Miro Matković) Kada bi se više zalagao na treninzima, vjerujemo da bi i na trkama bolje prolazio. Na cilju tek 5. mjesto.
4xJMB (Ante Vrdoljak, Ante Baturina, Josip Giljanović, Neven Vukorepa) Kod ove posade se nešto promijenilo od ranije. Ne znamo je li stvar u zajedničkoj želji ili maloj promjeni u redoslijedu sjedenja u brodu. U svakom slučaju dogodilo se nešto dobro i uz solidno veslanje došli su do 1. mjesta.
1xJŽB (Ivana Tomić) Trku je završila kao druga sa velikih 8 sekundi zaostatka za prvom, što ističemo jer znamo da je mogla bolje.
1xJŽB (Petra Milan) Petra je svakim danom sve bolja, ali treba još puno raditi da dosegne svoj nivo, jer ipak nije trenirala mjesecima. Na cilju tek 5. mjesto.
1xSŽ (Alma Pejdo) Odlična trka do zadnjeg zaveslaja. Na cilj je došla kao 1., a kad bi još redovitije trenirala, bilo bi to puno kvalitetnije veslanje, a i brod bi bio puno brži jer ona to može.
1xSŽ (Antonela Ivanković) Ovaj put se okušala sa seniorkama, te je na cilj stigla 3.
1xSM (Mijo Rudelj) Zbog valova koje je napravio sudački gliser, Mijo se netom nakon starta prevrnuo. Start je bio ponovljen, ali još uvijek hladno more stislo je mišiće i nije mogao ponovno startati kako treba, tako da se do cilja "dovukao".
2xKMB (Toni Čavka, Marko Čurković) Ovaj put se nisu pokazali u pravom izdanju. Veslali su puno lošije nego što znaju i na cilju su bili 2., ali sa zaostatkom za prvom Krkom od 9 sekundi. Znamo da mogu puno bolje.
2xKMB (Ilija Krišto,Tomislav Čiček) Loše veslanje i nesklad u zaveslaju ih je doveo tek do 5. mjesta. Također, postava koja može postići puno bolji rezultat.

U ukupnom poretku klubova smo zauzeli 5. mjesto iza Krke, Gusara, Zadra i Mornara.

Svim osvajačima medalja čestitamo, a ostalima drugi put više sportske sreće.

Već sljedeći vikend, 7 naših osnovnoškolaca u pratnji trenera Mate Rajića ide na PH za osnovne škole u Medulin, a za dva tjedna nas sve opet očekuje Kup regata, koja će se ovaj put održati u Splitu u organizaciji HVK "Mornar-a", kao Memorijal Perica Vlašić.

01.05.2009.

DUBROVNIK - 3. regata za Kup Dalmacije 2009.


Nakon ove regate u kupu smo došli do pola puta, još nam ostaju regate u Makarskoj, Splitu i Kaštelima.

Regata je organizacijski odrađena odlično, domaćini su kao i uvijek na usluzi u svakom trenutku, ali ne možemo ne spomenuti gužvu na kopnu i pontonu koja se svake godine javlja zbog nedostatka prostora, što je posebna muka za trenere koji cijelo trajanje regate moraju biti na oprezu kako se ne bi razbili brodovi.

Mi smo na regatu krenuli dan ranije autobusom Darko Trade, kojima ovim putem zahvaljujemo na udobnosti vožnje.
Nekako se svake godine ponavlja da na ovoj regati veslamo dobro, mada to često vremenski uvjeti na moru ne podržavaju. Kod prelistavanja rezultata, malo smo se zaigrali brojevima i došli do zaključka da smo klub sa najviše osvojenih prvih mjesta, da su juniori B bili drugi u ukupnom poretku, a seniori treći. Kao klub u ukupnom poretku smo peti.

Svi članovi kluba koji su veslali na regati: Paula Prgeša, Jelena Mudrovčić, Ivana Tomić, Alma Pejdo, Antonela Ivanković, Petra Milan, Pave Kuzmanić, Miro Matković, Vedran Borozan, Sandro Radan, Antonio Jurkić, Nedjeljko Radanović, Mate Grbeša, Bernard Samardžić, Mate Vrbatović, Ivan Vrdoljak, Marin Kapov, Frane Malenica, Hrvoje Kovačev, Ante Vrdoljak, Ante Baturina, Neven Vukorepa, Josip Giljanović, Mijo Rudelj, Petar Novak, Jure Vrdoljak, Kristijan Ljubičić, Toni Čavka, Marko Čurković, Tomislav Čiček, Luka Krešo, Ivan Kevo, Ilija Krišto.

Osvajači medalja;
2xKŽ (Jelena Mudrovčić, Paula Prgeša) 1. mjesto
2xJMB (Frane Malenica, Hrvoje Kovačev) 1. mjesto
2xSM (Jure Vrdoljak, Mijo Rudelj) 1 . mjesto
1xJŽB (Ivana Tomić) 1. mjesto
1xSŽ (Alma Pejdo) 1. mjesto
1xSM (Mijo Rudelj) 1. mjesto
2xKMB (Toni Čavka, Marko Čurković) 1. mjesto
1xKMB (Bernard Samardžić) 2. mjesto
4xJMB (Ante Vrdoljak, Neven Vukorepa,
Josip Giljanović, Ante Baturina) 2. mjesto
1xKMA (Pave Kuzmanić) 3. mjesto
1xKMA (Miro Matković) 3. mjesto

Čestitke svim osvajačima medalja, a posebno osvajačima zlatnih!

30.04.2009.

CROATIA OPEN


Ova regata je svake godine sve jača i jača, a ove je godine brojala 700 natjecatelja iz 11 zemalja. Osim dobre kvalitete među veslačima, sama regata je organizirana odlično i ovim putem čestitamo organizatorima.

Za veslače koji konkuriraju za ulazak u reprezentaciju Hrvatske ova regata je ujedno i prva provjera na 2000 m. Među veslačima koji konkuriraju za reprezentaciju je i naš Mijo Rudelj. Iako smo zbog njega najviše i išli na regatu, temperatura i desetodnevna terapija antibioticima ostavile su velik trag na njegovoj trenutnoj formi.

U eliminacijskij trci sve je bilo u redu do zadnjih 300 m (do tada je bio prvi i ulazio u finale A), kada se jednostavno "ugasio", nije bilo snage za trku završiti na najbolji način, pa se do cilja doslovno dovukao i bio drugi što ga je odvelo u finale B. U finalu B od samog početka nije išlo kako treba, nije imao snage za kvalitetan zaveslaj i trku je završio kao posljednji.

Od ostalih naših posada nastupili su;

2xJMB (Frane Malenica,Hrvoje Kovačev) koji su u Dalmaciji bez problema pobjeđivali konkurenciju pa su očekivali da će tako proći i na ovoj jakoj međunarodnoj regati, što ih je na kraju i koštalo "glave". Previše opušteno su ušli u trke i na kraju su eliminacijsku trku završili kao četvrti što ih nije vodilo u niti jedno poslijepodnevno finale.

2xKŽ (Paula Prgeša,Jelena Mudrovčić) nova posada kojoj je nastup na ovoj regati ujedno bila i prva zajednička regata. Neovisno o velikom broju posada i visokoj kvaliteti natjecatelja, naše su cure mogle bolje odveslati trke. U eliminacijskoj trci su bile posljednje, a u finalu B sa nešto boljim veslanjem su došle do četvrtog mjesta.

1xJMA (Kristijan Ljubičić) Prije samog odlaska na regatu smo bili svjesni, kao i sam Kristijan, da u ovoj konkurenciji nema šta tražiti, ali da se treba boriti i odveslati svoju najbolju trku. Eliminacije je završio kao posljednji u svojoj skupini.

2xSM (Jure Vrdoljak,Petar Novak) Među ovoliko odličnih veslača,sudionika na Svjetskim Prvenstvima, osvajača svjetskih medalja, naši momci se nisu mogli nečemu velikom nadati. Trebali su veslati svoju trku,boriti se sa vremenom,pokušati biti što brži i barem pobjeđivati dalmatinske posade. To su uspjeli u eliminacijama, gdje su pobjedili Bokovo, ali vremenski su bili jako spori. Eliminacije su završili kao četvrti u skupini,a u finalu C su bili također četvrti.

4xJMB (Josip Giljanović,Neven Vukorepa,Ante Vrdoljak,Ante Baturina) Eliminacijsku trku su odveslali solidno i bez problema ušli u finale A,gdje se kasnije nisu iskazali,te su trku završili posljednji.Za sljedeće regate bi trebali više trenirati pa bi lakše odveslali dvije trke u danu.

1xJMB (Hrvoje Kovačev) Nakon trke dvojca na pariće, ponovno loša trka. Na trenutke je izgledalo da se zagrijava ili da radi trening.

1xJŽB (Ivana Tomić) Eliminacijska trka je bila jako loša u svakom smislu i završila je kao trča,što ju je odvelo u finale C gdje je poslijepodne veslala puno bolje i čvršće i trku završila kao prva.

1xKŽ (Jelena Mudrovčić) (Paula Prgeša) Kao i Ivana, i ove dvije cure su eliminacije odveslale loše.Paula se uspjela dokopati finala C u kojemu se do pred sami cilj borila za prvo mjesto,a na kraju je ipak bila druga.

 

28.04.2009.

2. regata za Kup Dalmacije 2009.


Nadamo se da nam nitko neće zamjeriti što se sa ovolikim zakašnjenjem javljamo sa izvještajem

Regata u Šibeniku je dobrim djelom odrađena ispod trenutnih mogućnosti naših veslača iz više razloga: neki nisu dovoljno trenirali, a neki su olako shvatili protivnike i samu regatu.
Uz sve to, na regati nije nastupio naš najbolji veslač Mijo Rudelj koji je zbog bolesti bio izvan pogona.
Sama regata je organizirana na dobrom nivou kao i prijašnjih godina, iako smo mišljenja da bi domaćin Krka to mogao i bolje. Vrijeme je bilo promjenjivo, a u dva navrata nas je i kiša dobro "oprala".

Svi članovi kluba koji su veslali na regati;
Paula Prgeša, Jelena Mudrovčić, Ivana Tomić, Petra Milan, Alma Pejdo, Antonela Ivanković, Miro Matković, Bože Radan, Mate Grbeša, Vedran Borozan, Antonio Jurkić, Sandro Radan, Mate Vrbatović, Bernard Samardžić, Ivan Vrdoljak, Luka Krešo, Pave Kuzmanić, Toni Čavka, Marko Čurković, Stipe Biljak, Ante Biljak, Ilija Krišto, Ivan Kevo, Ante Baturina, Ante Vrdoljak, Hrvoje Kovačev, Frane Malenica, Josip Giljanović, Neven Vukorepa ,Kristijan Ljubičić, Jure Vrdoljak, Antonio Drnasin, Petar Novak.

Osvajači medalja;
2xJMA (Antonio Drnasin,Kristijan Ljubčić) 1. mj.  / posada koja bi mogla puno više kada bi oba člana trenirala kako treba.Sa dva zajednička treninga i pet Antonijevih treninga, bez problema su došli do prvog mjesta.

2xJMB (Frane Malenica, Hrvoje Kovačev) 1. mj.  / sa dosadašnjim veslanjem i pokazanim na trkama daju nam puno razloga da vjerujemo u njihov daljnji razvoj prema kvalitetnijem veslanju.

1xKMB (Toni Čavka) 2. mj.  / Toni je ovu regatu veslao u skifu jer se njegov kolega iz dvojca na pariće razbolio. I u skifu je pokazao da zna veslati, te je čvrstim veslanjem došao do srebra, a malo ga je djelilo i od zlata.

1xKMB (Bernard Samardžić) 3. mj.  / Druga regata u životu i druga medalja. Što reći nego "Bravo, Bernard!", a treninzima okazuje da može još i bolje.

2xSM (Petar Novak, Jure Vrdoljak) 2. mj.  /  Oni su u juniorskom stažu pokazivali da će se na njih trebati računati i u seniorima. Ipak im je ovo tek prva godina seniora i treba se boriti sa puno starijima veslačima.

1xKMA (Pave Kuzmanić) 2. mj.  / Pave nas je navikao da trke završava sa velikom borbenošću, što ove godine još nismo vidjeli kod njega. Nadamo se da će se probuditi iz svog "sna" i da će na sljedećim trkama pokazati svoje pravo lice jer ima potencijal za puno više.

1xJŽB (Ivana Tomić) 3. mj.  / Daleko ispod njenih mogućnosti. Na prvoj regati je bila prva, a sada treća sa velikim zaostatkom.

1xSŽ (Alma Pejdo) 3. mj.  /  Da bi se u seniorskoj konkurenciji moglo boriti sa konkurencijom treba trenirati i puno odlučnije ulaziti u trke.

 

03.04.2009.

Veslači u magli


 

02.04.2009.

NAŠI VESLAČI NA DODJELAMA NAGRADA NAJUSPJEŠNIJIM SPORTAŠIMA GRADA KAŠTELA

Na svečanoj dodjeli nagrada najuspješnijim sportašima Grada Kaštela za 2008. godinu našli su se i naši veslači i veslačice koji su marljivim radom i izvrsnim rezultatima prošle godine zaslužili nominacije za najsportaše svoga grada.

Među nominiranima bili su Mijo Rudelj za najboljeg sportaša,trener Josip Berecka za najboljeg trenera i cjelokupni klub za najbolji klub,a priznanja za perspektivne sportaše dobili su Ivana Tomić i Vedran Borozan.

Jako smo ponosni na sve naše nominirane veslače, a posebno se nadamo da će priznanje za perspektivnost motivirati ove najmlađe da se još više potrude ove sezone, vidjevši da im trud donosi rezultate.

Prvu priliku za to imati će u subotu (04.04.2009.) na 2. regati za Kup Dalmacije u Zatone pored Šibenika.

 

17.03.2009.

1. regata za Kup Dalmacije 2009.


Nakon duge zimske pauze, konačno je počela sezona regata, a kod nas ju je otvorila 1. regata Kupa Dalmacije, koja je održana u Splitu 14.03. u organizaciji Veslačkog saveza Dalmacije i VK Gusar.

Natjecanje je održano po odličnom vremenu, uz iznimku posljednjih nekoliko trka kada je veslače ometao vjetar. U ukupno 38 utrka sudjelovali su svi dalmatinski klubovi.

Iz HVK Marina Kaštela na regati je nastupilo 26 veslačica i veslača: Vedran Borozan, Toni Čavka, Marko Čurković, Mate Grbeša, Ivan Kevo, Ilija Krišto, Luka Krešo, Pave Kuzmanić, Jelena Mudrovčić, Paula Prgeša, Bože Radan, Bernard Samardžić, Mate Vrbatović, Ante Baturina, Ante Vrdoljak, Hrvoje Kovačev, Neven Vukorepa, Frane Malenica, Ivana Tomić, Kristijan Ljubičić, Antonela Ivanković, Mate Mamić, Petar Novak, Alma Pejdo, Mijo Rudelj i Jure Vrdoljak.

Na nastupu naših veslača osjetila se loša sreća s vremenom tokom zime, kada smo jako malo treninga odradili u brodovima, kao i prehlade i viroze koje su ih zahvatile. Ipak, neki su se manje ili više očekivano pokazali vrlo uspješnima.

Od Mije Rudelja već svi očekuju vrhunske rezultate i kvalitetno veslanje, što je pokazao i na ovoj regati, u svojoj prvoj godini nastupanja za seniore, gdje je zajedno sa Petrom Novakom osvojio prvo mjesto veslanjem u 2XSM. Posebno želimo istaknuti Ivanu Tomić koja nas je ugodno iznenadila dobrim veslanjem u 1XJŽB i osvojenim prvim mjestom, i praktički pomela sve konkurentice. Također su se iskazali Hrvoje Kovačev i Frane Malenica (kao nova posada) koji su u 2X JMB također osvojili prvo mjesto uvjerljivo pobijedivši konkurente iz drugih klubova.

Specifično je i da se pojavio dobar broj kadeta koji će kroz određeno vrijeme i nastupanje na regatama steći iskustvo i boriti se za odličja, a neki od njih su to već osjetili nastupom na prvoj regati. U ukupnom poretku smo zauzeli peto mjesto, iza Krke, Gusara, Mornara i Jadrana.

Svi osvajači medalja:

2XJMB (Frane Malenica,Hrvoje Kovačev) 1. mjesto
2XSM (Petar Novak,Mijo Rudelj) 1. mjesto
1XJŽB (Ivana Tomić) 1. mjesto
1XSM (Mijo Rudelj) 2 mjesto
1XKMA (Pave Kuzmanić) 2 mjesto
1XKŽA (Paula Prgeša) 3. mjesto
4XKMA (Miro Matković,Mate Grbeša,Bože Radan,Vedran Borozan) 3. mjesto
1XKMB (Bernard Samardžić) 3. mjesto
2XKMB (Marko Čurković,Toni Čavka) 3. mjesto

Sljedeća Kup regata je 28.03. u Šibeniku, a prije toga Mijo Rudelj ima kontrolnu daljinsku regatu na 8 km gdje će nastupiti velik broj reprezentativaca. Uz Miju će na regatu ići i Hrvoje Kovačev koji će nastupiti u 1XJMB na 4 km, a odlazak na daljinsku regatu je zaslužio upornim radom i postizanjem sve boljih rezultata koji pokazuju da se na njega može u budućnosti ozbiljno računati.

 

12.03.2009.

ZAVRŠENE PRIPREME IZBORNE VESLAČKE VRSTE


Veslačka reprezentacija imala je zajedničke pripreme od 28.02. do 08.03.2009., kada se u Zatonu kod Šibenika okupilo tridesetak veslačica i veslača.

Treniralo se dva puta dnevno, zavisno o vremenskim uvjetima na moru, na potezu Zaton-Šibenik (Mandalina) ili Zaton - Skradin. Reprezentaciji se zbog školskih obaveza nešto kasnije pridružio i naš Mijo Rudelj, koji je u Zatonu trenirao zadnja četiri dana priprema. Posljednji dan priprema bila je planirana kontrola na 10 km, koja zbog jakog vjetra nije održana. Sljedeće okupljanje reprezentativaca je početkom ? u Zagrebu kada će biti održana kontrola na 8 km.

Našega Miju, osim reprezentativnih obaveza, zajedno sa ostalim natjecateljima u klubu već u subotu (14.03.2009.) u Splitu očekuje 1. Kup regata na kojoj će za naš klub nastupiti 33 veslačice i veslača u svim uzrasnim kategorijama. Stoga pozivamo sve ljubitelje veslanja da ih dođu podržati u subotu u 9:00 sati na veslačkoj stazi u Spinutu, kod VK Gusar.

 

25.02.2009.

Pozivamo Vas da nam se pridružite na Facebook-u


U grupama Marina Kaštela, BavAdria i Sportski klubovi Marine Kaštela pronaći ćete mnoštvo novosti, informacija i fotografija.

Želja nam je okupiti što veći broj dragih gostiju, prijatelja, djelatnika i sportaša.

Pridružite nam se još danas!

 

24.02.2009.

OBAVIJEST

Molimo bivše veslače koji su osvajali medalje na PH da pošalju mailom ili osobno donesu slike sa natjecanja kako bismo upotpunili klupsku galeriju sa svim osvajačima medalja na PH.

Zasad nam nedostaju sljedeće fotografije:

2+JMA
Toni Vlaić, Toni Tadin, kor. Mirko Lučin - 1998. god.

4+KM gig
Ante Poša, Marinko Garbati, Marko Ivčević, Marko Sabljić, kor. Ivan Deanković - 1998. god.

1XJMA
Zoran Donadić - 1999. god.

2-SLM
Goran Turković, Ivan Jerčić - 2001. god.

1XLJMA
Ante Jurlin - 2005. god.

4+JMA
Frane Žunko, Josip Maretić, Darko Malbašić, Hrvoje Sabljić, kor. Kristijan Ljubičić

e-mail: veslanje@marina-kastela.hr

 

24.02.2009.

Izlet na Kupres


Prošli je vikend šesnaest veslačica i veslača našeg kluba otišlo na jednodnevni vikend na Kupres, kako bi iskoristili zadnje dane snijega za uživanje u zimskim radostima. Uskoro ih čekaju nove avanture na moru, budući da regate počinju za dva tjedna, a kako su se zabavili na Kupresu pogledajte u fotogaleriji.

 

18.01.2009.

Zimske Pripreme


Sportski klubovi Marine Kaštela već tradicionalno organiziraju pripreme i zimovanje za svoje sportaše u Sloveniji. Ove se godine u Kranjsku Goru na tjedan dana priprema zaputilo 16 veslača i 14 odbojkašica, uz pratnju troje trenera, psihologinje, roditelja i pomoćnih vozača. Kao i posljednjih godina, smjestili smo se u Počitniški dom za otroke Srednji vrh, nekoliko km udaljen od Kranjske gore, gdje smo, uz uobičajene obroke, u svakom trenutku imali na raspolaganju čaj i voće za djecu . Gotovo svo vrijeme pratile su nas vrlo niske temperature, a suho i često vedro vrijeme mamilo nas je u što veće visine, kako bismo duže mogli uživati u suncu.

Veslači su svakodnevno trenirali dva puta, a treninzi su im se sastojali od skijaškog trčanja (langlauf), trčanja i teretane. Stariji su na skijama prelazili otprilike 12-15 km, a mlađi 8-10 km. Odbojkašice su odradile treninge izdržljivosti (trčanje) i traninge snage, uz teoretski trening o odbojkaškoj tehnici i taktici, a dva termina treninga iskorištena su za klizanje na ledu. Slobodno vrijeme tokom dana svi su koristili za sanjkanje na padinama u okolici doma.
U odmorima između treninga, održali smo radionice sa djecom, na kojima smo se dotakli tema relevantnih za njihovu dob; puberteta, muško-ženskih odnosa i odnosa među vršnjacima, usklađivanja obveza te problema nasilja među djecom. Vedro nebo i čisti zrak iskoristili smo u večernjim satima kako bi djecu poučili nekim osnovnim pojmovima iz astronomije.

Nekoliko slobodnih termina iskorišteno je za izlete, pa su tako odbojkašice posjetile Zelenci -  izvor Save Dolinke, a neke su se okušale u tzv. mushingu, vožnji saonicama koje vuku psi. Veslači su pak posjetili Bledsko jezero, a zatim produžili do Bohinjskog, iznad kojeg su se žičarom popeli na visinu od 1500m i šarmantno skijalište Vogel, s kojeg se pruža pogled na velik dio Alpa. Na povratku prema Hrvatskoj, čitava se grupa zaustavila u Ljubljani, gdje su uz snijeg i vrlo niske temperature obišli poznatija mjesta u centru grada.

Sportski klubovi Marine Kaštela željeli bi se zahvaliti osoblju Počitniškog doma na gostoljubivosti, a posebno smo zahvalni roditeljima i pomoćnim vozačima koji su bili od neprocjenjive pomoći u organiziranju i izvođenju svakodnevnih aktivnosti, te se nadamo još većem broju roditelja u budućim klupskim aktivnostima. 


 

OSTATAK VIJESTI POGLEDAJTE U ARHIVI